Puppies emoții: vinovăție și rușine

câine boxer arată rușine

Puii se simt vinovați și câinii arată rușine? Poate că ajungeți acasă pentru a găsi numai ambalajele goale de bomboane de Halloween sau, probabil, câinele copilului nu este încă în mod fiabil Potty instruit și "vă spune" că el a făcut o grămadă undeva. Când catelul tău te întâlnește la ușă, capul scăzut cu urechi înclinate înapoi și ochii evlatați, este o scuză canină?

Desigur, ei pot acționa ca și cum se simt vinovați. Cel puțin, comportamentele imită ceea ce oamenii se asociază cu senzația de rușine sau scuze. Indiferent dacă acest lucru reflectă sau nu cu exactitate sentimentele adevărate ale câinelui este deschisă dezbaterii.

Canin empatie

Câinii par să aibă grijă cum simt oamenii, și nu doar când suntem supărați. Știm din propria noastră experiență că animalele de companie par a simpatiza atunci când ne simțim singuri sau trist, lacrimi sau bucuroși. Puppy-ul poate solicita mângâierea și strângerea care ne înveselează sau se rotesc în cercuri de fericire când suntem fericiți. Magia mea de câine a învățat ceea ce mă face să mă chicot și să zâmbesc și să alegem comportamente ca un comedian bine repetat pentru a grind cele mai multe râde. Și știm că există Beneficii pentru sănătate pentru păstrarea animalelor de companie. De fapt, unele studii canine au arătat că câinii simt empatia nu numai pentru plânsul proprietarilor, ci pentru străinii care plângeau.

Nu fiți nebuni!

Se pare că câinii ar putea avea, de fapt, capacitatea de a se simți vinovăția. Sau cel puțin să anticipeze că au făcut ceva greșit. Sunt sigur că ați avut experiența de a merge înapoi în casă în care puii dvs. - în loc să vă salut cu sărituri și să vă aducă atenție și să vă uitați la tine.

După care cereți puii, într-un ton fermă de voce fără îndoială: "Ce ați făcut?"

Și el arată chiar mai vinovat în timp ce vă gândiți despre casa căutării indiferent de daunele au fost făcute. Poate că găsești ceva mestecat. Sau poate că a fost scufundări și potențial a înghițit un obiect care ar putea provoca blocarea intestinală, deci sunteți în mod evident fricos și în cauză.

Tonul tău de voce și acțiuni îi învață pe catelul dvs. cum să reacționeze și data viitoare. Când câinii învață că te superi dacă împrăștie gunoiul, ei pot "să acționeze teoretic după un astfel de comportament și să-i spună chiar înainte de a ști ceva sa întâmplat. Aceasta este o explicație, oricum, dar sincer, nu o cumpăr. Iata de ce.

De ce puii acționează vinovat

Câinele dvs. afișează aceleași comportamente apologetice atunci când nu au făcut nimic rău. De multe ori un proprietar merge prin ușă, și imediat setul de catelus vinovat. Astfel încât vocea ta intră în modul de cerneală pe măsură ce căutați ridicat și scăzut pentru infracțiune - dar nu găsești nimic rău. Cu toate acestea, Junior-Dawg încă acționează vinovat. Ce-i cu aia?

S-ar putea să fi învățat din greșeală cățelușul tău pentru a-ți cere scuze pe baza anumitor indicii și context al mediului. Tonul tău de voce, Modul în care comunicați cu catelul și "Loom" peste el, faceți un contact puternic vizual într-o canină-limba provocarea, toate asociate cu declanșatorul unui domiciliu, poate învăța câinele să acționeze de fiecare dată când vă întoarceți acasă, fie că a făcut ceva greșit sau nu.

Puii învață repede să vă asocieze la domiciliu cu o voce ridicată și nemulțumirea dvs. după numai câteva dintre aceștia repetați de a găsi infracțiuni adevărate. Dar el nu va conecta neapărat furia dvs. de domiciliu cu faptul că a făcut ceva greșit, deoarece puii au o memorie foarte scurtă atunci când vine vorba de infracțiuni. Pentru ca ei să conecteze "fapta rea" la nemulțumirea voastră, trebuie să le prindeți în act, astfel încât să se asocieze săpat Planta în ghivece este ilegală.

Semnale de calmare

După ce ți-ai exprimat mânia în timpul casei de casă de câteva ori, catelul învață să-ți asocieze sosirea cu tine. Chiar dacă nu a făcut nimic rău, el va face tot posibilul pentru a vă reduce nemulțumirea cu comportamentul său "apologetic".

Puii fac acest lucru cu câinii mai în vârstă, pentru a difuza potențialul agresiune. Este o modalitate pentru ca ei să spună caninei adulților "Tu ești șeful."Când catelul tău își strânge urechile în jos și se zăpăcește pe podea sau chiar se rostogolește și se numește urinare supusă- sunt toate semnalele câinelui concepute pentru a difuza agresiune. Se numesc semnalele de calmare sau uneori numită semnale de calmare.

Câinii adulți fac acest lucru pentru a arăta altor canini (și puii) că nu sunt toți grupsi-și-blestemați, iar pooch-ul fricos nu are nimic de temut de la ei. Ei vor juca arcul Invitați celălalt câine să joace, de exemplu. Acest lucru este clasificat ca un "semnal meta", ceea ce înseamnă că alte lucruri, cum ar fi mârâul sau luptele care urmează sunt menite în Jest, un fel de face-credincios asemănător cu un tată uman care joacă "monstru înfricoșător" pentru a urmări copiii (asigurându-se că mai întâi știți că este vorba de pretenție).

Deci, catelul tău se simte vinovat când folosește sacul de Halloween pentru copii? Este rușine pentru a-ți mesteca pantofii noi? El își cere scuze sau "spune-i" când a făcut ceva greșit?

Sincer, nimeni nu știe sigur. Dar este clar că câinii noștri plătesc o atenție deosebită comportamentului și emoțiilor umane și reacționează în consecință pentru a ne face să ne simțim mai bine și să ne difuzim sentimentele supărate. Cat de tare e asta?! Depinde de noi, ca părinți de îngrijire și de companie de companie, să facă același lucru pentru copiii de blană pe care îi iubim.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Szánthó, Flóra și colab. Câinele dvs. este empatic? Dezvoltarea unui sondaj de reactivitate emoțională pentru câiniPlus unu vol. 12,2 E0170397. 13 februarie. 2017, DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0170397

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puppies emoții: vinovăție și rușine