Pomsky (siberian husky pomeranian mix): fapte de rasă și temperament

Pomsky (Mix Siberian Husky Pomeranian) - Fapte de rasă și temperament

Sunt adorabili, stupi, și perfect potriviți pentru viața în spațiu mic, cum ar fi tampoanele de licență și apartamente. Amestecarea jocului, extrovertit, sociabilitatea și stilul de viață foarte activ al Pomeraniei cu natura de ieșire, prietenoasă și super-alertă a Siberian Husky este cu siguranță să ducă la un câine extrem de rambunptiv care nu se va opri niciodată la dorință pentru atenția dvs. Este anticul lor jucăuș și aspectul adorabil care va câștiga cu siguranță mulțimea. Din păcate, Părinții de companie pentru prima dată deseori se bazează decizia asupra aspectului drăguț al rasei de designer, mai degrabă decât să acorde atenție temperamentului său. Cel mai adesea se găsesc copleșiți și pe deplin nepregătiți pentru a satisface nevoile acestor rase de designer. Din păcate, pentru aceste pomskies, mulți ajung în organizațiile de salvare sau chiar în adăposturi.

Înainte de a face această decizie de a cumpăra o rasă de designer de câine de câine Pomeranian, asigurați-vă că înțelegeți caracteristicile și cerințele lor unice pentru îngrijirea lor optimă. Dacă nu vă puteți angaja la aceste cerințe de bază, atunci un pomsky nu este pentru dvs. Acest articol ar trebui să vă ajute să luați această decizie.

Pomsky mix

Istoria pomsky

Pomsky sau Huskeranian la unii, este o rasă de designer relativ nouă, abia de un deceniu, fiind "proiectat" în 2009 în SUA prin inseminare artificială. Cu toate acestea, ar fi nevoie de încă 3 ani înainte ca primul gunoi Pomsky sa născut în 2012, de asemenea în SUA. Inseminarea artificială a fost cea mai viabilă abordare a proiectării unei rase. Mai precis, trebuie să fie cea mai mare husky siberiană care trebuie să rămână însărcinată și nu mai mică Pomeraniană.

Atunci când speciile au creat, ambii părinți contribuie la jumătate din genele lor în formarea noii celule, care va forma în curând și se va dezvolta într-un descendent. Și din moment ce genele sunt ceea ce conțin toate informațiile despre cum trebuie să se dezvolte o anumită specie, reproducerea înseamnă că aveți 50% din caracteristicile femeilor siberiene și 50% din caracteristicile Pomeranianului de sex masculin. Din păcate, într-adevăr nu există nicio informație genetică în acest aranjament 50/50 și modul în care se va traduce în descendenți.

Acestea fiind spuse, este o necesitate ca husky-ul Siberian să fie mama și pomeranianul fie Tatăl din cauza diferenței de mare în mărime. Având invers, poate duce la câțiva mai mari pentru care organele de reproducere ale Pomeraniei mai mici ar putea să nu poată găzdui. Acest lucru poate pune în pericol puii sau, mai rău, chiar mama pomeranică.

Clubul Pomsky din America a fost format cu scopul de a produce un purered recunoscut. Cu toate acestea, va dura mai mulți ani înainte de aceasta poate fi realizată din cauza disparității mari dintre cele două rase. Puii trebuie să fie selectați cu atenție pentru trăsăturile specifice care au nevoie de crescătorii pomski. O rasă poate fi numită numai ca fiind pură dacă caracteristicile sau trăsăturile descendenților sunt aproape uniforme încât pot urma deja un model foarte previzibil. Ar fi nevoie de mai multe generații înainte ca aceste trăsături să fie cimentate într-o formă pură. Vestea bună este că Husky Siberian și Pomeranian au aceleași rădăcini, aparținând tipului de câini Spitz.

Există, de asemenea, preocupări etice în utilizarea inseminării artificiale, deoarece, în general, nu este considerată ca fiind naturală deloc. Acest lucru duce la un câine care este, să-l pună în mod blunt, făcut de om și nu de procesele naturale de reproducere.

Indiferent, Pomsky este îngrijit ca un conducător principal pentru mulți Câini de companie cum ar fi mini-pudel și Yorkshire Terrier. Pe baza popularității sale în creștere în SUA și Europa, ar putea. Deocamdată, totuși, crescătorii pomski trebuie să fie foarte atenți în metodele lor de a selecta cele mai bune cățeluși posibili pentru reproducere. Înseamnă că trebuie să arate într-adevăr adânc în linia ambelor părinți.

