Câinii știu exact când să izbucnească ochii catelului

Da, câinele tău știe ce face când transformă ochii cățelușului cu tine. Cercetările arată că câinii înțeleg expresii faciale umane mai mult decât orice alte mamifere.

În ciuda faptului că oamenii și câinii nu sunt capabili să vorbească unul cu celălalt, relația noastră cu Pouchele noastre a persistat pentru zeci de mii de ani. Oamenii și câinii s-au adaptat pentru a comunica nonverbal, iar câinii au ajuns atât de bine încât au început să învețe cum să ne manipuleze.

Caninii sunt creaturi empatice și hiper-sociale. Mulți oameni remarcă faptul că câinii lor vin să-i mângâie în vremuri de primejdie; De aceea câinii sunt singura specie succesiv în învățarea de a avea grijă de proprietarii cu handicap. Ei experimentează ceva numit contagiune emoțională- deși, deși nu înțeleg complexitatea emoțiilor noastre, ei sunt încă capabili să recunoască când proprietarul lor nu acționează normal și va răspunde în natură.

De asemenea, citiți: Este cainele dvs. nesocial autism?

Domesticirea celui mai bun prieten al omului

Câine fără adăpostLegătura noastră cu câinii este atât de puternică încât sunt singurii mamifere non-primate care caută în mod activ contactul vizual cu oameni. Chiar Puii Wolf, Când sunt ridicate de oameni, încă nu face de bună voie să contactezi cu ochii pentru că este considerat amenințător.

Acest comportament a fost crescut în PUP-uri printr-un proces de domesticitare de 30 de mii de ani. Cercetătorii au încercat să determine cât de mulți câini înțeleg comunicarea non-verbală umană și au obținut rezultate uimitoare. Studiul a avut persoane orientate într-o cameră într-una din cele patru moduri: orientate spre și îndreptată spre câinii de testare, cu și fără alimente.

Experimentul a constatat că, de obicei, atunci când oamenii s-au confruntat cu câinele, cu sau fără alimente, câinele și-a schimbat expresia. Expresia pe care au pus-o era expresia ochilor clasici de catelus: ochii mari dopey, care sunt menite să reamintească oamenilor de bebeluși, iar sprâncenele sunt trase și înclinate pentru a le face să pară mai trist.

Când oamenii s-au confruntat departe de câini, erau mai puțin expresivi. Acest lucru indică faptul că câinii își manipulează în mod intenționat fețele atunci când oamenii se uită la ele. Cercetătorul Juliane Kaminski consideră că acest lucru înseamnă că câinii pot să "atingă oamenii de preferință."

Pot câinii oglindă expresii umane?

Pot câinii oglindă expresii umaneAlte cercetări au descoperit că câinii știu, de asemenea, cum să oglindă expresii umane ca niște căscați și zâmbete. Căscatul este adesea contagios printre oameni din cauza naturii noastre empatice și se pare că câinii oglindă căscarii umane, de asemenea. Sunt cel mai probabil să o facă cu oamenii cu care sunt legați, cum ar fi proprietarii lor.

Câinii s-au găsit, de asemenea, să se reorienteze atunci când nu înțeleg o expresie feței umane prin înclinarea capului. Coatina drăguță a capului tău drăguț înseamnă că botul lui blochează o parte a feței tale și are nevoie să-și schimbe unghiul de vedere pentru a vă vedea gura mai bună.

În plus față de a putea citi limba noastră nonverbală a corpului, au fost găsite câini Aflați mai bine prin semnale de mână În loc de comenzi verbale. Un studiu a arătat că semnalele de mână au produs 99% răspunsuri exacte de la câini, în timp ce comenzile verbale au avut doar o rată de succes cu 82%.

Toată știința deoparte, încă nu știm dacă câinii au capacitatea de a înțelege manipularea pe care o interpretează. Oamenii de știință cred că inteligența caninică este egală cu cea a unui copil uman, în jur de doi ani. La fel ca câinii, Toddlers suferă de contagiune emoțională dar încă nu trebuie să dezvolte abilități de empatie. Deci, poate că câinele dvs. vă manipulează fără a fi conștient de ea; La urma urmei, vrea doar un tratament. El nu înțelege prea mult că te conduce din punct de vedere emoțional ca rezultat al acestuia.

Oricum, este important să vă amintiți că, chiar dacă câinele dvs. nu înțelege diferența dintre tristețe și furie, el încă mai știe când ceva este greșit și tot ce vrea să facă este să ajute.

Citiți următorul: Știința din spatele iubirii de oxitocină și catelus

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii știu exact când să izbucnească ochii catelului