12 Sfaturi despre cum să stimuleze mental un câine (bazat pe știință)

In timp ce Sfaturi despre cum să stimuleze mental un câineele sunt din punct de vedere tehnic diferite specii, oamenii au unele asemănări stricte cu cel mai bun prieten al omului atunci când vine vorba de sănătatea și tulburările mintale și, în special, plictiseală, stres, depresie și apatie, după cum se observă în cercetarea în ultimele trei decenii. Pentru a evita orice efecte negative din cauza lipsei de stimulare, este imperativ ca fiecare proprietar de animale de companie să învață Cum să stimuleze mental un câine Pentru bunăstarea generală a animalelor de companie și voi explica de ce.

Expunerea la diferite medii, stimulând diferiți receptori senzoriali, jucând jocuri și profesori câini noi Trucuri / comenzi pot fi toate metodele viabile de stimulare a metalelor pentru câinii care influențează comportamentul canininei, împiedică tulburările psihice și pot declanșa chiar și modificările. În majoritatea cazurilor, câinii care prezintă comportamente nedorite pot fi încurajați prin lecții și jocuri pentru a expune comportamente adecvate.

Plictiseala: pericolul real pentru câini

De multe ori, stimularea mentală a câinilor este ignorată de proprietarii de animale de companie. Dar, ca noi, câinii noștri se pot plictisi când au rămas singuri zi după zi. Mediul lor este același, rutina lor este la fel și asta afectează negativ sănătatea lor generală (Anisman și colab. 2005). În timp ce plictiseala la animale este dificil de evaluat empiric, multe studii sugerează că plictiseala este strâns legată de comportamentul problematic și stereotip (Lemn-gush și colab. 1983; Gunn și colab. 1995; Paquette și colab. 1988).

Plictiseala la animale a fost, de asemenea, observată ca fiind cauza apatie și depresie (Wemelsfelder 1993; Meyer-Holzapfel 1968; Carllsad 1996). Stresul, care poate rezulta din plictiseală, este un alt factor care a fost sugerat în studiile care să provoace depresie la animale (Maier 1984; Gilmer și colab. 2003).

Stimularea mentală a câinilor folosind o varietate de metode diferite poate reduce șansele de plictiseală, apatie și depresie la câini și își corectează problemele comportamentale (Tiira și colab. 2012). Unele metode, cum ar fi îmbogățirea mediului pentru câine, pot face și câinele dvs Mai puțin înfricoșător, mai puțin stresat și mai puțin anxios, După cum se arată în mai multe studii de specii de animale (Jones 1982; Klein și colab. 1994).

În plus, abordările de stimulare mentală de câine pot ajuta, de asemenea Dealați tulburările obsesive compulsive la câini și comportamentul OCD indus de stres în canini (LUSCHER 2003). Comportamentul OCD dăunător la câini, în timp ce este încă un subiect controversat, a fost sugerat a fi un rezultat al lipsei mediului îmbogățit în multe specii de animale (În general 2000; Schonecker 2009; Jones și colab. 2010).

Când vă înveți câinele cu trucurile de mai jos, veți primi HTEM angajat. Va spori starea de spirit a animalelor, a scăpa de tipul de comportament rău și TOC, prevenirea problemelor de sănătate mintală și este probabil să fie distractiv pentru dvs. Ca să nu mai vorbim, va ajuta la consolidarea legăturii dintre voi doi. Am trecut prin mai multe cercetări pentru a găsi cele mai bune modalități bazate pe știință despre stimularea mentală a câinilor cu mare succes. Aici sunt ei.

Clasat: Top 50 cele mai bune jucării de câine interactive pentru stimularea mentală

12 sfaturi despre cum să stimuleze mental un câine

12 sfaturi bazate pe știință privind stimularea mentală pentru câini1. Stimularea olfactivă

Comparativ cu oamenii, câinii au 50 de receptori olfactivi mai mulți în nas. În plus, partea creierului care analizează mirosurile este de 40 de ori mai mare la câini decât oamenii (Young și colab. 2002). Deci, are sens doar că expunerea diferitelor mirosuri va oferi stimularea mentală pentru câinele dvs.

Un studiu care utilizează stimularea olfactivă (control, lavandă, mușețel, rozmarin și mentă) timp de 4 ore pe zi timp de 5 zile pe 55 de câini de salvare a avut ca rezultat câinii care se odihnesc mai puțin și a crescut activitatea fizică. S-au observat mai puțină mișcare cu expunerea la mirosurile de lavandă și de mușețel.

