Papillon dog: fapte de rasă și trăsături de personalitate

Papillon Dog: Fapte de rasă și trăsături de personalitate

Fericit, frumos și de ieșire, Papillon este unul dintre cele mai populare câini de rasă de jucărie. Acest pui adorabil și curios are un secret: în ciuda cautării destul de elegante și rafinate, este, de fapt, incredibil de dur, atletic și de lungă durată. Deja diferite decât cele mai mici câini de rasă, distincția principală a lui Papillon este urechile sale mari, în formă de aripă, care dau rasa numele său ("Papillon" înseamnă fluture în franceză).

Indiferent dacă intenționați să obțineți un câine de papillon sau deja dețineți unul, acest articol este pentru dvs. Aici acoperă istoria acestui câine unic, temperamentul, dieta corespunzătoare și exercițiu, îngrijirea, sănătate, și orice altceva (viitor) proprietar de papillon ar trebui să știe.

Istoria Papillonului

Câinii de papillon sunt descendenți ai Spaniolilor europeni de jucărie. Istoria lor poate fi urmărită prin diferite opere de artă, inclusiv Goya, Rembrandt, Vecellio (Titan), Rubens, Watteau și multe altele. De ce au fost pictate papilonii de acești artiști renumiți? Deoarece acești câini superbiți de fluture au fost crescuți inițial ca Câini de companie pentru nobilome, făcându-i unul dintre câinii favoriți în curțile regale europene. De fapt, se spune că Marie Antoinette îi iubea pe Papillon mai mult decât orice alt câine (atât de mult încât a mers la ghilotina care ținea pe Papillon Pet!). Pentru a vă întoarce și mai mult, un papillon poate fi văzut într-un portret de familie al Louis XIV.

Drăguț caini pufos

Dar de ce au fost papiloni atât de populari înapoi, pe lângă faptul că este incredibil de drăguț, desigur? În perioadele renascentiste, oamenii - și în special nobili și nobilome - au fost obsedați de câini de rasă de jucărie și de miniatură. Atât de mult încât au trecut rasele mici existente cu spaniels, ceea ce a fost creat câinele Papillon (strămoșii timpurii ai rasei erau cunoscuți sub numele de "Spanioli Dwarf" - așa că oamenii nebuni erau despre câinii de rasă Mini!). Dar acești spanioli de jucărie timpurie sau spanioli pitici din care papilonul așa cum o știm astăzi a coborât, nu au urcat, nu urechile verticale. În secolul al XVII-lea, în curtea lui Louis XIV (în cazul în care câinele Papillon poate fi văzut în portrete de familie), a fost dezvoltat un mic spaniel cu urechi erect și având în vedere numele Papillon. În mod evident, numele a venit din urechile adorabile din rasă, fluture, astfel încât să putem lua în considerare această creație adevărată a rasei de câine Papillon. Totuși, rasa a fost, de asemenea, cunoscută de alte nume de-a lungul secolelor, inclusiv Epagneul Nain (Spaniel Dwarf), jucărie belgiană, spaniel continental pitic, veveriță spaniel și câteva altele. De fapt, papillonul este încă numit Epagneul Nain în țările vorbitoare de limba engleză.

Primul Papillon a fost înregistrat de AKC în 1915, dar rasa nu a fost reprezentată pe deplin de către propriul club până în 1935, când a fost creată clubul Papillon din America (PCA). Până la sfârșitul războiului, PCA nu mai funcționa, dar din fericire, a fost reactivată în 1948. Apoi, în 1999, sa întâmplat un lucru curios: campionul Loteki Supernatural fiind, de asemenea, cunoscut sub numele de Kirby, un papillon, a câștigat toate cele trei spectacole principale de câine internaționale în același an. Kirby a fost, de asemenea, cel mai vechi câștigător al spectacolului Westminister Kennel Club. Astăzi, Papillonii se bucură nu numai de succes în câmpurile competitive conforme, ci și în agilitate și ascultare.

Idei sumare

Drăguț, curios, vesel și energic, "câinele fluture" este un partener de companie perfect, fie pentru single, cupluri sau familii cu copii (mai în vârstă). În timp ce acest animal de companie delicios poate fi clasificat ca un câine de vedere datorită dimensiunii sale, papillonul este departe de a fi "timid ca un fluture" - rasa este curioasă, alertă și plină de energie, acționând mai mult ca un adevărat "câine câine de câine "Decât un câine pașnic. Într-adevăr, se poate spune că papillonul este un câine mare într-un corp mic. Dacă vă gândiți să obțineți unul pentru dvs. și / sau familia dvs., iată câteva informații rapide și interesante despre rasa pe care o puteți găsi utilă.

