Istoria câinilor prin știință

Lupii sunt icoane de comportament ambalaj. Puterea lor colectivă este mai mare decât eforturile lor individuale. Ca Rudyard Kipling a pus-o "Pentru forța ambalajului este lupul, iar puterea lupului este pachetul."Lupii joacă un rol important în istoria câinilor, iar învățarea despre comportamentul lupului poate arunca o mulțime de lumină asupra instinctelor naturale ale tovarășilor noștri canini.

Lupii se angajează într-un pact intim de supraviețuire: de la găsirea de alimente și păstrarea reciprocă a celorlalți pentru a împiedica legiunile rivale ale lupilor și alți prădători, abilitățile lor de cooperare sunt legendare. Evident, câinii domesticiți nu mai sunt o parte din astfel de pachete (1).

Câinii fac parte dintr-un nou "pachet", dacă o vei face, "pachetul uman."

Pachetul uman, la prima vedere, este o afacere în cea mai mare parte a domnii în ceea ce privește câinele. Există cu siguranță mai puțin romantism în viața confortabilă cu circumstanțe favorabile, dar aceasta nu este întreaga poveste a istoriei câinilor. Nu poate fi atât de ușor periat ca o caricatură de decadență.

Deci, atunci la această tranziție? Ceea ce la Canina curajoasă și loială care a plecat de la pachetul de lupi la pachetul uman? Este același lucru, sau a devenit altceva în întregime?

Ceea ce știm despre luptele trecute și prezente oferă un punct de plecare în care putem plasa câinii curenți de relații cu oameni și să învățăm foarte mult despre istoria câinilor.

Deoarece lupii încă mai există într-o formă foarte similară atunci când au evoluat în câini moderni (2), Suntem în măsură să vedem foarte precis ce sa schimbat și ceea ce a rămas același pe tot parcursul istoriei câinilor.

Ierarhia socială a pachetelor de lupi

Ierarhia socială a pachetelor de lupi

În ceea ce privește structura socială a lupilor, cercetătorii moderni sugerează că un pachet de lupi este cel mai bine văzută ca o familie extinsă, în loc de viziunea adesea popularizată a unei ierarhii rigide cu un "Alpha Barbat & # 8221; (3; 4).

Mai degrabă decât toți lupii pentru spot de sus, se crede că armonia socială din pachetele de lup este prioritizată din motive de stabilitate generală (5; 6; 7).

La fel ca familiile umane încep, cercetătorul l. David Mech a observat că pachetele de lupi sunt de obicei pornite de doi lupi tineri care provin din alte pachete diferite și sunt străini la unii pe alții, la fel ca și cum au început relațiile umane (8; 9).

Este apoi standard pentru lupii tineri părăsi pachetul între 1 și 3 ani pentru a-și întreprinde propria "afacere de familie" (10; 11).

Ierarhia de lupi este mai puțin liniară și mai piramidală. Cu alte cuvinte, există o gradare de statut social în care bărbații și părinții sunt mai dominanți, unde lupi trece de la un rol la altul, deoarece ei îmbătrânesc (12).

Lupii din America de Nord au trecut istoric în joc, cum ar fi caribou, moose și reni. În lunile calde se vor baza, de asemenea, mai extensiv pe animalele mai mici, cum ar fi iepurii și chiar veverițele (13; 14).

Când câinii s-au alăturat ambalajului uman "# 8221;

Câinii, fiind în primul rând de multe specii domestice, au fost încorporate mai extensiv și mai eficient decât orice alt animal (15). Pentru multe familii, ele nu sunt considerate nimic mai puțin decât o parte a familiei.

O parte din acest proces, crede cercetătorii de animale, au condus la dezvoltarea câinelui mai mult "Infantil & # 8221; cum ar fi comportamentele. Ei au dezvoltat, de asemenea, o mai mare reacție la întăritorii sociali (ceea ce știm astăzi ca petimă, laudă și atenție umană), ceea ce le-a făcut mai de dorit ca tovarășii (16; 17).

Câinii au devenit mult mai mult ne-au avut loc. De fapt, există un argument care trebuie făcut S-ar putea să nu avem câini domesticiți, ci în loc să ne dommânte, ca lupi prietenoși au căutat o companie (18).

