Arheologii au descoperit cele mai vechi imagini din lume ale câinilor

Descoperirea recentă a artei de perete într-o peșteră Arabia Saudită dezvăluie imagini ale vânătorilor cu câini pe Leashes și datează de mii de ani.

Cercetătorii cred că lucrarea de artă gravată care ilustrează un vânător asistată de pachetul său de câini poate fi cea mai veche descriere a câinilor descoperiți vreodată.

Lucrarea de artă a fost găsită într-o peșteră din regiunea nord-vestică a Arabiei Saudite. Cercetarea privind această artă este realizată de arheologul Maria Guagnin și de echipa ei la Institutul Max Planck pentru știința istoriei umane în Germania. Constatările ei au fost publicate recent în Jurnalul de Arheologie Antropologică.

Ce arată imaginile

Guagnin spune că distincția dintre herders și vânători a fost imediat clară de această opera de artă, care conține 1.405 panouri de artă rock care prezintă 6.618 imagini de animale.

Arheologii ar fi putut descoperi cele mai vechi imagini din lume ale câinilor
Imagini antice ale câinilor. Fotografie: Huw Grucutt

Arta Rock, care este sculptată în clocididele Jubbah și Shuwaymis Site-uri arheologice, afișează imagini ale câinilor care asistă oamenii în vânătoare.

Câinii par să fie de dimensiuni medii, cu urechi ascuțite, boturi scurte și o coadă curbată. Seamănă să semene cu rasa de câine Canaan, care există astăzi.

LEGATE DE: Cele mai vechi rase de câine vechi

Rock Art sculptat în stâncile de situri arheologice de la Shuwaymis și Jubbah arată imagini ale câinilor care ajută vânătorii umani. În comparație cu sculpturile adiacente ale oamenilor, caninii sunt de dimensiuni medii, cu boturi scurte, urechi ascuțite și o coadă percepută și curbată. Seamănă cu rasa de câine Canaan modernă (care este câinele național al Israelului).

Arheologii ar fi putut descoperi cele mai vechi imagini din lume ale câinilor
Canaan Dog. Fotografie: Wikipedia / Canaan

Cel mai interesant lucru care se evidențiază despre această opere de artă este reprezentarea a ceea ce pare a fi lenare, care servesc la menținerea câinilor legați tovarășilor lor umani. Imaginile asemănătoare coardei merg de la gâtul câinilor la talie a oamenilor.

Într-o imagine fascinantă, un om pare să-și pregătească arcul pentru a ucide un animal din apropiere, cu câinii legați care îl înfruntă în părțile laterale.

Datând imaginile

Potrivit Guagnin, problema frustrantă cu gravuri este că nu există o metodă fiabilă disponibilă pentru a le putea da cu exactitate.

Dar pentru a ajunge la o estimare aproximativă a vârstei, cercetătorii au reușit să efectueze analiza intermediară pe stâncă care înconjoară site-ul împreună cu conținutul a ceea ce este ilustrat în gravuri.

Un cercetători majori de idei a fost faptul că o parte din artă include imagini de bovine și oi; Acest lucru ne spune că societatea a fost pastorală.

Împreună cu ceea ce oamenii de știință suspectează a fost momentul de origine pentru agricultura pastorală pe Peninsula Arabică, estimări ale lui Vârsta acestei lucrări de artă și-a pus creația între anii 9.000 b.C și 5.000 b.C.

Arheologii ar fi putut descoperi cele mai vechi imagini din lume ale câinilor
Site-ul din Arabia Saudită care conține lucrările de artă peșteră. Fotografie: Huw Grucutt

Dacă acest lucru este adevărat, le-ar face cele mai vechi imagini (și, prin urmare, mai întâi) ale companiilor canine.

Prietenii noștri vechi de blană

Alte studii arheologice au descoperit dovezi suplimentare de câini fiind domesticiți cu mult timp în urmă. Bonele de câine găsite în apropierea așezărilor umane datează până la aproximativ 10.000 de ani. Cu toate acestea, dovezile câinilor care ajută oamenii în vânătoare este mai rar.

Robert Losey este profesor la Universitatea din Alberta și ar putea avea una dintre cele mai tari locuri de muncă vreodată; El este un expert în relațiile antice dintre oameni și animale - în special câinii.

Losea a descoperit dovezi ale câinilor din Siberia care datează de 10.000 de ani. În timp ce el nu este sigur de rolul acestor câini, el subliniază că probabil că nu erau o sursă de hrană pentru că au fost îngropați în mod deliberat (poate ceremonios) cu scheletele lor încă intacte. Sursele alimentare se găsesc în aceeași stare.

Potrivit lui Losey, abilitatea omului de a vâna a fost îmbunătățită foarte mult când au început să echipeze cu câini pentru asistență. Privind la aceste imagini ale câinilor care par a fi pe Leashes, el a declarat că atașamentul emoțional dintre om și câine este foarte, foarte vechi.

De fapt, Guagnin a menționat că oricine a creat această lucrare antică, probabil a avut o legătură foarte strânsă cu animalele. Alți cercetători sunt de acord cu ea.

Arheologii ar fi putut descoperi cele mai vechi imagini din lume ale câinilor

Dovezile acestui lucru constă în nivelul de efort și atenție la detalii la câini. Marcarea particulară sunt descrise și indică un grad puternic de atenție plătit de către artiști sau artiști la animale.

Guagnin și echipa ei intenționează să se întoarcă la Jubbah și să suspecteze că există mai multe site-uri care datează din nou până la 10.000 b.C. Acolo, ei vor căuta dovezi suplimentare de câini care trăiesc (și iubind) însoțitorii lor umani.

Citiți următorul: 30 de rase de câine dispărute pe care nu le-ați știut niciodată

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Arheologii au descoperit cele mai vechi imagini din lume ale câinilor