Cum să eliminați în siguranță o bifă de la un câine

Cum să eliminați în siguranță o bifă de la un câine

Nimic nu este mai neplăcut decât să-ți mângâie animalul și să găsească că au o căpătă îngropată în pielea lor. Cu toate acestea, nu puteți trăi doar creatura oribilă în loc - deci cum să mergeți să o scoateți în siguranță?

De ce eliminați căpușe?

În afară de faptul că căpușe sunt paraziți și poate provoca disconfortul dvs. de companie, ele transportă și boli provocate de sânge care ar putea avea consecințe potențial grave pentru animalul dvs. de companie. Eliminarea acestora în siguranță vă va asigura că câinele dvs. este la un risc minim de boală.

Aici trecem prin cei cinci pași simpli pentru a trage în siguranță că bifați de pielea câinelui dvs. pentru a face procesul cât mai ușor posibil.

câine cu căpușe

Scoateți bifarea

Dacă vedeți o bifă de mers pe jos pe animalul dvs., acesta este cel mai bun scenariu. În timp ce este destul de dezgustător să vezi o creatură parazitară care merge peste prietenul tău cu patru picioare, este mai bine să o elimini înainte de a se îngrozia în mod corespunzător în piele. Apucați bifarea fie în degete, fie într-un țesut dacă nu vă place ideea de ao atinge.

Dacă bifarea a devenit deja atașată câinelui dvs., va trebui să o trageți din piele, dar obținerea capului în siguranță este esențială. Există mai multe tipuri de removering că puteți cumpăra în magazine - urmați instrucțiunile date pe ambalajul lor și nu aveți probleme.

Dacă nu ați primit un instrument de eliminare a căpușelor, fără griji - pensete sunt la fel de eficiente, deși nu sunt la fel de ușor de utilizat. Utilizați pensetele pentru a prinde capul creaturii cât mai aproape de piele, deoarece puteți trage încet și cu o presiune constantă. Dacă vă rupeți prea repede, ați putea găsi că capul tipăririi rămâne în spatele pielii și care ar putea lăsa animalul dvs. de companie la risc de infecție.

Odată ce ați scos căpitația, spălați-o în jos, înecați-o într-o ceașcă de apă sau puneți-o într-un recipient sigilat în coșul de gunoi. Nu vrei să se desprindă și să te întorci pe animalul tău de companie. Poate doriți să o salvați într-un borcan pentru a afișa veterinarul dvs. așa cum ar putea fi testat pentru Boala Lyme.

Căpușe sunt, de asemenea, știu să renunțe când sunt atinse cu o țigară aprinsă sau alt obiect extrem de fierbinte, totuși să vă păstrați în siguranță pe animalele de companie, nu recomandăm această opțiune.

Curățați zona

Puteți utiliza fie o ștergere cu alcool, fie chiar doar săpun și apă pentru a curăța locul ranii. Acest lucru va ajuta la protejarea împotriva infecțiilor.

Verificați dacă există o altă bifă

Dacă există o singură căpătare pe animalul dvs. de companie, există o șansă ca să existe altul sau chiar mai multe. Verificați întregul corp al animalului dvs. pentru a vedea dacă există mai multe căpușe - unele locuri comune pentru a le ascunde includ axile, urechile și fața. Dacă aveți a Petal de companie de pe cineva, Utilizați un pieptene dințate fine pentru a prinde orice căpușe mari. De asemenea, trebuie să vă verificați corpul propriu, precum și la oricare dintre celelalte animale de companie care au fost cu dvs. la acel moment.

Ați putea dori, de asemenea: Dog Flea Placi

Revizuirea măsurilor preventive

Cea mai bună modalitate de a face față infestărilor căpușelor este de a le împiedica să se întâmple în primul rând. Asigurați-vă că animalul dvs. de companie se află într-o bază regulată. Puteți alege din coliere, tratamente orale sau topicale - oricare dintre acestea se potrivește cel mai bine de companie. Dacă câinele dvs. utilizează deja un tratament preventiv și încă mai vedeți mai multe căpușe pe animalul dvs. de companie, treceți la un alt brand sau tipul de tratament.

Câine de câine

S-ar putea să doriți să discutați Cele mai bune tratamente de purici pentru câini cu veterinarul dvs. înainte de a alege un produs pentru a vă asigura că faceți alegerea potrivită. Mulți preventivi nu vor respinge de fapt căpușele, dar le vor ucide repede odată ce au mușcat. Deoarece căpușele trebuie să rămână atașate de pielea câinelui dvs. de ceva timp înainte ca orice boli să poată fi transmise, uciderea rapidă va reduce riscul.

În legătură cu o postare: Cel mai bun guler de purici pentru câini

Obțineți o muncă de sânge făcută

Deoarece durează câteva săptămâni pentru majoritatea bolilor suportate de căpușe să fie luate pe un test de sânge, nu trebuie să vă grăbiți să vă luați animalul către VET dacă nu începe să arate semne de a nu fi rău. Unele semne de a căuta includ lamele, letargie și febră.

Dacă locuiți undeva unde căpușele se găsesc în numere mari, ar trebui să examinați boala Borne Borne atunci când câinele dvs. merge la numirea sa veterinară anuală, astfel încât să puteți prinde probleme înainte de a se transforma într-o problemă. Dacă animalul dvs. de companie pare să nu fie rău, amintiți-vă să spuneți medicului dumneavoastră că el a avut o mușcătură de căpușe.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să eliminați în siguranță o bifă de la un câine