Cum să știți când este timpul să vă puneți câinele în jos

Fata îmbrățișând câinele vechi

În timp ce progresele în medicina veterinară vă permit animalului dvs. de companie să trăiască o viață mai sănătoasă, cea mai dificilă decizie pe care o puteți face cu privire la îngrijirea celui mai bun prieten este atunci când dă-i drumul. Există rareori un răspuns clar cu privire la momentul când este timpul "drept" pentru a pune câinele tău iubit în jos - mai degrabă este o culminare a unei varietăți de factori. În timp ce nimeni nu poate face această alegere dificilă pentru dvs., există câteva lucruri care pot ajuta.

Vorbiți cu medicul veterinar

Unul dintre cele mai frecvente întrebări veterinare aud este: "Când ar trebui să-mi pun animalul în jos?"Aceasta este o decizie personală intensă, iar mulți veterinari sunt reticenți să dea un răspuns concret, dacă nu este clar că animalul este în mod clar suferință. Când vă cereți medicului veterinar pentru sfaturi, ea vă poate îndruma prin această sarcină provocatoare și vă poate ajuta să ajungeți la o decizie. Veterinarul dvs. vă va informa că problemele medicale pe care câinele dvs. îl luptă și prognoza și progresia bolii.

De exemplu, Schnauzerul dvs. miniatural sa luptat cu diabet și reglementarea cu glucoză în ultimii doi ani. De-a lungul timpului, cataracta s-au dezvoltat, făcându-i orbul și a fost, de asemenea, recent diagnosticată cu boala lui Cushing, ceea ce face gestionarea diabetului ei și mai dificilă. Niciodată nu se poate adapta pe deplin la a fi orb, câinele dvs. se împiedică prin viață, înfricoșător de a se ciocni în obiecte și nu se poate bucura de activitățile preferate anterioare. Cu care se confruntă acum cu un diagnostic al lui Cushing, care este asociat cu un tratament și monitorizare extinsă, este posibil să fi atins limita. Veterinarul dvs. vă va ajuta să vă îndrumați prin determinarea unei scale a problemelor de calitate a vieții atât pentru dvs. cât și pentru animalul dvs. pentru a evita suferința și distrugerea legăturii dvs.

Ori de câte ori aveți întrebări despre aspectul medical al calității vieții câinelui dvs. și despre ceea ce trebuie să urmăriți, contactați medicul veterinar. Ea va fi capabilă să vă atingă prin indicatori că câinele dvs. suferă că nu puteți detecta. De asemenea, va explica Procesul de eutanasie Pentru a vă ușura stresul și anxietatea, permițându-vă timp să vă pregătiți în avans.

Bacsis

Deși probabil că preferați ca câinele dvs. să adoarmă și să treacă în mod natural fără eutanasie, Acest tip de moarte pașnică pentru un animal de companie este rară. O moarte naturală poate fi un proces lung, dureros și provocând anxietate pentru un câine, astfel încât să ia măsuri pentru a învăța despre o calitate a calității vieții.

Urmăriți calitatea vieții animalului

La câinii mai tineri care suferă de o traumă catastrofică sau o boală pe care nu există nici un tratament, cum ar fi un accident de mașină devastator, o toxicitate care dăunează funcției de organe dincolo de reparații sau un defect congenital care nu poate fi corectat chirurgical, alegând când să-ți euthanizeze iubitul câinele este o decizie mai ușoară. Dar, atunci când se confruntă cu un câine mai în vârstă care încetinește încet, știind că timpul exact pentru a pune capăt suferinței animalului dvs. este mult mai dificil. Utilizați ajutorul unei scale de calitate a vieții pentru a vă ajuta să determinați cât de confortabil și fericit este animalul dvs. de companie zilnic.