Indiferent, la fel ca orice relație de lucru, afecțiunea trebuie să meargă în ambele sensuri dacă va avea nici o putere de ședere. Într-adevăr, câinii s-au dovedit a influența în mare măsură și mai multe studii iese din cauza beneficiilor bidirecționale ale legăturii canine-umane.

De exemplu, începând cu anii 1980, câinii de zi au fost observați în studiile de a prezenta o influență avantajoasă extraordinară asupra dezvoltării sociale și emoționale a copiilor mici (19).

Timp de trei decenii, prezența câinilor au fost observate în studiile controlate pentru a avea un efect calmant atât asupra copiilor, cât și adulților, scăzând tensiunea arterială în contexte precum examenele colegiului sau în timpul unui examen doctor (20; 21; 22).

Reluarea generală a stresului în multe alte contexte este, fără îndoială, cel mai mare beneficiu pentru oamenii care oferă câini. Dogii de terapie oferă o ușurare a stresului la locul de muncă, iar luarea câinelui dvs. pentru o plimbare a dus la o mai mare relaxare (activitate nervoasă nervoasă parasimpatică superioară) și niveluri mai scăzute de stres, printre alte beneficii psihosociale și psihofiziologice (23; 24; 25).

Lupii și structurile sociale umane sunt similare în multe privințe. Ambele prioritizează adesea armonia socială. Pe măsură ce lupii au trecut la câini și au dezvoltat o relație cu oamenii, au avut loc anumite modificări ale comportamentului (atât la câini, cât și la om). Pentru a ține cont de companie, fiecare parte necesară pentru a obține beneficii importante.

Nu există un astfel de lucru ca Biological & # 8220; Liber Liber, & # 8221; in orice caz.

Dacă vă uitați atent, mai multe dintre studiile de mai sus au observat, de asemenea, în diverse domenii care, pentru toate avantajele dobândite într-o singură zonă, există o pierdere consecutivă în altul. Adică, specializarea de pricepere este adesea o tranzacție oprit - și acest lucru poate fi văzut în istoria câinilor.

În timp ce majoritatea cercetărilor au analizat beneficiile câinii ne dau, de zeci de ani, a fost acordată substanțial mai puțin accentul pe care îl avem asupra câinilor noștri (26).

Astfel, întrebarea rămâne pentru noi, iar oamenii de știință, să răspund: Ce impact am făcut pe tovarășii noștri canini Așa cum ne-au aderat la rândurile noastre sau ce putem numi acum Packul uman "# 8221;? Ce a fost tranziția de la a fi lupi (Canis lupus) în pachetele de lupi la câini (Canis familiaris) în pachetele umane au dus la și ceea ce am câștigat acum animalele noastre de iubit de la asta?

Pentru a înțelege pe deplin acest lucru, trebuie să ne uităm la și să sapă mai adânc în diferențele dintre lupii sălbatici și câinii domesticiți.

Diferențele dintre lupi și câini

Diferențele dintre lupi și câini

Multe diferențe au fost observate în contrast fizic între câini și lupi (27). Câinii, evident, sunt mult mai variate și mai diferite decât predecesorii lor de lupi din cauza procesului de domesticire și tehnicile selective de reproducere de-a lungul secolelor.

Câinii sunt, de asemenea, în mod obișnuit mai mici în dimensiunea corpului și craniu decât lupii sunt (28; 29). Wolves Urechile sunt întotdeauna erect și niciodată nu se înclină, spre deosebire de majoritatea câinilor și există un motiv bun pentru (30).

Decuparea dincolo de piele adâncă, câinii s-au dovedit a avea creiere mai mici în raport cu omologii lor sălbatici (31). Acest lucru se poate datora identității celui mai apropiat strămoșilor lor, care, comparativ cu alte lupi, a avut un creier relativ mai mic pentru a începe cu.

Lupii arată că abilitățile de rezolvare a problemelor mai bune decât câinii (totuși (32) și înțeleg cauza și efectul mult mai bine decât caninele (33). Dar câinii prezintă o capacitate de formare mai bună decât lupii. Această afacere de felul se crede că a avut loc din una din cele două motive.

