Opt concepții greșite despre rabie la câini

Câine lins proprietarul

Rabies este un virus care poate fi trecut pe oameni și animale de companie din mușcătura unui animal infectat. Odată ce se observă semne clinice, boala este aproape întotdeauna fatală. Aceasta este o boală prevenită la câinii care sunt vaccinați împotriva rabiei. Există o mulțime de informații despre acest virus. Iată opt concepții greșite despre rabie și adevărurile reale.

01 din 08

Câinele meu interior în principal nu trebuie să fie vaccinat împotriva rabiei

Wildlife sunt principalii purtători ai virusului rabiei, totuși, au existat rapoarte privind animalele domestice rabd. Oamenii au mai mult contact cu animalele domestice decât cu animalele sălbatice din Statele Unite. Deoarece există o șansă ca câinele dvs. să poată fi infectat atunci când este mușcat de un animal sălbatic rabd, este mai bine să le păstrați la curent cu vaccinul lor de rabie. Dacă își petrec majoritatea timpului în interior, ar trebui să fie încă vaccinate. Acest lucru va împiedica transmiterea posibilă familiei dvs. și a altor persoane.

  • 02 din 08

    Rabies este întotdeauna transmis printr-o rană de mușcătură

    Virusul rabiei este transmis prin contact direct cu saliva sau creierul / țesutul sistemului nervos de la un animal infectat. Acest lucru apare de obicei atunci când un animal infectat mușcă un om sau un alt animal. Deși rănile de mușcătură sunt modul principal pentru majoritatea infecțiilor cu rabie, transmisia poate să apară și prin alte căi. Contaminarea membranelor mucoase (i.E. ochii, nasul, gura), transmisia de aerosoli și transplantul de organe au fost documentate.

  • 03 din 08

    Câinii radiați întotdeauna spumă sau salivă la gură

    Câinii cu rabie pot arăta o varietate de semne, inclusiv frică, agresiune, drooling excesiv, dificultăți de înghițire, răsturnare, paralizie și Convulsii. Deși spumarea sau salivarea la gură este un comportament comun, acest lucru nu se întâmplă în fiecare caz. Uneori este absent. Țineți cont de acest lucru atunci când interacționați cu un animal sălbatic sau unul care ți-a mușcat pe tine sau câinele tău.

  • 04 din 08

    Rănile de mușcătură sunt întotdeauna evidente

    Liliecii sunt purtători obișnuiți de rabie în u.S. Ele sunt în primul rând în aer liber. Cu toate acestea, uneori zboară în casele. Din acest motiv, mușcăturile pot apărea în timp ce dormește și nu pot fi evidente. Pentru a vă proteja pe dvs. și câinele dvs., evitați contactul cu liliecii. Asigurați-vă că câinele dvs. este la curent cu vaccinarea lui Rabies. Există, de asemenea, modalități de a "Bat-dovada" casa ta.

    Continuați la 5 din 8 de mai jos.
  • 05 din 08

    Rabia nu există în Statele Unite, numai în alte țări

    Cele mai raportate cazuri de rabie provin din Africa, Asia și America Latină. Mai mult de 4900 de cazuri de animale au fost raportate în 2016. Singurul loc de rabie nu a fost raportat este Antarctica. Aproximativ 5.000 de cazuri de rabie de animale sunt raportate anual la CDC și mai mult de 90% din aceste cazuri apar în viața sălbatică.

  • 06 din 08

    Câinele meu trebuie să fie eutanasiat dacă este mușcat de un animal sălbatic

    Fiecare stat și țară se ocupă de rabie în mod diferit. Cel mai bun scenariu pentru câinele dvs. este dacă a fost vaccinat împotriva rabiei. În acest caz, probabilitatea de a contracta rabie este subțire la nici unul. Dacă câinele dvs. este întârziat pentru vaccinul rabiei, acestea ar putea fi necesar să fie temporar carantine pentru a căuta semne de rabie. Dacă câinele dvs. nu a primit un vaccin rabie, procesul poate deveni mai complicat. El va fi cel mai probabil carantinat. Dacă începe să prezinte semne de rabie, este foarte probabil că va fi eutanasiat. Pentru mai multe informații despre modul în care statul dvs. mânerează rabie mușcături, contactați controlul animalelor în orașul dvs. Acestea pot oferi cele mai exacte informații.

  • 07 din 08

    Câinele meu a fost vaccinat împotriva rabiei ca un cățeluș și este protejat pentru viață

    Vaccinul inițial, din păcate, nu va proteja un câine pentru întreaga lor viață. Puii ar trebui să primească lor Prima vaccinare a rabiei între trei și patru luni de vârstă. Este nevoie de 28 de zile pentru ca acestea să fie pe deplin protejate. În acest timp, ele sunt protejate doar de un an și trebuie să primească un rapel la ziua lor de naștere. În funcție de locul în care locuiește proprietarul, ramburul rabiei poate fi administrat o dată pe an sau o dată la trei ani. Veterinarul dvs. va putea să răspundă la întrebări despre frecvența că câinele dvs. trebuie să primească vaccinul.

  • 08 din 08

    Vaccinurile din rabie sunt dureroase pentru caini să primească

    Vaccinurile din rabie sunt de obicei administrate sub piele folosind un ac de ecartament mic. Introducerea inițială a acului în piele poate fi observată. Cu o anumită distragere a atenției, majoritatea câinilor nu vor realiza dacă i sa dat. Dacă câinele dvs. nu este un fan al primului vaccinuri, lăsați echipa dvs. veterinară să știe. Ei au trucuri pentru a-și redirecționa atenția. Dacă sunt alimente motivate, tratamentele pot fi de ajutor. Unii câini pot avea un disconfort ușor în care a fost dat vaccinul. De obicei, aceasta dispune de a doua zi. Contactați medicul veterinar dacă aveți întrebări despre vaccinuri și Reacții.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Distemper și rabieLinia de asistență pentru otravă PET

    2. Lilieci și rabieCentre de control și prevenire a bolilor, 2020

    3. Rabie în u.S. Centre de control și prevenire a bolilor, 2020

    4. Vaccinări rabie: titruri, scutiri și protocoaleAmerican Animal Hospital Association

    5. Ce se așteaptă după vaccinarea animaluluiAsociația medicală veterinară americană

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Opt concepții greșite despre rabie la câini