9 Moduri de a trata tusea canisei la câini (bazată pe știință)

Tusea canisei este o boală respiratorie extrem de contagioasă care afectează câinii de orice vârstă. Există mai multe cauze pentru tusea canisei la câini, inclusiv virusul canin (SV5), canin adenovirus 2, Bordatella Bronchiseptica și mai multe specii Mycoplasma (1). În acest articol voi trece peste unele dintre studiile care au susținut metodele eficiente de abordare și chiar prevenirea tusei de canisa la câini.

O scurtă perioadă de tuse la câini

Studiile arată că Bordetella Bronchiseptica este cea mai frecventă cauză a tusei de canisa la câini. Se caracterizează prin tuse frecventă uscată și hacking cu morbiditate ridicată în canini (aproximativ 80%) (2). Alte simptome pot include reluarea și descărcarea nazală apoasă.

Cercetarea estimată că un procent ridicat de câini va deveni afectat de canisa tuse cel puțin o dată pe durata lor de viață. Studiile recente arată că din toți câinii testați, despre 50% dintre aceștia a fost infectat cu virusul tusei de la Kennel (3, 4). Câinii sunt mai predispuși să dezvolte semne clinice de tuse de canisa după expunerea la un număr mare de ceilalți câini, în special în mediul înconjurător (prin urmare numele) (5, 6).

Chiar dacă câinii de toate vârstele pot fi infectate cu tuse de canisa, studiile arată că este cel mai periculos pentru căței tinere (7). Boala este mai puțin răspândită la câinii mai în vârstă, iar mulți câini adulți sunt mai puțin probabil să prezinte semne clinice chiar și după infecție (8).

Mai jos este ceea ce trebuie să știți despre tratamentul și prevenirea tusei de canisa la câini și ce opțiuni s-au dovedit eficient împotriva infecției. Voi include tratamente veterinare cu cele mai bune studii din partea de sus, urmând cu unele tratamente holistice și naturale pentru tuse de canisa la câini.

De asemenea, citiți: 10 moduri de a preveni Parvo la câini (pe baza științei)

9 moduri de a trata tusea canisei la câini
(Pe baza studiilor)

9 moduri de a face față tusei caninei la câini

1 antibiotice

Antibioticele sunt bine cunoscute medicamente antimicrobiene care sunt utilizate pentru a preveni infecțiile bacteriene la om și animale. Cercetările arată că acestea sunt cea mai eficientă modalitate de a face față tusei de canisa la câini. Unele antibiotice comune utilizate pentru acest lucru în animale de companie includ:

  • Enrofloxacin
  • Amoxicilină / acid clavulanic
  • Metronidazol
  • Clindamycin

Într-un studiu realizat de chestionare distribuite veterinărilor aleatorii din Marea Britanie, sa descoperit că câinii tratați cu antibiotice, cum ar fi trimetoprim-sulfonamidă, oxitetraciclină și amoxicilină, au demonstrat o scădere semnificativă statistic a duratei tusei (9).

Un alt studiu care a analizat 78 de izolate diferite ale Bordetella Bronchiseptica, a constatat că toate izolatele au fost în mod clar sensibile la antibioticele menționate mai sus: tetraciclină, doxiciclină, enrofloxacină și amoxicilină / acid clavulanic. În total, 81% din izolate au fost sensibile la ampiclină, 73% sensibili la trimetoprim și 81% au afișat sensibilitatea la sulfadiazină (10).

Cum funcționează antibioticele pe câinii cu tuse de canisa?

Antibioticele ajută pur și simplu corpul să distrugă celulele infecției cu tuse de canisa BB. Într-un termen mai științific, antibioticele lucrează prin stimularea producției de radicali de hidroxil care dăunează bacteriilor gram-negative și gram-pozitive, ceea ce duce la moartea celulară bacteriană datorită deteriorării oxidative a celulei (11).

Dar antibioticele nu funcționează 100% din timp și # 8230;

Unele tulpini de infecție cu tuse de canisa (b. Bronchiseptica izolatele) conțin plasmide care nu sunt susceptibile la antibiotice, care pot limita opțiunile pentru tratamentul infecției tractului respirator la câini. Plasmidele pot fi deosebit de dificil de tratat, deoarece poate fi transmisibilă pentru Escherichia coli K12 (E. coli) și este rezistent la ampicilină, tetraciclină, sulfonamide, streptomicină și clorură mercurică (12).

