Husky golden retriever mix: fapte de rasă și temperament

Husky Golden Retriever Mix - Fapte de rasă și temperament

Dacă credeți împreună doi dintre cei mai populari câini din lume, ați obține un câine care este cu siguranță să vă transformați lumea, într-un mod destul de bun. Amestecul Husky Golden Retriever, sau mai mult numit Goberian, combină abilitățile unice de tragere a greutății husky cu urmărirea și jucătorul de retriever de aur. Ambele sunt extrem de instruire, energice și pline de vigoare că rezultatul amestecului genelor sale este sigur de a aduce în lumea câinelui un fel de câine care este foarte distractiv, prietenos cu copiii, dornici să vă mulțumească și ar dori să lucreze cât de mult ar putea.

Istoria goberianului

Siberian Husky Are o istorie îndelungată datând din popoarele Chukchi din regiunea Bering Sea și din regiunea Peninsula Chukchi din Arctic. Nu se știe foarte mult despre originea istorică a Chukchis, dar în general sunt considerate a fi membri ai unei vechii comunități paleo-siberiană, făcând-o pe cea a lui cele mai vechi rase de câini. Husky a fost folosit de acești oameni pentru ai ajuta-i în transportul bunurilor pe terenuri de zăpadă. Ei au fost prezenți în America în 1908 în Nome, Alaska, când comerciantul rusesc de blană, William Goosak le-a folosit pentru a-și trage sania încărcată.

Retriever Breed Mixy Husky

Pe de altă parte, Labrador are o intrare mai recentă în lumea caninilor. Goldie a fost crescută de Dudley Marjoribanks în Scoția la mijlocul 19a secolul prin amestecarea raselor existente de retriever cu spanieluri de apă Tweed. Deoarece noua rasă dezvoltată, rasele suplimentare au fost amestecate ca sângele de sânge ușor, st. Câinele de apă al lui Ioan și Setter irlandez. Această amestecare a calităților unice ale acestor rase caracterizează Goldie că toată lumea știe astăzi - calm, dar energic, blând și câine prietenos, foarte inteligent, și posedă dragoste de neegalat pentru viață.

În timp ce cele două rase părinte au istorii cu siguranță lungi, nimeni nu știe de fapt când primul goberian a fost amestecat sau cine sau unde. Ceea ce este cunoscut este că Goberian a început să apară în părțile timpurii ale noilor milenii.

Cine sunt părinții?

Deoarece goberianul este un amestec de husky siberian și un retriever de aur, vă puteți aștepta ca caracteristicile sale să fie un pic de ambele. În urma principiilor moștenirii Mendeliei, jumătate din caracteristicile goberianului vor veni dintr-un husky Siberian, în timp ce cealaltă jumătate va veni dintr-un retriever de aur; cu condiția să fiți răsturnat Husky și Goldie. Cu toate acestea, nu este la fel de simplu ca să obțineți jumătate de cromozomi de unul și amestecându-l cu celălalt. Unul trebuie, de asemenea, să înțeleagă trăsăturile dominante și recesive pentru fiecare rasă.

Să aruncăm o privire la progenitorii lui Husky Golden Retriever Mix.

Siberian Husky

Cu o eventuală istorie care datează încă de peste 8.500 de ani în urmă, husky este a rasă mare de câine de obicei, ajungând la 60 de kilograme pentru bărbați și 50 de kilograme pentru femeie. Cu o durată de viață care poate dura până la 14 ani, Husky este clasificat ca un câine de lucru, deși FCI îl clasifică ca un câine de sanie nordică.

