Homeopatie pentru pisici: ce trebuie să știți

Homeopatie pentru Cats Feature

Homeopatia este o filosofie medicală care are mulți utilizatori efectiv în întreaga lume pentru bolile acute și condițiile cronice. Este folosit de oameni, dar administrat animalelor deopotrivă pentru a vindeca bolile într-un mod mai natural. Ideea principală a homeopatiei este de a vindeca boala din rădăcinile sale.

Nu numai că tratează simptomele ca în medicina convențională. Homeopatia este derivată din latină "Similia similibus curentur" care înseamnă & # 8220; cum ar fi curele ca ". Se bazează pe convingerea că corpul se poate vindeca prin producerea acelorași simptome ale bolii.

Medicamentele homeopate sunt doze de dimensiuni ale moleculei de substanțe naturale. Ele provin din sistemul corporal, plantele, mineralele sau chiar substanțele toxice. La pisici, remediile homeopate sunt foarte reușite.

Istoria homeopatiei

Deja în secolul al IV-lea î.Hr., faimosul medic din Grecia Hippocrates referit la principiul medical al "cum ar fi vindecarea". Cu toate acestea, de-a lungul secolelor, această filozofie sa pierdut. A fost reînviat de medicul german Samuel Hahnemann.

El a inventat homeopatia în anul 1796. Hahnemann a folosit remedii homeopate și pe animale ca începutul homeopatiei veterinare. El a experimentat pentru a găsi doza minimă de remediu corect care trebuia să vindece o boală.

Simptomele bolii sunt afectate de circumstanțele și condițiile lor, așa-numita modalitate. De-a lungul secolului al XIX-lea, homeopatia a devenit o metodă de tratament populară în Europa și SUA.

Homeopatia a ieșit din popularitate la începutul secolului al XX-lea, datorită creșterii abrupte a industriei farmaceutice puternice. Renașterea sa a venit în anii 1970 cu o mulțime de interes și domenii de aplicații până astăzi.

Pregătirea remediilor

Remediile homeopate sunt pregătite într-un mod foarte special. Dozele sunt diluate și amestecate viguros în procesul de sucuitate. Această diluție metodică și succuție se numește Potencia. Potenția în remedii homeopatice este disponibilă chiar și în soluția infinit diluată.

Potencia

Mulți oameni sunt adesea confuzi cu privire la descrierea medicamentelor homeopatice, cum ar fi tinctura C, X, D sau mamă. Toate aceste poteni sunt explicația nivelului de diluare.

De exemplu, tinctura mamă este materialul sursă, cea mai mică diluție posibilă a unei substanțe. C este o diluție 1: 100, în timp ce X (sau D) este o diluție 1:10.

Figura după ce aceste scrisori reflectă numerele de diluare. Aceste potențe sunt administrate fie în biți rotunzi, așa-numitele globuli, pastile la lactoză, pulbere sau preparate lichide.

Mituri și părtinire a homeopatiei

pisica lounging pe un pat

Practicantul dvs. poate alege să administreze fie o singură substanță, fie mai multe substanțe destinate să abordeze mai multe simptome.

Unii sceptici privesc homeopatia ca o pseudo-știință care nu lucrează sau nu aduce rezultate. Multe studii au fost făcute cu privire la ineficiența medicamentelor homeopatice, deoarece lobby-ul companiilor farmaceutice este foarte puternic datorită sumei imense de bani implicați.

Medicamentele homeopatice sunt de obicei foarte ieftine, ușor accesibile și disponibile pe scară largă fără prescripție medicală comparativ cu medicamentele convenționale mult mai scumpe. O altă problemă este faptul că lipsesc studii de cercetare replicabile și dovezi științifice în medicina homeopatică.

Așa-numitul efect placebo este utilizat în mod obișnuit pentru a descrie succesul tratamentului homeopatic. Acest efect înseamnă că oamenii își imaginează că au primit un medicament real care poate duce la un tratament. În medicina veterinară, un efect placebo la animale poate fi considerat foarte puțin probabil ca animalele nu sunt capabile să facă distincția între un medicament convențional sau un medicament homeopatic.

Este doar rezultatul, vindecarea, care contează în acest caz. Noi, ca homeopați veterinari instruiți, pot vedea clar diferența dintre pacienții noștri de animale înainte și după un tratament homeopatic.