În primul rând, efectele domesticirii în istoria câinilor au condus la o tranzacție între tractabilitate (capacitatea de a fi instruiți pentru un câine) și abilități cognitive (34). Este ca ideea că pentru a afla ceva ce trebuie să puteți suspenda ceea ce știi. Câinii pot face acest lucru mai bun, poate (în funcție de modul în care te uiți la el) în detrimentul lor în anumite situații.

Al doilea motiv este că câinii au moștenit o abilitate de a se comporta și de a fi mai dependenți din punct de vedere social (35). Cu alte cuvinte, există mai puțin de "Me" implicat pentru câini și mai mult din SUA."

Deci, prima teorie spune, în principiu, câinii nu sunt la fel de inteligenți ca lupii și acest lucru a făcut parte din comerțul lor evolutiv. Cel de-al doilea spune că câinii își folosesc inteligența într-un mod mai colaborativ cu proprietarul lor, care lucrează ca o echipă, mai degrabă decât să iau măsuri de la sine, ceva ce lupi este de fapt rău la (36).

Studiile au constatat că depinde de relația dintre proprietar și câine (37). Adică dacă a fost o "relație de însoțitor", ca la un câine care locuiește într-o familie sau o "relație de lucru", cum ar fi un câine care ajută la un departament de poliție. Bondul canin-uman acoperă mai multe zone pentru câine, iar animalul dvs. îl înțelege (38).

În funcție de tipul de atașament, câinii se vor comporta mai mult sau mai puțin în de altă parte, spre deosebire de lupi sau pisici (39; 40).Nu este surprinzător, în rezolvarea problemelor câinii care au fost considerați "parte a familiei" s-au comportat într-o manieră mai dependentă din punct de vedere social.

Cu o legătură socială mai mare la o familie, cu atât mai probabil a fost ca câinele să se comporte într-o manieră co -pendentă. Într-un fel, câinii mai mulți sunt încorporați într-o familie umană, cu atât mai mulți câini par să aibă o înclinație spre cooperarea reciprocă cu proprietarii lor (41).

Câțiva cercetători concluzionează că este probabil ca câinii să aibă tendința de a interacționa cu oamenii ca o "unitate socială."În loc de câini fiind mai puțin capabili de rezolvare probleme, mai degrabă, ei preferă să lucreze ca o echipă sau pachet. Dacă contrastați acest comportament altor animale domestice, cum ar fi pisicile, este interesant de remarcat Cât de mult relația câinilor cu oamenii stă în contrast.

În timp ce comportamentul pisicii nu poate fi descris ca fiind strict asociat, ei sunt cu siguranță mai puțin sociali decât câinii (42). Cred că suntem cu toții familiarizați cu pisica stereotipică "Aloof". Felines, în sensul strict al cuvântului, au fost doar domesticite în ultimii 200 de ani, iar ca orice proprietar modern de pisică ar fi așteptat, ADN-ul arată că au făcut-o ei înșiși (43). Relația lor cu oamenii este consumată de această perioadă de timp, poate.

Desigur, pisicile nu tind să-și redefineze autonomia în modul în care câinii fac. Cu toate acestea, având în vedere diferența vastă dintre aceste două animale și faptul că acestea nu servesc în general aceleași scopuri sau relații pentru oameni, este dificil să le compare direct. Punctul fiind că pisicile, în contrast cu câinii, nu funcționează în mod obișnuit într-o unitate socială, deoarece câinii sunt capabili.

Pentru a da această discuție mai multă perspectivă, în vulpile din anii 1950 au fost domesticite de geneticianul rus Belyeev să "elaboreze" procesul de domesticire care sa întâmplat în istoria câinilor (44). Interesant, concluzia generală în această perioadă, totuși, este că, deși sunt similare câinilor în multe feluri, vulpi nu se compară încă cu câinii în ceea ce privește comportamentul social (45).

În timp ce mai mult timp este cu siguranță necesar pentru a juca zeci de mii de ani în care câinii au fost domesticiți, rezultatele preliminare se opun idei că toate animalele pot fi domestice ca fiind cu succes ca și istoria câinilor în ceea ce privește integrarea în structurile sociale. Serendipity este un factor mare, dar fiecare animal aduce un subset de comportamente cu cablu tare care sunt dificile, dacă nu imposibil de modificat.