Un studiu de marcaj genetic din 2015 arată că Husky Siberian își împărtășește caracteristicile genetice cu Alaskan Malamute, câine Chukotka Sled și Husky Alaskan. În timp ce unii cred că Husky este un descendent direct al lupului gri, studiile sugerează o relație genetică mai strânsă cu Wolful Taymyr, un lup din Asia de Nord dispărută. Ele sunt considerate a fi câini de înaltă latitudine și sunt în special orientați pentru a trăi în climă mai rece. Cu toate acestea, introgresia a oferit oarecum rasa cu variatii fenotipice, permițându-i să se adapteze la medii noi și altfel provocatoare. Acest lucru face ca Siberian Husky să fie o rasă foarte dură, robustă și foarte rezistentă.

Din moment ce Chukchi a ridicat husky să trăiască împreună cu familiile lor, acest câine este deosebit de îndrăgostit de copii. Ele sunt adesea permise să se deplaseze libere și să vâneze în pachete în timpul verii. Are o unitate foarte mare de pradă care poate fi încă văzută în Huskies de astăzi. Cu toate acestea, puteți avea întotdeauna încredere în husky pentru a fi prietenos și cordial când copiii sunt în jur. Dar când vine vorba de muncă, ei înseamnă cu adevărat de afaceri. Ei au nevoie de antrenament cu ascultarea de la catelus. Ele sunt foarte inteligente, alerte și foarte ieșite. Eșecul de a le instrui la o vârstă fragedă independența lor ca descendent de la lupul Taymyr vă va arăta cu siguranță cine este șeful.

Husky este o rasă foarte robustă. În timp ce majoritatea câinilor de dimensiunea sa vor fi predispuși la o varietate de probleme de sănătate, Husky va avea doar câteva - displazie de șold și o mână de probleme oculare, cum ar fi atrofia retină, cataracta și distrofia corneană. Se crede că duritatea lupului este în husky.

Ați putea dori, de asemenea: Dog alimente pentru Huskies

Labrador

Există o mulțime de motive pentru care Retrieverul de Aur este clasat în mod constant în partea de sus 3 dintre cele mai populare rase de câini în diferite cluburi de kennel. Este prietenos, devotat, inteligent, fiabil, încrezător, demn de încredere și fel. Când este instruit la o vârstă fragedă, aurul poate deveni cu ușurință un câine de familie; altfel nu ar fi câinele prezidențial al administrației Ford. Este foarte adaptabil, afectuos și foarte ușor de antrenat. Aurul este, de asemenea, foarte prietenos cu copiii, alți câini, străini și chiar pisici.

Cântărind aproximativ 55 până la 75 de lire sterline, aurul poate dura până la 12 ani și este clasificat ca un câine sportiv. Calitățile sale unice sunt derivate din reproducerea mixtă a diferiților câini de arme la mijlocul anilor 1800. Un amestec de remedii și spanieluri de apă Tweed, care au fost mai târziu rafinate cu includerea setterului irlandez, de sânge de sânge și ST. Câinele de apă al lui Ioan în programul de reproducere, Retrieverul de Aur este cel mai bun câine de vânătoare și sport. Este un favorit în rândul membrilor industriei de servicii

În legătură cu o postare:

Exercitarea este o necesitate pentru acest câine. Îi iubesc înotul, Drumeții, jogging, mersul pe jos și chiar joc un joc de preluare, fie ea o minge de tenis sau un frisbee. Ei prosperă în puzzle-uri și alte jocuri mintale. Acum, dacă nu sunteți de până la aceste cerințe fundamentale ale unui aur, vă puteți aștepta la un Hound destul de distructiv, distrugând pe Havoc în locul dvs. Poate avea fălci moi, dar sigur că poate încă să se prăbușească un loc în jos.

Postări asemănatoare: Cel mai bun câine Frisbee și Mașină automată de preluare

Blând, loial, inteligent și chiar temperat, așa cum sunt, auriu nu sunt de fapt imuni din problemele de sănătate. Ele sunt cunoscute în special pentru câțiva Tipuri de cancer cum ar fi limfosarcomul, osteosarcomul, hemangiosarcomul și tumorile celulelor catarg. În plus, ei sunt, de asemenea, predispuși la displazia șoldului, displazia cotului și stenoza subaortică, un fel de problemă cardiacă prin care vasul de sânge major care iese din inimă devine îngustat. Goldens sunt, de asemenea, cunoscute pentru epilepsie, hipotiroidism, alergii de infecții ale pielii și infecții ale urechii.

