10 Cele mai grave rase de câine pentru primii proprietari

Câinii fac animale de companie minunate, dar nu fiecare câine este potrivit pentru fiecare proprietar. Din păcate, dacă nu găsiți un animal de companie care să se potrivească stilului dvs. de viață, veți ajunge într-o relație nefericită, mai ales dacă nu ați îngrijit niciodată un câine înainte. Deci, asigurați-vă că direcționați-vă de cele mai grave rase de câine pentru primii proprietari.

Cât de adecvată este o rasă de câine pentru un nou proprietar depinde de mai mulți factori. Diferitele rase de câine au temperamente diferite, personaje și trăsături comportamentale (1, 2, 3, 4). Dar mai ales, la ce se întâmplă totul este o rasă Trainitate și agresivitate, și ambii acești factori sunt legați unul de celălalt. Două alte variabile care sunt puțin mai puțin importante, dar trebuie încă să fie luate în considerare încăpăţânare și Nivelurile de energie.

Știința privind traseul și agresiunea de rase

Cercetările arată că unele rase sunt genetic mai agresive și au o unitate mai mare de pradă datorită structurii creierului lor - amigdala și hipotalamus (5, 6). În mod similar, studiile au găsit și cum anumite rase sunt mai greu de antrenat decât altele, datorită trăsăturilor comportamentale, îndrăznețului, reactivității și sociabilității, printre altele (7, 8).

Motivul pentru că aceste două factori de rasă sunt importante pentru primii proprietari este că un câine va fi mai neliniștit, mai impulsiv, mai puțin ușor de controlat. Ei vor necesita mult mai multe abilități, experiență și răbdare de la proprietarul câinelui. Și dacă aceasta este prima dată când adoptați un câine, este posibil să nu aveți calitățile necesare pentru a vă împiedica accidentele, câinele și cei din jurul vostru.

De exemplu, într-o 2018 Studiu Acest lucru axat pe trainabilitatea de rase specifice, oamenii de stiinta au descoperit cum Borzoi, Chow Chow si Saint Bernard, printre alte rase, au fost mult mai greu de antrenat si au controlat, in timp ce alte rase, cum ar fi ciobanii Collie, Whippet si German, printre altele, marcate foarte bogate pe trainabilitate și cât de bune au fost la ascultarea proprietarilor și la următoarele comenzi.

Împreunătorii acești factori - cât de ușor este o rasă de a instrui și cât de agresiv sau reactiv sunt - alături de cât de încăpățânată este o rasă și cerințele lor de energie (este foarte mult Câine activă, rasa de lucru care are nevoie de multa exercitii fizice?) ne ajută să ne dăm seama ce câini sunt mai puțin potriviți pentru primii proprietari.

Mai jos sunt zece dintre cele mai grave rase de câine pentru primii proprietari care ar fi mai greu pentru tine să aibă grijă (dar nu imposibil) dacă ești fără experiență, avea mai puțin răbdare și timp, și dacă nu aveți mijloacele pentru câine Eliberați în mod constant energia.

LEGATE DE: 10 cele mai bune rase de câine pentru primii proprietari

10 cele mai grave rase de câine pentru primii proprietari

10 cele mai grave rase de câine pentru primii proprietari1. Skye Terrier

Terrierii Skye sunt câini mari, dar ei îi place să aibă lucrurile proprii și pot fi cu adevărat încăpățânați. Această rasă de câine are nevoie de exerciții regulate și va necesita o mulțime de plimbări pentru a rămâne în formă și fericită.

De asemenea, au nevoie de îngrijire regulată, deoarece haina lor poate deveni foarte lungă și sfârșesc cu ochii lor. Terrierii Skye vor avea nevoie, de asemenea, de băi regulate și periaj, deoarece sunt predispuse la maturi. Sunt câini de întreținere destul de mare, făcându-i una dintre cele mai grave rase de câini pentru prima dată proprietarii.

