Dwarfism la câini - deformarea osoasă pituitară la câini (cauze, simptome, tratament)

Dwarfism la câini - deformarea osoasă pituitară la câini (cauze, simptome, tratament)

Fiecare părinte de companie a văzut nenumărate Videoclipuri virale de câini pitici, în special păstorii germani, pe Internet. Dar ce cauze Dwarfism la câini? Provoacă probleme de sănătate pentru câini? Acestea sunt toate întrebările pe care mulți dintre proprietarii de câini se adresează cerându-se.

Câine dwarfism este rezultatul dwarfismului pituitar sau a achondroplaziei. În timp ce ditarfismul pituitar este o afecțiune care vine cu hipotiroidismul secundar, Achondroplasia este o trăsătură care în multe rase de câini diferite.

Ce cauzează deformarea osoasă pituitară (pitic) la câini

O dezvoltare incompletă a distalisului parsului glandei pituitare cauzează ditarfismul hipofizic la câini. Această evoluție ar trebui să fie completă în timp ce catelul este în utero. Dacă pars distalis nu se dezvoltă pe deplin, catelul nu poate produce suficient hormon trofic pituitar care afectează creșterea. Alte cazuri de dwarfism pituitar se datorează benignei craniofaryngioame, care sunt tumori cerebrale non-canceroase. Aceste tumori chiar deasupra glandei pituitare, ceea ce înseamnă că glanda pituitară poate fi afectată. Dwarfismul pituitar este diferit de alte tipuri de dwarfism la câini.

Achondroplasia este o formă de pitic care implică Scurtarea oaselor și a cartilajului. Achondroplasia micromelică este văzut în rasele mai mici, inclusiv Basset Hound, Malteză, si Dachshund. În mod similar, Achondroplasia brahycefalică este văzută în rasele ca Boxer, Boston Terrier, și Buldog. în cele din urmă, Aeliotic Dwarfism creează rase ca Chihuahua și Mops.

Simptomele piticilor la câini

Puii cu ditarfismul sunt, de obicei, indiscutibile de la littermatele lor pana cand au doua luni. În acest moment, rata de creștere mai lentă, lipsa de păr de protecție și reținerea stratului de catelus deveni vizibil. De multe ori, Ciobănesc german Puii cu pitic au un aspect asemănător cu coioote sau vulpei datorită dimensiunii lor mai mici și a stratului de lână. Alopecia catelusului se dezvoltă treptat, de obicei lipsesc capul și picioarele, iar dentiția permanentă poate veni până târziu sau este complet absent. Precum și acest lucru, testiculele și penisul sunt mici, sau estrusul femeii este neregulat sau complet absent. Alte simptome ale pituirului dwarfism la câini includ pierderea musculară și un schelet subțire. În cele din urmă, puii cu dwarfism au adesea o coajă stridentă.

Deoarece ditarfismul pituitar vine cu secundar Hipotiroidismul, Mulți câini cu afecțiune prezintă simptome clasice ale hipotiroidismului. Câinii hipotiroioizi au adesea mușchi de față droopie, oferindu-le A & # 8220; expresie, precum și recurentă infecții ale urechii și slăbiciune la mers pe jos. Această condiție secundară determină, de asemenea, pigmentarea suplimentară a pielii, în special în zonele de frecare, cum ar fi axile.

Diagnosticul de dwarfism la câini

Pentru a diagnostica piticul lui Puppy, veterinarul dvs. poate efectua Testele de sânge pentru a se uita la nivelul hormonului lor. Nivelurile de plasmă ale catelului creatinină și fosforul poate fi anormal de scăzut. De asemenea, nivelurile circulante de hormon de creștere sunt detectabile, dar scăzute în comparație cu un câine non-pitic. Un test de sânge obișnuit nu poate detecta că orice este în neregulă cu câinele dvs., astfel încât testarea ADN-ului și imagistica poate fi, de asemenea, necesară pentru a diagnostica condiția.

Testarea ADN-ului poate identifica dwarfismul pituitar în câinele dvs. Câinii cu starea vor avea mutații în ambele alele în LHX3 pereche. Câinii cu o alelă anormală sunt purtători ai genei și pot trece ditarfismul pe descendenții lor, dar nu sunt singuri. Prin testarea ADN-ului, acum știm că păstorii germani și câinii ursului Karelian trec pe dwarfism ca o trăsătură recesivă autosomală.