Husky & Golden Retriever

Idei sumare

Dacă intenționați să aduceți o casă goberiană, iată câteva fapte rapide pe care ați putea dori să le țineți minte.

  • Un goberian poate ajunge la o înălțime de până la 25 de centimetri, dar nu ar trebui să fie mai mic de 20 de centimetri.
  • Poate avea o greutate foarte variată de la fel de lumină ca 35 de kilograme la ca fiind de 80 de kilograme.
  • În medie, așteptați ca un Goberian să dureze aproximativ 10 până la 13 ani.
  • Goberianul are o haină densă și lungă, cu păr drept sau ondulat, în funcție de faptul că între un husky și o auriu este mai dominantă.
  • Culoarea hainei sale poate varia oriunde de la maro până la lumină maro sau negru și maro cu un bot de culoare deschisă.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Proprietarii de câini de primăvară nu sunt într-adevăr sfătuiți să aducă acasă un amestec de aur husky de aur, deoarece independența husky și jucăia retrieverului de aur poate fi un amestec cu adevărat provocator pentru a lucra cu. Cu toate acestea, dacă într-adevăr intenționați să aduceți acasă un Goberian, asigurați-vă că înțelegeți implicațiile următoarelor lucruri.

  • Instruire

Goberianul este foarte inteligent, dar poate fi destul de încăpățânat să se antreneze, mai ales dacă manipulatorul nu cunoaște caracteristicile progenitorii săi. Ca atare, este cel mai bine rezervat persoanelor care au o cunoaștere avansată a cunoștințelor și care au niveluri de energie similare cu Goberian. Nu le place să fie s-au despărțit în jur. Ele sunt cunoscute în special pentru testarea abilităților de conducere ale proprietarilor lor. Formarea ar trebui să înceapă întotdeauna în catelus, oferindu-i o mulțime de jucării interactive și puzzle.

Ați putea dori, de asemenea: Jucării puzzle pentru câini

  • Hrănire

Toți câinii au nevoie de alimente de înaltă calitate, pe bază de proteine. Vorbești despre doi dintre cei mai cunoscuți câini de lucru din lumea câinelui, una care este crescută pentru a trage sanie peste distanțe mari și un altul crescut pentru vânătoare și recuperare. Ei au nevoie de toate proteinele pe care le pot obține pentru a-și dezvolta mușchii. Nu scapi pe calitatea proteinelor. Doar proteinele din surse de animale ar trebui să fie date. Ca atare, este întotdeauna cea mai bună.

Postări asemănatoare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru retrieveri de aur și Mâncare de câini cu proteine ​​ridicată

  • Exercițiu

Goberienii au nevoie de o mulțime de exerciții fizice, stimulente mentale și activități de joc. Poate fi bun pentru locuitorii de apartamente cu condiția să le aduci pentru ei Nevoi de exerciții zilnice. În caz contrar, așteptați Canina plictiseala și problemele comportamentale asociate pentru a lovi cu piciorul. În general, acestea necesită cel puțin 60 de minute de exerciții viguroase în fiecare zi. Dacă nu vă puteți angaja într-o astfel de rutină, puteți uita dețineți unul, deoarece problemele comportamentale vor fi cu siguranță în. Goberienii iubesc mersul pe jos, jogging, sau chiar după tine pe bicicletă. Este partenerul perfect pentru oamenii de fitness.

