Câinii se simt vinovăție? Tot ce trebuie să știți

Câinii se simt vinovăție - tot ce trebuie să știți

Ai fost absent pentru câteva ore doar pentru a veni acasă și a afla că pooch-ul tău a distrus complet fotoliu preferat? Este normal să reacționați și să vă ridicați vocea pentru a le critica. Cu toate acestea, câteva secunde mai târziu observați că animalul dvs. de companie își aruncă capul și are un aspect familiar hangdog. A realizat de fapt că a făcut ceva greșit și acum se simte vinovat?

Câinii se simt vinovăție?

Întrebarea este, dacă câinii se pot simți deloc vinovăție. Este posibil ca toți să pară convingătoare, dar experții afirmă că reacționează doar la limbajul trupului și energia negativă pe care o trimiteți. Multe studii confirmă faptul că câinii pot simți și exprima fericirea și tristețea, precum și alte emoții primare. Cu toate acestea, vinovăția aparține unui grup de emoții secundare care sunt puțin mai complexe decât cele. Potrivit oamenilor de știință, animalul dvs. de companie trebuie să fie extrem de conștient și sofisticat cognitiv pentru a experimenta vinovăția, mândria sau gelozia, care sunt emoții secundare. Cu alte cuvinte, în timp ce nu este imposibil, este puțin probabil ca câinele dvs. să se exprime sau să se simtă vinovăție.

De ce a uitat atunci?

Nu este nevoie de un expert pentru a observa că dvs Modificările comportamentului câinelui Când îi reproduceți. Puteți observa că fața lor arată "vinovat" sau cel puțin asta este ceea ce credeți. Ei se vor uita la podea și vor evita contactul vizual, capetele lor se vor arca, iar urechile lor vor scădea. Unii dintre ei își pot ascunde, de asemenea, coada între picioare și, chiar dacă se uită la tine, ar fi cu acei ochi de catelus pe care nu-l poți rezista.

Cheia pentru misterul se află de fapt în ultima parte a propoziției anterioare. Câinii sunt conștienți de faptul că exprimați emoții negative deoarece pot citi limba corpului. În plus, ei pot simți că energia din cameră nu este exact pozitivă. Unii experți cred că aspectul "vinovat" este doar o modalitate de a vă permite să știți că sunteți responsabil. Îți spun că sunt conștienți că sunteți supărat și că ar trebui să nu mai strigați acum.

Lucrul este că majoritatea proprietarilor fac doar asta! Potrivit cercetărilor recente, aproximativ 60% dintre proprietarii de câini au confirmat că vor înceta să critică animalul de companie dacă observă că prezintă ceva care reamintește vinovăția. Cu toate acestea, ei nu știu că prietenii lor blană și-au dat seama de slăbiciunea lor și că pot face oprirea de mustrare oferind un aspect hangdog în schimb.

Alți oameni de știință iau o abordare mai moale și susțin că câinele dvs. vrea să nu mai strigi pentru că este frică. Potrivit acestora, este teama că se confruntă și se comportă așa pentru că își dau seama că sunteți supărat și că sunt speriați.

Proprietarii spun o poveste diferită!

Amintiți-vă povestea despre un fotoliu ruinat de la începutul articolului? Care sa întâmplat încă de când câinii au fost domesticiți și va continua să se întâmple în viitor. Dacă întrebați proprietarii, ei ar putea să jure că "simțeau" câinele lor exprimat vinovăția pentru ceea ce a făcut. Semnele pot varia în timp ce câinii au fost incredibil de liniștiți și evitați contactul vizual, în timp ce alții se uitau la proprietarii lor cu tristețe în ochii lor.

Indiferent de ceea ce susțin oamenii de știință, există proprietari care sunt convinși că câinii lor se simt și exprimă vinovăția. Adevărul care trebuie spus, există unii profesioniști care sunt de acord cu acest lucru și susțin că nu există nici un studiu care să confirme în mod explicit că câinii sunt incapabili să se confrunte cu rușinea. La urma urmei, gelozia este o emoție secundară și am văzut-o la mulți câini, nu am făcut-o?

Deși au fost efectuate multe studii, nu suntem încă (complet conștienți) de complexitatea creierului unui câine și ceea ce este capabil. Nu pare să existe nici o înregistrare a imaginilor creierului sau a unui studiu similar care să confirme că pot sau nu se poate simți vinovăția. Rezultatele diferitelor studii sunt amestecate, iar concluziile acestora nu pot fi considerate fapte, ci doar ipoteze.

Doar pentru distracția lui, să aruncăm o privire la unele situații când câinii ar putea simți și arăta vinovăție:

În legătură cu o postare: Coșuri de gunoi pentru câini

câine vina

Cum să corectați comportamentul rău al câinelui

Indiferent dacă poate experimenta vinovăția sau nu, șansele sunt că nu vă va opri câinele să vă rupeți mobilierul din nou când nu sunteți în jur. De aceea lucrul crucial de făcut este să găsești o modalitate de a opri acest tip de comportament. Acum, s-ar putea să nu fie nimic pe care îl puteți face atunci când nu sunteți în jur, dar când sunteți acasă, încercați să prindeți câinele de mestecat pe ceva ce nu ar trebui să mestece. De îndată ce observi ce se întâmplă, scoateți elementul și înlocuiți-l cu o jucărie de mestecat. Alternativ, îl puteți da chiar un tratament, dar nu uitați să-l certați înainte de asta.

Lucrul crucial de reținut este că nu trebuie să vă confundați poochia. Singurul lucru pe care îi are voie să mestece ar trebui să fie jucăriile și să trateze și nimic altceva. Evitați să-i oferiți un pantof vechi, chiar dacă ați putea crede că îl va împiedica ocupat. Explicația trebuie să fie clară, astfel încât să-i amintească în orice moment.

Apoi, încercați să înțelegeți cauza dvs comportamentul rău al câinelui. În cazul de mestecat, este posibil ca el să fie plictisit, asigurându-vă că are suficiente jucării. În unele cazuri, i-ați fi lăsat o mulțime de lucruri de ruinat și el nu a putut rezista. Data viitoare, faceți o treabă mai bună Dog-verificarea casei tale inainte sa pleci. Puteți chiar să vă gândiți să vă păstrați câinele într-o singură cameră sau o zonă restricționată în care nu are nimic de mestecat. Cu toate acestea, această metodă nu este exact umană și ar trebui să o evitați dacă este posibil.

În legătură cu o postare: Cel mai bun jucării de mestecat pentru pui

Surse:

  1. Jason G. Goldman, Câinii se simt vinovați?, Științific american
  2. Lynn Buzhardt, DVM, Vinovat sau nevinovat? Animalele de companie știu că au făcut ceva greșit când acționează "vinovat"?, Spitalele VCA
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii se simt vinovăție? Tot ce trebuie să știți