Cine sunt părinții?

Deoarece un huskeranian sau pomsky are un husky Siberian pentru mama sa și un poleranian pentru tatăl său, este important să înțelegem caracteristicile unice ale acestor rase mamă.

Siberian Husky

Rasa a fost în jur de milenii, posibil la fel de vechi ca aproximativ 8.500 de ani în urmă. Ei au fost crescuți pentru prima oară de popoarele Chukchi care locuiau pe țările dure ale peninsulei Chukchi spălate de apele frigidere ale Mării Bering. Chukchis sunt locuitorii paleo-siberiani ai lumii antice. Ei au folosit Husky pentru a le ajuta să-și pună mărfurile peste Tundra Siberiană Inospitalieră, unde veriile sunt foarte scurte. Chiar și în aceste zile scurte când soarele strălucește, peisajul poate fi în continuare formidabil. Aici sunt evaluate Huskies. Este extrem de rezistent și foarte activ. Iubește sanile de tragere încărcate cu bunurile lui Chukchi.

În timpul gradului de aur al lui Nome la rândul său de 20a secolul, comercianții ruși au introdus în cele din urmă acești câini ca câini de sanie. Trangerea aurului recuperat de pe nisipurile de plajă din Nome, Alaska, Huskies Siberia au fost chemați de oamenii locali ca șobolani siberiani, deoarece erau cu siguranță mai mici decât câinele greu din zonă, Malamutul Alaskan. Cu toate acestea, datorită dimensiunii lor mai mici, erau mai rapide, mai agile și mai rezistente decât omologii lor mai mari, câștigând un slot în multe dintre competițiile de curse de câine din regiune.

Husky-ul Siberian are multe caracteristici genetice cu alți câini artic, cum ar fi Malamutul din Alaska, Alaskan Husky și câinele de sanie Chukotka. Se crede că este descendentul direct al lupului din Asia de Nord Taymyr, care este de fapt un subspecii lupului gri. Majoritatea cercetătorilor cred că câinii au început să se despartă de strămoșii lor cu lupi cu 11 până la 16 milenii în urmă. Cu toate acestea, studiile recente arată că împărțirea genetică (termenul de mutație) poate să fi avut loc de fapt mult mai devreme cu aproximativ 20.000 până acum 25.000 de ani în urmă. Acest lucru este semnificativ deoarece mai mult de un sfert (27%) din machiajul genetic al Huskies Siberiană, precum și alte rase de câine nordic pot fi urmărite înapoi la populația antică a lupilor siberiani.

Huskies siberiană pot crește până la 50 și 60 de kilograme pentru femei și bărbați, respectiv, și pot dura de obicei între 13 și 14 ani. Este un câine de lucru care iubește în aer liber, o mulțime de exerciții și Socializare cu alți câini, Copii și alte persoane. Este o rasă foarte inteligentă, dar au o dungă de încăpățânare în ele care pot face ca proprietarii de prima dată să renunțe la ei Instruirea cu ascultare. Ei sunt liderul chintesental al pachetului, care necesită un părinte mai puternic și mai intenționat de companie pentru a le arăta cine este liderul. La urma urmei, ei sunt descendenții direcți ai unui special rasă de lupul gri Și acest lucru se poate manifesta în simțul lor de independență.

Husky este una dintre cele mai puternice rase din lumea câinelui. Principalele sale probleme sunt probleme cu ochii și displazie de șold. Drăcitatea sa este considerată a fi ceea ce Husky a moștenit de la lupul Taymyr.

Ați putea dori, de asemenea: Dog alimente pentru Huskies

Pomsky Dog

Pomeranian

BUBBLY, drăguț, și afectuos, Pomeranianul este un descendent direct al câinilor muncitori care au cerut climatul inospital al articului. Migrația la Europa de mijloc a introdus unii dintre acești câini arctici în regiunea unde erau numiți apt ca Wolfspitz din cauza muzzle-urilor și a urechilor ascuțite. O regiune în ziua de astăzi Germania și Polonia, cunoscută sub numele de Pomerania, este creditată cu miniaturizarea Wolfspitz, deschizând calea spre ceea ce lumea știe acum ca Pomeranian.