Utilizarea antibioticelor trebuie monitorizată îndeaproape de un medic veterinar și folosită numai ca o ultimă soluție și pentru o perioadă scurtă de timp (după caz). Motivul este că utilizarea constantă a antibioticelor pentru tratarea tusei de canisa la câini poate duce la bacterii rezistente, la fel ca la om, ceea ce le face să devină mai puțin eficiente pe termen lung (13).

2 Corticosteroizi

Steroizi pentru tuse de canisa la cainiCorticosteroizii sunt hormoni steroizi care sunt produse în corpul câinelui și fabricate pentru tratarea diferitelor infecții. În esență, sunt agenți antiinflamatori și lucrează prin creșterea expresiei diferitelor gene inflamatorii care reglementează factorii de transcriere proinflamatori (14). Ele sunt cel mai eficient tratament pentru anumite tipuri de infecții specifice, dar pot fi complet inutile pentru alții.

De exemplu, Prednisolonă este un steroid care este adesea folosit pentru a trata alergiile, condițiile inflamatorii și tulburările autoimune. Poate fi, de asemenea, eficient împotriva tusei de la câini. Într-un studiu în care prednisolonul a fost administrat pe cale orală sau intraperitoneal la șoareci înainte de expunerea la Bordetalla, sa arătat că prednisolonul și-a îndreptat activitatea împotriva toxinei labile termice (HLT) din Bordetella (15).

Studiile cu sugari arată, de asemenea, că tratarea cu corticosteroizi în timpul și după o fază de bronhiolită poate reduce incidența astmului și a șuierării bronșice ulterioare (16). Acest lucru este relevant deoarece aceste condiții respiratorii la om sunt foarte asemănătoare cu cele ale tusei de canisa la câini.

În mod similar, câinii tratați cu corticosteroizi au demonstrat o scădere semnificativă pe durata tusei (9).

Corticosteroizii obișnuiți care sunt utilizați pentru animalele de companie includ următoarele:

  • Hidrocortizon
  • Prednison
  • Triamcinolone (veterog)
  • Metilprednisolone (Depo-Medrol și Medrol)
  • Dexametazone (Azium)
  • Betamethasone (Betasone)

3 vaccinuri intranazale

Un vaccin este o substanță care declanșează producerea de anticorpi în corpul câinelui, care poate oferi imunitate împotriva bolii. Un vaccin intranazal canin este unul care este administrat câinilor printr-un spray nazal.

Acest tip de vaccinare sa dovedit a fi eficient pentru tusea canisei la câini (17). Într-un studiu, treizeci de pui Beagle care au fost negativi pentru B Bronchiseptica au fost împărțiți la întâmplare în 3 grupe: (a) vaccinare unică intranazală cu 48 de ore înainte de provocare (i.E. Expunerea la B Bronchiseptica), (b) vaccinarea intranazală unică cu 72 de ore înainte de provocare și (c) pui nevaccinați.

Controalele nevaccinate au elaborat semnale tipice de infecție după provocare, inclusiv pirexia, tuse spontană sau indusă, descărcare nazală și congestie. Puii vaccinate cu 48 de ore înainte de provocare au avut semne clinice care au fost mai puțin severe, iar puii au provocat 72 de ore după ce vaccinarea nu a arătat semne clinice de tuse de canisa, cu excepția unui câine.

Puii care au fost vaccinați nazal au fost apoi provocați cu b. Bronchiseptica a arătat mai puține semne clinice și mai puține leziuni în tractul respirator după 2 săptămâni. De asemenea, au avut concentrații semnificativ mai mari de b. Anticorpii Bronchiseptica din saliva serică înainte și după provocare, indicând faptul că acestea erau mai bine echipate pentru a lupta împotriva bacteriilor tusei de canisa.

Un alt studiu a confirmat acest lucru (18). Rezultate similare au fost observate la câinii sănătoși cu anticorpi mici împotriva b. Bronchiseptica. După ce a fost vaccinat intranazal cu un vaccin viu avirulent, apoi expus la b. Bronchiseptica După 63 de zile, câinii au avut scoruri semnificativ mai mici și au vărsat semnificativ organisme provocate de provocări.

4 vaccinare intramusculară

Dog vaccin pentru tuse de canisaVaccinările intramusculare sunt similare cu vaccinările intranazale, cu excepția cazului în care se injectează prin acul în animal. Unele studii au demonstrat eficacitatea vaccinării intramusculare canine împotriva tusei de canisa la câini (19).

Un studiu a avut pui care au primit vaccinarea intramusculară și au fost apoi provocate cu b. Bronchiseptica, după 2 săptămâni a arătat mai puține semne clinice și mai puține leziuni în tractul respirator. De asemenea, au avut concentrații semnificativ mai mari de b. Anticorpi bronchiseptica în saliva serică înainte și după provocare.