O scanare RMN sau CT a creierului poate arăta formațiuni chistă. Glanda pituitară a unui câine cu pitharfism pituitar poate părea normală, mărită sau mică și Nu toți câinii cu această afecțiune arată anomalii într-o scanare a creierului. Alte criterii de diagnostic utile includ compararea înălțimii catelului la littermatele lor, biopsii cutanate pentru a căuta leziuni cutanate și căutând dovezi ale închiderii osoase lungi întârziate.

Diagnosticarea dwarfismului
Puii dvs. ar putea avea nevoie să ia teste de sânge pentru pitic.

Tratamentul dwarfismului

Obținerea pomului dvs. Tratamentul de care au nevoie pentru pitharfismul lor pituitar este important. Fără tratament, un câine cu această afecțiune cedează în condiții secundare sau necesită eutanasia la o vârstă fragedă. Acest lucru se poate datora infecții, probleme neurologice sau boli degenerative, cum ar fi insuficiența renală. Dar dacă câinele dvs. are pitharfism pituitar, nu panică. Tratamentul precoce își poate îmbunătăți calitatea vieții.

Medicament

Puține medicamente pot trata ditarfismul la câini. Deși poate părea cel mai evident pentru a oferi câinilor cu injecții de hormoni de creștere, acestea sunt costisitoare și hormon de creștere canin nu este disponibil pentru utilizare terapeutică. Astfel, tratamentul pe termen lung al ditarfismului pituitar poate include acetat de medroxiprogesteron (Megace®) injecții. Acest medicament încurajează exprimarea genei hormonului de creștere în glandele mamare de câini. Dacă reușind, acest tratament permite o creștere a dimensiunii corpului și permite ca stratul de păr pentru adulți să crească. Din păcate, acest tratament vine cu riscul de mai multe efecte secundare. Acestea includ probleme de schelet, tumori mamare, Diabet, acromegalie, și Infecții cu pielea.

Tratamentul recomandat pentru hipotiroidismul secundar este levothyroxină sintetică. Acest medicament funcționează prin înlocuirea levothyroxinei lipsă în corpul câinelui. Deoarece efectele sale variază considerabil, este important să se monitorizeze îndeaproape progresul câinelui. Dacă doza este prea mare, anxietatea, neliniștea și pierderea în greutate pot fi văzute. În general, tratamentul cu levothyroxină ar trebui să aducă unii Îmbunătățirea în termen de 4 până la 6 săptămâni. Până atunci, veterinarul dvs. vă poate cere să vă aduceți câinele în mod regulat pentru a verifica progresul lor.

Spaying și sterilizare

Câțiva câini cu ditarfism pituitar beneficiu de la Spaying sau sterilizare În ciuda lor Fertilitate scăzută. În primul rând, câinii de sex feminin cu pitharfism tind să experimenteze sângerări grele atunci când sunt în căldură, precum și cicluri neregulate, frecvente. Acest lucru poate provoca prelungirea infecțiilor tractului urinar. Atât câinii de sex masculin, cât și de sex feminin, cu pitic, pot re-să crească o parte din blănurile lor după spargere sau neutering. Cu toate acestea, această schimbare este uneori doar temporară, iar câinele își poate pierde părul din nou după ceva timp.

Dacă câinele dvs. de sex feminin trebuie să primească tratament cu acetat medroxiprogesteron, este recomandabil să SPAY înainte de a începe. Acest lucru se datorează faptului că acest tratament poate duce la o infecție dureroasă în uterul numită Pyometra, care poate pune viața în pericol dacă nu este tratată devreme.

Dwarfismul în diferite rase de câine

Dirfismul pituitar este cel mai frecvent in Păstoriștii germani. Cu toate acestea, este, de asemenea, comun în rasele care sunt aproape de păstorul german, cum ar fi Cehoslovakian Wolfdogs și Saarloos Wolfdogs, Potrivit unuia studiu. Dwarfismul este, de asemenea, relativ comun în câinele de urs Karelian, iar elkhoundul norvegian adaugă altul studiu. Într-o măsură mai mică, Weimaraner și unele rase Spitz pot dezvolta, de asemenea, dwarfismul pituitar.

