Siberian husky: informații, caracteristici și fapte

Siberian Husky: informații, caracteristici și fapte

Husky Siberian este o rasă atletică, grea, grațioasă și fastidioasă a câinelui, care are o energie aparent nelimitată și o dorință constantă de a vă bucura. Această rasă frumoasă de frumoasă este extrem de prietenoasă dacă nu este puțin răutăcioasă, așa că nu lăsați acei ochi feroce și piercingi să te păcălească, ar putea să arate, dar pot fi incredibil de blând și fac un câine de familie fantastic. Sunt minunat potrivite pentru o gospodărie activă și fac un partener de lucru fantastic și, dacă ridici un drept husky, sunteți garantat cel mai bun prieten pentru viață. Acest ghid cuprinzător este completat cu toate informațiile de rasă de câine din Siberian Husky pe care ar trebui să le aveți nevoie, să vă ajutați să vă pregătiți corect, dacă vă gândiți să obțineți un husky Siberian în viitor.

Privire de ansamblu de rasă

Grupul de rasă de câineÎnălţimeGreutateSperanța de viațăNivel de energie
Câine de lucru 20-23 inci35-60 de lire sterline12-15 aniÎnalt

Istoria lui Siberian Husky

Rasa siberiană Husky a provenit din Asia de Nord-Est, în special Siberia și a fost dezvoltată în mod specific și a crescut pentru a fi câini de sanie de către oamenii Chukchi. Cheia sau tribul bisericii din Siberian Nomads Huskies ca un mod mai rapid de transport, precum și iubirea ca un câine de familie. Testele ADN au confirmat că Huskies sunt printre cele mai vechi rase de câine, datorită faptului că au fost perfecționați mai devreme și și-au făcut treaba atât de mult de-a lungul anilor că nu a fost nevoie să schimbați rasa în nici un fel.

Huskies Siberian au fost importate în America de Nord de un comerciant de blană pe nume William Goosak la Alaska în 1908 și au fost folosite pentru transport în timpul grației de aur la sosirea lor, oamenii din Nome au decis să pocăiească acești câini mai mici "șobolani siberiani", așa cum aveau doar a avut experiență cu malamute până în acel moment.

La scurt timp după aceea, în cel de-al doilea război mondial au fost recrutați alături de Malamutes pentru U.S. Armata și a devenit unitatea de căutare și salvare arctică, în special pentru a căuta zone care au fost inaccesibile cu echipamentul motorizat. Acești siberni au fost, de asemenea, învățați să sară din avioane pentru a aduce consumabile la avioanele care au fost coborâte și au devenit izolate.

Deși au fost folosite în mod deosebit în Alaska în 1925 pentru a transporta medicamente în orașul Nome, care se afla în chestiile unei epidemii de difterie mortală; Utilizarea a 20 de echipe de câini de sanie, coordonate de binecunoscutul "Musher" Leonhard Seppalato, care transferă antitoxine peste 674 de mile în șase zile au salvat peste 10.000 de vieți.

În 1930, Clubul american Kennel la recunoscut pe Siberian Husky ca o rasă proprie și, pentru ca un câine la clasă ca un husky Siberian, trebuie să îndeplinească criterii de rasă foarte specifice. În plus, Clubul Siberian Husky din America a fost fondat în 1938, urmat de clubul canadian de kennel, recunoscând husky în 1939. Huskies Siberian sunt acum a 12-a rasă de câine cea mai populară în Statele Unite.

Câteva cuvinte despre Huskies Siberian

Huskies siberiană, atunci când sunt bine îngrijite, pot trăi o viață destul de lungă, cu o durată medie de viață de 12-15, cu cea mai veche husky din lume zvonit că a trăit 18 ani! Ei pot fi argumentativi și mai mult decât un pic cam întunecat, dar sunt dulci și plăcute la fel și nu pot avea o conversație cu tine când starea de spirit le lovește!

Merită să știți, dacă luați în considerare un husky pentru un animal de companie, că acestea sunt o rasă de mare întreținere. Deși cerințele lor de îngrijire sunt destul de simple, faptul că sunt câini de lucru înseamnă că vor necesita o mulțime de stimulente, atât mentale cât și fizice, pentru a le împiedica să se plictisească. Ele sunt, de asemenea, destul de solicitante de atenția dvs. nedivizată, așa că ar trebui să fiți gata să jucați atunci când spun că joacă și agitația când spun ei.

"Zoomiile" sunt, de asemenea, un trop foarte frecvent cu siberians, deci este extrem de probabil că doar atunci când toată lumea este stabilită pentru seară, siberul tău ar putea decide să scuture lucrurile prin încărcarea vitezei complete în camera de zi pentru câteva ture, înainte de a obține confortabil din nou.