Oamenii de știință s-au uitat la eficacitatea altor vaccinuri intramusculare la câini pentru a-și vedea efectul în protejarea împotriva tusei caninului canin (9). Vaccinarea împotriva Bordetella Bronchiseptica a fost asociată cu un risc redus de boală, cu o scădere a șanselor de jurnal de boală la animalele care au fost vaccinate.

in orice caz, Vaccinarea intramusculară poate să nu fie la fel de eficientă ca o vaccinare intranazală canină. Într-un studiu cu câini sănătoși cu anticorpi mici împotriva B. Bronchiseptica, vaccinările intranazale și intramusculare au fost comparate (18).

Rezultatele au arătat că câinii vaccinați intranazal au avut o reducere a scorurilor tusei, în timp ce câinii care au fost vaccinați intramuscular nu au avut un scor de tuse semnificativ diferit decât grupul placebo care nu a primit tratament.

5 antiesive

Antitusurile sunt medicamente care se încadrează într-o categorie cunoscută sub numele de suprimare a tusei. Există medicamente antitusive de tuse pentru câinii care pot ajuta la combaterea unor simptome ale tusei de canisa, iar unele dintre acestea pot include Meds de ușurare a tusei.

Într-un studiu din 1956, cantități mici de amoniac în aer și vapori de apă au fost supuși câinilor pentru a provoca tuse vibrante sau paroxisme de tuse, cu cantități mai mari de tuse cu o concentrație mai mare de amoniac. Medicamentul antitusiv a condus la un prag mai mare de tratament cu amoniac, indicând faptul că a ajutat la prevenirea tusei (28).

Un alt studiu cu 10 câini de labrador cu o istorie de tuse uscată, reluarea și gagajul a arătat că tratamentul cu ajutoare de ajutor pentru câini și medicamente antitusive conduce la o recuperare clinică completă în termen de 2 săptămâni de la tratament (29).

6 Echinacea

Echinacea pentru tuse de canisa la câiniEchinacea este o plantă care are ca rezultat stimularea nespecifică a sistemului imunitar (20). Aceste zile, Echinacea este un remediu popular pentru gripă și răceală și poate chiar să ajute la atenuarea durerii. Este unul dintre cele mai bine studiate și uneori dovedite tratamente holistice în animalele de companie și poate fi eficient împotriva diferitelor boli respiratorii canine, inclusiv tuse de canisa la câini.

Într-un studiu, 41 de câini cu infecție cronică a tractului respirator superior au fost examinate înainte și după un tratament oral de opt săptămâni cu Echinacea (21). După 4 săptămâni de tratament, a existat o reducere semnificativă a severității și dispariției simptomelor clinice, incluzând descărcarea nazală, mărirea nodurilor limfatice, tuse uscată și zgomotele din plămân.

Într-un studiu separat vivo, un remediu pe bază de plante care conține Echinacea a fost aplicat grefei șoarecilor pentru a înțelege răspunsul imunologic (22). Echinacea a stimulat angiogenia (formarea vaselor de sânge noi) a limfocitelor splină, indicând o îmbunătățire a sistemului imunitar care ar ajuta la combaterea infecției cu tuse de canisa.

Puteți da Echinacea cu unt de arahide ca un tratament pentru câinele dvs.

Această abordare a fost studiată chiar (23). Echinacea la 50 mg / kg amestecat cu unt de arahide a arătat efecte benefice atunci când sunt administrate la șobolani vechi de 12 luni. Echinacea Cresterea semnificativ a numărului de celule albe de circulație în primele 2 săptămâni de tratament cu echinaceea, urmată de o creștere a nivelurilor interleukinei-2 în ultimele 5 săptămâni de tratament.

Cele de mai sus arată cum acest lucru poate ajuta la combaterea tusei de canisa la câini, deoarece celulele albe din sânge sunt celulele sistemului imunitar al corpului dvs., care sunt implicate în combaterea bolilor infecțioase și invadatorii străini (24). Iar interleukina-2 este o proteină care reglează activitățile celulelor albe din sângele din corpul câinelui (25).

Studiile suplimentare arată modul în care tratamentul cu Echinacea Purpuree la șoareci îmbunătățește funcția sistemului imunitar, după cum reiese prin reducerea numărului de bacterii din ficat și creșterea proliferării limfocitelor și stimularea granulocitelor (26). Limfocitele sunt importante pentru sistemul imunitar al câinelui, deoarece acestea sunt un tip de celule albe din sânge care pot produce anticorpi care atacă materia străină, cum ar fi bacteriile invadatoare, virușii și toxinele asociate cu virusul tusei de la Kennel (27). Granulocitele sunt similare cu limfocitele, cu excepția cazului în care conțin granule mici care sunt umplute cu enzime care pot digera microorganisme.