  • Papillonul are o durată de viață foarte lungă între 12 și 15 ani, iar unii pot chiar să trăiască până la 17 ani. Aceasta este o rasă generală sănătoasă, dar, ca toate celelalte rase, este una care este predispusă la anumite probleme de sănătate. În acest caz, acestea sunt hipoglicemie, probleme de genunchi și trahee colaps.
  • Câinii de papillon vin în două soiuri: Butterfly Papillon, care are urechi verzi și phelene ("molii" pe franceză), care are urechi floppy. Ambele soiuri au aceeași durată de viață și aproape aceeași dimensiune a gunoiului.
  • În timp ce mici și drăguț, un papillon adult este un câine robust cu o constituție tare. Sunt energice și agile și sunt cunoscute pentru a excela la Canina Sports. Acestea fiind spuse, puii Papillon sunt fragili și pot fi răniți de jocul dur, care este Pappies Pappies nu sunt recomandate pentru familiile cu copii mici.
  • La fel ca multe rase de jucărie, câinele Papillon este sensibil la anestezie. Păstrați acest lucru în minte atunci când programați orice intervenție chirurgicală sau procedură care necesită anestezie.
  • Acesta este un câine însoțitor în primul rând, astfel încât ei nu vor face bine în medii în care există puțin timp pentru animale de companie. Nu le place să fie separați de familiile lor umane pentru perioade lungi de timp.
  • Papillonii sunt prietenoși și ieșiți și sunt cunoscuți pentru a forma legături puternice nu numai cu tovarășii lor umani, ci și cu alte animale și animale de companie. Sunt animalele de companie pentru a obține dacă deja dețineți alți câini și / sau pisici.
  • Rasa este destul de inteligentă și dornică să vă rog, de asemenea, așa că casa este, în general, ușor, ceea ce nu se poate spune despre multe rase mici.

Desigur, fiecare câine este diferit, iar papillonul dvs. poate avea toate, unele sau doar una dintre aceste trăsături. Acest lucru depinde de linia câinelui și cât de sănătoși sunt părinții. Pentru a obține un papillon sănătos cu un temperament sănătos, asigurați-vă că îl cumpărați de la un crescător responsabil și reputație care își testează câinii să se asigure că sunt liberi de boli genetice.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Pentru a vă menține papillonul sănătos și fericit, este important să știți anumite lucruri despre rasa de papillon, inclusiv dieta lor ideală, cum să le antrenezi, să-i îngrijească și așa mai departe.

Instruire

Papillonii sunt inteligenți și dornici să-și placă proprietarii, astfel încât acestea sunt una dintre cele mai ușoare rase de jucărie pentru a se antrena. Acest lucru nu înseamnă că nu necesită clase de ascultare și socializare timpurie, deși orice altă rasă, Papilloni beneficiază prea mult de formarea timpurie, așa că nu amânați clasele dacă doriți un papillon ascultător și bine comportat. Formarea consecventă este, de asemenea, crucială - la urma urmei, Papilloni sunt câini de rasă mică care sunt renumiți pentru nerespectarea regulilor, astfel păstrați cursurile de formare regulate și consecvente. Începeți să vă antrenați noul animal de companie chiar în ziua în care le aduceți acasă și așteptați până la 10 până la 12 săptămâni pentru a le obține în clase de formare și socializare (dacă este posibil). Expunerea precoce la diferite experiențe, inclusiv alte persoane, animale, atracții și sunete, este crucială pentru formarea unui caracter constant și bine rotunjit.

Este, de asemenea, o idee bună să luați catelul de papillon pe plimbări regulate chiar de la început. În acest fel, ei nu numai că vor avea o mulțime de oportunități de a vedea ceilalți câini și oameni mai devreme, ci și pentru olita. Ori de câte ori acționează pozitiv, recompensează-le - ca majoritatea câinilor, Papillonii se dezvoltă pe o pregătire pozitivă de armare. Dar un cuvânt de prudență: indiferent cât de adorabil, nu vă suprasolicitați papilonul, deoarece ei pot deveni prea relaxați prea repede.

Papillon Dog călătoresc în mașină

Hrănire

Pentru a rămâne sănătoși, papilonii necesită hrană pentru câini de înaltă calitate care este adecvat pentru rasa lor (mic sau jucărie) și etapa de viață. Pentru că sunt mici, este ușor să depășești un papillon, așa că fii atent la cantitatea de alimente pe care le servi animalele de companie. În mod ideal, ar trebui să alimentați ¼ la ½ ceasca de alimente de câine uscate O zi, împărțită între două mese. Desigur, exact cât de mult alimente ar trebui să mănânce câinele dvs. depinde de diverși factori, inclusiv vârsta, stilul de viață și nivelurile de activitate, precum și metabolismul și construirea lor. Dacă doriți să oferiți cele mai bune absolute pentru pupul dvs. de fluturi, consultați-vă cu veterinarul dvs., care nu numai că vă recomandă o mâncare de câine de bună calitate, ci și cantitatea exactă de alimente pe animalele dvs. de companie ar trebui să consume pe zi zilnic.

Tratamentele sunt un ajutor de bun venit în formare, dar aveți grijă să nu oferiți prea mult ca niște papiloni să fie predispuși la obezitate, în special tipurile deosebit de active.