  • Socializare

Ea necesită o strategie de socializare și ascultare timpurie dacă vrei să crească prietenos cu copiii, alte animale sau animale de companie și alte persoane. Un catelus goberian poate fi necesar să fie înscris într-o clasă de grădinițe pentru cățeluși. Având oaspeți în casă, în special copiii, vă pot ajuta să vă aclimatizați tânărul Goberian la prezența diferitelor persoane. Dar atunci, va trebui, de asemenea, să verificați dacă părinții dvs. de la Goberian au fost, de asemenea, sociali la începutul anului. Dacă nu, atunci socializarea nu poate continua la fel de ușor cum ați fi sperat.

  • Îngrijirea

Amestecul Husky Golden Retriever nu necesită îngrijire foarte extinsă, deoarece nu aruncă atât de mult. Cu toate acestea, se recomandă o periaj de două ori pe săptămână. Acest lucru este de a vă asigura că haina sa dublă este menținută și pot fi detectate manifestările timpurii ale posibilelor probleme ale pielii. Periajul vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a Verificați dacă câinele dvs. are căpușe, purici, sau acarieni care pot provoca o varietate de probleme. Se recomandă, de asemenea, periualizarea de dinți o dată pe săptămână; Deși o face în fiecare zi este mult mai bună. Curățarea urechilor câinelui este, de asemenea, important. Acest lucru se poate face cel puțin de două ori pe săptămână, mai ales dacă câinele tău este îndrăgostit de în aer liber.

Postări asemănatoare: Cel mai bun curetor de pisici și Cea mai bună perie de câine pentru vărsare

  • Sănătate

Hip displazia este o problemă foarte frecventă în rândul goberilor, deoarece ambele huskies și auriu sunt cunoscute pentru o astfel de condiție. Există, de asemenea, o șansă de 50% că pot apărea probleme oculare, cancer, balonare și alergii. Ca atare, ar trebui să acordați o atenție deosebită dietelor lor, precum și activităților lor fizice. Vizitele regulate la medicul veterinar sunt, astfel, recomandate.

Goberianul este perfect pentru persoanele care au următoarele caracteristici.

  • Cunoașterea bună a formării de ascultare și a socializării începând cu puppyhood
  • Stilul de viață activ, de preferință unul care se bucură de fitness, exercițiu și marele în aer liber
  • Calități ale unui pachet lider: încrezător, inteligent, demn de încredere
  • Cu toate acestea, combustibilul Husky Golden Retriever nu este ideal pentru următorii oameni.
  • Proprietarii pentru prima dată cu o înțelegere foarte limitată Canina de antrenament de ascultare Bazele
  • Nu aveți timp să cheltuiți pe exercițiu, socializare și timp de joc
  • Nu-ți place ideea de a ieși în aer liber pentru exerciții fizice sau aventuri
  • Nu-ți place să mă îngrijești și să te gândesc la nevoile unui goberian

Retriever & Husky

Temperament

Datorită naturii blânde și prietenoase a celor doi progenitori, Gobeni sunt foarte prietenoși, fel și blând proprietarilor lor, copiilor lor și chiar și pe celelalte animale de companie. Cu toate acestea, acest lucru poate fi asigurat numai dacă Goberianul a fost instruit și socializat chiar de la puppyhood. Ele sunt inteligente și ar iubi provocările care vin cu activități bine adaptate. Ei sunt foarte dornici să câștige nodul părinților lor de companie, foarte dornici să vă rog.

Înțelegeți că Goberienii au o dungă încăpățânată și independentă. De aceea este important ca instruirea să fie inițiată de îndată ce aduceți acasă un Goberian. Mai mult, este esențial să înveți temperamentele progenitorii săi, deoarece pot juca un rol în propriul temperament al lui Goberian.

Amestecul Husky Golden Retriever vă oferă calitățile fine ale ambelor huskies siberiene, cât și a retrieverilor de aur. Sunt inteligenți, foarte dornici să vă mulțumească și să facă ca câini de familie mari. Cu toate acestea, formarea lor ca un catelus este important daca vrei ca un goberian sa creasca ca un caine bine rotunjit.

Sursă:

  1. Goberian, Wag
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Husky golden retriever mix: fapte de rasă și temperament