Înțelegerea semnalelor de calmare a câinilor

Câine situată în rândul hârtiei lavoitoare mărunțită pe podea de baie

Câinii sunt social animalele și au multe modalități diferite de a comunica atât ce au nevoie și ce simt. Nu numai ca câinii să utilizeze vocalizarea, Dar, la fel ca oamenii și alte animale, ei folosesc și limbajul corpului. De asemenea, cunoscut sub numele de comportamente de deplasare, așa-numitele semnale de calmare ajută câinii să mențină o ierarhie socială sănătoasă și Evitați luptele unul cu altul.

Aceste semnale ritualizate ajută la rezolvarea conflictelor în rândul câinilor fără zbor. Câinii dominanți folosesc aceste gesturi pentru a demonstra că nu înseamnă nici un rău, iar câinii subordonați folosesc același lucru semnale pentru a calma câinele alfa, deci nu va ataca în mod eronat.

Limba "Păcea" câinilor

Câinii și puii folosesc, de asemenea, semnale de calmare pe oameni atunci când se simt amenințate și au nevoie de persoana să se simtă calmă. De exemplu, când câinele tău lasă o mizerie pe covor și te superi, chiar dacă catelul tău nu poate înțelege ce a făcut greșit, el poate părea să arate vinovăție.

Dar el nu se simte de fapt vinovat - câinele dvs. folosește comportamentele de calmare și deplasare pentru a încerca să vă împiedice să nu mai strigi la el.

Unele semnale de calmare a câinelui sunt evidente: vor merge încet sau vor îngheța când cineva abordări noi pentru a arăta că nu amenință sau se vor arunca (picioarele frontale extinse) în fața unei persoane pe care doresc să o cauzeze. Iată câteva alte semnale comune folosesc pentru a face interacțiuni cu oamenii mai plăcuți.

De ce câinii își evită ochii

În rândul câinilor, contactul cu ochii direcți este considerat de comportament amenințător. Dar un câine de companie va arăta direct la o persoană. Atâta timp cât expresia lui nu pare a fi stresată sau agitată, acest lucru este bine. Dacă este un câine pe care nu îl cunoașteți, asumați contactul cu ochii direcți va fi considerat amenințător.

Dacă un câine își evită ochii, mai ales dacă este câinele sau un alt câine care vă cunoaște bine, acesta semnalizează unul din cele două lucruri: fie câinele este nervos în jurul tău dintr-un motiv (poate că se simte că ești supărat) sau depunerea de semnalizare.

Când câinii se apropie de o curbă

Ca să evite contactul cu ochii, câinii nu se vor apropia de alt câine sau un om pe care nu îl cunosc direct. În schimb, ei vor merge într-o curbă, pentru a indica că nu sunt agresivi și nu înseamnă nici un rău. Acesta este un comportament pe care majoritatea oamenilor nu îl observă, dar curbează, așa cum este numit, este un semnal foarte clar pentru alți câini care este bine.

Câinii căscați nu sunt întotdeauna obosiți

La fel ca oamenii, câinii căscați când sunt somnorosi sau obosiți. Dar câinii sunt, de asemenea, căscați în situații sociale atunci când doresc să le spună unui alt câine (sau un om) să se calmeze. Dacă întâmpinați un nou câine care pare a fi nervos sau incert în jurul vostru, încercați să vă căscărați la ei. Nu uitați câinele în ochi în timp ce faceți acest lucru, deoarece acest lucru va veni cât mai agresiv (vezi mai sus). S-ar putea să observați câinele căscându-se ca răspuns după ce se simte la ușurință.

Câinii nervoși își linge buzele sau nasul

Când un câine își linge nasul sau zona din jurul gurii (câinii nu au cu adevărat buze), este încercând să se stabilească. Acesta este un comportament pe care îl veți vedea dacă câinele dvs. se simte incomod sau incert într-o situație socială, cum ar fi întâlnirea unui nou câine sau o persoană. Un om poate respira adânc pentru a elimina fluturii în stomac - când un câine se simte o anxietate ușoară asemănătoare, își va linge nasul înainte de a intra în continuare.

Ce înseamnă atunci când un câine își coboară coada

De obicei, interpretăm coada-gagging ca o indicație că un câine este fericit sau conținut. Acest lucru este adevărat în cea mai mare parte a timpului, dar nu întotdeauna. Dacă câinele dvs. se simte nervos sau supus, el poate să-și țină coada inferioară sau o pune între picioarele din spate. El poate să-și închidă coada în această poziție, dar veți observa că este vorba mai repede decât atunci când arată doar mulțumirea.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Înțelegerea semnalelor de calmare a câinilor