Câine spasme musculare: ce trebuie să știți (și să faceți)

Spasmele din mușchii câinelui pot să apară ca o problemă localizată. De exemplu, dacă un câine doare un picior, același picior poate prezenta o mișcare involuntară cunoscută sub numele de spasme musculare de câine. Acestea pot apărea, de asemenea, din cauza greșelii în sistemul nervos, în special în creier, unde este controlată atât mișcarea voluntară cât și involuntară. Prin urmare, unele condiții care provoacă spasme musculare de câini sunt direct legate de tulburările neurologice, care adesea provoacă convulsii.

Atât convulsii non-epileptice, cât și convulsii epileptice la câini sunt alcătuite din multe spasme musculare recurente, a cărei rădăcină se bazează pe activitatea electrică în creier. Cu toate acestea, spasmele musculare câine pot și apar în afara convulsii. Când acestea apar în mod independent, este de obicei un simptom al unei stări medicale mai puțin severe sau a unei probleme de sănătate. Este important să cunoașteți cauza specifică a spasmelor musculare a câinelui înainte de a trata singură această condiție. Iată tot ce trebuie să știți despre asta.

De asemenea, citiți: Convulsii epileptice la câini - simptome și tratamente

Câine spasme musculare
Ce trebuie să știți (și să faceți)

Câine spasme musculare - ceea ce trebuie să știți (și faceți)

Cauzele spasmelor musculare de câini

Nu există niciun motiv unic pentru ca spasmele musculare ale câinilor să apară și fiecare cauză are propriul set de simptome și mijloace de tratament.

1. Răsturnarea ciclului REM

Dacă observați mișcările musculare în timp ce câinele dvs. este adormit, probabil că nu este nimic de preocupat. În timpul ciclului REM, se obține cel mai adânc somn al câinelui dvs. este realizat. În acest timp, creierul animalului are un nivel mai ridicat de activitate, care ar putea explica de ce câțiva câini (precum și oamenii) se îmbătrânesc adesea în somnul lor.

Cercetarea a dovedit că Câini visează, Deci, probabil că urmează doar o veveriță în jurul în Dreamland; Cu toate acestea, dacă suspectați că aceasta este o cauză adversă (ca o convulsivă), încercați să vă treziți cu atenție animalul. Dacă nu este o confiscare, ei vor să se trezească chiar, dar dacă se confruntă cu o confiscare non-epileptică, vor fi mult mai greu de trezit.

2. Rănire

Muschii, oasele, venele, nervii și cartilajul și cartilajul se reunesc pentru a forma un sistem complex, motiv pentru care problemele cu mușchii coincid adesea cu sau provoacă probleme comune, la fel cum cartilajul uzat pot duce la pierderea musculară sau atrofia.

Când corpul câinelui are o articulație deteriorată sau mușchi, mușchii care îi înconjoară vor cramp sau se ridică, ceea ce poate arăta ca spasme și, de obicei, determină ca câinele să-i limpedeze sau să-și schimbe mersul. În plus, trauma capului care afectează capacitatea creierului de a calibra mișcarea membrelor, ar putea duce la spasme musculare de câini.

3. Hipoglicemia

Deși un efect secundar rar, micul zahăr din sânge în canini hipoglicemici poate provoca spasme musculare și convulsii. Este foarte neobișnuit, dar uneori câinii diabetici vor experimenta zgomotul muscular și simptomele condiției spasculelor musculare similare.

4. Surmenaj

Când un câine joacă sau rulează puțin prea tare sau prea lung, mușchii ei pot suferi de activitatea grea. Acidul lactic, produs în mod natural de țesutul muscular supraexcut, se construiește și creează o durere și crampe în corpul câinelui, la fel ca la om.

Fatigat, mușchii animalului tău se vor răsuci, dar acest lucru va fi de obicei scapă pe cont propriu și relativ repede. Timpul petrecut în aer liber fără apă, în plus față de alergarea sau jocul, va provoca deshidratare severă sau de căldură la câini, care sunt, de asemenea, asociate cu convulsii.

5. Toxicitate

Toxicitatea este un alt cuvânt pentru otrăvire și este comun la câini, deoarece tind să miște obiectele care nu sunt destinate consumului lor. Wobbling este o caracteristică definitorie a toxicității canine, dar ar putea fi confundată de proprietarii de animale de companie să fie spasme musculare câine. Dacă a dispărut fără tratament, otrăvire la câini poate duce la eșecul rinichilor și al supra-activității sistemului nervos, care cauzează atât convulsii la câini.