Achondrodysplasia este norma pentru mai multe rase de câine. Acestea includ Hound Basset cu picioare scurte și Dachshund. Alte rase de câine sunt cunoscute pentru a dezvolta Achondrodysplasia, cu toate acestea, inclusiv la Labrador Retrieme, Mari Pyrenees, Shepherds German, Malamutes din Alaska și Deerhounds scoțian. unu studiu discută a Bichon Frise cu pseudoachandroplasia.

Trăind cu câini cu dwarfism

Câinii cu pitharfism pot necesita o îngrijire specială atunci când locuiesc acasă. Câinele tău cu dwarfism va avea nevoie Îngrijire suplimentară când vine vorba de hrănire, exerciții și joc, Pentru a vă asigura că trăiesc o viață confortabilă.

Este posibil să aveți nevoie să vă supravegheați câinele când mănâncă. Acest lucru se datorează faptului că câțiva câini cu pitic dezvoltă, de asemenea, o condiție cunoscută sub numele de megaoesofagus. Această afecțiune determină ca câinii să se lupte pentru a-și înghiți mâncarea. Ca rezultat, adesea vomita după o masă și sunt adesea subponderali. Această condiție poate provoca aspirarea apei sau a alimentelor în plămâni. În contrast, câinii pitici fără megaesofag sunt predispuși la obezitate. Puteți evita această problemă prin hrănirea puilor hrană pentru câini de înaltă calitate și asigurându-se că au o mulțime de jocuri și exerciții cu impact redus.

Câinii cu pitharfism pituitar sunt predispuși la pierderea musculară, intoleranța și durerea articulară cauzată de alinierea anormală a oaselor și de presiunea asupra nervilor. Din cauza acestor probleme, trebuie să discutați cu medicul veterinar despre nivelul exercițiilor fizice pe care puștiul dvs. îl poate face în siguranță. Fiecare caz de dwarfism este diferit, iar câinele dvs. poate fi capabil să exercite mai mult sau mai puțin decât un alt câine cu aceeași condiție. Asigurați-vă că ați monitorizat puii pentru semne Osteoartrita. Semnele includ mersul rigid, mișcarea lentă și limpezirea.

câinii de dwarfism au nevoie de o grijă deosebită
Câinii cu pitharfism au nevoie de o grijă deosebită.

Dog Dwarfism - FAQ

Au mai multe întrebări sau preocupări legate de dwarfism la câini? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii. Dacă aveți îndoieli cu privire la sănătatea puilor, întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

Cum poți să spui dacă un câine are dwarfism?

Sunt Mai multe modalități de a spune dacă un câine are dwarfism, Dar majoritatea semnelor devin evidente până când câinele are două luni. La două luni, este cel mai evident că câinele nu crește la aceeași rată ca și littericulele lor. În loc să dezvolte mai multe caracteristici adulte, câinele își păstrează haina de catelus lână și dinții permanenți vin până târziu sau deloc. Pe lângă acest lucru, testiculele câinelui masculin și penisul rămân mici în comparație cu littericuleze.

Odată cu trecerea timpului și femelele ajung la maturitate sexuală, veți găsi că lor Ciclurile ESTRUS sunt neregulate sau nu vin deloc. În timp ce coaja de littermatele se poate schimba sau se poate adânci, coaja unui câine cu pitharfism rămâne slabă și mai mare în pitch.

Poate un câine să fie diagnosticat cu dwarfism?

VET-ul dvs. poate diagnostica câinele cu pitharfism pituitar. Pentru a diagnostica dwarfismul dvs. VET va efectua teste de sânge, teste ADN și scanări CT sau RMN pentru a identifica condiția. Un test de sânge special se poate face pentru a privi nivelurile de creatinină și fosfor în sângele câinelui, deoarece aceste niveluri sunt uneori scăzute la câinii cu pitic. Cu toate acestea, numai un test de sânge nu este suficient de suficient pentru a diagnostica dwarfismul pituitar.