Atașarea socială a câinilor și a oamenilor

Printre animalele domestice, câinii sunt considerați unici în atașamentul lor social la om. Aceasta nu este o surpriză uriașă în rândul proprietarilor de câini, dar în cadrul spectrului de animale domestice este destul de remarcabil. Când vine vorba de istoria câinilor, oamenii joacă un rol mare (46).

Câini ca noi atât de mult (ați putea spune), este chiar crezut că, într-o oarecare măsură, s-ar fi putut domni la fel ca pisicile. O teorie influentă cu privire la modul în care lupii a devenit domesticită notează că, pe baza următoarei și luând rămași umani, lupii au început să se atașeze de oameni - o ipoteză alternativă mai bine cunoscută sub numele de auto-domesticire.

Cu cât lupții mai sociali sau "de ieșire" au fost, cu atât mai probabil că vor să se angajeze în acest comportament (47). Câinii care erau mai timi au fost mai puțin probabil să urmeze oamenii în jur și, în general, au rămas departe.

Este posibil ca cei mai mulți lupi sociali să fi rătăcit spre relația de cooperare pe care o au acum cu oamenii. Poate că anumiți oameni care au folosit câini au depășit grupuri care nu au făcut-o.

De fapt, se crede că Alianța pentru câini poate fi contribuit la om (Homo sapiens) Bătând neanderthal (Homo neanderthalensis) Concurenții, precum și atingerea dominanței curente în lanțul alimentar pe care încă o bucurăm atât, conform unor dovezi istorice (48).

Doi prădători Apex au învățat să coopereze pentru beneficiul lor reciproc: o simbioză unică și foarte eficientă.

Care domesticiți cine?

Ați putea argumenta că câinii au primit cel mai mare beneficiu din prezentul aranjament. Nu este nevoie să vânați. Nu este nevoie să vă faceți griji că prădătorii încearcă să le mănânce. Nu este nevoie să depășim frigul amar și să ridicați copiii neascultători.

O interpretare a acestui lucru este că câinii / # 8220; invers - domesticiți "SUA, în retrospectivă. Dar este în mare parte o chestiune de perspectivă. Studiile care sugerează că câinii nu sunt la fel de inteligenți, încât omologii lor de lupi pot fi corecți, chiar știu că nu este ceva ce comunitatea caninului ar dori să audă. Adevărul este că câinii nu trebuie să se gândească la fel de greu să-și rezolve problemele, mai ales în comparație cu lupii moderni.

Așa cum oamenii au inventat computerele să lucreze pentru noi, poate că câinii ne-au găsit un avantaj în eliberarea lor și creșterea șanselor lor de supraviețuire. La urma urmei, deși oamenii le-au creat, nu mai suntem la fel de inteligenți ca și computerele noastre.

Câinii sunt primul animal care urmează să fie domesticiți de oameni, iar această mare parte din istoria câinilor a condus la o relație fără egală în ceea ce privește doi prădători care lucrează împreună. Câinii pot sau nu și-au pierdut unele dintre abilitățile lor cognitive și au accentuat abilitățile lor sociale în tranziția de la a fi lupi pentru a deveni câini și tovarășii umani.

Ce zici de câinii liberi de roaming și rătăciți

Ce zici de câinii liberi în roaming?

În ciuda diferențelor clare de tăiere care pot fi văzute între pachetele de lupi și pachetele de câine umane, există și câini liberi. În mod surprinzător, câinii de roaming gratuit sunt estimați la machiaj oriunde de la 76% la 83% din populația globală de câini (49).

Ce pot să ne spună câinii liberi cu privire la istoria câinilor domesticiți de la pachetul de lupi la pachetul uman? Se pare că câinii de roaming gratuit sunt capabili și fac pachete de forme care sunt similare cu pachetele de lupi, inclusiv utilizarea comportamentelor cooperative, cum ar fi găsirea de alimente împreună și cooperarea în apărarea teritoriului.

Cu toate acestea, există diferențe importante care au fost observate, cel mai probabil rezultate din adaptarea lor la un mediu intern și de a trăi în rândul oamenilor (50). De exemplu, câinii care trăiesc în medii urbane au fost văzute care acționează în moduri mai izolate, cum ar fi curățarea singure (deși lupii singuri nu sunt o apariție cu totul neobișnuită).