Repere pentru rasă

  • O rasă naturală curioasă care trebuie privită astfel încât să nu scape și să se piardă.
  • Siberian Huskies au fost crescuți pentru a fi câini de companie prietenoși și pentru a putea funcționa bine într-o echipă, prin urmare agresiunea a fost în mare parte rasă din ele.
  • Huskies siberiană au tendința de a fi extrem de vocali și cum ar fi Howel, dar nu scad de multe ori.
  • Aceasta este o rasă foarte distructivă dacă nu este instruită în mod corespunzător și poate provoca cantități mari de daune într-un spațiu scurt de timp, inclusiv săparea grădinilor.
  • Adesea adoptate sau cumpărate de la frumusețea lor, mulți oameni nu reușesc să cerceteze în mod corespunzător husky-ul siberian și, în consecință, incapabili să se ocupe de ciupercile și temperamentul, ceea ce duce la multe huskies care se termină într-un adăpost.
  • Unitatea lor de înaltă pradă poate face uneori Huskies Siberian supărătoare în jurul animalelor mici, din acest motiv că sunt cele mai bine păstrate pe plumb în orice moment.

Aspectul rasei

Văzând ca Husky Siberian este adesea cumpărat din cauza aspectului său, se pare că doar știți exact ce se așteaptă de la o husky când vine vorba de aspectul lor. Huskii siberiene sunt frumoase, moi, pufoase și pot arăta un pic intens (ceea ce cu ochii albastri străini și totuși pot veni într-o mare varietate de culori, forma lor este de așteptat să se uite la fel ori, și numai anumite culori sunt considerate acceptabile pentru acest D de către Clubul American Kennel.

mărimea

MăsurareBărbațiiFemei
Înălțimea (în partea de sus a capului)27.5-31 inci26-30 de centimetri
Înălțime grea21-23.5 inci20-22 inci
Lungime30-34.5 inci30-34.5 inci
Greutate 45-65 de lire sterline35-50 de lire sterline

Palton

Caracteristică Descriere
Culoarea stratuluiAșa cum este recunoscut de AKC:
Alb-negru
roșu și alb
Agouti și alb
Gri și alb
Saby and White
alb
LungimeLungime medie
TexturăDensă și sub acoperire dens
Gros, strat de acoperire dreaptă de păr de protecție.
ModelCel mai frecvent sunt un model "Splash", ceea ce înseamnă că culorile hainei lor sunt adesea marcaje îndrăznețe mari, deși unele pot avea un aspect "diluat", ceea ce înseamnă că modelul de blană este amestecat și marcajele mai puțin definite.
RezistenţăRezistent la intemperii pentru a ajuta la lucrul la temperaturi reci.
GrosimeDublu stratificat, substraturile dense protejează împotriva temperaturilor extrem de scăzute.

Față

CaracteristicăDescriere
ExpresieDornic, dar prietenos, interesat și rău
OchiÎn formă de migdale
Albastru clar
Maro
Amestecat de un maro, un albastru
Parti-colorat între cele două
BotLungime medie
Lățimea medie
Se întinde ușor spre nas
Nici nu a arătat, nici pătrat
Urechi Mijlocii
Închidere
Formă triunghiulară cu vârfuri rotunjite
Sfigurați-vă pe cap
Puternic erect
CraniuMijlocii
În proporție cu corpul
Ușor rotunjit
Se potrivesc din cel mai larg punct la ochi
Adiţional
Caracteristici
Multe huskies siberiene au marcaje deasupra ochilor lor, care le pot da o expresie furioasă sau intensă (mai ales dacă este combinată cu ochii albastri).

Construi

CaracteristicăDescriere
Dimensiunea totalăRasă de dimensiuni medii
PozițieMândru
GâtLungime medie și arcuită
SwardtersUmerii se pun bine înapoi
Picioarele frontale drepte și moderat distanțate
Picioarele din față sunt în formă de ovală și de dimensiuni medii cu blană între degetele de la picioare
PosterioarePicioarele din spate moderat distanțate și paralele
Coapse musculare și puternice
CoadăFox-perie
Curbe peste spate atunci când câinele este în atenție
A tras când câinele este relaxat
Mers Netedă și fără efort, precum și o lumină pe picioarele lor

Interesant fapte husky siberian

  • În 1910, toate switcha din Alaska, o echipă de Huskies Siberiană deținută de Leonhard Seppala a avut primul loc, iar Huskies continuă să conducă tombola astăzi.
  • Corpurile calde moi au fost folosite ca niște pături în formă de câine cu copii Chukchi.
  • Una dintre huskies de la epidemia difterică numită Balto (câinele de plumb a lui Seppala) este imortalizată într-o statuie de bronz din Parcul Central din New York.
  • Clubul Husky Siberian a considerat pe scurt schimbarea numelui de rasă la câinele indian Chukchi în anii 1990.
  • Între anii 1938-1991, Husky Siberian era cunoscut sub numele de Husky Arctic.
  • Huskies sunt încă folosite în cursele de sanie de azi.