Nu este prea cunoscut despre rasa până la 18 ania secolul când Regina Charlotte a adus doi câini în Anglia în 1767. Poms, Phoebe și Mercur, au fost mai mari decât pomeranii moderni, evidențiind tranziția continuă a rasei de la strămoșii lor de lupi în câinii miniaturani pe care îi cunoaștem astăzi. În 1888, nepoata lui Regina Charlotte, Regina Victoria, a înființat o canisa de reproducere a ei cu Poms Fiind preferatul ei. Unul dintre cele mai reușite și în mare măsură considerate progenitorul Poms moderne este Marco lui Windsor care cântărește la doar 12 kilograme.

Din cauza popularității neașteptate a câinii mici de lupi, Regina Victoria sa străduit să facă rasa chiar mai mică. Astăzi, un poleranian standard poate cântări oriunde de la 3 la 7 kilograme, deși nu este neobișnuit că unii vor crește mai mult la standardele Reginei Victoria. De asemenea, crește până la 8 până la 12 inci în înălțime la umăr și poate dura cel puțin 15 ani.

Numărul 15 În lista AKC a celor mai populare rase, Pomeranianul este un favorit printre membrii eșaloanelor superioare ale societății, inclusiv redevența care a inclus regele George IV și Josephine de Beauharnais. Până în 1898, un POM a fost deja membru al AKC până la recunoașterea oficială de 2 ani mai târziu.

Spunky și luminos; cu ochii cu curiozitatea nesfârșită a unui copil și aventurismul unui prescolitor, pomeranianul exuda cu încredere pentru dimensiunea sa diminuantă. Este întotdeauna fericit, foarte adaptabil și foarte inteligent; o trăsătură a moștenit în mod evident de la strămoșii săi lupi. Îi place atenția dacă îndeplinește un spectacol unic pentru familie sau concurente într-un curs grav de agilitate. Acele picioare agre și inocența ei cu ochi largi fac pomul un mare câine mare de a avea.

Dar acest mic pachet de bucurie are unele probleme serioase de sănătate. Colapsul trahealului, problemele dentare, patelurile de lux, boala Legg-Calve-Perthes, atrofia retiniană progresivă și problemele pielii și stratului sunt doar câteva dintre preocupările majore de sănătate ale unui POM.

Există mai multe lucruri în comun între Pomeranian și Husky Siberian. Ambele aparțin clasei Spitz a câinilor având urechi și muzicale ascuțite, o haină groasă și o coadă care se întoarce sau se înclină înapoi. Sunt prietenoși, inteligenți și energici și energici.

Ați putea dori, de asemenea: Dog alimente pentru Pomeranii

Idei sumare

Este destul de dificil să se stabilească cu certitudine absolută calitățile de reproducere ale unui amestec husky pomeranian de husky, deoarece au fost doar în jur de mai puțin de un deceniu. Într-adevăr nu am putut stabili cu certitudine absolută durata lor de viață, precum și orice alte informații care s-ar putea dovedi utile atunci când se decide să obțină un pomsky sau un huskeranian. Faptele pe care le vom împărtăși cu dvs. se bazează pe cele mai bune date disponibile. Ca atare, acestea pot fi supuse schimbării cu adăugarea de informații noi.

  • Pomskies pot cântări până la 15 kilograme, deși este foarte probabil că nu pot cântări mai mult de 10 kilograme sau la fel de grele ca 38 de kilograme în funcție de caracterul al cărui trăsătură este mai puternică între POM și Husky. Dacă este pomul, atunci așteptați ca greutatea corporală să fie pe partea mai ușoară; Dacă husky, mai mult pe partea mai mare.
  • Ei pot trăi până la 15 ani, poate mai mult; Deși minimul ar trebui să fie de 12 ani. Acest lucru este destul de dificil de stabilit de când primul pomsky a intrat în ființa în 2012.
  • Huskeranianul poate crește până la 15 inci, posibil mai mult. Din nou, totul depinde de a cărei trăsătură pentru înălțime este mai dominantă.
  • Un pomsky este ca și cutia de ciocolată a pădurii: nu veți ști niciodată ce veți obține. Acest lucru este valabil pentru hibrizi, deoarece într-adevăr nu există nici o modalitate sigură de a determina care trăsătură a fiecărui părinte va fi prezentă în descendenți și dacă acestea vor fi dominante sau recesive. Cu alte cuvinte, fiți pregătiți să vă confruntați cu orice provocări pe care Pomsky le poate aduce.
  • Huskies siberiană sunt robuti; Pomeranii nu sunt. Când combinați cele două, este natural să credeți că este vorba despre cealaltă. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Din nou, este vorba despre a cărui gene va fi mai dominantă. Dacă pomsky-ul dvs. se întâmplă să moștenească duritatea mamei husky, atunci singurele probleme pe care le poate moșteni sunt unele probleme de ochi și displazie de șold. Dar dacă este tatăl pomeranian care este mai dominant, așteaptă ca problemele de sănătate să fie abundente.
  • POM este un câine de o singură persoană, în timp ce Husky are mai multă duritate independentă. Amestecarea acestor două trăsături poate fi o provocare destul de o provocare.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Dacă sunteți pe jumătate în decizia dvs. pentru a obține un siberian Pomeranian HUSKY MIX Este important să luați notă de următoarele lucruri.

