De ce câinii își frecau fețele?

Câine de frecare fața pe iarbă

Câini sunt adesea văzuți frecarea fețelor pe pereți, mobilier, pământ și alte lucruri. Acest comportament nu este întotdeauna în privința și poate fi la fel de simplu ca o față mâncărime, dar există vreun motiv pentru care un proprietar de animale de companie ar putea avea nevoie să-l abordeze.

De ce câinii își frecau fețele?

Dacă un câine își frecă fața în mod regulat pe ceva, atunci poate avea o problemă. Dar dacă frecarea este intermitentă, atunci nu poate fi de îngrijorare. O supărare, cum ar fi blană umedă sau murdară, durere de la un dinte rău sau leziuni oculare, iritații din purici sau alergii sau pur și simplu pentru că se simte bine toate motivele potențiale pentru care un câine își poate freca fața pe ceva.

Alergii

Unii câini dezvoltă alergii care îi determină să fie mâncărime și să-și frece fețele. Inflamația pielii duce la iritație și rezultate de frecare. Alergii poate fi datorată unei alimente sau tratați că un câine mănâncă sau alergeni de uz casnic și de mediu, cum ar fi acarieni de praf, diverse ierburi sau polen. Ele pot fi constante sau doar sezoniere. Un câine de la alergii va fi, de asemenea, să-și zgârie foarte mult fețele în plus față de frecare.

Purici, acarieni și căpușe

Paraziți externi includ Fleas, acarieni precum Demodex și scabies și căpușe. Toți acești paraziți pot mușca sau urca în pielea unui câine și provoacă inflamație și iritare. Acest lucru ar face pe cineva mâncărime zonele pe care aceste bug-uri le mușcă, inclusiv un câine. Medicamentele de prevenire a parazitului regulat ar trebui utilizate pentru a evita să se ocupe de acești paraziți.

Iritarea gulerului

Noi coliere sau gulere care sunt prea strânse pot provoca un câine să-și frece fața și gâtul pe pământ, mobilier sau pereți în încercarea de a ușura disconfortul. Dacă un câine a obținut recent un nou guler, trebuie verificat pentru a vă asigura că nu este prea strâns sau frecarea pe gâtul câinelui. Dacă un câine nu și-a îndepărtat gulerul într-o vreme și a crescut sau a câștigat greutate, ar putea fi acum prea strâns și care are nevoie de ajustare sau de îndepărtare. Ar trebui să puteți aluneca confortabil două degete sub gulerul câinelui tău.

Ceva pe față

Câinii care au mâncare, murdărie sau chiar apă pe fețele lor le pot freca pe ceva pentru ao șterge. Aceasta poate fi după o masă, jucând afară în curte, sau după o baie sau înotați. Dacă un câine își frecă fața, din acest motiv, nu există nici un motiv de îngrijorare, dar câinele poate avea nevoie de puțină asistență în ștergerea faptului că.

Durere dentară

Un dinte rău sau alte dureri ale gurii ar putea provoca un câine să-și frece fața pe ceva într-un efort de a ușura durerea. Câini cu durere dentară poate mânca mai puțin, doresc doar să mănânce alimente moi, sau doar mestecați pe o parte a gurii lor. Respirația urâtă, saliva sângeroasă și lingerea repetitivă a buzelor sunt alte semne care pot merge împreună cu fata de frecare într-un câine care are nevoie de un dinte extras. Unii dinți răi pot cădea în cele din urmă pe cont propriu, dar acest lucru poate dura luni sau ani, iar câinele este în durere semnificativă în același timp. Dinții liberi și rupți pot provoca, de asemenea, o infecție care poate afecta funcția de organe dacă nu este abordată. Dinții bolnavi trebuie extrași cu un medic veterinar, astfel încât atenția medicală este justificată dacă acesta este motivul pentru care un câine să-și frece fața.

Tumoare pe creier

Tumorile cerebrale sunt din fericire nu sunt la fel de obișnuite de un motiv pentru ca un câine să-și frece fața pe ceva, dar este încă o posibilitate. Tumorile cerebrale pot pune presiune asupra creierului și pot fi dureroase sau incomode. Câinii cu tumori cerebrale sunt adesea văzute pe cap apăsând pe perete sau frecându-le capetele din cauza acestui disconfort. Convulsurile și modificările comportamentale pot, de asemenea, să însoțească tumorile cerebrale. Dacă este suspectată o tumoare cerebrală într-un câine, ar trebui să fie examinată de un medic veterinar.

Iritatie la ochi

Uneori lucrurile se blochează într-un ochi de câine, irită sau o zgârietură sau ulcer se pot forma pe cornee. Aceste lucruri pot cauza ca un câine să-și frece fața și ochii pe mobilier și covoare. Un câine cu iritare a ochilor va fi de multe ori labați la ochi sau o închideți. Daca un Problema ochilor este suspectat că acest lucru ar trebui să primească atenția veterinară pentru a scuti doar iritarea, ci pentru a preveni apariția unor probleme mai rele la ochi.

Ceva miroase bine

Câinii au un sentiment foarte acut de miros, astfel încât, dacă le place cum miroase ceva, ei își pot freca întreaga față pe ea, deoarece se bucură atât de mult. Elementul poate să nu aibă un miros plăcut, ci la un câine, ar putea fi minunat. Un exemplu comun al unui astfel de element este un animal mort găsit în afara în curte.

Marcarea teritoriului

Câinii își pot lăsa mirosul pe un element marchează teritoriile lor prin urinare, defectare sau pur și simplu frecă fața sau corpul pe ea. Această acțiune lasă feromonii invizibili în spatele mobilierului, covorului sau a altor elemente, câinele se freacă să semnaleze că ceva le aparține. Acest lucru poate fi un eveniment normal, iar în timp ce oamenii nu pot mirosi feromoni, alți câini pot.

Se simte bine

Câinii sunt la fel ca oamenii atunci când vine vorba de țesături și texturi diferite și, uneori, frecându-și fețele asupra lucrurilor pur și simplu se simte bine. Dacă un proprietar de câine a declanșat cu privire la motivele pentru care un câine își poate freca fața asupra lucrurilor, atunci acest lucru poate fi motivul pentru care comportamentul continuă.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Alergiile la câini. Merck Manual veterinar.

  2. Iniți infestarea. Merck Manual veterinar.

  3. Tulburări ale gurii. Merck Manual veterinar.

  4. Neoplazia sistemului nervos la animale. Merck Manual veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii își frecau fețele?