În interior vs în aer liber: în cazul în care câinele dvs. Aparține și de ce

În timp ce majoritatea câinilor din societatea occidentală sunt considerate animale de companie care urmează să fie ținute în interior în general, problema în interior vs în aer liber poate fi în continuare într-o varietate de scenarii diferite. Câinele dvs. ar trebui să rămână în interior cu dvs. sau este mai adecvat să vă păstrați pooch-ul în afara? Ce este mai bine pentru animale de companie, și când este potrivit să se aleagă una peste alta?

Întrebarea câinilor interiori vs câinii în aer liber este în continuare complicată de faptul că majoritatea raselor de câine par să vrea să aibă ambele opțiuni în același timp - când le păstrați înăuntru, vor să iasă afară. Și când le-ai lăsat afară, vor să se întoarcă. Cum te descurci cu asta? Răspunsul este simplu - găsiți un echilibru. Câinii iubesc în aer liber, dar ei doresc, de asemenea, să rămână în interior cu tine.

Natura câinilor

Privind la Istoria câinilor, În natură, caninii sunt animale în aer liber; Cu toate acestea, anii de domesticire ar fi putut schimba acest lucru. Câinii sunt, de asemenea, animale sociale care doresc să fie cu și în jurul proprietarilor lor. În plus, în timp ce câinii nu sunt animale # 8220; # 8221; Prin definiție, ele au tendințe de animale den, deci chiar și atunci când sunt în aer liber, ei încă mai doresc să se întoarcă acasă "la un loc de zi, unde este restul ambalajului, eu.E. casa ta.

În practică, lucrurile sunt făcute chiar mai complicat Prin faptul că diferite rase de câine au evoluat (și au fost selectate) pentru lucruri complet diferite și stiluri de viață. Unii câini sunt aproape exclusiv în interior câini, în timp ce alții nu pot să nu fie în aer liber pentru mai mult de câteva ore. Alte rase sunt undeva între ele și iubesc să-și petreacă timpul în interior cu tine, dar au nevoie, de asemenea, de multe ore de în aer liber.

În cele din urmă, având în vedere natura socială a caninilor, nici un câine - indiferent de rasă - ar trebui să fie un câine exclusiv în aer liber sau interior. Animalul dvs. de companie are nevoie de stimulare mentală și să fie în jurul valorii de proprietari pentru a fi un animal sănătos. În timp ce este bine să lăsați câinele să rămână mai departe când temperaturile nu sunt prea calde sau prea reci, aducând ca câinele acasă să fie în jurul oamenilor este, de asemenea, o componentă crucială a îngrijirii adecvate pentru animale de companie și a fi Proprietarul câinilor responsabili.

Cerințe de rasă

Cerințe de rasăTimpul de timp pe care îl puteți (și câteodată ar trebui) să lăsați câinele să fie afară, să jucați și să vă exerciți sau să vă bucurați de aerul proaspăt, va depinde adesea de rasă. Dacă nu sunteți sigur, cercetați în continuare cerințele de rasă ale câinelui sau solicitați un medic veterinar sau locul unde ați adoptat sau ați cumpărat câinele din mai multe detalii.

Unele foarte Rase de câine active cum ar fi sângele, apa americană Spaniel, Vizsla și multe altele, au nevoie de o mulțime de timp în aer liber în fiecare zi. Au cerințe ridicate de energie și au nevoie de o mulțime de exerciții fizice.

Proprietarii de câini activi menționați, în special cei crescuți pentru vânătoare, herding, atletism și câini de lucru - vor trebui să aibă o curte mare sau suficient timp pentru a lua câinele într-un parc pentru a alerga și a exercita pe partea de sus a plimbări zilnice. Ignorarea cerințelor de energie a rasei vor duce probabil la problemele comportamentale ale câinelui și / sau la problemele de sănătate mintală.

Pe de altă parte, rasele ca Chihuahua, Yorkshire Terrier și multe alte rase mici sau de jucărie sunt mai puține tipuri în aer liber, cu cerințe mai mici de cheltuieli cu energia. Aceasta este ceea ce le face mai potrivite și mai populare în orașe precum New York City, unde este greu să găsească timp și spațiu pentru câine să cheltuiască zilnic.

Dacă antrenezi un câine mic cu puțină energie utilizați o toaletă interioară, timpul ca un câine trebuie să-și petreacă afară, poate fi menținut la minimum, care este deosebit de util în lunile extrem de reci sau fierbinți, când aceste mici rase sunt în pericol.