Personalitatea de rasă de câine Siberian Husky

Aducerea unui husky Siberian nu este întotdeauna o slujbă ușoară; ele sunt înfricoșătoare și jucăușă, dar pot fi, de asemenea, încăpățânate și argumentative. Cunoașterea Insulelor și Outs de temperament a lui Siberian Husky vă poate ajuta să înțelegeți câinele dvs. mult mai bine. Când vine vorba de obținerea unui câine de rasă de câini, învățarea despre temperament, trăsături comportamentale și trăsăturile de personalitate ale rasei particulare sunt esențiale pentru a vă imagina cât de bine să le ridicați și ceea ce vă puteți aștepta la ei odată ce le veți lua acasă.

Temperament

Huskies Siberian nu au doar o cantitate excesivă de energie, adică că sunt aproape constante de exerciții fizice, dar au și ceea ce sunteți considerați a fi personalități excesive.

Îndrăzneț și plăcut ca ei, Huskies Siberiană iubesc să se înmulțească atenția și nu se tem să argumenteze înapoi dacă nu-i plăcea să facă ceva. Destul de literal, un husky Siberian va striga și va bâzâi la tine și poate avea chiar o conversație deplină ar trebui să decidă că nu vor să facă ceva, mult la divertismentul tuturor celorlalți din cameră.

Deși pot fi foarte vocali și au o îndrăgostire specială pentru urlă, ei nu laudă câini și nu vor alerta scoarta dacă cineva intră în proprietate. De fapt, procesul de reproducere pentru Huskies Siberian a avut ca scop eliminarea agresiunii pentru a se asigura că acestea ar putea funcționa bine împreună atunci când sunt folosite ca niște câini de sanie, de aceea Huskies sunt extrem de jucători, deoarece a fost această natură jucăușă care a ajutat la menținerea păcii când trebuiau să lucreze în astfel de trimestre apropiate unul cu celălalt.

Divertisment

Datorită inteligenței lor inteligente și IQ-ul înalt, Huskies Siberian necesită o mulțime de divertisment pe tot parcursul zilei pentru a le împiedica să se plictisească. Dacă un Husky Siberian vă plictisește, riscul de a deveni distructiv ca o modalitate de a trece timpul și dacă ei decid să distrugă ceva ce vor pune tot ce au făcut-o! Deci, aici sunt câteva activități de top pe care le puteți da pentru a le menține de la ruperea casei dvs.:

Plimbare: Siberia Huskies au o mulțime de energie care are nevoie de exerciții de exerciții din ele. Asigurați-vă că luați prietenul canin pentru câteva plimbări lungi pe zi pentru a păstra zoomiile la Bay.

Instruire: Formarea este combinația perfectă de efort fizic și stimularea mentală pentru a ajuta cu ușurință munca dvs. husky siberiană prin acel exces de energie.

Dog Sport: Huskies sunt perfect potrivite pentru sporturile câinilor, deoarece nivelul de activitate se poate potrivi cu nivelurile lor de energie, precum și rasa având o rezistență naturală ridicată, ceea ce poate merge mult mai mult decât multe alte rase de câini.

În jurul copiilor

Nu numai că natura jucăușă a lui Siberian Husky și personalitatea afectuoasă îi fac grozav cu copiii, dar, în general, fac bine cu alți oameni în general, făcându-i un animal de familie fantastic, de aceea, o husky nu ar face un câine mare de gardă, pentru că Te-ai putea aștepta ca ei să-l lingă pe un intrus la moarte, spre deosebire de înfricoșătoare.

Deși afinitatea naturală a lui Siberian Husky față de oameni este o mare parte a farmecului lor și le dă o oportunitate fantastică de a arăta cât de blând pot fi, este întotdeauna de remarcat faptul că copiii mici nu ar trebui să rămână singuri cu orice rasă de câini, nu doar Huskies.

În jurul altor animale

Deși Huskies au o unitate de înaltă pradă, dacă sunt socializați în mod corespunzător, în timp ce sunt tineri, aceasta nu va fi o problemă. Cea mai supărătoare parte despre a avea un husky siberian în jurul altor animale este că ele sunt extrem de jucăuș, mai ales la o vârstă fragedă și unele animale, foarte mici ca o pisică, nu pot lua cu amabilitate să aibă un husky în fața lor insistând asupra interacțiunii lor. Deși merită remarcat faptul că, pentru că au fost crescuți să se alăture celorlalți huskies în sferturi constante de închidere, când au venit să fie câini de sanie, ei de obicei se simt foarte bine cu alți câini, atâta timp cât celălalt câine este sociabil, de asemenea.

Contrar a ceea ce mulți ar putea crede, având în vedere că Husky este considerat a fi lupul și, prin urmare, un singur, huskies și malamute, sunt rase de câine care necesită în mod ideal o companie umană sau canină.

