Tuse de canisa la câini

câine cu gură deschisă

Tusea de la Kennel este o problemă obișnuită care poate afecta câinii de toate vârstele și rasele. Tusea clasică care dă tusei lui Kennel numele său nu poate părea o afacere mare, dar dacă este ignorată, poate duce la probleme mai mari. Cunoscând celelalte simptome ale tusei de la Kennel, cum este tratată boala și ceea ce puteți face pentru a împiedica obținerea câinelui dvs. este benefică pentru ca orice proprietar de câine să înțeleagă.

Ce este tusea canisei la câini?

Numele tehnic al tusei de la Kennel este traheobronchită infecțioasă (ITB) și apare atunci când căile respiratorii superioare ale unui câine devin inflamate datorită unei infecții virale și / sau bacteriene. Boala este de fapt cauzată de unul sau mai multe tipuri de viruși și / sau bacterii, dar datorită simptomelor similare, toate aceste infecții sunt de obicei denumite tuse de canisare. Virușii și bacteriile care pot contribui la tusea canisei includ parainfluenza canine, canin adenovirus 2, canin distemper, Bordetella Bronchiseptica si altii.

Simptomele tusei de canisa la câini

Simptomele tusei de canisa la câini

  • Tuse uscată
  • Gagging sau retrograd
  • Scăderea apetitului
  • Descărcarea nazală
  • Depresie

De obicei singurul simptom al tusei de canisa pe care un câine are este un uscat tuse Dar, uneori, va fi de asemenea gag sau retch ca și cum ar trebui să vadă. Unii oameni descriu tusea ca fiind dur sau ca un zgomot care horning, dar indiferent de descriere, este greu de ratat. Odată ce aceste simptome sunt observate, majoritatea proprietarilor de câini caută corect îngrijirea veterinară înainte ca alte probleme să înceapă. Dacă este lăsată netratată, tusea canisei poate provoca o scădere a apetitului, poate fi văzută descărcarea nazală, iar un câine va acționa deprimat din cauza faptului că nu se simte bine.

Cauzele tusei de canisa la câini

În timp ce tusea canisei este cauzată de o infecție a unui virus și / sau a bacteriilor, câinii trebuie să fie mai întâi expuși acestor agenți patogeni pentru a fi infectați de ei.

  • Expunerea la un câine infectat
  • Expunerea la suprafețe sau obiecte Un câine infectat a fost recent în contact cu

Câinii pot contracta tuse de canisa din particulele aerosolizate, dacă un câine infectat tuse în apropiere sau dacă vin în contact cu un câine infectat. Tuse de canisa poate fi, de asemenea, contractată dacă un câine joacă cu jucării, băuturi dintr-un castron de apă, mănâncă dintr-un vas alimentar sau este expus la alte elemente și suprafețe un câine infectat contaminat.

Diagnosticarea tusei de canisa la câini

Dacă bănuiți că câinele dvs. are tuse de canisa, ar trebui să o examinați de un medic veterinar. Veterinarul dvs. va asculta plămânii câinelui dvs. și va efectua o examinare fizică completă pentru a vă asigura că este sănătos de la tusea canisei. X-Rays pentru a examina plămânii pot fi recomandate. Diagnosticul este de obicei realizat după descoperirea istoriei expunerii și se aude tusea.

Tratamentul tusei de canisa la câini

Tusea canisei poate fi tratată cu antibiotice, steroizi și supresoare de tuse. Câinele trebuie să fie în carantină de la alți câini pentru a evita răspândirea bolii și a mediului ar trebui să fie curățate temeinic pentru a evita reinfectarea. Cazuri severe în care pneumonie sa dezvoltat secundar la tusea canisa va trebui sa fie spitalizata si va primi o terapie mai intensiva.

Cum de a preveni tusea canisei la câini

Poate fi dificil să împiedicați tusea canisei la câinii care sunt în mod regulat în jurul altor câini, dar există încă măsuri preventive pe care le puteți lua.

Vaccinări împotriva agenților patogeni cheie care provoacă tuse de canisa, poate ajuta la prevenirea bolii sau scăderea severității simptomelor. Canin adenovirus 2 (cav2), canin distemper (CDV), și, uneori, vaccinurile CANININFluenza (CPIV) sunt chiar considerate a fi vaccinuri de bază cu Asociația Americană pentru Spitalul Animal (AAHA). Aceasta înseamnă că majoritatea câinilor care primesc vaccinurile obișnuite au deja o protecție împotriva tusei de canisa.

Bordetella Bronchiseptica Vaccinurile sunt de asemenea disponibile cu sau fără CPIV, dar sunt considerate vaccinări non-core. Din acest motiv, nu toți câinii vor primi în mod obișnuit această vaccinare, dar dacă tu și medicul veterinar sunt preocupați de tuse de canisa, poate ajuta la prevenirea bolii.

În afară de vaccinări, ținându-ți câinele departe de câini care pot fi tuse și nu permițând un câine contaminat să împărtășească jucării sau mâncăruri cu câinele dvs. poate ajuta la scăderea probabilității casei dvs. de contra contractantă de câine.

Este canisa tuse contagioasă pentru oameni?

În timp ce tusea rară, canisa poate fi răspândită la oameni. Persoanele imunocompromise sunt expuse riscului de a contracta acest lucru potențial boală zoonotică și ar trebui să fie deosebit de precauți atunci când este expus la câini contaminați.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tuse de canisa la câini