Tibetan mastiff: profil de rasa de caini

Red Gold Tibetan Mastiff

Cu rama sa masivă, ridicată, coaluca și expresia vigilentă, mastifful tibetan este la fel de magnific și de alertă ca un leu. Folosit în Tibet timp de mii de ani la fel de puternic și impunători gardieni imobile, mastiffitul tibetan de astăzi își păstrează instinctele de protecție, privindu-și casa și familia cu tenacitate nesfârșită.

Mastifful tibetan nu este potrivit pentru proprietarii de câini de primăvară sau cei care sunt noi la rasele Guardian. În mâinile potrivite, rasa oferă o loialitate de neegalat, devotament și protecție familiei sale, dar mastifful tibetan necesită o îngrijire și manipulare specială. Chiar și cu o socializare intensă (care este o necesitate absolută cu această rasă), mastifful tibetan poate fi dificil de instruit și de a păstra. Massive și puternice, instinctele de protecție ale rasei sunt atât de sporite încât unele mastiffs tibetan nu pot asculta întotdeauna când proprietarii lor spun că un vizitator este permis și nu un intrus să fie învins. Această rasă necesită un proprietar încrezător care poate fi un lider ferm, dar echitabil.

Mastifii tibetani sunt dedicați proprietarilor lor și, de obicei, se înțeleg bine cu copiii care fac parte din familie, deși copiii trebuie să fie învățați să respecte câinele. Rasa nu este întotdeauna bună cu copiii ciudați, în special cei care alerg și țipau sau încearcă să deranjeze câinele. Toate interacțiunile dintre mastiffele tibetanice și copiii trebuie să fie întotdeauna supravegheați de un adult responsabil. Unii mastiffs tibetan sunt agresivi câini și trebuie să fie ținute departe de câinii ciudați. În aceeași gospodărie, păstrarea câinilor sexului opus tinde să aibă rezultate mai bune decât deținând doi bărbați sau două femei.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Lucru

Greutate: 70 la 150 de lire sterline

Înălţime: 24-26 inci înălțime la umăr

Palton: Haina exterioară dublă fină este bine că este greu, drept și de stand-off-greu, moale, și sub acoperire lână

Culoarea stratului: Negru, maro, albastru / gri sau aur

Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile mastifului tibetan

Nivelul de afecțiuneScăzut
PrietenieScăzut
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiScăzut
JucăușăScăzut
Nivel de energieScăzut
TrainitateScăzut
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria mastifului tibetan

Datorită izolării țării sale de origine și lipsei de înregistrări scrise de reproducere, istoria mastifului tibetan este învăluită în mister. Știm că Mastifful tibetan este o rasă veche care a existat în Asia Centrală de mii de ani. Rasa de la Mastiff Tibetan a fost introdusă pentru prima dată în lumea occidentală în 1847, când un mastiff tibetan a fost adus în Anglia și a intrat în prima carte a clubului Kennel. Mai mult de 100 de ani mai târziu, rasa sa îndreptat în cele din urmă în Statele Unite în anii 1950. Asociația Americană a Mastifului Tibetan, care este Clubul Național pentru rasa din Statele Unite, format în 1974, iar rasa a primit o recunoaștere completă cu Clubul American Kennel din 2006.

Tibetan Mastiff Care

Deși mastiffs tibetan sunt extrem de inteligenți și capabili să învețe rapid abilitățile de ascultare de bază, ele pot fi, de asemenea, încăpățânate și nu sunt în mod special înclinate să facă întotdeauna ceea ce cereți. Formarea ar trebui să înceapă la o vârstă fragedă, iar regulile ar trebui să fie aplicate în mod constant pe tot parcursul vieții câinelui. Deoarece mastifful tibetan este fizic mare și în mod natural suspect față de străini, este vital ca orice proprietar al mastiff tibetan să fie capabil să-și restrângă fizic câinele atunci când este necesar, fie în publici, fie acasă.

Din timp, Socializare intensivă este obligatorie cu mastifful tibetan. Un mastiff tibetan socializat necorespunzător are potențialul de a crește într-o datorie. Introduceți-vă catelifonul tău tibetan, cât mai mulți oameni, locuri, animale și lucruri posibil, păstrând interacțiunile pozitive și mergând la ritmul câinelui. Chiar și cu o socializare atentă, un mastiffs tibetan consideră că este dificil să accepte străini sau animale ciudate, în special cele care intră în proprietatea Mastiff Tibetan. Multe mastiffs tibetane, în special cele care primesc o socializare adecvată, cât mai relaxată și acceptă de străini atunci când de pe proprietatea lor.