Îngrijirea

Faimos pentru haina lor lungă, frumoasă și matasoasă, care vine în mai multe combinații de culori (cu papillon alb-negru fiind probabil cel mai popular), papillonii necesită o îngrijire surprinzător de mică. Acest lucru se datorează celor doi factori: faptul că nu are nisip și că părul lor este drept și bine. Pentru a fi curat și neted, tot ce au nevoie este îngrijirea rară - aproximativ o dată pe lună - și cu periaj rapid, dar regulat. Este suficient să petreceți câteva minute o dată sau de două ori pe săptămână periajul hainei lui Papillon cu un pieptene sau o perie slicker moale pentru a menține covorașul departe și stralucește. Ar trebui, totuși, să petreceți timp suplimentar pe spălarea anumitor părți ale corpului lui Papillon: în spatele urechilor, în interiorul picioarelor posterioare și pe culottes sau părul coapsei, așa cum sunt predispuse la maturi acolo. În ceea ce privește scăldat, nu este necesar pe o bază frecventă, deoarece papilonii nu au acel miros tipic Doggie. Vă puteți scălda o dată la câteva luni sau când se murdăresc - practic, numai atunci când este necesar.

Ca toți câinii, papilonii ar trebui să aibă unghiile lor tăiate în mod regulat dacă trăiesc în interiorul casei. De aproximativ două ori pe lună este tot ce este necesar pentru a le menține scurt și curat, deși unele PAP-uri pot avea nevoie de garnituri mai frecvente. Aici este un memento simplu: Dacă puteți auzi unghiile câinelui dvs. făcând clic pe podea, este timpul să le tăiați.

Deoarece unii papiloni sunt predispuși la dezvoltarea bolii parodontale, este vital să vă periați dinții în mod regulat - de două până la trei ori pe săptămână, sau o dată pe zi în mod ideal. Desigur, doriți să vă asigurați că utilizați o pastă de dinți special formulată pentru animale de companie și nu pastă de dinți umană.

Verificați unele dintre ghidajele noastre de îngrijire a câinelui, cum ar fi Clippers de unghii pentru câini, câine periuță de dinți, câine pastă de dinți, Șampon de câine, și perie de vărsare a câinelui.

Sănătate

Papillonii sunt, în general, câini sănătoși, dar sunt predispuși la anumite probleme de sănătate. Din fericire, nu toate PAP-urile vor primi aceste boli, dar este important să fii conștient de ele, astfel încât să puteți obține un câine sănătos de la ameliorator sau să solicitați tratament timpuriu dacă este necesar.

  • Trachea colapsată: Provoacă probleme respiratorii și face să poarte un guler dificil. Condiția poate fi moștenită astfel încât să cumpere întotdeauna de la crescătorii reputați și responsabili.
  • Luxarea patellar: această condiție provoacă probleme de genunchi (capacele genunchiului care alunecă din loc) și duce la lamele piciorului sau la mers anormal. Condiția este prezentă la naștere, dar luxarea apare de obicei mult mai târziu. Luxarea patelară severă poate necesita o intervenție chirurgicală.
  • Hipoglicemia: Scăderea zahărului din sânge este o posibilă problemă cu toate câinii mici și PAP-urile nu fac excepție. Condiția este ușor de tratabilă dacă este prinsă la timp, dar poate fi fatală dacă nu este tratată.
  • Atrofie retiniană progresivă: Toți câinii pot avea PRA, inclusiv papiloni, care este o tulburare degenerativă a ochilor care, în cele din urmă, duce la orbire. În timp ce detectarea timpurie este posibilă, nu există nici un tratament. Din fericire, câinii cu PRA învață să folosească alte simțuri pentru a compensa orbirea.

Deși greu și curajos, papilonii sunt câini mici, așa că proprietarii trebuie să fie atenți cu ei, mai ales când sunt pui. Este recomandat să păstrați un cățel de papillon departe de copiii mici, deoarece pot răni cu ușurință animalul.

Temperament

În afară de a fi prietenos, curios și alertă, ceea ce este personalitatea câinelui Papillon? În timp ce toți câinii au trăsăturile și chiriile lor speciale, temperamentul lui Papillon ar putea fi cel mai bine descris ca vesel. Acești câini sunt strălucitori, plini de viață și dornici, ceea ce îi face pe tovarăși minunați dacă sunteți singuri sau aveți o familie mare. Care a spus, un papillon perfect nu vine gata de la crescător. Ca toate animalele, ele sunt un produs al naturii și hrănirii, deci ar trebui să vă asigurați că cumpărați de la un crescător responsabil și reputație în primul rând și, de asemenea, că vă antrenați bine.

Pentru a fi bine comportat și prietenos, papilonii necesită un pic de formare, precum și socializarea timpurie și continuă. Dacă este lăsată singură pentru perioade lungi de timp, o parte negativă a temperamentului câinilor de papillon poate ieși: lătratul excesiv, pipi pe covoare, săpând în curte și diverse alte comportamente nedorite. Deci, înainte de a obține un papillon, asigurați-vă că puteți dedica timp și atenție pentru animalul dvs. de companie în mod regulat!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Papillon dog: fapte de rasă și trăsături de personalitate