Dandie dinmont terrier: profil de rasa de caini

O apropiată de un Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier`s aspectul distinctiv și calm, demeanor colectat îl fac să iasă în evidență printre grupul terrier. Caracterizată printr-un puf de păr de păr pe partea superioară a capului - cunoscută și sub numele de un corp topknot-un corp alungit și picioarele scurte, Dandie Dinmont Terrier este adesea denumit "gentleman" al grupului terrier, datorită calmei sale personalitate.

Datorită dimensiunilor lor compacte, a personalităților temperate și a nevoilor de exerciții reduse la moderate, Terrierii Dandie Dinmont poate prospera în ambele apartamente, cât și în casele mai mari.

Privire de ansamblu de rasă

GRUP: Terrier (AKC)

MĂRIMEA: 8 până la 11 inci la umăr

Coat și culoare: Strat de mătase în două varietăți principale de culoare: piper și muștar. Varietalul de piper variază de la negru albastru la un argint întunecat, în timp ce muștarul variază de la maro roșcat la lumină Fawn, care pot apărea alb în anumite locuri de pe corp. Blana de pe picioarele și picioarele lui Dandie Dinmont este de obicei mai întunecată decât restul hainei ei.

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile Dandie Dinmont Terrier

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieModerat
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieModerat
Nevoi de exercițiiScăzut
JucăușăÎnalt
Nivel de energieModerat
TrainitateScăzut
InteligențăModerat
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareModerat

Istoria Dandie Dinmont Terrier

Originare din dealurile Cheviot care creează o graniță între Anglia și Scoția, Dandie Dinmont Terrier a fost inițial crescuse pentru a vâna Vitters, Badgers și dăunători, cum ar fi șobolani și șoareci, ceva timp în anii 1600. Deși există povestiri și teorii de origine conflictuale, se crede în mod obișnuit că dinamontele Dandie au fost rezultatul reproducerii teritoriilor scoțianți cu terrieri Skye sau otterhounds și teritoriul cu părul aspru.

În ciuda sutelor de ani de istorie, Terrierii Dandie Dinmont nu i-au dat numele unic până în 1814, când Sir Walter Scott și-a publicat cartea Manoraj de tip. Cartea a prezentat un personaj numit Dandie Dinmont, care deținea mai mulți teritoriul numit piper și muștar - după culorile stratului.

După Manoraj de tip a fost publicată, Dandmonts a câștigat popularitate în rândul redevenței europene, cum ar fi regele Louis Philippe și Regina Victoria. Este de obicei crezut că, în acești ani de creștere, dinții Dandie au fost crescuți cu Dachshunds, ducând la fizicile lor unice și alungite.

Dandie Dinmont Terrieri au fost recunoscuți oficial de Clubul American Kennel din 1886 și rămân singura rasă recunoscută oficială numită după un caracter fictiv.

Dandie Dinmont Terrier Care

Deși dinții Dandie sunt câini de lucru, hainele lor necesită întreținere periodică. Vă puteți aștepta să vă clipiți hainele cu foarfece la fiecare patru până la șase săptămâni pentru a menține forma și aspectul unic. Drăciul Dandie ar trebui, de asemenea, să fie periat de mai multe ori pe săptămână, cu o perie moale pentru a îndepărta orice covorașe sau tanguri. Chiar dacă un haina din Dandie Dinmont este o întreținere mai mare pe care alți terrii, nu o fac Shed foarte mult.

Pentru a preveni acumularea plăcii care poate duce la infecție gingivală și respirația urâtă, este important să vă periați dinții Dandie Dinmont de cel puțin două până la trei ori pe săptămână - dar în fiecare zi este preferată. Dacă nu sunteți sigur cum să vă periați în mod corespunzător dinții Dandie Dinmont, medicul veterinar sau groomer vă poate arăta câteva tehnici ușoare.

Ca și alți terrieri, formarea unui Dandie Dinmont necesită persistență și răbdare. Plus, dinții Dandie sunt foarte inteligenți, astfel încât să se poată plictisi cu ușurință. Asigurați-vă că păstrați instruirea angajării și interesante prin încorporarea de joc și provocări pentru câinele dvs. În forma adevărată a terrierilor, dinții Dandie sunt predispuși la săpat, Deci este important să vă antrenați împotriva săpării sau să creați o zonă desemnată în curtea dvs.