  • Instruire

Atât Husky, cât și POM sunt rase inteligente, astfel încât este de așteptat ca descendenții lor, Pomsky, va fi inteligent, de asemenea. Din păcate, acest lucru nu se traduce automat în mod automat în trainabilitate ușoară. Sentimentul de independență al lui Husky este puternic și nu se va pleca niciodată la un proprietar de companie de companie conștient, care nu are încredere că este liderul pachetului. Te va bate în jur de când Husky este crescută în cele mai dure medii în care cei slabi nu are loc. POM, pe de altă parte, este foarte jucăuș încât tratează aproape totul ca un joc.

Formarea ar trebui să înceapă în serios momentul în care puiul tău pomsky sosește acasă. Trebuie să fii liderul său și nu invers. Ca toate animalele de companie, Armare pozitivă și cunoașterea esențialelor de formare pot merge mult.

  • Hrănire

În funcție de dimensiunea și nivelul de activitate al pomsky, puteți fie să măriți sau să micșorați aportul de calorii. Ambele rase sunt câini foarte activi, astfel încât să aibă nevoie de calorii pentru a-și susține nivelurile de energie. Mai important, totuși, sunt proteine, deoarece trebuie să-și construiască și să-și dezvolte mușchii. Întotdeauna se străduiește pentru diete de câine de înaltă calitate. Dacă le puteți da Alimente crude de înaltă calitate, Atunci atât de mult cu atât mai bine.

În legătură cu o postare: Mâncare de câini cu proteine ​​ridicată

  • Exercițiu

Fiind câini foarte activi în rasele lor respective, Pomsky va necesita niveluri moderate de activități fizice. Treizeci și 60 de minute de mers pe jos pe o bază zilnică ar trebui să fie bine pentru un pomsky, deși dacă există mai multe husky siberian în amestec, atunci trebuie să rampă exercițiile. Alergare, drumeții cu câinele dvs, și jogging-ul ar trebui să fie distractiv. Dar dacă există mai mult pom în Huskeranian, atunci 30 de minute de joc intens în curte ar trebui să fie suficiente.

Stimularea mentală este, de asemenea, importantă. Fiind inteligent ca ei, au nevoie de jocuri interactive sau de puzzle pentru a le menține ascuțite și de a se ține departe de Canina plictiseala. Ambele pot avea tendințe distructive, iar acestea pot fi atenuate dacă vă puteți menține Pomsky relaxat și concentrat.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării puzzle pentru câini

  • Socializare

Poms iubesc atenția pe care o primesc. Sunt unul dintre câinii de câini sau câini de însoțitori ai lumii. Redevențele, socialitățile și celebritățile iubesc să le aducă în afacerile lor, îmbrăcându-le în haine fanteziste și împodobite cu accesorii generoase. Huskies nu deranjează atenția, dar ei iubesc să stea cu copiii familiei lor.

În legătură cu o postare: Cel mai bun pulovere de câine

Acest lucru poate fi complicat deoarece nu putem fi absolut sigur ce trăsătură va ieși ca dominantă. Indiferent, socializarea timpurie poate ajuta la stabilirea fundației pentru un pomsky prietenos social. Poate doriți să o înscrieți într-o clasă de catelus sau chiar să fiți adus la parcul de câine, unde se poate socializa cu alți câini. Având oamenii din casa dvs. cu siguranță ajută.

  • Îngrijirea

Periajul zilnic este o necesitate pentru pomsky; care este dacă doriți să păstrați sănătatea stratului dublu moale. În caz contrar, tangurile și covorașii pot dezvolta mult mai repede decât părinții săi. Huskeranii sunt, de asemenea, cunoscuți că sunt halde grele, astfel încât să vă pregătiți cu instrumentul deshidding. Scăderea săptămânală este, de asemenea, recomandată, deși scăldarea o dată pe lună ar trebui să fie bine dacă pomsky dvs. se întâmplă să fie "bine comportat".