În contrast, mirosurile de rozmarin și de mentă au dus la o putere semnificativ mai mare, în mișcare și vocalizare și semne mai puțin vizibile de plictiseală și depresie (Graham și colab. 2005). Acest studiu sugerează că stimularea olfactivă poate spori bunăstarea câinilor, în special pentru cei din adăposturi și este o opțiune viabilă de stimulare mentală pentru câini.

2. Stimularea socială umană

Dog-uman stimularea socialăAtât în ​​știință, cât și în viață, relația dintre oameni și tovarășii lor canini este uneori comparată cu relațiile pe care părinții le au cu copiii lor. Contactul uman și socializarea umană, se pare, este important pentru câini. Și, după cum sa menționat anterior, stimularea mentală poate favoriza legătura pe care o aveți cu animalul dvs. de companie.

Cu alte cuvinte, câinii se uită la oameni pentru companie, disciplină, protecție și învățare. Socializarea umană este, de asemenea, cea mai eficientă modalitate de a reduce lătratul excesiv cauzat de distresul indus de separare la câini (Pettijohn și colab. 1977).

Într-un mediu central de salvare, sa demonstrat că stimularea socială umană a dus la câini care petrec mai mult timp în fața incintei (care este un semn de curiozitate), mai mult timp în picioare, lătrat ușor mai mult și a crescut șansele de a fi adoptat. De fapt, creșteri mici ale oportunității interacțiunii sociale cu oamenii au produs o schimbare benefică a comportamentului de socializare cu alți câini (HUBRECHT 1993).

LEGATE DE: Importanța stimulării mentale pentru câinele dvs

3. Stimularea auditivă

Muzică, Se pare că are puterea de a influența atitudinile unui câine. Expunerea la diferite tipuri de muzică poate duce la schimbări de comportament la câini și să asigure stimularea mentală pentru câini. Muzica clasică, de exemplu, poate fi văzută ca un beneficiu pentru câini, deoarece poate ajuta cu relaxarea și crește timpul liniștit, făcându-le mai ușor de adoptat (Wells și colab. 2002). În contrast, muzica de metal greu încurajează câinii să petreacă mai mult timp.

Interesant, muzica Harp pare să aibă același efect asupra câinilor așa cum au făcut-o pe aristocrația veche greacă și romană a vechiului. Stresul redus este unul dintre efectele de a juca muzica harp în jurul câinilor (Boone și colab. 2003; Pdf). Acest lucru este văzut de scăderea măsurilor fiziologice, cum ar fi frecvența cardiacă și rata de respirație.

Un alt studiu a arătat că câinii au răspuns la 5-10 minute de expunere solidă la 80dB cu o creștere tranzitorie a zahărului din sânge. Trebuie remarcat faptul că atunci când încercați să vă stimulați câinele mental, diferite rase pot răspunde diferit față de stimularea auditivă, cum ar fi specifică Cântece. De exemplu, rasele mai mari au exprimat un interes mai mare față de muzica de harpă în comparație cu rasele mai mici.

4. Jucării pentru câini

Un studiu al eficacității a cinci jucării - minge scârțâie, minge non-sqeaky, nylabone mestecă, tug frânghie și balotă - a fost evaluată pe 32 de câini adulți într-un adăpost de salvare unde fiecare jucărie a fost dată câinilor timp de 6 zile (Wells 2004). Observațiile au arătat că, în ciuda accesului la jucării, mai puțin de 8% din timp a fost petrecut jucând cu jucării, cu mai multă preferință acordată nylabone mestecați.

Interesul pentru jucăriile de câine a scăzut în timp, dar habitatul la Nylabone a fost mai lent. Câinii au petrecut mai mult timp în mișcare și mai puțin timp în picioare cu expunerea la Nylabone mestecă, Squeaky Ball, și Ball non Squeaky.

Chiar și "jucării" la fel de simple ca și cutiile de carton și nucă de cocos pot avea ca rezultat o stimulare mentală adecvată pentru câini și la scăderea frecvențelor de căscare, iar timpul petrecut culcat și așezat în jos (Kiddie și colab. 2006). Este încurajat că jucăriile sunt rotite pentru a încuraja explorarea și a reduce habitatul.

5. Jucării de îmbogățire a alimentelor

Știm cu toții că mâncarea funcționează bine. Jucăriile de îmbogățire a alimentelor, cum ar fi Rawhide Chews, poate oferi stimularea mentală pentru câinele dvs. Popularul Jucării câinelui Kong, Cum ar fi "Kong Extreme", o jucărie de cauciuc care poate fi umplute cu tratați de câini, sa dovedit a stimula comportamentul apetitului, crește nivelul de activitate și exercițiu și reducerea frecvenței lătratului (Schipper și colab. 2008).

