Cum să recunoașteți disfuncțiile cognitive la câini și ceea ce puteți face pentru a le ajuta

Cât de mult ar putea ura să recunoști, câinii îmbătrânește exact așa cum facem. Odată cu vârsta vine un număr tot mai mare de probleme de sănătate, inclusiv disfuncție cognitivă. Disfuncția cognitivă la câini este o tulburare neurodegenerativă a câinilor și pisicilor senior care implică scăderea treptată a unui număr de funcții intelectuale.

Teste de laborator (pe care le vom discuta într-un moment) arată că câinii de rang înalt cu disfuncții cognitive se comportă prost în sarcini care implică discriminare, atenție și memorie spațială atunci când sunt comparate cu animalele mai tinere.

După 8 ani 14-60% din câini va experimenta disfuncții cognitive.

La fel ca multe tulburări, recunoașterea și intervenția timpurie este cheia prelungirii calității vieții câinelui. În timpul vizitelor la un veterinar, suntem foarte probabil doar să raportăm schimbări serioase în comportamentul pe care îl observăm. Toate semnele subtile sunt adesea nedeclarate.

Aceste semne subtile pot fi indicatori esențiali ai sănătății sau cunoașterii.

Este extrem de important ca membrii familiei să identifice și să raporteze schimbări de la comportamentul normal la medicul veterinar, dar adesea oamenii nu știu ce să caute. Disfuncția cognitivă la câini este dificil de identificat, dar cu ajutorul medicului veterinar este posibil. Identificarea timpurie este crucială, deoarece oferă posibilitatea de intervenție, astfel încât calitatea vieții câinelui dvs. este menținută cât mai mult posibil.

De asemenea, citiți: Cum pot duce câinii de leuting la deficiențe cognitive

Cum să recunoașteți disfuncțiile cognitive la câini
și ce puteți face pentru a vă ajuta câinele

Cum să recunoașteți disfuncțiile cognitive la câini

Semne de disfuncție cognitivă la câinele dvs

Semne de disfuncție cognitivă într-un câine de obicei apar ca vârste canine. Cu toate acestea, există și alte motive pentru care câinele dvs. poate expune aceste semne. Este mai bine să înțelegeți semnele de disfuncție cognitivă și ce ar trebui să faceți dacă le observați.

Aceste semne se referă la propriile lor, dar dacă se întâmplă să observați mai multe simptome care se întâmplă în același timp, trebuie să vă aduceți câinele să solicitați imediat ajutor veterinar și să efectuați unele teste. De asemenea, ar fi o idee bună să începeți să păstrați un jurnal când începeți să observați semne de disfuncție cognitivă în animalul dvs. de companie.

Pentru a vă oferi un exemplu:

Să spunem că câinele tău are o scurtă perioadă de confuzie o după-amiază. Dacă înregistrați instanța și cât timp se pare că va apărea, va fi mai ușor să urmăriți simptomele. Nu numai că veți putea să urmăriți cu ușurință dacă simptomele se înrăutățește, dar va face mult mai ușor să explicați semnele pe care le vedeți medicului veterinar.

Iată semne comune de disfuncție cognitivă la câini pentru a căuta:

1. Confuzie

Acest lucru poate arăta diferit la câini diferiți. Dar, în general, va apărea ca și cum animalul dvs. de companie este dezorientat într-o zonă în care ar fi, în general, destul de familiar (e.G. curtea sau casa ta).

2. Modifică interacțiuni sociale

Schimbări în modul în care câinele dvs interacționează cu alte animale de companie sau oamenii pot veni sub formă de dezinteres general sau în cazuri mai grave a crescut agresivitatea.

3. Modificări ale reacțiilor lor la stimuli

Câinele tău își poate schimba atitudinea față de lucrurile care foloseau să provoace emoții, de exemplu luarea de leșie din dulapul pentru a merge la o plimbare sau de a deveni relativ apathici față de lucrurile care le-au înspăimântat, cum ar fi tunetele sau zgomotele puternice.

4. Schimbări în activitate

Ar trebui să țineți un ochi pentru semne de creșterea anxietății, stimularea și alte comportamente repetitive, cum ar fi lătratul excesiv.

5. Alte cicluri de somn

Unii câini cu tulburare de disfuncție cognitivă au fost observate pentru a avea a ciclu de noapte inversat unde petrec cea mai mare parte a zilei care dorm, dar devin destul de active în timpul orelor de noapte.

6. Probleme de învățare și memorie

Deficitele în învățare și memorie pot apărea ca o soliune de casă sau la fel de diminuată de a lucra, de a efectua sarcini sau de a lua comenzi. Acestea din urmă sunt destul de greu de identificat, cu excepția acelor animale de companie care sunt instruite pentru un nivel ridicat de performanță sau sunt instruiți pentru a efectua un anumit loc de muncă.

De asemenea, citiți: 6 Sfaturi VET privind modul de îngrijire a câinilor senior

Ce trebuie să faceți dacă începeți să recunoașteți aceste semne?