Găsiți echilibrul

Găsiți echilibrulIndiferent de rasă, totuși, terenul mijlociu este cel mai bun mod de acțiune. Majoritatea câinilor, de rase mici, medii sau mari, se bucură de petrecerea timpului atât în ​​interior, cât și în aer liber. Să aibă un câine sănătos fizic și mental, să-i ofere cele mai bune din ambele lumi.

Într-o situație ideală, atunci când aveți o rasă medie sau mare cu energie peste medie, veți avea și o casă cu o curte mare, împrejmuită. Veți avea o canisa de câine și câteva instalații prietenoase de câine în curte. Veți avea, de asemenea, mai mult de un câine, astfel încât cei doi să poată juca împreună.

În același timp, veți lăsa și câinii înapoi în casă ori de câte ori doresc. Vei avea o cameră umedă sau o Doggy Paw Wash Station unde veți putea să vă spălați și să vă curățați cu ușurință câinii când se întorc în casă. Și în cele din urmă, veți avea loc suficient pentru câinii dvs. să vă plimbați și să jucați și în interior. Vor avea paturi de câine, jucării și alte locuri de cazare esențiale.

Dacă locuiți într-o casă cu o curte securizată, apoi instalați a Dog usa ar putea fi cea mai bună decizie posibilă atât pentru dvs., cât și pentru animalul dvs. de companie. Acest lucru va permite câinilor tăi să meargă afară când doresc și se vor juca, dar, de asemenea, să fie acasă cu dvs. ori de câte ori vor să se odihnească, fără să trebuiască să vă deranjeze să le lăsați în afară și înăuntru.

Când nu este ideal și # 8230;

Înainte de a vă adopta și aduceți casa de câine, asigurați-vă că aduceți un tovarăș potrivit pentru stilul dvs. de viață și mediul dvs. De exemplu, dacă nu puteți oferi o grămadă de energie mare spațiu suficient de curte sau suficient spațiu interior, va trebui să căutați rasa de câine perfectă pentru situația dvs. În unele cazuri, puteți înlocui cu alte lucruri, cum ar fi obținerea animalelor de companie a câine treadmill Pentru exerciții suplimentare, dar asta nu este ceea ce am sunat ideal.

Unii proprietari de câini nu pot sau nu doresc să lase câinii lor să petreacă prea mult timp în interior. Uneori este din cauza lipsei de spațiu și alteori, pentru că nu vor să lase câinele lângă copiii mici; rareori este, de asemenea, pentru că doresc ca câinii lor să rămână în afara ca câini de pază, care este situația cea mai inacceptabilă dintre cele trei. Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că ați adoptat o rasă care să se potrivească stilului de viață pe care îl conduceți în prezent.

Lipsirea unui câine de contact uman și menținându-l în aer liber, de obicei, va avea efecte dăunătoare asupra psihicului câinelui. Astfel de câini primesc adesea anti-sociale și agresive și conduc viața singuratică, tristă și deprimată. În unele țări și u.S. Statele Unite ale Americii, Puteți fi amendat și încărcat pentru cruzimea animalelor.

Alternativ, o altă greșeală majoră este obținerea unui câine de la o rasă care iubește să-și petreacă timpul în aer liber și să-l limiteze în interior. Acest lucru poate duce la lucruri cum ar fi obezitatea, depresia, atrofia musculară, plictiseala, comportamentul distructiv, agresiunea și multe altele.

În interior vs în aer liber - în cazul în care aparține câinele și de ceÎn concluzie, alegerea celei mai bune rase pentru casa ta și stilul de viață este primul și cel mai important pas de a deveni proprietar de câine responsabil și de a asigura un mod de viață sănătos pentru animale de companie.

Consultați întotdeauna cu un medic veterinar, crescător de câini de reputație și / sau personalul adăpostului în ceea ce privește condițiile dvs. de viață și disponibilitatea de zi cu zi și cereți-le să recomande rasa cea mai potrivită pentru câini pentru situația dvs.

Unii proprietari de câini de câini au o idee în capul lor, ceea ce este rasa lor preferată de câine și ce câine "trebuie să aibă", dar acele noțiuni se bazează adesea pe criterii inadecvate. Nu fiecare rasă va fi potrivită pentru dvs. sau pentru stilul dvs. de viață. Încredere în consilierul dvs. profesional canin și căutați câinele care va fi cel mai bun meci.

Citiți următorul: 15 moduri de a distra câinii în interior

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » În interior vs în aer liber: în cazul în care câinele dvs. Aparține și de ce