Care este diferența dintre o mutt, rasă mixtă sau câine de designer?

Acest labradoodle (Crucea Labrador-Poodle) poate face un animal de companie minunat

Există atât de multe tipuri de rase de câine acolo și o mulțime de definiții care sunt aruncate în jur. Multe definiții înseamnă, de fapt, același lucru, ele au doar conotații diferite (atât negative, cât și pozitive).

Înțelegerea diferenței

Pentru a începe cu o înțelegere de bază a raselor de câine, poate fi util să începeți Purebred câini. Acestea sunt pur și simplu câini care au lucrări de înregistrare care indică ambii părinți au fost înregistrați și la aceeași rasă. Nu are nici o influență asupra calității câinelui, ci înseamnă pur și simplu că o canină particulară este doar o rasă de câine.

Rasa mixtă sau un câine de designer este un nume diferit pentru ceea ce este în esență un mutt. În timp ce cuvântul Mutt poate avea o conotație negativă, înseamnă pur și simplu că părinții câinelui nu au fost înregistrați și ambii părinți nu sunt aceiași rase. Aceste tipuri de câini vin într-o varietate de Tipuri de acoperire și culori, forme și dimensiuni care rivalizează orice Purebred câine.

Calități mixte de câine

Acești câini rezultă din reproducerea diferitelor prafuri sau alte câini de rasă mixtă împreună. Câini de rasă mixtă nu au nici un pedigree și, de obicei, sunt rezultatul copiilor accidentale. De obicei, acestea nu sunt înregistrate, deși există registre mixte de rasă care pot oferi un fel de documentație. Câinii de rasă mixtă se aseamănă adesea cu o pură. Ei pot moșteni toate cele bune sau cele mai rele, trăsături ale părinților lor. Este dificil, dacă nu imposibil să prezicăți ceea ce va arăta cățelușul câinelui mixt sau cum se vor comporta. Câinii de rasă mixtă fac animale de companie minunate, totuși. Ele sunt o alegere populară pentru animalele de companie din întreaga lume.

Ce este un câine de designer?

Termenul "Designer Dog"Se referă la o amestecare intenționată a raselor și este uneori numită un câine" hibrid ". Aceste tipuri de câini sunt create prin combinarea intenționată a raselor existente pentru a forma noi. Cele mai multe rase de câine existente au fost create în acest mod și probabil sunt hibrizi. Mulți sunt atât de vechi, deși originea lor este obscură.

Un exemplu recent al unui câine de designer sau hibrid este Labradoodle, crescat în mod intenționat de a lua calitățile scăzute ale unui poddle împreună cu un temperament al lui Labrador pentru un câine de ghidare. Deoarece podele vin în trei dimensiuni, puiul Labradoodle variază, de asemenea, în dimensiune și pot fi mai mult ca Poodle sau Labrador a familiei. Crediții hibride sunt dedicați stabilirii soiului ca o rasă adevărată. Ei lucrează pentru a crea un tip previzibil, care lucrează cu generații de câini.

Eticheta de câine de designer este utilizată astăzi pentru a comercializa câini hibride, care pot fi (sau nu) să fie mai sănătoși, drăguți, tratabili sau alte revendicări de umplere. Adăposturile uneori etichetează rasele mixte ca o rasă de designer pentru a promova adopțiile. Puppy Mills a sărit pe bandwagonul de designer de câine pentru a crea încărcări de amestecuri interesante pe care le vând pentru prețuri ridicate.

Un adevărat câine hibrid

Un tip mai rar de "adevărat hibrid" este un câine care a fost traversat cu un animal sălbatic, cum ar fi un lup sau coiot. Acestea pot fi perechi intenționate sau pot apărea în mod natural în sălbăticie. Aceste tipuri de animale nu sunt de obicei recomandate ca animale de companie, deoarece sunt un animal jumătate sălbatic. Uneori sunt necesare autorizații speciale dacă un proprietar intenționează să păstreze unul ca un animal de companie. Unii crescători vor percepe prețuri umflate pentru aceste tipuri de hibrizi. Să fie atenți să fii scamat sau să se termine cu un animal scump și potențial periculos în casa ta.

Cum să selectați un câine

Sănătatea și temperamentul unui catelus ar trebui să cântărească mai mult decât orice factor drăguț și de marketing. Nu lăsați o etichetă de designer sau o cățeluș populară nu se află în calea alegerii unui partener sănătos - fie pedigree, mutt sau de designer, ascultă capul, precum și inima ta. Orice câine hibrid sau de designer este un mutt, dar nu lăsa acea conotație să te facă să te distrezi de un animal de companie care este un meci bun pentru tine, stilul tău de viață și familia ta.

Învățați despre genetica câinelui dvs

Dacă aveți o rasă mixtă sau un câine mutt și sunt curioși cu privire la rasa sau ruperea câinelui dvs. de la, poate doriți să utilizați a testul genetic canin Pentru câinele dvs. Cu o probă simplă de saliva, testele pot furniza informații despre strămoșii câinelui dvs. și despre rasele potențiale care alcătuiesc câinele. Unele teste pot oferi, de asemenea, informații despre sănătate, mai ales că se referă la markeri genetici care pot fi legați de rasele specifice care sunt în ADN-ul câinelui dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care este diferența dintre o mutt, rasă mixtă sau câine de designer?