Cum să recunoașteți disfuncțiile cognitive la câiniDacă începeți să vedeți în mod consecvent aceste semne în câinele dvs., primul pas este o excursie pentru a vedea medicul veterinar. Ei vor pune întrebări și vor efectua examinări pentru a exclude problemele medicale, cum ar fi durerea, auzul sau pierderea de vedere care ar putea contribui la schimbările de comportament.

VET dvs. va colecta, de asemenea, informații despre orice modificare a programului câinelui sau a gospodăriei care pot contribui la aceste simptome. De acolo, VET dvs. poate recomanda modificări în dietă și / sau poate prescrie medicamente sau suplimente care sunt menite să îmbunătățească simptomele și să încetinească progresul declinului cognitiv.

Ce puteți face pentru a vă ajuta câinele

Există câteva lucruri pe care le puteți face acasă pentru a ajuta un câine care suferă de disfuncție cognitivă, de asemenea. Este probabil ca medicul veterinar să recomande aceste lucruri, dar dacă nu sunteți sigur că vorbiți cu ei despre adăugarea acestor lucruri în rutina zilnică a Pooch.

1. Exercițiu

Nu este doar bun pentru tine, dar este bun și pentru câinele tău. Exercițiu sa dovedit a îmbunătăți învățarea și diminuează riscul de a dezvolta insuficiență cognitivă cu vârsta. De asemenea, sa demonstrat că este deosebit de eficient în reducerea deprecierii care a avut loc deja cu vârsta.

Fiți atenți la câinii dvs. avansați anii și problemele medicale care au fost identificate de către medicul veterinar. Osteoartrita este o condiție comună cu îmbătrânirea animalelor.

Păstrați plimbări scurte și încercați să nu faceți acest lucru, găsiți noi activități care oferă exerciții fizice, cum ar fi jucăriile de remorcare sau să se ascundă și să caute. Este, de asemenea, bun pentru a evita activitățile care implică schimbări bruște în direcție, deoarece acestea pot pune câinele la un risc mai mare de rănire.

2. Noi jucării pentru câini

Cum să recunoașteți disfuncțiile cognitive la câiniȘtiți cât de bine se simte să vă așezați și să urmăriți un film, să jucați pianul sau să citiți o carte? Aceste lucruri pe care le cădem într-o categorie numită îmbogățirea mediului. Aceasta este ceea ce a Noua jucărie pentru câini este câinele dvs.

Având ceva nou în mediul lor mărește complexitatea și sa demonstrat că are efecte benefice asupra învățării și reduce Dependente de vârstă scădere în funcționarea cognitivă. Jucăriile pentru câini servesc mai mult decât scopul divertismentului și sunt un instrument esențial pe care fiecare proprietar de companie trebuie să îl aibă în arsenalul lor.

De fapt, un studiu a arătat chiar că combinația de exerciții regulate și jucăriile noi de câine, în special Puzzle și jucării interactive pentru câini, dat de beagles a fost chiar mai efectiv În inversarea disfuncției cognitive cu îmbătrânirea decât una singură.

3. Să mențină o rutină regulată și previzibilă

Rutina nu va inversa declinul cognitiv. Dar, poate ajuta la gestionarea unora dintre simptome. Predictibilitatea, împreună cu furnizarea de către animalele de companie cu controlul pentru a participa la activități plăcute și evitarea celor neplăcuți pot fi de ajutor în reducerea unor sentimente cum ar fi frica și anxietatea care pot însoți disfuncția cognitivă.

LEGATE DE: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate

4. Provocați-vă câinele

Acest lucru se aplică adage vechi de vârstă ", utilizați-l sau pierdeți-l."Efectuarea de pregătire de recompensă, care le provoacă să-și folosească memoria și să le primească jucăriile de manipulare a alimentelor sau să-și asume câinele cu o altă formă de stimulare care poate ajuta la încetinirea procesului de declin cognitiv.

5. Ajutați-i să fie confortabil în casa lor

Deoarece abilitățile lor declin, ea poate deveni din ce în ce mai dificilă de a naviga în jurul casei. Adăugarea de noi mirosuri, fizice sau de sunet în jurul casei le-ar putea ajuta să navigheze mai bine și să scadă sentimentele de frică și anxietate. Dacă capacitatea lor de a muta sau de controlul lor urinar este, de asemenea, afectată, călătorii mai frecvente în aer liber, un câine Walker sau o zonă de eliminare în interior poate deveni utilă.

Concluzie

Cum să recunoașteți câinii Disfuncții cognitiveCâinii de astăzi au acces la o mai bună îngrijire veterinară, nutriție și orientare veterinară. Aceasta înseamnă că trăiesc mai mult și mai mult. Acest lucru este minunat, dar vine cu noi provocări medicale pentru câini și proprietari.

Primul pas este educația și există Multe moduri de companie pot prelungi durata de viață a câinilor lor și creșterea calității vieții pentru animalele de companie superioare. Recunoscând schimbările comportamentale timpurii care ar putea sugera disfuncția cognitivă în câine este cheia pentru a vă asigura că cel mai bun prieten al vostru va avea cea mai lungă și cea mai fericită viață pe care o pot.

Citiți următorul: Bolile de sănătate mintală la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să recunoașteți disfuncțiile cognitive la câini și ceea ce puteți face pentru a le ajuta