Deoarece dinții Dandie au personalități mai calme și cerințe de exerciții reduse la moderate, pot prospera în spații mai mici, cum ar fi apartamentele, precum și case mai mari cu metri. Scopul pentru câteva plimbări în fiecare zi sau două blocuri de joc de 20 până la 30 de minute în fiecare zi pentru a vă menține Dandie Dinmont exercitat în mod corespunzător. Este important să rețineți că din dandmontele Dandie nu ar trebui să fie permise niciodată în afara unei zone nefencate. Au instincte extrem de puternice de vânătoare și vor urmări după păsări, veverițe și alte animale, dacă au fost date ocazia.

În general, Terrierii Dandie Dinmont sunt extrem de inteligenți, dar terori de energie mai mici, care sunt extrem de adaptabili față de împrejurimile lor. Se așteaptă să fie hands-on în timpul antrenamentului lor de ascultare și pregătit pentru găuri în curtea ta. Dandie Dinmont Terrierii pot fi "domnii" grupului, dar instinctele lor de terrier pot lua uneori!

Probleme comune de sănătate

Ca și în cazul oricărei rase de câine, Dandmontele Dandie sunt susceptibile la anumite condiții de sănătate, dar asta nu înseamnă că fiecare Dandie Dinmont le va dezvolta. Deși crescătorii etici iau măsuri pentru a reduce riscul lor de a dezvolta îngrijorări de sănătate, nu este o garanție de 100%.

Dacă intenționați să adăugați un Dandie dinmont familiei sau dețineți deja un Dandie Dinmont, ar trebui să fiți conștienți de următoarele probleme de sănătate care sunt comune între rasă:

  • Probleme spinării: Datorită corpurilor lor alungite, dinții Dandie sunt mai susceptibile la rănile și problemele spinării. Dandmontele Dandie ar trebui să evite sărituri de pe suprafețele mari, iar membrii familiei ar trebui să practice îngrijiri atunci când le iau.
  • Cheyletiella Yasguri: Toate rasele de câine pot contracta acarieni Cheyletiella Yasguri, dar dinamontele Dandie sunt raportate mai susceptibile. Priviți-vă pentru roșu, mâncărime, pielea scalabilă și acarienii de pe suprafața pielii sau hainei câinelui. Din fericire, acești acarieni sunt ușor tratați cu medicamente pe bază de prescripție medicală din veterinarul dvs.
  • Glaucom: Această condiție se caracterizează prin presiune asupra globului ocular, care poate duce la orb. Dacă Dandie Dinion are simptome cum ar fi scuturarea, frecare sau ruperea ochiului, contactați ASAP-ul dvs. veterinar.

Dieta și nutriția

Ca orice câine, nevoile dvs. nutriționale Dandie Dinmont depind de vârsta, nivelul de activitate, dimensiunea și metabolismul lor. În general, majoritatea dințișoarelor Dandie ar trebui să mănânce între o singură ceașcă și una și jumătate de cesti de înaltă calitate, alimente bogate de proteine ​​de două ori pe zi.

Tine minte: Supraîncălziți-vă Dandie Dinmont poate avea ca rezultat obezitatea caninei, care poate provoca o serie de probleme de sănătate, cum ar fi boala de inimă și diabetul zaharat. Dacă nu sunteți sigur cât de mult să vă hrăniți Dandie dinmont, discutați cu medicul veterinar. Ei vor putea recomanda tipul potrivit și cantitatea potrivită de alimente pentru câinele dvs.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Este Dandie Dinmont Terrier drept pentru familia ta? Înainte de a aduce orice casă de casă, este important să vă faceți cercetările - și să vă asigurați că instruirea, îngrijirea și nevoile de exerciții fizice se potrivesc stilului de viață al familiei dvs. Și dacă cumpărați un câine de la a crescător, Este absolut vital să se asigure că sunt responsabili și etici și să ia toate eforturile pentru a produce așternuturi sănătoase.

Dacă sunteți interesat să aflați despre alte rase de câini similare cu Dandie Dinmont Terrier, asigurați-vă că verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dandie dinmont terrier: profil de rasa de caini