Se crede o mai mare "individualitate", deoarece alimentele se găsesc în cantități mai mici în mediul urban, în diferite domenii dintr-un oraș (51). În schimb, atunci când există cantități mari de alimente disponibile într-o zonă, ca o haldă de gunoi, câinii au fost văzuți să prezinte un comportament mai ambark (52).

Într-adevăr, au fost găsite lupii să utilizeze în mod extensiv haldele de gunoi ca surse de alimente în anumite medii, cum ar fi studiile care au observat lupi italieni și israelieni (53; 54). Ca și frații lor de lupi, în anumite medii, câinii sălbatici au fost de asemenea descoperiți că vânează animale sălbatice și domestice mai mari, cum ar fi oi și vacile tinere (55). În anumite locuri ca Australia, este o problemă reală (56).

Studiile au respectat modul în care pachetele de lup tind să controleze cantități mai mari de suprafață decât pachetele de câine (57).De asemenea, spre deosebire de lupi, câinii nu folosesc urle pentru a-și coordona mișcările, ci mai degrabă tind să scadă pentru a intimida pachetele rivale departe de sursele alimentare (58). În plus, se crede că câinii au diferite modele de felicitări în ceea ce privește lătratul, deoarece au pierdut anumite glande (e.G., Glanda supracaudă) care ajută la semnalizarea lor olfactivă.

În ansamblu, există câteva declarații generale care pot fi făcute cu privire la diferențierea fizică a lupilor de la câini, fie în termeni de structură osoasă, cum ar fi lungimea humerusului sau diferențele minore de craniu (59).

Unii câini sunt într-adevăr foarte diferiți de lupi. Cu toate acestea, sigur Wolf-ca rase de câine și cele care pot fi comparate una cu un singur cu lupi (cum ar fi Wolfhound irlandez, de exemplu) dezvăluie că există o mulțime de suprapunere între trăsăturile câinelui și lupilor, cel puțin printre speciile moderne de lupi. Așa cum observă istoria câinilor, ambele specii - lupi și câini - au fost afectate ca urmare a domesticirii (indiferent dacă domesticirea noastră) și de reproducerea cranilor.

În concluzie

În general, istoria câinilor arată multe asemănări între pachetele de câini și pachetele de lupi, dar câinii și-au adaptat comportamentul mai îndeaproape lumii umane (59). Chiar și printre câinii liberi, acest lucru seamănă mai mult cu curățarea de la oameni. Cu toate acestea, acest lucru nu este atât de diferit de lupi, care se bazează pe carion (și gunoi în unele cazuri) ca o sursă de hrană în sălbăticie.

În ciuda diferențelor, câinilor și lupilor încă mai împărtășesc multe asemănări. 

Nu, spre deosebire de capota mică de echitatie, istoria câinilor arată că tovarășii noștri blană sunt destul de puțin ca lupii îmbrăcați în îmbrăcăminte umană. Cu toate acestea, acestea sunt mult mai bune la restabilirea lor și, în plus, au dezvoltat abilități sociale semnificativ mai bune și "Manners & # 8221; să rămână cei mai apropiați prieteni.

Este uimitor faptul că practic fiecare cultură umană cu aproximativ 40.000 de ani în urmă a luat în mod independent la câini în societatea lor (60). Într-adevăr, dovezile din siturile de înmormântare indică faptul că oamenii au avut apoi o legătură specială, chiar spirituală cu tovarășii lor canini. Încă mai continuăm să găsim dovezi, cum ar fi ceea ce a folosit MayAs cu tovarășii lor canini cu aproximativ 2.500 de ani în urmă (61).

Relația pe care oamenii și câinii au astăzi este la fel de puternică ca niciodată. Așa cum a spus Aristotel, "fără prieteni nimeni nu ar alege să trăiască."Câinii ar zâmbi și de a fi de acord, adăugând:" Alegerea supraviețuirii, înseamnă a avea prieteni."

Citiți următorul: Istoricul domesticilor (în ani)

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Istoria câinilor bazată pe știință

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Istoria câinilor prin știință