Pot câinii să mănânce maioneză?

Jack Russel Terrier cernește la masă cu o placă roz

Maioneza este un condiment preferat pentru mulți oameni. Majoritatea câinilor iubesc mâncarea umană, în special alimentele bogate, grase și aromă. S-ar putea să fiți tentați să lăsați pooch-ul dvs. să se bucure de un gust de alimente care conține acest ingredient, dar câinii pot mânca maioneză fără probleme? Mayo poate fi destul de gustos pentru câini, dar nu este neapărat sănătos pentru ca ei să mănânce.

Este mayo sigur pentru câini?

Maioneza nu conține ingrediente care sunt toxic pentru câini. Este o emulsie de gălbenuș de ulei și ou, cu unele aciditate adăugate, cum ar fi oțet sau suc de lămâie pentru aromă. Unele rețete pot include și muștar sau alte condimente. Nici unul dintre acestea nu prezintă un risc de otrăvitoare câini.

Cu toate acestea, Mayo are un conținut ridicat de grăsimi care poate provoca probleme pentru câini dacă este consumat în exces. O creștere bruscă a consumului de grăsimi poate provoca tulburarea gastrointestinală. Consumul regulat de alimente grase precum Mayo poate crește riscul de pancreatită la câini, o inflamație dureroasă a pancreasului. Acest lucru este valabil mai ales dacă câinele dvs. are o istorie a acestei afecțiuni sau o predispoziție genetică la problemele pancreasului.

Ce să faci dacă câinele tău mănâncă maioneză

Dacă câinele dvs. are doar câteva linii de mayo, atunci probabil că nu aveți de ce să vă faceți griji. Cu toate acestea, dacă descoperiți că câinele dvs. a mâncat o sumă mare, trebuie să contactați medicul veterinar pentru sfaturi.

Cum poți spune dacă câinele tău a mâncat prea mult mayo? Nu există niciun răspuns specific la această întrebare deoarece fiecare câine este diferit. Un câine mic poate întâmpina probleme gastrointestinale sau pancreatită după doar câteva lingurițe de mayo, în timp ce un câine mare ar trebui probabil să mănânce mai multe linguri sau chiar câteva cești de mayo să se îmbolnăvească.

Câinii cu predispoziție genetică la pancreatită sau cei cu o istorie de pancreatită sunt adesea mai sensibili și se pot îmbolnăvi de cantități mai mici de alimente bogate în grăsimi. Dacă câinele dvs. intră în această categorie, atunci este mai bine să contactați medicul veterinar pentru sfaturi. VET dvs. poate recomanda un examen și teste de sânge pentru a vedea dacă pancreasul a fost afectat.

Contactați-vă medicul veterinar dacă câinele dvs. are diaree, vărsături sau orice altceva semne de boală După ce mănâncă maioneză.

Alternative la maioneză

Dacă sunteți în căutarea pentru ceva gustos pentru a adăuga la hrană pentru câini sau tratamente, există opțiuni mai bune decât Mayo. În afară de a fi bogat în grăsimi, calorii și, eventual, sodiu, Mayo nu are beneficii nutriționale.

Iaurt

Iaurtul grec plin de grăsime conține aproximativ o zecime din grăsimea de maioneză, dar are o textura cremoasă. Plus, probioticele din iaurt pot fi benefice pentru intestinul câinelui dvs. și conținutul de proteine ​​este bun pentru majoritatea câinilor.

Alege iaurt simplu care nu conține o mulțime de zahăr. Dacă câinele dvs. este sensibil la produsele lactate, căutați un înlocuitor fără lapte. Asigurați-vă că ați verificat eticheta pentru ingrediente. Nu hrăniți niciodată iaurtul cu îndulcitori artificiali, în special xylitol, deoarece acest lucru poate fi foarte toxic pentru câini.

Unt de arahide

Cu toate că unt de arahide este doar puțin mai mică în grăsimi decât maioneza, un pic merge puțin. Se amestecă până la o lingură de unt de arahide în alimentele câinelui sau tratează pentru o gustare gustoasă. Proteina este bună pentru majoritatea câinilor și îi poate ajuta să se simtă satisfăcuți. Încă o dată, evitați produsele cu zahăr adăugat și nu Furaje de unt de arahide cu xilitol sau alte îndulcitori artificiali.

Brânză de cottage cu conținut scăzut de grăsimi

Brânză de cottage cu fulgii se situează aproape de maioneză în conținut de grăsimi, dar soiul cu conținut scăzut de grăsimi este sigur pentru câinii care pot tolera produse lactate. Cum ar fi iaurtul, brânza de cabana conține probiotice și proteine ​​care pot fi benefice pentru câini. Doar păstrați cantitatea la un minim și urmăriți modul în care câinele dvs. îl tolerează.

Totul cu moderatie - inclusiv Mayo

Amintiți-vă că moderarea este cheia. Este important să vă amintiți că gustările și tratatele ar trebui să facă mai mult de zece procente din consumul de alimente al câinelui dvs. Deci, lăsându-ți câinele să-ți lingă placa dvs. este probabil bine, chiar dacă mâncarea conține un pic de mayo. Cu toate acestea, este mai bine să nu vă alimentați câinele o grămadă de resturi, indiferent de ingrediente. În plus față de provocarea GI deranjat, prea multă mâncare umană poate supăra echilibrul nutrienților din dieta câinelui dvs. și crește riscul de obezitate.

Îți cunoști câinele mai bine decât oricine, deci folosiți-vă cea mai bună judecată când vine vorba de tratamente speciale. Dacă știți că câinele dvs. are un stomac sensibil, atunci tot ceea ce hrăniți ar trebui să fie slab și relativ bland.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce maioneză?