Cum câinii primesc parvo și cum să o împiedice

Parvo este un cuvânt pe care nici un nou proprietar de câine nu vrea să audă. Din păcate, totuși, este o boală care este mult prea comună și poate fi chiar mortală. Într-o zi un câine poate părea perfect fericit și sănătos, iar a doua zi pot fi periculos de bolnavi. Acest lucru este în special în privința proprietarilor de pui, deoarece dimensiunea lor mică și vulnerabilitatea înseamnă că acestea necesită o îngrijire specială chiar și atunci când sunt sănătoși.

Oricine se ocupă de câini și cățeluși în mod regulat, precum și cu cineva cu un nou catelus în casă, ar trebui să cunoască simptomele lui Parvo, astfel încât să poată acționa rapid pentru a trata câinele. Vestea bună este că canin parvovirus este prevenită. Citiți mai departe pentru un scurt rezumat despre Parvo și sfaturi pentru cum să îl împiedicați.

3D parvovirus

Ce este Parvo?

Parvo este termenul obișnuit folosit pentru un virus numit parvovirus. Este un virus destul de nou, care apare în anii 1970. Câinii care au Parvo pot transmite direct la alți câini sau indirect când vom vărsa sau defecate în zonele în care alți câini au acces, cum ar fi parcurile de câine, caniculele, îngrijirea zilei de câine și facilitățile de îngrijire. Acesta este unul dintre motivele pentru care este atât de contagioasă, deoarece se răspândește atât de ușor.

Un alt motiv pentru contagiozitatea ei este că câinii ar putea fi bolnavi de Parvo fără a arăta simptome. Proprietarul nu poate avea nicio idee că câinele este bolnav, astfel încât câinele merge în jurul valorii de rutină normală infectarea altor câini sau zone pe care le intră în contact cu. Câinii cu Parvo încep de obicei vărsarea parvovirusului la aproximativ cinci zile după expunere. Apoi, ei vor expune simptome și vor continua să scape de virus timp de până la 10 zile după recuperare. Prin urmare, chiar și un câine sănătos care sa recuperat din Parvo poate fi în continuare contagios pe o săptămână după simptomele clare.

Puppy s-au vărsat pe podea

Simptomele PARVO

Câinii cu Parvo devin foarte bolnavi, pe măsură ce virusul îi atacă sistemul gastrointestinal. Și din moment ce Parvo este cel mai frecvent în pui, poate fi destul de înfricoșător atunci când o astfel de mică, activă, fericită, fericită devine atât de bolnavă. Și se îmbolnăvesc foarte rău. Proprietarii de pui ar trebui să contacteze întotdeauna medicul veterinar atunci când catelul lor nu se simte bine, dar următoarele simptome sunt mai mult în privința că sunt frecvente în rândul câinilor cu Parvo:

  • Letargie
  • Vărsături
  • Diaree cu sânge
  • Febră
  • Pierderea în greutate și refuzul de a mânca
  • Slăbiciune
  • Deshidratare

Dacă câinele dvs., sau în special catelul dvs., are oricare dintre simptomele de mai sus, acesta consideră cu siguranță un apel către medicul veterinar. Este important să nu vă grăbiți medicului veterinar fără a suna mai întâi, având în vedere cât de contagioasă este virusul. În acest fel, personalul poate lua măsuri de precauție pentru a vă asigura că câinele dvs. nu riscă să expună alți câini. Acestea vă pot cere să intrați în instalație printr-o ieșire alternativă, de exemplu. Sau vă pot cere să monitorizați simptomele și să le dați un apel dacă simptomele se înrăutățesc. Cu toate acestea, acest prim apel telefonic este foarte important atunci când suspectați că canin parvovirus.

câine izolat în cușcă cu parvovirus

Câinii cel mai expus riscului pentru Parvo

Orice catelus între 6 și 16 săptămâni de vârstă este în pericol pentru Parvo. Motivul pentru aceasta se datorează faptului că au nevoie de trei doze ale vaccinului parvo pentru a fi considerate complet vaccinate. Fiecare dintre cele trei doze trebuie să fie răspândită, astfel încât câinele primește una la fiecare trei săptămâni. De asemenea, toți câinii nevaccați ai oricărei vârste și pui care nu au avut toate cele trei fotografii sunt expuse riscului.

Puii sub vârsta de 6 săptămâni nu sunt la fel de susceptibili la Parvo, deoarece încă mai au anticorpi de la mamele lor. Care presupune că mamele lor au fost vaccinate integral. Acești anticorpi se estompează, în cele din urmă, mai ales că puii sunt înțărcați. Pentru cățeluși, înălțimea este suficient de stresantă. Adăugarea unei boli fatale ca Parvo la acest stres face dificilă recuperarea cățelurilor.

În plus față de riscul pus la câini datorită lipsei de vaccinare, există anumite rase care au un risc mai mare de a obține PARVO. Acei câini includ Păstoriștii germani, Doberman Pinchers, Rottweilers, American Staffordshire Terriers and English Springer Spaniels. Dacă vă întrebați de ce acești câini sunt mai susceptibili la parvovirus, nu sunteți singuri. Oamenii de știință încă nu cunosc motivul.

Câinele are parvovirus pe terapia IV

Cauzele PARVO

Transmiterea caninului parvovirus poate apărea într-una din cele două căi. Contact direct este prima cauză a parvovirusului. Acest lucru se întâmplă atunci când un câine ingeră fecale infectate, fie prin nas, fie prin gură. Nu trebuie să fie fecalele în sine; poate fi o suprafață care este contaminată cu fecalele infectate. Datorită faptului că un simț al unui miros al catelului este modul în care ei învață despre lume, iar populele lor sunt în mod natural scăzute la pământ, este ușor să vezi cât de contagioasă poate fi acest virus.

