Studiile spun când câinii își linge gura, îi stresezi

Constatările științifice recente indică faptul că un câine care linge gura este un răspuns direct la ceea ce percep ca mânia la om.

Te-ai uitat vreodată la un câine și ai observat că îi lingușesc în mod necontrolat? Data viitoare, luați notă de expresia sau expresia oamenilor din apropiere. Șansele sunt, cineva din cameră arată supărat.

Majoritatea iubitorilor de câini percep această frenezie de gură-lins ca adorabil, hilar, și poate un pic nevrotic. Există chiar și noi un întreg subdreddit dedicat acestui lucru pe reddit.com Under / R / Mlem, iar oamenii numesc acest "mlem."

Din păcate, câinii noștri nu încearcă să fie drăguți când fac asta. Ei prezintă rețineri și poate chiar teama, pentru că ei citesc expresia feței furioase și încercând să comunice ceva despre asta.

Anterior, experții au crezut că această lingură de gură a fost poate o modalitate de a face față stresului general sau poate excita asupra anumitor jucării sau tratamente.

Dar un studiu recent a vărsat o nouă lumină asupra comportamentului și motivul din spatele ei.

Cercetătorii de comportament al animalelor de la Universitatea din Sao Paulo, Brazilia au efectuat studiul. Au expus 17 câini adulți sănătoși la numeroasele indicii video și audio; Aceste indicii au reprezentat atât emoții pozitive, cât și negative afișate atât de oameni, cât și de câini.

Pe două dintre ecrane, câinii au văzut o combinație de fețe fericite și furioase, atât pe câini, cât și pe oameni și au fost însoțiți de înregistrări audio.

LEGATE DE: Câinii comunică prin utilizarea expresiilor faciale

Cercetătorii au documentat orice gură-lins care a avut loc și combinația de imagine / sunet asociată.

După cum se dovedește, numai reprezentările vizuale au avut efectul de a face un câine să-și lingă gura și Numai fețele umane furioase au produs această reacție.

Când câinii își lingă gurile, îi subliniați (conform științei)
Un câine în studiu își linge gura în reacție la o față umană furioasă.
Foto: Video Totuși, curtoazia lui Natalia Albuquerque

Interesant, audio-ul omului furios nu a avut nici un efect de impact observat și dacă omul era bărbat sau femeie nu a făcut nici o diferență.

De asemenea, câinii au avut tendința de a-și linge gura mai des atunci când se uitau la oameni decât atunci când se uita la alți câini.

Câinii au prezentat tendințe de lingere a gurii de două ori mai des, când se uitau la fețe umane furioase decât atunci când se uitau la fețele umane fericite.

În timp ce mulți iubitori de câini pot spune că sunt siguri că câinii noștri se ridică asupra emoțiilor noastre, această cercetare dă valabilitate științifică la noțiune.

Acești cercetători din acest studiu cred că această trăsătură de lingere a gurii ar fi putut dezvolta în timpul procesului de domesticire a câinilor. Ei cred că s-ar putea să fi evoluat în mod specific pentru a permite câinilor să comunice mai bine cu noii lor tovarăși umani.

Oamenii se bazează pe semnale vizuale unul de celălalt și alte creaturi mult mai mult decât multe alte specii, în special câini. Câinii se bazează mai ales pe miros, dar Acest lucru pare a fi o modalitate de a satisface nevoia umană de a comunica vizual.

În studiul acestei echipe 2016, Sa descoperit că câinii pot potrivi cu exactitate modele de vorbire înregistrate cu expresii faciale corespunzătoare.

Deci, data viitoare când vedeți un câine care linge gura, pauză și dați seama ce (sau cine) ar putea face pupul atât de nervos.

Citiți următorul: Știința și psihologia limbii de câine: Câinele dvs. vă aduce?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Studiile spun când câinii își linge gura, îi stresezi