Cele mai grave rase de câine pentru primii proprietari

2. Cane Corso

Această rasă de câine a fost inițial un paznic și a fost obișnuit să vâneze mistrețul sălbatic în Italia.

Sunt câini foarte mari și sunt destul de încăpățânați. Ei pot să ajungă într-adevăr să conducă casa, deoarece îi place să aibă lucrurile proprii.

Coșurile de trestie vor construi obligațiuni puternice cu proprietarii lor și ei vor deveni într-adevăr un prieten special. Sunt câini foarte teritoriali și sunt, de asemenea, extrem de protejați de proprietarii lor. Acestea fiind spuse, dacă sunteți un nou proprietar de câine, această rasă este probabil cel mai bine evitată.

Cele mai grave rase de câine pentru primii proprietari

3. Treeing Walker Coonhound

Această rasă de câine nu este cea mai bună opțiune pentru un prim proprietar de câini. Ele sunt extrem de atletice și vor avea nevoie de multă exercițiu pentru a rămâne în formă și conținut.

Ele sunt, de asemenea, foarte competitive și sunt cunoscute pentru rezistența lor. Walkers au fost crescuți inițial să urmărească și să copieze ratonii care trăiesc în sălbăticie.

Dacă conduceți un stil de viață activ, atunci ei pot fi bine pentru dvs., dar dacă nu ar trebui să evitați cu siguranță această rasă. Țineți minte că vor avea nevoie și de o zonă mare în afara pentru a rula și arde energia.

Aceasta nu este doar una dintre cele mai grave rase de câine pentru primii proprietari, ci și o alegere teribilă pentru locuitorii orașului sau Oamenii care trăiesc în apartamente mici. Ei iubesc jocul mic și dacă nu sunteți pregătiți pentru aceasta, atunci această rasă nu este doar pentru dvs.

Cele mai grave rase de câine pentru primii proprietari

4. Collie de frontieră

Colacii de frontieră sunt câini mari și sunt câini de lucru. Ele sunt extrem de energice și sunt întotdeauna dispuși să vă mulțumească.

Colletele de frontieră sunt prea inteligente, iar această rasă prosperă asupra contactului uman. Ei au un loc de muncă de făcut și ei o fac atât de bine, unde vom fi fără collie de frontieră?

Ei iubesc să aibă loc de muncă și sunt foarte fericiți atâta timp cât își plăceau proprietarii. Această rasă trebuie să fie contestată mental și fizic și va avea nevoie de o mare exercițiu. Dacă nu puteți garanta că veți putea oferi o mulțime de exerciții, atunci această rasă este evitată cel mai bine.

Copoi

5. Copoi

Bloodhound-ul este un câine iubitor și îi iubesc proprietarii. Cu toate acestea, ei le place să fie în control și sunt foarte încăpățânați. Ei au un simț foarte puternic de miros, făcându-i Câini mari de vânătoare, și dacă un sânge ridică un miros, vor să urmeze, vor și veți fi târâți în spatele lor.

Bloodhounds sunt predispuși la urmărirea altor animale, deci dacă sunteți un nou proprietar de câine, sângele poate fi prea mult pentru a se ocupa. Aceasta este o rasă foarte activă care are nevoie de o mulțime de stimulare atât mental, cât și fizic.

Ei pot ridica unele comportamente obraznice pentru a se distra dacă nu primesc suficientă interacțiune, motiv pentru care le-am adăugat la lista celor mai grave rase de câini pentru prima dată proprietarii.

Cele mai grave rase de câine pentru primii proprietari

6. Mastiful tibetan

Această rasă de câine provine din munții Himalayan și a fost folosit pentru a proteja familiile.

Ei au fost ținute în interiorul zilei, dar obișnuiau să fie lăsate noaptea pentru a proteja Familiile Flock și pentru a acționa ca un paznic. Din acest motiv, mastiffs tibetan sunt o rasă independentă de câine și sunt, de asemenea, foarte inteligenți.