Fapte de personalitate rapidă

  • Ele sunt o rasă foarte vocală și au tendința de a urca cu voce tare; mai mulți siberii se pot stabili reciproc.
  • Siberii sunt o rasă incredibil de socială care necesită sprijinul companiei cu o familie mare, fie cu un coleg de companie.
  • Îi place să joace și să strige în apă în timpul vremii calde, totuși, nu sunt înotători și nu ar trebui să fie puse într-o piscină.
  • Siberienii pot fi nevrotici și încăpățânați, făcându-i greu să se antreneze, precum și să fie argumentatori.
  • Ele sunt extrem de afectuoase și iubitoare, precum și a fi foarte jucaus, dorește, prin urmare, o mulțime de atenție și de joc.

Siberian Husky Care

Îngrijirea pentru Husky Siberian înseamnă să știi cel mai bun mod de a le instrui, ce alimente sunt cele mai potrivite pentru ei, dacă au cerințe dietetice speciale și cum să aibă grijă de hainele lor. Ei nu sunt o rasă prea complicată pentru a avea grijă de, și, din fericire, nu sunt prea atenți când vine vorba de mâncare și băutură, asigurându-se că ei primesc dieta potrivită pentru că rasa lor va merge mult la menținerea lor luptă potrivi. Deci, aici sunt câteva sfaturi și trucuri despre unele dintre aspectele cheie ale îngrijirii animalelor de companie pentru o husky, precum și ridicarea unui catelus husky Siberian.

Instruire

Cel mai important lucru de a ști când vine vorba de a vă antrena Canina Pal este că Huskies Siberiană, deși vă pot iubi foarte mult, nu vă pasă de tot ceea ce vă place și sunteți foarte fericiți să faceți lucrurile însă ei văd. Ca rezultat, Huskies Siberian poate fi destul de greu și argumentativ atunci când vine vorba de o pregătire simplă, cu atât mai complicat formarea, cu atât mai dificil poate fi. Singurul lucru pe care îl puteți baza este că sunt o rasă extrem de inteligentă și, astfel încât să puteți lucra în jurul atitudinii lor, ei pot înțelege foarte bine o nouă instrucțiune.

Va trebui să vă bazați foarte mult pe o armare pozitivă, o mulțime de tratamente! De asemenea, trebuie să vă amintiți că Huskies Siberiană, fiind o rasă socială, vor dori și necesită o mulțime de socializare, în timp ce sunt încă tineri. Ca orice, antrenamentul este despre repetare; Odată ce catelul dvs. este capabil să înceapă să înțeleagă o comandă, sunt mult mai probabil să cadă în linie și să înceapă să se comporte în timpul sesiunilor de instruire. Deși fiți atenți, nu le prindeți într-o zi proastă sau vă puteți găsi într-o dezbatere încălzită cu echivalentul canin al unui adolescent adolescent.

Sa meargă la oliță

Datorită tendinței lor de a fi destul de încăpățânată, Huskies Siberiană nu pot avea focalizarea pentru a învăța în antrenament. Dacă vă bazați pe inteligența lor pentru a le face să ridice rapid antrenamentul de quety, vă puteți găsi dezamăgit când mintea lor încep să se rătăcească și se găsesc pe pe hol în loc.

Este posibil ca oală să trezească un husky siberian, este pur și simplu un caz de perseverență și răbdare. Recompensa-le pentru fiecare răspuns pozitiv pe care îl au la pregătirea lor și să fie sigur că evită să strige la ei ar trebui să aibă un accident. Strigând la puști în timpul fazei de antrenament poate duce la asociații negative cu acțiunea, care poate avea efectul opus asupra progresului lor în care ei decid să dețină în deșeurile lor până când nu mai sunt constipate sau incapabili de a le ține mai mult.

Instruirea cu ascultare

Instruirea cu ascultare este ceva pe care ar trebui să-l considerați în mod serios ca proprietar husky Siberian; Mulți oameni se găsesc cumpărați sau adoptând Huskies din cauza frumuseții lor, dar devin copleșiți de personalitățile lor. Dacă nu este încăpățânarea lor, este o încurcătură, care le poate determina să-și piardă concentrarea în mod constant, deci prin luarea noului dvs. Pooch pentru a asculta formarea pe care o puteți începe să construiți un raport cu puii dvs. care vă poate ajuta în timpul sesiunilor de formare ulterioară. Antrenamentul de ascultare vă ajută, de asemenea, să dezvoltați o legătură mai puternică cu câinele dvs., deoarece acest tip de antrenament vă oferă pupa cu atenția dvs. nedivizată.

