Cine este corect? Medicină veterinară bazată pe dovezi (ebvm) vs medicina veterinară holistică

Pentru un proprietar de câine, văzând cel mai bun prieten al lor în primejdie este foarte supărător, ne iubim câinii noștri și au devenit repede una dintre familie. Vom face întotdeauna tot mai bine pentru ei. De obicei, prima persoană pe care o transformăm când câinii noștri sunt în primejdie este veterinarul nostru. Dar, cum rămâne cu alte opțiuni, cum ar fi medicina veterinară holistică. Care este diferența dintre Dovezi pe bază de medicamente veterinare (EBVM) vs. medicina veterinară holistică?

Medicină veterinară bazată pe dovezi vs medicină veterinară holisticăMulți oameni folosesc abordarea holistică cu animalele de companie și ei spun că funcționează foarte bine. Alții nu sunt atât de siguri. Practici bazate pe dovezi și practici holistice au fiecare loc în medicina veterinară, dar este unul mai bun decât celălalt? Sau, ar putea fi opțiunea de a combina cele două și de a obține cele mai bune din ambele lumi?

O privire mai atentă la fiecare dintre ele vă poate oferi o mai bună înțelegere cu privire la beneficiile pe care le pot oferi câinele dvs. Nu este neapărat o competiție, dar mai multe despre alegerea a ceea ce este potrivit pentru nevoile individuale ale animalului dvs. Trebuie să găsiți cel mai sigur și mai sănătos tratament pentru câinele dvs.

LEGATE DE: Dieta RAW pentru câini 101 - Ghidul final

Dovezi bazate pe medicina veterinară vs medicina veterinară holistică: Cine este drept?

Dovezi bazate pe medicina veterinară vs medicina veterinară holistică

Medicina veterinară holistică

Există multe terapii diferite care sunt folosite cu medicina holistică. De multe ori tratamentele holistice sunt confundate cu medicina homeopatică. Remedii homeopate se concentrează pe ajutorul corpului să stimuleze procesele naturale de vindecare cu utilizarea plantelor, mineralelor și a altor remedii naturale.

Medicina veterinară holistică se concentrează asupra sănătății generale a câinelui, nu doar simptomele pe care le arată și folosește o combinație de remedii homeopatice și tradiționale pentru al trata.

Veterinarii holistici nu se opun utilizării metodelor veterinare tradiționale, ei doar aleg să se uite la câinele dvs. ca un întreg și să prescrie cea mai sigură și mai sănătoasă opțiune de tratament.

Citiți ghidul complet: Holistic Dog Health 101 - Ghidul bazat pe știință Ultimate

Tratamentele utilizate în practicile veterinare holistice includ:

Dovezi bazate pe medicina veterinară vs medicina veterinară holistică1. Acupunctura

Acupunctura este utilizarea de a introduce ace foarte fine în anumite zone ale corpului câinelui. Ceea ce acest lucru este echilibrul fluxul de energie.

Această abordare este adesea folosită pentru a controla durerea și poate, de asemenea, vindeca bolile cronice.

2. Îngrijirea chiropractică

Acest lucru vă oferă câinelui cu mâinile pe ajustările spinale care vor funcționa pentru a ușura durerea câinelui.

3. Remedii pe bază de plante

Remediile pe bază de plante sunt folosite pentru a trata multe condiții că câinele dvs. poate suferi de la, de exemplu, pentru alergii alfalfa este recomandată.

4. Masaj

Dovezi bazate pe medicina veterinară vs medicina veterinară holisticăMasajul scade nivelurile de stres ale câinelui prin scăderea hormonilor de stres care sunt în corpul său. Aceasta va crește circulația, va stimula sistemul imunitar și, de asemenea, ușurează durerea.

5. Homeopatie

Homeopatia este uimitoare pentru câinele dvs. și într-adevăr o poate ajuta să se vindece. Lucrul cu homeopatia este că câinele dvs. va fi prevăzut cu o substanță care va cauza de fapt același lucru simptomele pe care le suferă.

Deci, de exemplu, dacă câinele dvs. sa întâmplat să sufere de diaree, el va primi o substanță care ar provoca de fapt diaree. Scopul acestui lucru este de a începe corpul câinelui dvs. pentru ao ajuta să continue să se vindece.

6. Terapie cu laser

Acest lucru este foarte asemănător cu acupunctura, dar în loc să folosească ace foarte fine, se utilizează un laser la nivel scăzut. Laserul vizează anumite părți ale corpului și va ajuta la tratarea multor afecțiuni. De asemenea, poate ajuta după ce câinele dvs. a avut o intervenție chirurgicală.

7. Suplimente nutritive

Suplimentele nutriționale vă vor oferi câinelui cu balanța corectă a vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor și, de asemenea, acizilor grași.

Lucrul de a-și aminti despre medicina holistică este că are ca scop găsirea cauzei rădăcinoase a suferinței câinelui tău, nu doar tratează simptomul. Funcționează prin ajungerea la fel și apoi ajunge să lucreze la vindecarea acestuia, dacă este posibil.

Medicina holistică este într-adevăr un tratament întreg corporal. Întrucât un medic veterinar care practică strict medicina veterinară tradițională se va uita la simptomul pe care îl suferă câinele dvs. și apoi să-l trateze cu remedii pe bază de știință care au fost dovedite de muncă, cum ar fi medicamentele pe bază de prescripție medicală.