Postări asemănatoare: Cele mai bune instrumente de dematting pentru câini și Cea mai bună perie de câine pentru vărsare

  • Sănătate

Deoarece hibridul este relativ nou, avem o lipsă de informații cu privire la problemele de sănătate pe care o se confruntă huskeranian. Ce cred oamenii de știință este că ar putea exista o combinație a diferitelor probleme de sănătate pe care cele două rase părinte se confruntă de obicei.

Problemele principale ale lui Husky sunt probleme ale ochilor și displaziei șoldului. Preocupările de sănătate ale lui Pomeranian sunt mai numeroase, trist de spus. Acestea pot include trahee colaps, luxarea patellar, boala Legg-scrup, cataractă, Atrofia retinei progresivă, pielea elefantului, alopecia genetică, arteriosul de brevet de brevete, anomaliile hormonale de creștere și boala tiroidiană, printre altele.

Chiar dacă reușiți să urmăriți linia pomsky, nu există încă nici o idee dacă aceste boli se vor manifesta sau nu.

Pomsky este perfect pentru persoanele care:

  • Poate dedica cel puțin 30 de minute de exerciții și angajarea timpului de joc în fiecare zi
  • Cunoaște elementele de bază ale antrenamentului cu ascultarea caninei și are perseverența de a urmări
  • Are toate calitățile potrivite ale unui lider de pachete
  • Poate accepta întreaga responsabilitate pentru totuși pomsky se va dovedi a fi
  • Nu deranjează vocalizarea

Huskerania nu este pentru persoanele care:

  • Nu-i place Curățarea părului de companie de la mobilier și alte suprafețe
  • Nu aveți timp pentru instruire, socializare, timp de joc și exerciții fizice
  • Nu vă place să vizitați VET pe o bază mai frecventă din cauza incertitudinii problemelor de sănătate
  • Nu-ți plac câinii care fie să urlească sau să scadă excesiv
  • Nu-i place ideea de a avea un câine pe care el nu are nici o idee despre ce se va dovedi a fi

Ați putea dori, de asemenea: Pet Remover de păr

Temperament

Pomskies sunt dulci, învecinate cu Clownish. Ei iubesc atenția și au această credință mai degrabă îndrăzneată că sunt cele mai drăguțe creaturi cu 4 picioare de pe planetă. Sunt destul de vocale. Încercați să combinați lupul, cum ar fi Husky cu competența de lătrat de pom și aveți un amestec foarte puternic.

Pomskies care sunt socializate devreme au tendința de a fi mari cu copiii, precum și cu alte animale de companie. Husky are o putere puternică de pradă, totuși, astfel încât să vă puteți aștepta pomsky să-ți urmărească pisica de uz casnic. În funcție de mărimea pomsky, copiii mai mici de 6 ani nu ar trebui să li se permită niciodată să-și petreacă câinele în calitate de copii tineri încă nu știu cum să se ocupe de acești câini mici.

Temperamentul unui pomsky depinde în mare măsură de modul în care îl îngrijiți, precum și de socializarea pe care a primit-o până acum în viața sa. O astfel de angajare de socializare și ascultare timpurie sunt mustăți absolute pentru acești câini, mai ales că sunt relativ noi și nu se știe mult despre temperamentele lor ca hibrid. Majoritatea lucrurilor pe care le cunoaștem sunt speculații bazate pe înțelegerea noastră a părinților lor individuali.

Amestecul Husky Pomeranian Siberian este un nou hibrid care promite să ofere toate calitățile fine ale unui câine de lucru mare de lupi cu atributele drăguțe și iubitoare ale unui câine de jucărie. Indiferent dacă acest lucru va deveni sau nu o pură în propriul său drept, timpul poate spune.

Sursă:

  1. Pomsky, Vetstreet

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Trackere GPS pentru câini
Scutece de câine
Crăciun cadouri pentru câini
Jucării puzzle pentru câini
Plăcuțele de răcire pentru câini
Câine retractabilă
Chew toys pentru pui
Jucării pentru cățeluși
Jucării pentru câini
Câini leagă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pomsky (siberian husky pomeranian mix): fapte de rasă și temperament