Muncă

La sfârșitul zilei, Huskies Siberian sunt câini de lucru. Deși au fost crescuți pentru a face tovarăși fantastici, au fost, de asemenea, crescuți cu o etică puternică de lucru și dorința de a rămâne activ. Huskies siberiană nu tind să facă bine în spații de apartamente mici, deoarece ele pot deveni agitate și sunt cele mai potrivite pentru o casă activă care le poate oferi o slujbă de făcut. Odată ce ați pus un husky pentru a lucra, veți începe să profitați foarte repede, deoarece noul dvs. Siberian luminează încărcătura, în timp ce acestea sunt prevăzute simultan cu o mulțime de exerciții fizice și stimularea mentală.

drăguț puțin siberian husky mănâncă de la alimentator

Hrănire

Toate rasele de câine au cerințe diete diferite și diferite diete recomandate dependente de dimensiunea, metabolismul, alergiile și deficiențele potențiale digestive. Există mai multe opțiuni disponibile atunci când vine vorba de alegerea tipului de dietă potrivită pentru câinele dvs.; hrană pentru câini brute, alimente uscate kibble sau biscuiți și alimente pentru câini umede.

Cheia de a-și aminti cu un husky Siberian este că această rasă este capabilă să funcționeze pe o cantitate surprinzător de mică de mâncare pentru o lungă perioadă de timp, făcându-i ceea ce unii oameni ar numi "păzitorii simpli".

Hrană pentru câini brute

Dietele de furaje crude cresc rapid în popularitate și folosesc carne crudă, ouă, oase întregi și legume, la fel cum ați vedea o siberă mănâncă în sălbăticie. Produsele alimentare crude satisfac instinctul lor natural de a fi vânători, deși poate fi o opțiune mai costisitoare, deoarece carnea nu este cea mai ieftină ingredient de pe piață. Sănătatea generală a câinelui dvs. poate beneficia foarte mult de această dietă, deoarece va ajuta la păstrarea tractului lor digestiv, să le oferiți o bogată sursă de proteine ​​și să le energizeze într-un mod complet natural fără utilizarea de carbohidrați adăugați și păstrați stratul strălucitor.

Văzând ca Husky Siberian este o rasă extrem de energică pentru a începe, deoarece ar fi trebuit să călătorească distanțe mari într-o mică perioadă de timp ca câini de sanie, alegând o dietă care să le dea numai combustibilul de care au nevoie ar fi un o alegere excelenta.

Biscuiți / hrană uscată de câine kibble

Cantitatea recomandată de alimente uscate kibble sau biscuiți pentru o medie husky siberiană în jurul valorii de 1.5 - 2 cesti de alimente pe zi împărțite pe două mese. Acest lucru depinde de densitatea calorică și de alte ingrediente din alimentele pe care le-ați ales și, în timp ce aceasta este valoarea medie recomandată, este, dar tot mai bine să urmați ghidul de porțiuni găsit pe alimentele în sine.

Când faceți cumpărături pentru mâncarea uscată pentru câinele dvs., încercați să evitați alimentele care conțin prea multe umpluturi sau alte agenți de umplutură care nu sunt necesare pentru dieta lor. Mâncarea uscată poate fi o opțiune mult mai accesibilă și, prin urmare, se potrivește unei game largi de proprietari de câini, cu toate acestea, calitatea este esențială și este mai bine să vă faceți cercetările înainte de a vă stabili mâncarea aleasă.

Siberian Husky, fiind câini de lucru, va beneficia cel mai bine de alimentele care au un conținut ridicat de proteine ​​pentru a ajuta mușchii să se recupereze după o zi lungă, mai ales dacă sibul tău este pus la lucru.

Hrană pentru câini umedă

Hrană pentru câini umedă terenuri în mijloc atunci când vine vorba de cost, este cu siguranță mai scump decât biscuiții uscați, însă este opțiunea mai accesibilă dacă preferați să nu mergeți cu alimente crude. Alimentele umede sunt o sursă bogată de proteine, precum și o mulțime de extraderi delicioase adăugate, cum ar fi sosul și legumele.

Alimentele umede pot fi destul de mari în grăsimi și pot include, de asemenea, zaharuri, deci dacă alegeți să vă hrăniți noul dvs. pooch cu alimente umede, asigurați-vă că vă monitorizați sănătatea dentară, perierea dinților câinelui dvs. de la o vârstă fragedă vă poate ajuta să evitați complicațiile dentare în viitor.

Din fericire, Huskies Siberian nu sunt cunoscuți ca să câștige prea mult greutatea, deși acest lucru nu înseamnă că nu mai trebuie să urmăriți ce mănâncă; Dacă o husky devine mai puțin exerciții, este mai probabil să câștige în greutate, deoarece corpul lor își poate păstra alimentele mult mai mult. Asigurați-vă că să respectați suma recomandată și să evitați prea multe tratamente pe partea, cu excepția cazului în care, desigur, aceste tratamente includ morcovii tăiați.