Ele pot fi foarte agresive față de străini, datorită faptului că au fost crescuți să fie vegheri. Această rasă va avea nevoie de antrenament de ascultare și vor trebui să fie bine socializați atunci când sunt pui. Această rasă este cu siguranță una pentru a evita dacă sunteți un prim proprietar.

Câine de bovine australiene7. Câine de bovine australiene

Aceasta este o rasă foarte loială de câine, iar slujba lor a fost inițial la turma. Ele sunt o rasă foarte încăpățânată de câine, de asemenea.

Câinii de bovine australieni pot deveni foarte neliniștiți dacă nu și-au luat un loc de muncă. Ele sunt foarte inteligente și sunt foarte atletice, astfel încât vor avea nevoie de o mare cantitate de exerciții fizice pentru a le menține fericit și fără stres.

Le-am adăugat la lista celor mai grave rase de câine pentru primii proprietari, deoarece acești canini pot fi foarte atenți la străini, care ar putea fi o problemă dacă obțineți o mulțime de vizitatori la domiciliu. Această rasă va prelua, deoarece îi place să aibă lucrurile proprii.

Cele mai grave rase de câine pentru primii proprietari

8. Akita

Akita este un câine atât de puternic, și a provenit din Japonia. Este un câine mare și este foarte puternic, cu instincte puternice pentru a proteja.

Akitas sunt mari ca câini de pază, dar ei doresc să fie în control și vor avea nevoie de o mulțime de formare. Temperamentul lor se poate schimba, de asemenea, foarte repede - un minut pot fi calm și odihnit, iar în următorul minut pot deveni agresivi.

Această rasă ar trebui să fie urmărită cu atenție dacă aveți copii sau alte animale de companie acasă. Ei trebuie să fie bine socializați atunci când sunt puii pentru a se asigura că sunt obișnuiți cu oamenii și alte animale. Această rasă va necesita o mare cantitate de angajament și dacă nu puteți garanta că această rasă ar trebui să fie evitată cu siguranță.

Siberian Husky

9. Siberian Husky

Această rasă de câine este uimitoare să se uite, dar sunt câini foarte mari și vor avea nevoie de multă îngrijire și exerciții fizice pentru a rămâne în formă și sănătoasă și o precizie Dieta Husky. Huskies sunt câini de lucru și nu sunt fericiți decât dacă sunt în afara și despre exercițiu. Au fost crescuți să tragă sanile în climatul de zăpadă și sunt întotdeauna în căutarea unui lucru de făcut.

O plimbare scurtă nu va face cu această rasă. Ei pot merge ore întregi și vor avea nevoie de o mulțime de exerciții pe tot parcursul zilei. Va trebui să aveți o mulțime de spațiu pentru această rasă mare și să aveți grijă și pentru alte animale de companie din casă.

Huskies sunt câini prădători și nu puteți fi niciodată sigur de temperamentul lor de la un minut la altul, motiv pentru care acestea sunt una dintre cele mai grave rase de câine pentru primii proprietari.

Rottweiler

10. Rottweiler

Un rotweiler este un câine foarte mare și pentru un prim proprietar de câini, este probabil cel mai bine evitat. Pentru unii oameni ar putea arăta ca un câine înfricoșător, dar pot fi o rasă iubitoare și de afecțiune dacă este socializată în mod corespunzător. Dimpotrivă, rotile iubesc, de asemenea, să fie în control și pot fi foarte încăpățânate.

Ei pot prelua rapid dacă le lași și sunt câini foarte puternici. Rottweilerele sunt foarte protejate și ale poporului lor.

Ele sunt atât de loiale și vor fi un câine de gardă mare pentru dvs. și de proprietatea dvs., dacă aveți experiență care se ocupă de acest tip de câine. Ele sunt mari, deși - cântărind până la 135 de lire sterline și o mulțime de faptul că este mușchiul. De aceea sunt atât de puternici!

Citiți următorul: 4 câini mai înfricoșători conform statisticilor

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Cele 10 rase de câine cel mai rău pentru primii proprietari

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Cele mai grave rase de câine pentru primii proprietari