Deficiențele nutriționale reprezintă o problemă comună care poate duce la condiții de sănătate foarte grave. Deși un veterinar tradițional poate trata simptomele, cum ar fi pielea mâncărime sau stomacul deranjat, un medic veterinar holistic se va uita la cauza și va recomanda un supliment nutrițional.

Articol conex: 56 cele mai populare suplimente de câini

Ce se gândesc la medicul veterinar tradițional la medicina veterinară holistică?

Dovezi bazate pe medicina veterinară vs medicina veterinară holisticăEi bine, unii veterici îi recomandă, în timp ce alții sunt împotriva practicii.

Motivul pentru care unii veterinari nu recomandă acest lucru se datorează faptului că nu există dovezi științifice că funcționează de fapt.

Dovezi pe bază de medicamente veterinare a fost încercată și testată și funcționează - aceasta este diferența.

Acest lucru nu înseamnă că medicina holistică nu funcționează și mulți oameni cred cu adevărat că le-a ajutat câinii lor să se vindece. Unii oameni Spuneți că medicina veterinară holistică este chiar mai bună decât medicina veterinară bazată pe dovezi.

Nu toate veterinarii sunt în totalitate împotriva practicii, dar problema este că nu au fost efectuate suficiente studii pentru a dovedi că funcționează. Acesta este motivul pentru care veterinele sunt împărțite pe această temă. Unele școli veterinare oferă cursuri în medicina holistică, iar unele veterinarii oferă acum terapii alternative, împreună cu medicina veterinară bazată pe dovezi.

Lucrul cu medicamente alternative este că nu trebuie să așteptați ca câinele să fie bolnav înainte de a încerca. Medicina alternativă poate fi efectuată zi de zi ca măsură preventivă. Trebuie doar să vă amintiți asta Mai multe studii sunt necesare pentru a dovedi Medicina alternativă împiedică boala și bolile.

Făcând acest lucru, sunteți în căutarea de bunăstarea câinelui tău și ar putea chiar să-l ajute să evite boala în viitor. Îngrijirea holistică trebuie să fie o alegere a stilului de viață și nu doar o fad. Odată ce ați început, încercați să nu vă opriți.

Dovezi bazate pe medicina veterinară vs medicina veterinară holistică

Medicină veterinară bazată pe dovezi (EBVM)

Evident, uneori trebuie doar să ajungem la veterinarii cât mai repede. Câinii noștri ar putea fi în durere gravă și disconfort, și nici o cantitate de medicină holistică nu va rezolva problema. Câinii noștri ar putea sufoca pe un os sau ar putea fi în mod constant vărsături. Aceasta este o urgență medicală și are nevoie de tratament veterinar imediat.

VET-ul dvs. va fi acolo pentru a lua raze X, teste de sânge, scanări și orice nevoi de a face pentru a vă ajuta câinele. Pentru asta sunt acolo. Există un timp și un loc unde medicina veterinară bazată pe dovezi este cu siguranță necesară și în situații grave, este locul ca câinele dvs. să fie.

Cu toate acestea, oamenii devin din ce în ce mai mult din ce în ce mai preocupați de medicamente pe care veterinurile le prescriu la câinii noștri.

Ele au efecte secundare și cândva sunt mai rele decât condiția pe care Vet a tratat în primul rând.

Dacă medicul veterinar prevede vreodată medicamente pentru câinele dvs., asigurați-vă că înțelegeți pe deplin posibilele efecte secundare.

LEGATE DE: 10 vaccinuri că câinii pot fi alergici la

Puteți avea cele mai bune din ambele lumi

Dovezi bazate pe medicina veterinară vs medicina veterinară holisticăDa, avem absolut o alegere, iar o mulțime de oameni folosesc atât medicina veterinară bazată pe dovezi, cât și medicina holistică.

De exemplu, dacă câinele dvs. suferă de condiții acute, cum ar fi infecții, febră, convulsii sau insuficiență cardiacă congestivă, evident, veterinarul dvs. trebuie să fie cea mai bună alegere.

Chiar ar putea salva viața câinelui dvs. oferindu-i medicamente care sa dovedit a fi lucrat.

Dacă câinele dvs. suferă de afecțiuni cronice cum ar fi problemele legate de piele și urechii, alergiile, artrita sau displazia șoldului, atunci Medicina holistică ar putea fi cea mai bună opțiune. De asemenea, puteți utiliza o combinație a celor două.

Aceste condiții pot fi o problemă pe termen lung, și mai degrabă decât să ofere comprimatele dvs. de câine în fiecare zi care pot provoca efecte secundare, abordarea holistică ar putea fi mult mai bună pentru utilizarea pe termen lung.

După cum puteți vedea, este într-adevăr complicată. Medicina veterinară bazată pe dovezi este în mod evident încercată și testată și într-adevăr funcționează. Abordarea holistică are, de asemenea, avantaje mari și are, de asemenea, un loc în medicina veterinară.

Medicina veterinară bazată pe dovezi poate fi economisirea vieții și, în anumite momente, câinele dvs. va avea nevoie cu siguranță. Pentru alte condiții, abordarea holistică ar putea fi cea mai bună opțiune. Alegerea este a noastră în cele din urmă. Depinde de noi să oferim cel mai bun tratament pentru cei mai buni prieteni și ca proprietari de câini, vom face întotdeauna asta!

Citiți următorul: Cea mai bună mâncare pentru câini 101 - Ghid de cumpărare a alimentelor pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cine este corect? Medicină veterinară bazată pe dovezi (ebvm) vs medicina veterinară holistică