6. Distemper

Acesta este un virus bine cunoscut, care afectează puii și câinii fără vaccinuri actualizate și poate duce la simptome precum spasmele musculare a câinelui. Canin distemper pot fi răspândite în diferite moduri, făcându-l extrem de ușor pentru un câine neafectat să se infecteze. Câinele nu trebuie nici măcar să interacționeze îndeaproape sau cu un animal infectat pentru a contracta virusul de dezintegrare.

Din acest motiv, hotelurile Doggie, organizațiile de salvare și cannele necesită întotdeauna vaccinări actualizate ale puilor dvs., deoarece chiar contactul cu un pat de somn de canin sau castronul alimentar va răspândi virusul distemperului dacă nu este eliminat. Un animal infectat cu contagiune virală este periculos pentru alți câini chiar înainte de a începe să afișeze simptome.

Virusul de dezintegrare canin afectează sistemele nervoase și respiratorii ale câinelui, printre alte organe. În special, atacul virusului asupra sistemului nervos al caninului este ceea ce cauzează convulsii. Poate duce la paralizie, spasme musculare câine fiind doar o perioadă de tranziție înainte de apariția simptomelor mai grave.

7. Distonia

O condiție rar vorbită, distonia pot fi moștenite sau dezvoltate la câini și este o tulburare neurologică severă. Simptomul său cel mai frecvent și mai recunoscut este cronică, involuntară (uneori dezactivată) spasme musculare câine de câine. Un animal de companie cu distonie este probabil să experimenteze tulburări de anxietate și depresive, adesea datorită disconfortului constant cauzat de răsucirea musculară și contractarea.

8. Sindromul de stres canin (CSS)

Sindromul de stres canin este o tulburare neurologică pe care anumite rase, cum ar fi Retrieverii labrador, sunt susceptibile la. CSS este o condiție neobișnuită, dar ereditară și poate arăta doar simptome datorate stresului psihologic, numit uneori sindromul hipertermiei la câini.

Studiile au aratat că câinii supra-exerciți pot induce, de asemenea, și poate fi tratată cu succes dacă este făcută în timp și agresiv. Simptomele sindromului de stres Canine includ anxietate, hipertermie și spasme musculare de câine involuntar, precum și convulsii severe.

Îngrijirea veterinară pentru spasmele musculare pentru câini

Îngrijirea veterinară pentru spasmele musculare pentru câiniCu excepția cazului în care nu sunteți sigur dacă spasmele musculare a câinelui nu sunt mai mult decât răsucirea izolată (cum ar fi un câine care se mișcă involuntar în timp ce adormiți - vezi mai sus), contactați imediat medicul veterinar. Ar trebui să căutați mai ales o întâlnire dacă spasmele sunt constante și asociate cu vărsături sau imobilitate.

La biroul VET, probabil că vi se cere o serie de întrebări, precum și să oferiți istoricul medical al animalului.

Dacă epilepsie sau orice alte tulburări neurologice sunt suspectate, VET și personalul lor vor utiliza Electroencefalograma (EEG) Testarea pentru a observa și a înregistra activitatea electrică a creierului câinelui. Dacă este diagnosticat cu epilepsie, VET va discuta terapia cu medicamente antiepileptice de câine, care încearcă să nu se vindece tulburarea, ci să-și stabilizeze câinele și să-și reducă pragul de convulsii cât mai mult posibil, permițându-le să conducă o viață relativ normală.

Dacă personalul suspectează spasmele musculare rezultă din otrăvire, Ei vor da injecțiile dvs. de companie pentru a induce vărsături (de obicei, un medicament numit apomorfină). De asemenea, aceștia pot alege să utilizeze fluidele IV pentru a spăla orice toxicitate din organele majore ale câinelui.

Ori de câte ori sunt prezenți spasme sau convulsii musculare câine, personalul veterinar va conduce sânge pentru a verifica nivelurile de enzime ale unor organe interne importante. O altă teste de laborator poate include analiza urinei, a materiei fecale, precum și a fluidului spinal. Dacă este prezent un LIMP sau împărtășiți informații despre o cădere recentă sau alte răniri, acestea vor lua raze X și / sau CT scanează.