Ați putea dori, de asemenea: Dog alimente pentru Huskies

Îngrijirea

Îngrijirea animalelor de companie nu numai că implică dietă și exerciții, dar îngrijiți și haina lor. Variind de la negru la huskies albe pure vin în multe culori frumoase, deși, în general, tratamentul blănii lor este același.

Ca câini de sanie, Huskies Siberiană trebuiau să lucreze în toate condițiile meteorologice; variind de la viscole la vânturi mari, precum și temperaturi extrem de scăzute. Din acest motiv, acești câini foști au fost inițial crescuți să aibă o haină dublă caldă groasă, care le-ar putea proteja pe măsură ce au lucrat.

Puppies husky siberian se nasc cu un strat destul de subțire de blană, deoarece subsolurile lor nu au crescut complet, acesta este ceva ce vor crește peste problema 6 până la 8 luni, timp în care probabil vor schimba culoarea pe măsură ce crește subterana În primul rând, urmată de topcoatul mai rezistent la intemperii pe măsură ce se apropie de a fi un adult.

Gestionarea vărsării

Husky Sheldding nu este la fel de greu de a rămâne pe noi, unii ar putea să gândească, din fericire, ei nu au nevoie de tăiere sau îngrijire profesională, este pur și simplu o chestiune de a păstra pe periajul.

Cel mai dificil lucru cu vărsarea husky este că au două perioade pe an în care au vărsat o cantitate mare de blană într-un spațiu foarte mic (cunoscut sub numele de "suflare lor"), acest lucru are loc în mod obișnuit de peste 3 săptămâni, moment în care ar fi prudentă să încercați să le spălați o dată pe zi pentru a evita maturile. Huskies va vărsa mai multă blănuri dacă sunt ridicate într-un mediu mai cald, astfel încât să păstreze un stoc de unelte utile de descărcare, cum ar fi perii și șampoane și balsamuri la îndemână, va fi un economizor de viață!

Perii de perii sunt concepute pentru a putea pătrunde în stratul superior de blană și de a ajunge direct la substrat, care este în cazul în care blana de vărsare vine în principal ca acesta este stratul izolator. În mod alternativ, șampoanele și condițiile de de-vărsare sunt bogate cu acizi grași omega, care saturați blana și o restaurează la o textura mult mai ușor de gestionat. Odată ce blana este restaurată într-o stare mai sănătoasă, va deveni slicker și se agită liber de corp mult mai ușor.

Baie

Este important să vă amintiți cu un husky că blana lor este destul de delicată și nu are uleiuri naturale, ceea ce înseamnă că nu aveți nevoie să le scăldați cât de des doriți ca alt câine. Cel mai bine este doar să le scălim dacă se murdăresc deosebit, dar pentru a evita să le îmbătrânească în orice alt moment, deoarece spălarea obișnuită își poate usca blănia și o poate face să se rupă.

Sănătate

Huskies siberiană sunt, în general, considerați câini puternici, potriviți, cu un sistem imunitar sănătos, pentru a le pregăti pentru nivelul de activitate așteptat al unui mediu de lucru în timpul dezvoltării lor în Siberia. Cu toate acestea, ca majoritatea câinilor, ele pot fi predispuse la anumite probleme de sănătate care pot fi exacerbate de crescătorii săraci care nu sunt atenți la sănătatea Huskies dacă traversează. Am pus împreună o listă scurtă dintre unele dintre problemele potențiale de sănătate care ar putea fi experimentate de un Husky Siberian de-a lungul vieții lor. Nu lăsați această îngrijorare, totuși, deoarece există și orice posibilitate ca ei să poată merge toată viața fără a se confrunta cu niciun fel de condiții de sănătate.

  • Displazie de șold: Displazie de șold este în partea de sus a listei noastre și este o afecțiune ereditară care afectează osul coapsei și modul în care se potrivește în articulația șoldului. Este o condiție dureroasă care, din păcate, are ca rezultat lamele și are posibilitatea de a provoca o incapacitate completă de a merge în cazuri grave. Displazia de șold tinde cel mai frecvent să afecteze câinii de vârstă înaintată, mai degrabă decât puii, deși veterinari sunt capabili să spună semne de displazie de șold în puii în primele 6 luni, ar trebui să existe o șansă de debut precoce. Nu numai că această condiție să se dezvolte singure, dar poate fi declanșată și de o creștere rapidă datorită unei diete de înaltă calorii sau a traumelor fizice. Există tratamente disponibile care vă pot ajuta câinele să se ocupe de disconfortul sau durerea și, după ce după consultarea veterinarului dvs., consideră că este necesar, există opțiuni chirurgicale care pot rectifica problema. Deși aceasta nu este neapărat o soluție perfectă și după o intervenție chirurgicală la fel de mare ca aceasta ar necesita o mulțime de reabilitare.
  • Epilepsie: Epilepsia constă din convulsii, se potrivește și convulsii și se crede că este moștenită. Siberian Huskies sunt una dintre rasele crezut că moștenește epilepsia și, dacă alegeți să achiziționați un husky de la un crescător, asigurați-vă că verificați istoricul medical al părinților pentru a vă oferi o idee dacă aceasta poate fi o problemă. Epilepsia poate fi tratată cu medicamente, deși este mai bine să știi cum să se ocupe de o confiscare, ar trebui să se întâmple, asigurați-vă că ați vorbit cu medicul veterinar dacă sunteți îngrijorat de acest lucru.
  • Dystrofie corneană: Distrofia corneană este rezultatul unor materiale anormale care se acumulează într-un strat transparent transparent al ochiului, cunoscut sub numele de cornee. Această boală particulară poate fi asimptomatică cu câțiva câini, cu toate acestea, dacă este suficient de severă încât poate provoca insuficiență severă a vederii. Există medicamente disponibile pentru a ajuta la tratarea acestei tulburări și în cele mai severe cazuri, un transplant cornean sau o intervenție chirurgicală a ochilor laser poate fi aranjată cu ajutorul veterinarului dvs.