La domiciliu, un gard sigură este o necesitate pentru a vă menține mastiful tibetan de la roaming. Instinctele de pază ale rasei sunt sporite noaptea și mulți se pot lăuda cu voce tare și excesiv la orele de seară. Cel mai bine este să vă păstrați mastiful tibetan în interiorul nopții pentru a evita să vă deranjeze vecinii.

Ca și în cazul tuturor raselor mari și uriașe, exercitarea pentru cățeluși și adulți tineri trebuie abordată cu prudență. Datorită cadrului mare al Mastiftului Tibetan și a greutății grele și predispoziției la condiții comune ereditare precum displazia de șold, exercițiile repetitive cum ar fi jogging-ul sau săriturile ar trebui să fie limitate și / sau evitate complet până când câinele are cel puțin 2 ani și complet matur. Chiar și un mastiff complet matur tibetan nu va fi un partener de jogging sau campion de agilitate, deși cele mai multe se bucură de plimbări zilnice de mers pe jos.

Mastifii tibetani sunt surprinzatori de usor de mireasa. Haina profundă acoperă foarte puțin în afara unui vărsat sezonier (de obicei în primăvară sau vara), unde "suflă haina", pierzând aproape toate subacoperirile lor în doar câteva săptămâni. În timpul acestei vărsări grele, periajul frecvent și o baie sau două pot ajuta, dar se așteaptă părul peste tot. Restul anului, haina aruncă foarte puțin și necesită periajul săptămânal și scăldat când câinele devine murdar.

Probleme comune de sănătate

Mastifful tibetan, ca mulți câini de rasă de rasă, este predispus la anumite condiții genetice, inclusiv displazia de șold, hipotiroidismul și bolile oculare. Crescătorii responsabili testează câinii adulți înainte de a le reproduce pentru a evita trecerea bolilor moștenite. Asociația Americană a Mastifului Tibetan solicită tuturor crescătorilor membrilor să efectueze anumite teste de sănătate pe toți câinii înainte de a le reproduce, inclusiv o evaluare pentru displazie de șold de la Fundația Ortopedică pentru animale (OFA) sau, alternativ, o screening-ul Pennhip și un panou din sânge tiroidian. În plus, ATMA recomandă, de asemenea, (deși nu necesită) că câinii de reproducție sunt examinați pentru cot dispăsia și certificate de către Registrul Ochiului Animal al companionului (CERF).

Dieta și nutriția

Hrănirea mastiff-ului dvs. tibetan se poate dovedi dificilă. În ciuda mărimii lor enorme, mulți mastiffs tibetan nu au apetite uriașe și mănâncă mult mai puțin decât ați putea presupune. Unele mastiffs tibetane merg chiar pe grevele alimentare, refuzând să mănânce de zile la un moment dat. Din aceste motive, este deosebit de important pentru o hrană pentru câini de înaltă calitate (consultați-vă cu crescătorul sau medicul veterinar pentru o recomandare). Acordați atenție cât de mult mâncați mastifful tibetan, astfel încât să știți cât de mult consumă și dacă el se află într-o grevă alimentară. Dacă tastatul dvs. tibetan se întâmplă să aibă un apetit sănătos, evitați supraîncălzirea. Hrănire gratuită, care poate duce la creșterea în greutate, care pune accentul pe articulații și poate contribui la problemele de sănătate. Hrănirea meselor măsurate vă permite să urmăriți cât de mult consumul dvs. tibetan este consumând, fie că este prea mult, prea puțin sau doar corect.

Îngrijirea crescătorilor de câini gigant
PROS
  • Câine de protecție excepțională

  • Nu necesită o mulțime de exerciții fizice

  • Aruncă foarte puțin în afara vărsării sezoniere în primăvară sau vară

Contra
  • Poate fi dificil de instruit

  • Foarte teritorial - necesită o socializare intensă

  • Poate fi agresiv cu alți câini, mai ales câini ciudați pe proprietatea lor 

Unde să adoptați sau să cumpărați

Mastifful tibetan este o rasă rară și una care necesită un proprietar cu experiență. Oricine, având în vedere un mastiff tibetan ar trebui să ajungă la un crescător de reputație să vorbească despre ce este să trăiești cu rasa. Unele mastiffs adulți tibetan s-ar putea găsi în salvare ocazional. De cele mai multe ori, oricine caută un mastiff tibetan va trebui să urmărească un crescător de reputație și să ajungă pe o listă de așteptare (de multe ori o perioadă lungă de așteptare) pentru un catelus. Asociația Americană a Mastifului Tibetan oferă multe resurse utile pe site-ul său web.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă vă place mastifful tibetan, s-ar putea să vă placă și aceste rase:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de câine Pentru a vă ajuta să găsiți câinele perfect pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tibetan mastiff: profil de rasa de caini