Al doilea mod în care parvovirusul poate infecta un câine este prin contact indirect. Parvo este un virus tare care este capabil să supraviețuiască practic orice atingere, fie că este îmbrăcămintea, pielea umană sau ceva asemănător cu iarba care se întâmplă în mod natural în mediul catelului.

După ce un câine contractează Parvo, aceasta replică în intestinele sale mici, măduva osoasă și ganglionii limfatici. In timp ce Probleme gastrointestinale sunt probabil, există, de asemenea, un risc de inflamare a inimii. Această condiție se numește miocardită, care este foarte gravă. Simptomele miocarditei la câini sunt similare cu simptomele parvovirusului. Simptome suplimentare sunt intoleranța exercițiilor, tusea și scurtarea respirației, printre altele. Simptomele miocarditei nu sunt de obicei observate până când câinele prezintă deja alte simptome. Acest lucru evidențiază importanța detectării timpurii, deoarece miocardita poate fi dificilă și costisitoare pentru a trata.

Adăugând la faptul că Parvo este atât de ușor de transmisibil, este faptul că este atât de rezistentă. Cele mai comune dezinfectanți nu sunt potrivite pentru parvovirus. Poate supraviețui la temperatura camerei timp de două luni sau mai mult în interior. În aer liber, poate supraviețui de ani de zile atâta timp cât nu este expus la lumina directă a soarelui. Având în vedere că fecalele infectate pot purta parvovirusul de luni de zile, iar solul la sol pe care îl atinge poate purta virusul timp de un an, este ușor ca oamenii să o transporte din greșeală pe fundul pantofilor și să o aducă în interior.

Cum să tratăm PARVO

Din păcate, nu există un remediu pentru Parvo. Câinii care afișează simptome de parvo trebuie să fie văzute de un medic veterinar cât mai curând posibil pentru diagnosticare și tratament. Am inclus a video (nu a noastră) de mai sus, care explică un tratament la domiciliu pentru parvovirus. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să încercați acea opțiune în loc să apelați un veterinar. Este strict pentru scopuri informaționale. Ar trebui să obțineți un veterinar implicat dacă suspectați parvovirusul și dacă simptomele continuă să se înrăutățească. Un veterinar diagnosticează un câine cu Parvo prin evaluarea simptomelor sale și prin efectuarea unui test de sânge. VET poate face, de asemenea, un test ELISA care implică verificarea fecalelor câinelui pentru antigene de virus.

Dacă un câine este diagnosticat cu Parvo, iar cazul este suficient de grav, el poate fi spitalizat în izolare, astfel încât personalul veterinar să-l monitorizeze într-un mod care nu riscă răspândirea la alți câini. Alternativ, veterinarii pot prescrie medicamente care fac simptomele mai puțin severe, precum și antibiotice pentru a preveni alte infecții bacteriene. Antibioticele sunt importante deoarece Parvo scade numărul de celule albe din sânge al unui câine, ceea ce înseamnă că câinele va avea un timp dificil de a lupta nu numai PARVO, ci și alte infecții secundare.

Majoritatea câinilor care primesc tratament pentru Parvo supraviețuiesc, atâta timp cât sunt tratați în primele trei până la patru zile de a arăta simptomele. Recuperarea completă de la Parvo durează aproximativ o săptămână. Țineți cont, totuși, că încă mai continuă să vărsăm virusul și sunt contagioase până la 10 zile după plecarea simptomelor.

Deși majoritatea câinilor care primesc tratament pentru Parvo supraviețuiesc, 9 din 10 câini nu supraviețuiesc decât dacă primesc tratament prompt.

Puppy obtinerea vaccinului parvo

Cum de a preveni parvo

Parvo este o boală care poate fi prevenită, atâta timp cât câinii primesc doza de vaccin adecvat. Puii ar trebui să primească primul vaccin între șase și opt săptămâni de vârstă. Al doilea două vaccinuri ar trebui să urmeze, la trei săptămâni. În plus, câinii ar trebui să obțină un rapel la un an și apoi o dată la trei ani.

Pentru a preveni parvo-ul într-un catelus nevaccinat sau unul care nu a primit toate dozele vaccinului, catelul ar trebui să fie ținut departe de orice mediu în care ar putea exista un câine infectat, nevacinat. Deoarece nu există nicio modalitate de a determina dacă un alt câine are Parvo, puii ar trebui, în general, să rămână acasă până când sunt complet vaccinați, cu excepția vizitelor veterinare.

Deși clasele de socializare și catelus sunt importante, câinele dvs. nu ar trebui să fie înscris în ele până când sunt complet vaccinate. De fapt, majoritatea formatorilor nu permit câinilor nevaccinați să participe la clase de catelus, indiferent. În plus, dacă aveți un loc de muncă cu normă întreagă, care vă cere să fiți departe de casă, ar trebui să găsiți pe cineva care să vină la casa dvs. pentru a tendința de cățelușul dvs. ocazional în timp ce vă aflați departe, deoarece nu vi se va permite să o faceți Doggy Day Care nevaccinat.

Concluzie

Parvo este o boală foarte gravă și uneori fatală. Luând pașii pentru a preveni și obținerea tratamentului precoce dacă sunteți infectați, vă puteți păstra câinele în siguranță. Amintiți-vă să discutați cu veterinarul dvs. dacă observați simptomele parvo în câinele sau catelul dvs.

Citiți următorul: Cele mai bune alimente pentru câini de stomac sensibil

Cum câinii primesc PARVO și cum să o împiedice

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum câinii primesc parvo și cum să o împiedice