Zoomiile câinilor: ce sunt ei și de ce se întâmplă?

Câinii primesc zoomiile

Imaginați-vă: Vă relaxați pe canapea cu cel mai bun prieten de blană, bucurându-vă de castronul de catelus când brusc decide că este timpul perfect pentru a imita un tren glonț în jurul casei, alergând aici, alergând acolo, și, practic, alergând peste tot.

Asta e corect; Vorbim zoomii de câini.

Ca părinți de câini, toți am știut aceste izbucniri aleatoare de energie, numite în mod obișnuit zoomii. Aceste spurturi surprinzătoare pot fi uimitoare, dar sunt o parte normală a comportamentului canin.

Să învățăm mai multe despre zoomiile câinilor împreună și să vedem ce este vorba.

Zoomiile câinilor: Takeway-uri cheie

  • Termenul de zoomies & # 8221; se referă la obiceiul câinilor să ruleze ocazional la viteză maximă pentru câteva minute. Nu vă faceți griji, # 8212; Nu este nimic în neregulă cu câinele tău. Este doar ceva ce fac din când în când.
  • Nu este în întregime clar de ce se întâmplă zoomiile. Este probabil doar ceva ce fac atunci când sunt încântați sau ușurați și servește la arderea excesului de energie.
  • Zoomiile se întâmplă adesea la momente previzibile. Zoomiile apar ocazional fără avertizare, dar sunt deosebit de frecvente după băi, poarta sau plimbări cu mașini lungi, printre altele.

Ce sunt zoomiile?

Din punct de vedere tehnic, zoomiile sunt numite Perioadele de activitate aleatorie a aleatorilor sau fratele, care este mai mult decât amenajarea, deoarece un pui de zoom pare că a avut prea multe Frappuccinos.

În general, un caz clasic de zoomies este marcat de o explozie bruscă, inexplicabilă de alergare sau de filare.

Cu privire la șansa de a nu mai vedea zoomii, vă oferim expunerea unui:

Fraps poate fi mai frecvent în unele rase decât altele, cum ar fi wooferele de înaltă energie cum ar fi Collele de frontieră și Shepherds, sau pot fi legate de personalitatea puilor, cu o doggo mai activă care se confruntă mai frecvent.

Zoomiile sunt cu greu un comportament exclusiv, fie ca pisici, cai și chiar elefanți & # 8212; Da, elefanți & # 8212; expunem francezi.

https: // gfycat.com / galbenwicoudnu

Observați doar că "# 8212; Deși cele două arata oarecum similare uneori & # 8212; Zoomarea nu este aceeași cu cea Coal-chasing.

De ce câinii primesc zoomiile?

Cauza exactă a zoomiilor poate fi un mister și se pot întâmpla la întâmplare. Dar în alte momente, veți găsi posibil să le conectați la o parte din rutina normală a puilor.

Ele pot fi declanșate de energia pentruită că câinele dvs. se eliberează imediat, ca atunci când a ieșit din cut sau canisa după o perioadă de odihnă. Ele pot fi și bazate pe entuziasm, cum ar fi un doggo de dans care anticipează o plimbare.

Indiferent de motivul pentru care prietenul tău de blană își flexează mușchii Zoomie, el este sigur că are o explozie în timp ce o face și este un exercițiu, care este întotdeauna un bonus.

Când câinii primesc zoomiile?

Zoomiile pot fi o apariție bruscă, așa cum am menționat mai sus, dar anumite activități le pot declanșa, inclusiv:

  • Eliminarea îmbrăcămintei restrictive sau a hamurilor (AHH, Relief!)
  • Baie și / sau uscare a prosopului
  • Îngrijirea
  • VET TRIPURI
  • Plimbări cu mașini lungi
  • Pooping

Fraps variază de câine, deși, de obicei, sunt mai frecvente la câini mai tineri.

Dar câinii maturi îi pot experimenta! De fapt, Chihuahua mea de 11 ani, Batman, este un zoomer profesionist și zoom-uri pe toată lumea, inclusiv pisiciile mult mai tinere și pisicile.

Aici micul zoomer este, în modul post-zoomie-colaps-și-recuperare.

câine după zoomies

Zoomiile sunt reale? Dacă opriți zoomiile câinelui?

Zoomiile sunt un comportament natural canin și nu sunt "rele" sau o formă de a acționa că necesită corectarea. Este doar calea lui Doggo de a renunța la o anumită energie.

Există un timp și loc pentru zoomii, Cu toate acestea, deoarece nimeni nu dorește un bullmastif de zoom nicăieri în apropierea colecției lor de porțelan. Nu numai că pooch-ul dvs. poate să se rănească (și lucrurile tale!) prin mărirea într-o zonă aglomerată, dar mărirea în interiorul pardoselii slick poate duce la răniri.