Pentru episoadele non-epileptice la câini, medicul veterinar poate prescrie un medicament anticonvulsivant care trebuie luat pentru o perioadă de probă, determinând reacția animalului de companie la medicament. Personalul este, de asemenea, probabil să sugereze o schimbare în dieta câinelui dvs., înlocuindu-l pe Kibble plin de substanțe chimice și coloranți alimentari cu mese naturale bazate pe ingrediente. O dietă de eliminare poate fi recomandată și cele mai frecvente alimente pentru câinii cu spasme musculare vor fi de obicei mai holistice, organic gradul uman și veterinar recomandat Branduri.

La domiciliu pentru spasmele musculare câine

Cu un diagnostic și sfat de la medicul veterinar al câinelui dvs., acum puteți lua pașii adecvați pentru a atenua disconfortul și, eventual, chiar să oprească spasmele musculare a câinelui să apară în viitor.

Câteva lucruri pe care le puteți face în timp ce spasmele musculare câinelui apar:

Masați ușor și animați câinele.

Masați ușor și animați câinele

Presiunea blândă la un mușchi strâns sau inflamați va ajuta la ameliorarea tensiunii. Mai puțină tensiune înseamnă că spasmele musculare sunt mai puțin susceptibile de a apărea din nou. Sunt câteva masaj de animale de companie Tehnici și tipuri pe care le puteți utiliza.

Aplicați o compresă rece

Aplicați o compresă rece

Imaring Un mușchi rănit restricționează vasele de sânge, ajutând la ușurința inflamației și scăderea probabilității spasmelor curente și viitoare ale mușchilor de câini și a simptomelor aferente.

Rămâneți calm și rămâneți focalizat

Indiferent dacă câinele dvs. se confruntă cu spasme musculare non-cronice sau a fost diagnosticată cu o condiție de convulsivă, este important să rețineți că acestea nu sunt adesea conștiente în timpul acestor evenimente. Deși poate fi înfricoșător pentru tine să mărturisești, puteți găsi confort în faptul că nu trebuie să experimenteze prima dată mental.

Un alt fapt reconfortant pentru proprietarii de animale de companie este că spasmele și / sau convulsii la câini de obicei durează cel mult 60-80 secunde și cel puțin 10 până la 30 de secunde. Convulsurile de câine care durează cinci minute sau mai mult sunt considerate ca fiind amenințătoare de viață și sunt rare. Deși nu este ideal, câinii care suferă de condiții care pot provoca spasme musculare ușoare până la severe sunt perfect capabile să trăiască vieți lungi și fericite atunci când au fost date de îngrijire și / sau medicamente adecvate.

Știind că acest lucru vă va ajuta să rămâneți calm în cazul în care ei se confruntă cu o potrivire, ceea ce îi ajută să rămână calm și face experiența mai puțin înfricoșătoare pentru toți cei implicați.

Cum de a preveni spasmele musculare la câini

Asigurați-vă că câinele dvs. rămâne hidratat

Deshidratarea poate exacerba spasmele musculare de câine. Păstrați întotdeauna un castron răcoros și plin de apă atât în ​​curte, cât și în casă. Pentru câinii de rang înalt, sau animalele care se recuperează de la un prejudiciu care face să devină mai dificilă, puneți bolurile de apă în mai multe locații din jurul casei, așa că nu trebuie să călătorească departe.

Chaperoning Playtime cu alți câini

Urmăriți cu atenție când câinele dvs. interacționează cu ceilalți, fie la parcul de câine, fie în curtea proprie cu un câine pe care îl cunosc foarte bine. Chaperonarea vieții sociale a animalului dvs. va mai bine șansele dvs. de a respecta vătămări sau potențialul de rănire în momentul în care apare.

Cunoașteți semnele

Știind cum un animal acționează momentele înainte ca o confiscare să apară vă va ajuta să vă pregătiți pentru viitoarele atacuri ale spasculelor musculare a câinelui. Cele mai frecvente patru semne sunt:

  • Anxietate
  • Uimitoare
  • Dezorientare
  • Excesiv lins și / sau stimulare (un semn de nervozitate)

Citiți următorul: 5 lucruri de făcut dacă câinele dvs. este paralizat

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Câine spasme musculare ceea ce trebuie să știți (și faceți)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine spasme musculare: ce trebuie să știți (și să faceți)