Una dintre cele mai frecvent utilizate scale de calitate a vieții este scala HHHHHMM dezvoltată de dr. Alice Villalobos. În scara HHHHHMM, șapte categorii de fericire și confort sunt evaluate pentru a determina calitatea de viață a animalului dvs. de companie:

Rănit

Câinele dvs. este incomod și prezintă semne de durere, chiar și cu medicamente de durere, terapii alternative și modificări la domiciliu? Semnele de durere includ gâfâind zona afectată, plâns, gemei, reticența de a muta, scăderea poftei de mâncare, incapacitatea de a obține o activitate confortabilă și a scăzut activitatea.

Foame

Câinele dvs. mănâncă în mod regulat cu un bun apetit sau este refuzând alimentele? Dacă câinele dvs. refuză să mănânce sau suferă de greață, vărsături sau diaree, este posibil să trebuiască să-i hrănească sau să o hrănească printr-un tub de hrănire pentru a vă asigura că primește nutriția corespunzătoare. Multe medicamente și boli pot provoca greață, vărsături, diaree și alte tulburări gastrointestinale. Pentru animalele de companie care sunt grea și vărsături din cauza unui proces de boală, vorbesc cu medicul veterinar cu privire la medicamentele anti-greață.

Hidratare

Câinele dvs. de câine este în mod normal? Dacă bea mai mult sau mai puțin decât în ​​mod normal, consumul anormal poate fi un semn al unui proces de boală neangajată. Dacă nu sunteți în imposibilitatea de a vă contracara câinele în băut suficient pentru a menține hidratarea adecvată, cateterizarea intravenoasă cu terapie fluidă sau administrarea de lichid subcutanat poate fi opțiuni.

Igienă

Câinele dvs. este capabil să mențină obiceiurile normale de îngrijire? Dacă a dezvoltat incontinență urinară sau fecală, este suficient de mobilă pentru a ieși din mizerie? Dezvoltarea incontinenței urinare sau fecale este un factor decisiv pentru mulți proprietari de animale de companie, în special atunci când este combinată cu imobilitate. Lupta pentru a muta un câine mare din urina proprie și fecale zi după zi este o povară dificilă de a suporta și de multe ori dăunează legătura dintre proprietar și câine.

Fericire

Câinele tău este fericit? Se bucură încă de activitățile sale preferate și poate să le îndeplinească? Câinele dvs. vă salută încă cu entuziasm când veniți acasă? Câinele dvs. are semne de anxietate și depresie, izolându-se din familie? Dacă câinele dvs. nu mai se bucură de activitățile sale normale, luați în considerare dacă vă prelungiți viața pentru dvs., mai degrabă decât să o lăsați să plece.

Mobilitate

Câinele dvs. este capabil să se miște confortabil? A dezvoltat o osteoartrită severă sau o altă tulburare musculară sau scheletică? Există medicamente, terapii sau intervenții chirurgicale care pot îmbunătăți mobilitatea câinelui? Dacă câinele dvs. nu este în măsură să meargă sau să stea neasistat, considerați că imobilitatea taxei va lua asupra sănătății, fericirii și igienei sale mintale.

Mai multe zile bune decât rău

Câinele dvs. are mai multe zile mai bune decât rău? Sau, au început zilele rele să depășească binele? Spre sfârșitul sfârșitului, puteți căuta câteva momente în zilele rele pentru a vă reaminti de vremurile bune - o cârpă de coadă pentru un tratament preferat, un joc scurt de adunări blânde sau devotamentul de a vă urmări de la cameră în cameră pe tot parcursul tău Acasă.

Deoarece luarea deciziei de a-ți eutania câinele este incredibil de dificilă, am inclus câteva chestionare și calitatea scalelor de viață pentru a vă ajuta să determinați modul în care animalul dvs. se simte:

Dacă partenerul dvs. de canin are mai multe zile rele decât bine, ia în considerare lăsați-o să meargă pașnic cu ajutorul medicului veterinar. După pierderea ta, Întoarceți-vă la resurse și se sprijină pe familie și prieteni pentru a vă ajuta să faceți față durerii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să știți când este timpul să vă puneți câinele în jos