Alți mestecați de câine și jucării pentru câini, cum ar fi Rawhide și Gumabone, pot duce la ca câinii să petreacă mai puțin timp odihnindu-se și să privească în afara stiloului lor. Spre deosebire de jucăriile regulate pentru câini, mestecurile de câine în mod specific au arătat mai puțină habitate și plictiseală cu jucăria după 2 luni (HUBRECHT 2003). După expunerea la jucăriile alimentare, inactivitatea la câini poate fi redusă cu 30%.

6. Interacțiunea cu alți câini

Interacțiunea cu alți câiniCâinii au fost descendenți de la lupi, care au fost în mod inerent animalelor. Această mentalitate a curge în mod obișnuit prin cursul evoluției, motiv pentru care socializarea a fost văzută că oferă multe beneficii pentru canini. Aducerea într-o altă canină poate ajuta.

De exemplu, câinii care sunt solitare sunt de obicei mai inactivi (72-85% din timp fiind inactivi), comparativ cu doar 4-5% din timpul inactiv în cazul în care gruparea găzduită cu alți câini (Hubrecht și colab. 1992). Separarea de la littermați poate duce, de asemenea, la vocalizările de primejdie, unde prezența unui litru poate reduce vocalizările cu 50-90%.

Câinii folosesc joacă ca mijloc de a stabili relații cu alți câini. Câinii pot de asemenea să obțină informații sociale de la observarea jocului între terți. De fapt, piesa socială în puii joacă un rol mai târziu în viață în înființarea organizării sociale a câinilor adulți (Bradshaw et al. 2015).

Pentru câinii dintr-un grup, socializarea necesită o combinație de învățare, concurență și cooperare. De multe ori, jocul de urmărire și abordare a rezultatelor inversalelor de rol, indicând că câinii sunt capabili să-și egalizeze comportamentul pentru a menține o atmosferă jucăușă. Auto-handicapping este, de asemenea, un mod de a comunica intenția jucăușă.

Contactul fizic cu alți câini poate să nu fie chiar necesar. Contact vizual cu alți câini găzduit în cuști adiacenți poate oferi o mare stimulare mentală pentru câini și poate reduce frecvența și timpul petrecut în culcare.

7. Jocuri pentru câini

Câinii iubesc să joace jocuri ca Fetch, deoarece stimulează activitatea fizică, dar acest lucru poate fi, de asemenea, provocator. Câinii care joacă scorul de jocuri dur și-tambur mai mari în materie de dominanță, dar mai mici în comportamentul legate de separare. Câinii care joacă Tug-of-War și Fetch Games, totuși, scor bogat în încredere (Rooney și colab. 2010).

Câinii nu joacă jocuri pentru a câștiga sau pierde. Ei o joacă pentru că este o ieșire fizică și mentală care se reflectă în scorurile testului de încredere care nu s-au schimbat indiferent dacă câinele a câștigat sau a pierdut în joc. Există o tonă de Jocuri pentru câini Pentru a încerca, și amintiți-vă că atunci când aceste jocuri sunt indisponibile pentru câini, ei pot recurge la distracție prin comportamente compulsive sau distructive.

8. Exercițiu

Face sport cu câinele dvs este recomandat. Exercițiul poate oferi beneficii evidente pentru sănătate pentru câini, cum ar fi îmbunătățiri ale sistemului cardiovascular, a articulațiilor și a sistemului respirator. Cu toate acestea, exercițiul poate îmbunătăți, de asemenea, performanța cognitivă în canini, această îmbunătățire continuă chiar și după încheierea exercițiului.

După 3 săptămâni de exerciții de funcționare, animalele au avut o performanță mai bună a memoriei și o creștere semnificativă a factorului neurotrofic derivat din hipocampal, sugerând că exercițiul are efecte de plasticitate a creierului (Berchtold et al. 2009). Pentru cele mai bune rezultate, în plus față de mersul pe jos, activități cum ar fi alergarea, jucând fetch cu o minge sau Frisbee disc, și înotul ar trebui adăugat la rutina exercițiilor de câine atunci când învățați cum stimulează mental un câine pentru a evita orice comportament rău sau plictiseală în canin.

9. Instruirea și învățarea unor lucruri noi

Instruirea și învățarea unor lucruri noi pentru stimularea mentală a câinilorFormarea și învățarea în timpul vieții timpurii sunt critice importante pentru stimularea și dezvoltarea mentală a câinilor. De exemplu, studiile privind șobolanii și câinii arată că restricționarea experienței timpurii, cum ar fi eliminarea unui mediu îmbogățit și învățarea lucrurilor noi, va duce la o performanță slabă pe teste legate de capacitatea de învățare și de inteligență ca adulți (Thompson și colab. 1954).