7 Nedocromil

Un stabilizator pentru a preveni respirația șuierătoare, nedocromil este un medicament care a arătat, de asemenea, o mare eficacitate în tratarea dificultății de respirație și alte probleme respiratorii, dintre care multe sunt legate de tuse canin de canin.

Într-un studiu, administrarea unui aerosol care conține nedocromil sodiu de aproximativ 15 mg a crescut timpul de întârziere pentru câinii să tuse după expunerea la un aerosol de acid citric (31). Este ipoteza că nedocromil sodiu funcționează prin inhibarea activității nervoase senzoriale în plămânii câinelui, împiedicând astfel tusea.

8 Extract ADHADA VASICA

ADHADA VASICA Extract pentru tuse de canin caninAdhatoda Vasica este un tip de plantă care are o lungă istorie de utilizare pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate la om și animale și în special problemele de sănătate respiratorie. Funcționează în mod similar cu antitusivele menționate mai sus.

În prezent, există doar o sumă limitată de studii privind efectul ADHATODA VASICA pe tuse sau tuse de canisa la câini. Cu toate acestea, un studiu a evaluat activitatea de supresoare a tusei ADHADA VASICA extract și a arătat că a avut o bună activitate antitusivă după administrarea orală la cobai. Ea a fost eficient în reducerea tusei după expunerea la aerosoli iritanți (30).

Mai multe cercetări privind ADHATODA VASICA sunt necesare pentru a determina efectul său de protecție, dacă este cazul, pe tusea canisei în canini. Dar puținele studii pe care le avem astăzi pot arăta o anumită promisiune a noastră având încă un alt tratament natural pentru problemele respiratorii și tusea canisei la câini.

9 opioide

Opioidele, cunoscute și sub denumirea de ucigași de durere sau amelioratoare de durere, sunt medicamente care acționează asupra sistemului nervos al câinelui pentru a amortiza receptorii opioizi și a ameliora durerea. Câteva exemple de opioide includ morfina, codeina și metadona. Ele sunt mai puternice decât regulate Durerea de ajutor pentru dureri de câine, și poate fi administrată numai sub supravegherea veterinarului.

Administrarea morfinei și a codeinei în porcinele de guinee neanecționate au prezentat efecte depresive antitusive, antinociceptive și respiratorii (32), în timp ce metadona oferă efecte de sedare la câini, care pot reduce cantitatea de durere (33). Cu toate acestea, metadona poate duce la o prevalență mai mare a garniturilor și a ratei respiratorii mai mari.

Administrarea de codeină și de morfină la patul vascular traheal a inhibat răspunsul tusei și reflexul tusei (34). A opioidelor, a fost găsită codeinei posedă o activitate mai mare anti-tuse decât morfina (35).

Unele studii nu susțin utilizarea opioidelor orale la câini din cauza biodisponibilității orale scăzute (36). Fiți conștienți de faptul că opioidele nu pot fi la fel de eficiente ca și alte forme de tratament pentru tusea de la câini la câini. Efectele secundare sunt, de asemenea, posibile și a Articolul științific pe NextGendog le enumeră ca una dintre ultimele stațiuni pentru a încerca.

Luați mesajul Acasă

9 moduri de a face față tusei de canisa la câiniTusea de la Kennel la câini este o problemă de sănătate foarte gravă pentru a face față proprietarilor de animale de companie și poate avea efecte dezastruoase asupra sănătății și bunăstării animalului dvs. Dar este în prezent una dintre cele mai active condiții din canini, și există speranță, precum și tratamente eficiente pentru a face față acestei infecții.

Spre deosebire de alte condiții, cum ar fi Parvo, Ca proprietar de câine, nu trebuie să vă uitați în mod idly, ca pe hacurile dvs. de însoțitor de canine și de wheezes, suferind probleme respiratorii. După cum puteți vedea mai sus, există diverse opțiuni de tratament care pot fi administrate pe baza severității și preferințelor de la antibiotice la antibiotive și de la corticosteroizii de calitate farmaceutică la remedii holistice pe bază de plante precum Echinacea.

Citiți următorul: 8 moduri de știință bazate pe știință de a trata și de a preveni parvovirusul la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 9 Moduri de a trata tusea canisei la câini (bazată pe știință)