Exercitarea

După cum știți până acum, Huskies Siberiană sunt o rasă extrem de energică, extrem de activă, așa cum vă puteți imagina acest lucru înseamnă că o mulțime de exerciții fizice este o necesitate absolută. Având în vedere cea mai bună divertisment pentru o husky tinde să se concentreze în jurul diferitelor forme de exerciții fizice, atâta timp cât le distrați în mod corespunzător, ar trebui să primească exercițiul de care au nevoie. Cu toate acestea, există mai multe alte opțiuni pentru a urmări dacă credeți că au nevoie de un pic mai mult:

  • Cursuri de antrenament de agilitate
  • Drumeții sau jogging
  • Lecții de înot (acest lucru le va păstra de la supraîncălzire)
  • 1-2 plimbări lungi pe zi (mers pe jos de mers pe jos nu este recomandat)
  • Jucând remorcher-de-război
  • Racing sport
  • Tragerea sporturilor
  • Ciclism sau patinaj

Presupunerea automată Unul obținerea oricărui câine este singura și cea mai bună formă de exerciții de mers pe jos, iar în timp ce mersul este important, există metode mult mai eficiente de a lucra prin energia catelului dvs. care să vă încurajeze chiar să vă implicați în ceva nou.

Adoptați Nu faceți cumpărături

Din păcate, din cauza atât de mulți oameni care nu pot să se ocupe de o personalitate puternică și de exerciții puternice a lui Siberian Husky, adăposturile văd tot mai multe huskies în fiecare zi. Acest lucru se datorează în special popularității lui Huskies, după reprezentarea lor în programul de televiziune "Jocul de Tronuri", un caz tipic de a adopta o husky pentru aspectul său și de a nu se pregăti corect. Dacă sunteți în stare, ne implorăm să vă uitați să adoptați o husky în loc să cumpărați unul. Există multe huskies Siberian care sunt la fel de tineri ca și câțiva luni care au fost renunțați și caută casa perfectă pentru totdeauna, ați putea fi acea casă pentru ei.

Grupuri de salvare Husky Siberian

Dacă vă decideți să mergeți cu adopție, există destul de puține saluturi Husky Siberian în jurul Statelor Unite care sunt special dedicate reabilitării și re-re-salvare Huskies. Mergând la unul dintre aceste salvări, le puteți întreba și despre cele mai bune modalități de a avea grijă de noul dvs. pup. Fiecare salvare Husky, Siberian, sau altfel, va avea propria poveste, așa că încercați să aflați tot ce puteți despre ei înainte de a vă aduce noul loc de companie, astfel încât să puteți da seama dacă au nevoi speciale pe care trebuie să le aveți considera.

Texas Husky Rescue: Cu sediul în Carrollton, Texas. Adoptarea oricui din Texas.

Echipa de educație și salvare Husky: Bazat în New Jersey. Adoptarea de-a lungul coastei de est de New Jersey la Georgia.

Expunere nordică Siberian Husky Rescue: Bazat în New Jersey. Adoptarea la sudul New York, Pennsylvania, Delaware și Maryland.

Lumini nordice Sled Dog Rescue: Bazat în regiunea Marii Lacuri. Adoptarea la Indiana, Ohio, Michigan și Kentucky.

Spiritul liber Siberian Rescue: Cu sediul în Harvard Illinois. Adoptarea pe tot parcursul Midwest.

Acestea sunt doar vârful aisbergului atunci când vine vorba de adopția husky. Există nenumărate grupuri de salvare și organizații din Statele Unite care sunt fericiți să adopte huskies oricărei persoane care doresc să le iubească.