Dacă știți că o activitate declanșează zoomiile, încercați să vă luați puii în afara unde este sigur să fugiți.

Puteți încerca să atenuați zoomiile prin creșterea câinele tău eXEcise cu o plimbare sau o alergare zilnică suplimentară.

De asemenea, puteți implementa Distracție interioară, cum ar fi Jucării interactive pentru câini, mai ales dacă este un moment în care nu poate fi în afara de a exercita, ca și în timpul iernii sau ploii.

Care a spus, Dacă câinele dvs. se apropie mai des decât de obicei, o întâlnire VET este o idee bună Pentru a exclude problemele medicale și comportamentale. Creșterea bruscă a energiei poate (rareori) să fie legată de problemele medicale.

Ce ar trebui să faceți în timp ce câinele dvs. este zoom?

Nu este nevoie să se panică când a lovit zoomiile. Sunt un mâncărime că ești mai bine să-ți las să zgârie câinele în mod natural. De cele mai multe ori, durează mai puțin de cinci minute, și atâta timp cât câinele dvs. este într-un spațiu sigur în care nu poate fugi sau a alerga pe cineva, este bine să plece.

Cel mai bun pariu este să supravegheați și să vă bucurați de Jocurile Olimpice de Canină. Simțiți-vă liber să adăugați efecte sonore ale avioanelor pentru maximum de divertisment.

Amintiți-vă: dacă aveți nevoie pentru a vă lua o ținut de zoomiile de câine, nu-l alungi! El va crede că jucați și faceți doar mai repede.

Majoritatea doggurilor pot fi înfășurate prin chemarea lor, dar dacă Câinele dvs. se luptă cu ascultarea în afară, Poate doriți ține-l pe un plumb, Chiar și într-un spațiu închis, cum ar fi Parcul de câine.

câine care rulează pe plajă

Poți prezice zoomiile de câine?

Zoomiile nu sunt întotdeauna previzibile, dar uneori puteți recunoaște declanșatoarele comune în rutina lui, Pe măsură ce am vorbit mai sus. Învățarea acestora poate ajuta la prevenirea oricăror oopi care pot veni cu zoomii, cum ar fi înclinate peste mobilier.

Câinele dvs. poate arăta semne de avertizare înainte de a mări, cum ar fi pawingul brusc și / sau săpare la patul sau mobilierul său și să se înclece.

Intervenind aici cu un tratat delicios sau o jucărie ca o distragere a atenției poate împiedica fratele până când îl vei scoate afară pentru a-și întinde picioarele unde nu va crea havoc.

Câine Zoomie FAQS

Fiind fenomenul bizar că sunt, zoomiile ridică o mulțime de întrebări comune între proprietarii de canini. Vom răspunde la câteva dintre cele mai frecvente interogări de mai jos!

De ce câțiva câini au alergat brusc în cercuri?

Câinii se desfășoară adesea în cercuri când se confruntă cu zoomii, # 8221; sau fracps (perioade de activitate aleatorii frecvente). Nu sunt nimic de îngrijorat și complet normal.

Dacă câinele meu rulează în cercuri, are o confiscare?

Convulsurile canine pot provoca unele simptome neobișnuite, dar, în general, zoomiile sunt destul de ușor de recunoscut. Dacă câinele dvs. acționează în mod normal (în afară de alergarea nebună) și pare să acționeze în mod normal odată ce a trecut zoom-ul a trecut, este probabil bine.

Cu toate acestea, nu ezitați să contactați medicul veterinar dacă suspectați că este având o confiscare, Există ceva neobișnuit cu privire la comportamentul de zoom al câinelui sau dacă credeți că ceva este "Off.& # 8221;

Sunt zoomii de câine rău?

Nu vrei ca doggo-ul tău să-și înfrunte Noggo în timp ce se zoim în jur, așa că încercați să le împiedicați să se întâmple în zone aglomerate sau mici.

Dar în aer liber, fără nimic în jur să-l rănească? Nah & # 8212; Lăsați băiatul bun să-și distrece.

De ce câinele meu alerga în mod eronic după băi?

Rularea erratic și # 8212; adesea numit & # 8220; Zooming & # 8221; & # 8212; este obișnuită după băi. Nimeni nu știe exact de ce câinii se simt obligați să facă acest lucru, și nu toți câinii primesc zoomiile după băi. Dar perioada de post-baie de baie este una dintre cele mai obișnuite momente pe care le apar.

***

Zoomiile pot fi o mână, mai ales dacă dvs. de patru subsol este pe partea mai mare, dar amintiți-vă că este doar calea lui de a renunța la abur și de a se distra. Data viitoare când se apropie, stai înapoi și apreciază impresia lui Usain Bolt.

Doggo-ul tău primește zoomiile? Cât de des? Orice povești epice? Spuneți-ne în comentarii!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Zoomiile câinilor: ce sunt ei și de ce se întâmplă?