Tumorile cerebrale la pisici

Tabby și pisică albă cu vârsta de sex masculin

Tumorile cerebrale sunt serioase, deși rare, tipul de cancer și pot afecta, din păcate, pisicile. Deoarece aceste tipuri de tumori sunt interne, ele nu pot fi văzute fără imagistică avansată, dar asta nu înseamnă că nu puteți urmări simptomele pe care le provoacă.

Știind ce fel de simptome Tumorile cerebrale pot provoca în pisici vă poate ajuta să solicitați ajutor cât mai curând posibil.

Ce sunt tumorile cerebrale la pisici?

O tumoare din creierul pisicii dvs. se referă atunci când există o creștere a celulelor anormale. Aceste creșteri sunt de obicei clasificate ca primare sau secundare.

Tumorile cerebrale primare sunt cele în care celulele anormale au provenit din creier sau în membrana sa.

Tumorile creierului secundar sunt de obicei cancere care s-au răspândit din alte părți ale corpului, cunoscute sub numele de metastaze. De asemenea, se poate referi la cancer într-o altă parte a corpului (cum ar fi cavitatea nazală) care impactă asupra creierului prin extensia locală.

Semne de tumori cerebrale la pisici

  • Pacțiune excesivă și circulare
  • Probleme de vedere
  • Convulsii
  • Perturbate modele de somn
  • Înclinare a capului
  • Problemele de echilibrare
  • Slăbiciune

Diferitele tipuri de tumori pot provoca simptome diferite în pisica dvs., dar ele sunt de obicei defalcate în tipuri neurologice și vestibulare.

Semne neurologice

Tumorile cerebrale pot provoca o serie de Simptome neurologice În pisica ta. Cel mai frecvent veți vedea înclinarea compulsivă și stimularea excesivă, mai ales dacă tumora este localizată în președintele. Problemele cu nervii cranieni vor provoca probleme cu vederea și reflexele oculare și pot duce la o pisică înfundată în lucruri. Convulsii și anomalii de somn pot fi de asemenea observate.

Semne vestibulare

Ochiul de ochi numit Nystagmus, rularea, căderea peste și o înclinare a capului sunt semne clasice ale unei probleme vestibulare, dar pot indica și boala vestibulară și nu doar o tumoare cerebrală. Slăbiciunea și ataxia sunt, de asemenea, observate în mod obișnuit.

Cauzele tumorilor cerebrale la pisici

Nu există o mulțime de cercetări cu privire la cauzele tumorilor cerebrale la pisici. Cu toate acestea, se crede că factorii care ar putea avea un impact includ genetică, cauze de mediu, dietă, anumiți viruși și traume.

Diagnosticarea tumorilor cerebrale la pisici

Primul pas în a afla dacă pisica ta are sau nu o tumoare cerebrală este de ao duce la veterinar. VET dvs. va discuta despre simptomele pe care le vedeți acasă, să vă observați pisica în camera de examen și să efectuați o examinare fizică aprofundată pentru a verifica anomaliile. Dacă este încă suspectată o tumoare cerebrală, o discuție dacă doriți sau nu să rulați unele teste.

X-razele de piept pentru a căuta leziuni în plămâni care indică faptul că cancerul sa răspândit, scanări CT sau scanările de RMN ale capului pentru a căuta tumora reală, sânge pentru a analiza funcția de organe, precum și numărul de celule din sânge și de trombocite, pot fi recomandate chiar și o intervenție chirurgicală sau o biopsie pentru a obține o probă de tumoare pentru a testa.

Unii proprietari optează să ruleze aceste teste de diagnosticare, astfel încât ei să poată cunoaște exact ceea ce are pisica lor și oferă un curs de tratament. Alții optează să nu facă testarea și să aleagă să-și păstreze pisica confortabilă cu îngrijirea paliativă.

Tratamentul tumorilor cerebrale la pisici

Chimioterapia, radiația și chirurgia pot fi opțiuni care sunt discutate pentru a trata tumora cerebrală specifică a pisicii. Chiar și fără a rula teste de diagnosticare, unele dintre aceste opțiuni pot fi în continuare disponibile.

La pisici, meningioamele pot fi complet eliminate, astfel încât tratamentul chirurgical este adesea cea mai bună opțiune pentru pisici. Peste 70% din tumorile cerebrale la pisici sunt de acest tip.

Pentru multe tumori cerebrale, totuși, nu există nici un tratament, dar unele tratamente vă pot cumpăra ceva timp suplimentar cu pisica dvs., întârziind creșterea și răspândirea.

Îngrijirea paliativă este o opțiune care asigură gestionarea simptomelor unei tumori cerebrale cât mai mult timp posibil. Scopul său este de a menține sau îmbunătăți calitatea vieții pisicii și poate include medicamente de durere, steroizi și alte lucruri.

Veți dori să discutați opțiunile dvs. și ce implică cu familia și medicul veterinar pentru a alege pașii potriviți pentru dvs. și pisica voastră. Nu fiecare pisică este potrivită pentru chimioterapie, radiații sau chirurgie și multe opțiuni de droguri necesită îngrijiri speciale la domiciliu pentru îndepărtarea în siguranță a fecalelor, precum și un program strict de administrare a medicamentelor.

Monitorizați calitatea vieții

Cel mai important lucru de a monitoriza este calitatea vieții pisicii dvs., indiferent dacă este selectat sau nu tratamentul.

Apetit, Eliminarea în cutia de gunoi, Socializare, jucând cu jucării preferate și alte activități normale pentru pisica dvs. sunt lucrurile de monitorizat. Când aceste lucruri încep să devină mai puțin o activitate normală, din păcate, poate fi timpul să discutăm eutanasia cu medicul veterinar.

Prognoza pentru pisici cu tumori cerebrale va varia în funcție de tipul de tumoare, de severitate, de scenă și de tratamentul ales. De exemplu, unele pisici diagnosticate cu meningioame pot trăi până la zece ani cu o intervenție chirurgicală pentru a elimina tumora, în timp ce altele pot trăi doar unul sau doi ani.

Îngrijirea paliativă care vizează gestionarea numai simptomele tumorii cerebrale este de obicei doar câteva săptămâni, totuși.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tumorile cerebrale la pisici