Veterinarul dvs. poate încerca a Testul ADN pentru a căuta gena care provoacă dwarfism pituitar. În cele din urmă, an RMN sau scanarea CT se poate face pentru a căuta orice tumori sau chisturi din creier și pentru a observa dimensiunea glandei pituitare. Glanda pituitară poate părea normală pe scanări, dar poate fi prea mare sau prea mică. Nu toți câinii cu pitharfism pituitar prezintă semne în scanările creierului. Pentru a susține diagnosticul, VET dvs. va întreba, de asemenea, despre mărimea littericulelor și poate lua, de asemenea, biopsii cutanate pentru a diagnostica orice leziuni ale pielii.

Cainii pot avea ditarfism?

Ca oamenii, Câinii se pot naște cu pitic. Câinii pot dezvolta ditarfismul pituitar și achondroplazia, care sunt ambele forme de dwarfism. Dwarfismul pituitar este o afecțiune care provoacă caracteristici asemănătoare catepului la câinii adulți și vine cu hipotiroidism secundar. Câinii cu această afecțiune nu trebuie să se reproducă ca ditarfismul pituitar să fie transmis genetic.

În contrast, achondroplasia este adesea încurajată prin creșterea selectivă la produce rase cu picioare scurte cum ar fi Hound Basset și Dachshund. Achondroplasia este multifactorială și are nume diferite în funcție de severitatea sa. De exemplu, Achondroplasia ușoară poate fi numită pseudoachondroplasia de către VET și un caz sever poate fi numit hipocondroplazie. Non-achondysplasia rase precum Retrieverii Labrador, Malamutes din Alaska și Deerhounds scoțian sunt cunoscuți că ocazional au această tulburare.

Cât de comună este dwarfismul la câini?

În prezent, nu există statistici precise care să sugereze cât de rar dwarfismul pituitar este la câini, dar veterinarii o descriu ca o condiție rară. Conform Antagena, despre 11% dintre păstorii germani din Europa poartă gena responsabilă pentru piticarul pituitar. Acest procent poate fi la fel de mare ca 20%, adaugă Fundația Saartaj.

În contrast, Achondroplasia este extrem de comună. Această formă de pitic este încurajată în mai multe rase de câine și implică scurtarea oaselor și a cartilajului. Poate că exemplele cele mai evidente sunt văzute în rase cu picioare scurte, cum ar fi Hound Basset și Dachshund, care prezintă o formă de achondroplasie micromelică. În mod similar, ditarfismul ateiotic este încurajat în rase precum Pug și Chihuahua. Achondroplasia este mai puțin frecventă în rasele care nu au în mod natural aceste trăsături, deși ocazional apare în Retrieverele Labrador și Malamutele din Alaska printre alte rase.

Există un test pentru pitharfismul hipofizic la câini?

Este posibil să Test pentru dwarfismul hipofizat în păstorii germani și rudele lor. Aceste teste funcționează prin detectarea mutațiilor genetice care sunt responsabile pentru piticarul pituitar. Pe scurt, dacă gena LHX3 este mutată, glanda pituitară a unui catelus în curs de dezvoltare nu poate fi diferențiată și va crește în mod normal. Câinii cu ditarfism pituitar vor avea rezultate de testare care arată ca fiind pozitive / pozitive sau anormale / anormale, în timp ce transportatorii vor purta doar o genă pozitivă sau anormală. Vorbiți cu medicul veterinar despre obținerea câinii dvs. un test ADN pentru pituiarul pituitar dacă bănuiți că câinele dvs. are sau are condiția.

În afară de un test ADN, VET-ul dvs. poate diagnostica dwarfismul pituitar prin Testele de sânge specializate și scanările creierului. Aceste ajutoare de diagnosticare pot să nu fie suficiente pentru a diagnostica condiția, iar VET va folosi probabil mai mult de un ajutor de diagnosticare pentru a afla exact ce provoacă simptomele câinelui.

Pituitarul dwarfism la câini este o condiție care apare atunci când un catelus moștenește gena de la ambii părinți. Dacă credeți că una dintre puii dvs. are dwarfism, asigurați-vă că ați verificat VET pentru teste.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dwarfism la câini - deformarea osoasă pituitară la câini (cauze, simptome, tratament)