Adevărata și falsă percula clownfishes comparație

Ocellaris clownfish și anemone

Clownfish specii sunt numite din cauza modelelor lor vibrante de culoare, amintesc de vopsea de față a unui clovn de circ. Există multe specii de clownfish, care sunt toți anemonefish - pește care trăiesc în simbioză în tentaculele unei anemone. Cel mai popular clownfish și unul dintre cele mai frecvent păstrate pește de acvariu de apă sărată, este Percula Clownfish. Acest pește are un rival care arată aproape același, falsul Percula Clownfish!

niste Acvaristici de apă sărată Spuneți diferența dintre adevăratul și fals Percula Clownfish este pur și simplu că specia falsă este ridicată în rezervor în captivitate și nu a văzut niciodată oceanul, ceea ce nu este adevărat. Ambele specii sunt colectate de la sălbăticie de vânzare în magazinele de pește și ambele au fost crescute în captivitate, iar peștele cultivat sunt disponibile și în magazinele de pește.

De asemenea, nu veți putea spune diferența dintre adevăratul și fals Percula Clownfish de către ei Anemone preferată alegeri. Ambele sunt raportate că au relații simbiotice cu Heteractis magnifica, H. Crispa, Stichodactyla Gigantea și S. Mertensii anemones.

Pentru a ajuta la identificarea acestor două specii populare de acvariu de acvariu, aici se deosebesc diferențele care le-au separat unul de celălalt. Fiți conștienți, totuși, că acum există multe soiuri de culoare ale amândouă ale acestor pești care nu arată ca o culoare portocalie sălbatică naturală, alb și negru!

Percula Clownfish, Anemoneefish Clown (Amphiprion Percula)

Unii oameni spun că puteți spune că un adevărat Percula Clownfish este un adevărat Percula Clownfish, deoarece este vândut sub numele său științific: Amphiprion Percula. Care ar putea funcționa, cu excepția magazinului de pește, numindu-i un adevărat Percula Clownfish (Amphiprion Percula) nu o face una. Oamenii de știință folosesc identificarea trăsăturilor fizice pentru identificarea și diferențierea speciilor unul de celălalt.

Adevărata Percula este de obicei portocalie în culoare cu trei bare albe, cu bara de mijloc având o bulgăre de proiectare înainte. Are 10 spini (rareori 9) pe vârful dorsal, în timp ce Percula falsă are 11 (rareori 10) spini dorsali.

Adevărata Percula are de obicei marje negre de jet de lățimi diferite în jurul barelor sale albe. Destul de des, aceste margini sunt groase și distincte. Percula falsă are linii negre foarte subțiri care separă albul de la culoarea portocalie, uneori atât de subțire încât negrul este imperceptibil.

În sălbăticie, distribuția speciei adevărate de Percula Clownfish este nordul Queensland și Melanesia (Noua Guinee, Marea Britanie, New Irlanda, Insulele Solomon și Vanuatu).

False Percula, Ocellaris Clownfish (Amphiprion Ocellaris)

Percula falsă, numită și Ocellaris clownfish (Amphiprion Ocellaris) este de obicei portocaliu în culoarea cu trei bare albe, cu bara de mijloc având o bulgăre de proiectare înainte. Percula falsă are 11 (și rareori 10) spini dorsali, spre deosebire de adevărata percula care are 10 (rareori 9) spini dorsali.

Dacă ați comparat adevărata Percula și False Percula, veți găsi că partea sporită (anterioară) a Fiului dorsal este mai înaltă pe percula falsă decât partea spinos a Fiului dorsal al adevăratului Percuula.

Percula falsă poate avea marje negre prezente deloc, dar cel mai adesea are marje subțiri - niciodată groase - negru în jurul barelor sale albe.

Distribuția acestei specii în natură este Insulele Andaman și Nicobar (Marea Andaman), Arhipelagul Indo-Malayan, Filipine, Northwestern Australia și coasta Asiei de Sud-Est spre Insulele Ryukyu.

Black & White Percula Clownfish (Amphiprion Ocellaris V.)

Black & White Percula Clownfish (Amphiprion Ocellaris) este o variație a falsului Percula Clownfish și, în sălbăticie, se găsește pe recifele din părți ale regiunii indo-Pacific.

Când Percula Black & White Clownfish este prima dată născută, are colorarea falsă Percula Clownfish, dar în timp ce crește, culorile portocalii / roșii se întorc la un negru închis. Este într-adevăr un pește frumos și păstrează manierele din Clownfish False Percula, inclusiv modelul de înot.

Atât variația alb-negru, cât și percula falsă diferă de alte specii de clownfish (inclusiv Percula Adevărata) prin faptul că ei rareori călătoresc mai mult de câțiva centimetri de la "acasă", dacă nu sunt forțați să se miște. Puteți pune o pereche pereche de aceste pești într-un rezervor de 500 de galoane și, odată ce au determinat unde este "casa" lor, ei nu vor părăsi niciodată zona imediată, rămânând în aproximativ un Zona de 20 de galoane.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Adevărata și falsă percula clownfishes comparație