Crescători de reputație

Cel mai sigur mod de a vă asigura că vă găsiți cel mai bun crescător pentru cățelușul dvs. este să vă uitați prin piața Clubului American Kennel, care vă poate oferi o listă mare de crescători de reputație. Ecranele AKC și verifică crescătorii înainte de a le recomanda publicului, astfel încât să puteți fi siguri că orice husky pe care îl obțineți de la acești crescători americani de club american vor fi cei mai buni că pot fi.

De asemenea, puteți căuta o sesizare, fie din medicul veterinar, fie din orice club husky relativ local, care ar putea să vă îndrepte spre un crescător bun. Husky Club Members se mândresc pe puii lor, astfel încât să se referă la ei vă poate liniști pe faptul că obțineți noul pui de la o sursă bună.

Preț

Dacă alegeți să vă adoptați noul dvs. Companion Canine, prețul mediu de adopție pentru un Husky Siberian este de aproximativ 300-350 USD. Ar trebui să decideți că preferați să obțineți catelul dvs. de la un crescător Prețul mediu pentru un catelus husky Siberian este între 700-1.500 de dolari, deși dacă te uiți la o rasă premium, ei pot merge oriunde până la 6.000 de dolari. Rasele de câine de sanie pot deveni extrem de scumpe odată ce căutați unul dintr-o linie pură.

Există, de asemenea, o listă cu cheltuielile suplimentare generale pe care vi le va trebui să le luați în considerare, împreună cu costul lunar al păstrarii noului dvs. câine.

Cheltuieli suplimentare

  • Jucării și echipamente de instruire
  • Costul lunar al alimentelor
  • Câine tratează
  • Microcipping
  • Ingrijirea cainelui
  • Asigurări de sănătate pentru câini
  • Costul suplimentului lunar (dacă este necesar)
  • O cutie (dacă este dorită)
  • Ingrijire medicala
  • Un guler și o etichetă de identitate

Întrebări frecvente:

Î: Este un husky Siberian un câine de familie bun?

A: Pe scurt, da, Huskies Siberiană fac câini de familie strălucitoare. Ei sunt jucăuși, loiali și, absolut, dragostea de a fi în jurul unei familii mari, mai ales o familie care este dispusă să se joace cu ei. Huskies siberiană au fost crescuți pentru a fi prietenoși, nu agresivi, astfel încât să poată funcționa bine împreună ca câini de sanie. Acest lucru se traduce pentru a fi și un câine de familie mare, de asemenea.

Î: De ce Huskies strigă atât de mult?

A: Plânsul poate fi conectat la un număr de lucruri cum ar fi anxietatea, stresul, supra-stimularea, entuziasmul sau singurătatea. Dacă vă aflați că husky-ul tău plânge mult mai mult decât te-ai aștepta ca ea să merite să te uiți la ceea ce ar putea fi cauza și dacă este că ei plâng din obiceiul rău, poți să te uiți ușor să-ți antrenezi ușor acest lucru Armare pozitivă.

Î: Huskies le place să fugă?

A: Din păcate, da, dar nu este pentru că sunt nefericiți, este pur pentru că au o natură foarte curioasă și au tendința de a fi artiști de evacuare care doresc să iasă și să exploreze lumea. Este extrem de important dacă alegeți să aveți un husky Siberian, că proprietatea dvs. este extrem de sigură și că nu există legături slabe în gard, sau vă puteți găsi pe o vânătoare husky.

Î: Sunt huskies în familia lupului?

A: Deși poate părea că, de la aspectul lor, Huskies Siberian nu mai sunt de fapt lupi decât orice altă rasă de câine domestică. Există anumite excepții în care unele huskies pot fi traversate cu lupi pentru a crea un hibrid de lupi, totuși, un lup husky hibrid este extrem de diferit de cel al unui siberian praf.

Î: Huskies devine gelos?

A: Huskies sunt extrem de căutarea atenției și pot deveni gelos dacă atenția dvs. este în altă parte prea lungă, deci acest lucru nu este întotdeauna motivul comportamentului gelos. Ceea ce poate fi adesea interpretat greșit ca comportament gelos poate fi de fapt un semn de protectivitate, deoarece Huskies sunt protejați în mod natural ca urmare a unei rase de ambalare. Dacă o husky este bine socializată de la o vârstă fragedă sau dacă alegeți să aveți împreună două huskies împreună, veți găsi probabil că acest comportament gelos este mai puțin pronunțat, deoarece acestea au crescut obișnuiți cu alții din jurul vostru.

Î: De ce nu mirosul Huskies?

A: Huskies nu au haina uleioasă pe care o fac o mulțime de câini și este acest ulei natural care generează acel miros cunoscut de câine, similar când un om nu-și spală părul. Lipsa de ulei în haina husky înseamnă, de fapt, că ele nu tind să genereze o mare parte dintr-un miros de câine și înseamnă, de asemenea, că nu necesită scăldat cât de des ca blana lor este mult mai susceptibilă la uscare atunci când este spălat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Siberian husky: informații, caracteristici și fapte