Un studiu similar în care animalele au fost restricționate de experiențele timpurii arată că există un deficit în capacitatea de rezolvare a problemelor și împiedicarea dezvoltării maturității intelectului în Terrier Scoțian. Învățarea în viața timpurie poate contribui foarte mult nu numai la stimularea mentală a câinilor, ci și la personalitatea câinelui, cu diferențe individuale complexe de emoție și motivație complexă.

Șobolanii crescuți într-un mediu cu obstacole și alei orb au creat oportunități pentru rezolvarea și învățarea problemelor în timpul creșterii (HEBB 1955). Cel mai bine este să evitați predarea activităților plictisitoare sau repetitive. O combinație de activități de formare, cum ar fi disciplina și exercițiile simple de antrenament de agilitate, va fi benefică pentru a menține mintea câinelui tău.

De asemenea, citiți: 12 semne Câinele dvs. este stresat

10. Stimularea vizuală

Un studiu a analizat 5 tipuri de stimulare vizuală (fără stimulare, ecran de televiziune goală, în mișcare imagini televizate ale altor câini, interspecifs (specii de animale nefamiliare) și oameni pentru a determina efectul asupra comportamentului a 50 de câini într-un adăpost de salvare (Graham și colab. 2005). Câinii au petrecut puțin timp (10.8%) Privind monitoarele de televiziune goale, dar a petrecut mai mult timp în căutarea imaginilor altor câini, oameni și interppecifici.

Când vine vorba de stimularea mintală a câinilor care folosesc vizuale, caninii au fost cel mai atras de imagini de interspififs, urmate de alți câini și oameni. Toți stimulii vizuali au încurajat o vocalizare și mișcare semnificativ mai mică decât atunci când nu sunt furnizate fără stimulare vizuală.

11. Mergând în aer liber

Schimbarea împrejurimilor animalului dvs. este importantă și benefică pentru sănătatea caninului dvs. și este una dintre cele mai eficiente modalități de a angaja câinele. Drumeții și campingul pot fi încorporate în rutina dvs. de stimulare mentală de câine. Punctele de atracție, sunete și mirosuri de în aer liber păstrează câinele dvs. activ și alerta de minte a câinelui dvs. Outdoors poate promova oportunități de creativitate, imaginație, conexiuni sociale și comportamente învățate.

Jocul în aer liber are un efect pozitiv asupra dezvoltării sociale, a dezvoltării abilităților motorii, a atenției și a activității la copii (Parsons 2011; Pdf). Un mediu îmbogățit ca în aer liber poate oferi stimulente vizuale, olfactive și auditive pentru câinele dvs.

Chiar și la animalele care au fost restricționate la începutul vieții, care au deficite de învățare, este posibil să se inverseze acest efect cu experiențele mai târziu în viață. Un studiu a arătat că animalele expuse la mediile "libere" mai târziu, cum ar fi expuse la exterior, ar putea inversa efectul restricțiilor anticipate și pot efectua, precum și animale expuse la mediul liber la începutul vieții (Bernstein 1972).

12. Puppy Play

Jocul este locul în care puii învață maniere de bază. Jocul este la fel de important ca socializarea în primii ani în primii ani și oferă câinilor posibilitatea de a menține fizic în formă și provocată mental.

Un studiu de 4000 de proprietari de câini a arătat că 20% dintre proprietari se joacă cu câinele lor de 6 ori pe zi, 50% joacă cu câinele lor de 2-3 ori pe zi, iar 10% joacă cu câinele lor o singură dată pe zi (Rooney și colab. 2012). Câinii care au avut timp redus de joc au avut mai multe probleme comportamentale, inclusiv anxietate, plâns și agresiune.

Când oamenii se gândesc la sănătatea câinelui, tendința naturală este să se concentreze asupra sănătății fizice a câinelui, care este de înțeles. Este cel mai ușor de văzut, diagnosticarea și diferitele tratamente există pentru orice problemă care ar putea apărea. Cu toate acestea, concentrându-se asupra sănătății mintale ale caninului și asupra stimulării mentale a câinilor adecvate este la fel de importantă. Folosind modalități adecvate de stimulare mentală pentru câini, un proprietar este pe cale să se asigure că creierul puilor se află într-o stare sporită de plasticitate, permițând ca câinele să adopte și să învețe.

13. Altceva?

Stimularea mentală a câinelui va aduce beneficii câinelui dvs. în mai multe moduri decât puteți observa. Ce abordare ați luat pentru a vă asigura că fido-ul dvs. nu este niciodată plictisit și ce trucuri ați aflat despre stimularea mentală pentru câini în propria gospodărie?

Citiți următorul: Dog Expresii faciale și limbajul corpului explicat de știință

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 12 Sfaturi despre cum să stimuleze mental un câine (bazat pe știință)