Prin urmare, știm foarte bine că funcționează chiar și în acele cazuri în care medicamentele convenționale nu sunt disponibile sau nu reușesc să vindece pacientul.

Utilizarea homeopatiei

Homeopatia este utilizată pentru tratamentul unui număr mare de boli cronice și acute. La nivel mondial, peste 200 de milioane de oameni folosesc homeopatia, printre care 6 milioane de euro numai în SUA. În 2009 deja US $ 2.9 miliarde au fost cheltuite singure în SUA în îngrijirea sănătății cu medicamente homeopatice cu tendință liniară în creștere.

Beneficiile homeopatiei

Homeopatia are beneficii majore în comparație cu medicamentele convenționale. Principalul este că acestea nu au efecte secundare și pot fi utilizate bine pentru toate tipurile de boli diferite.

La animale, ele pot fi utilizate pentru o mare varietate de specii de animale. Mai mult, ele nu distrug intestinul și flora intestinală, care este cazul tratamentelor antibiotice. Remediile homeopate nu au un impact negativ asupra sistemului imunitar și nu provoacă alergii.

În schimb, există unele diluții care pot contribui la îmbunătățirea stării imune a pacientului. Tratamentul pe termen lung, chiar și pe mai mulți ani, poate fi efectuat fără nici o deteriorare a sistemului de organe.

Eficiența costurilor și stocarea ușoară ajută la utilizarea acestora și în țările în curs de dezvoltare.

Sunt remedii homeopate în siguranță?

Datorită procesului de diluare, remediile homeopatice sunt în siguranță, deoarece nu pot fi supradozate ca medicamentele convenționale. În plus, ele nu sunt toxice.

Pot fi combinate medicamentele homeopatice cu medicamentele convenționale?

Cea mai bună modalitate de a folosi medicamentele homeopatice este întotdeauna să le folosească singură, deoarece acest lucru își arată eficiența foarte clar. Astfel, este foarte bine posibil să se ofere pacientului un tratament combinat cu medicamente convenționale care sunt susținute de remedii homeopate. Acest tip de tratament combinat poate duce la rezultate bune.

Utilizarea homeopatiei în medicina veterinară

Hemopatia este utilizată cu succes în multe specii de animale. În mod tradițional, animalele mari și animalele de fermă, cum ar fi vaci, cai și oi au fost cea mai mare zonă pentru utilizarea lor.

În zilele noastre animale mici, cum ar fi pisici, câini, iepuri, cobai și exotice de la Guineea sunt adesea tratate cu medicamente homeopatice. Toate tipurile de păsări, în special, răspund foarte bine la aceste remedii.

Avantaje speciale ale homeopatiei pentru pisici

Remediile homeopatice la pisici sunt distribuite pe scară largă cu un succes remarcabil, fie pentru boli, fie pentru probleme de comportament, cum ar fi anxietatea și stresul. Ele pot, de asemenea, să stimuleze sistemul imunitar al pisicii care este deosebit de util în pisici cu probleme respiratorii, cum ar fi gripa pisică.

Remediile complexe homeopate sunt eficiente în conjunctivită la pisici și boli infecțioase, cum ar fi enterita.

Un studiu a arătat că din 270 de pisici, bolile tratate frecvent cu homeopatie au fost probleme de piele urmate de insuficiența renală, hipertiroidismul și, în ultima vreme, și alte condiții proeminente, cum ar fi artrita și învinoși.

În 80% din pisicile chestionate, a fost realizată o îmbunătățire moderată sau majoră în cazurile de artrită. Problemele cutanate sau dermatita sa imbunatati in 69.6% din pisici și hipertiroidism în 66.7%.

Chiar și în cazurile de insuficiență renală, încă o îmbunătățire moderată de 57.1% ar putea fi observate cu tratamentul homeopatic. Acest lucru a fost confirmat de un alt studiu chiar și în cazul insuficienței renale cronice care ajută la oprirea progresului bolii. Remediile homeopate sunt folosite chiar și în cursurile de comportament ale pisicilor.

Ghid de homeopatie rapidă pentru a trata problemele comune de pisică

Homeopatie Remedii pentru gingivită la pisici

  • Belladonna
  • Acitum nitricum
  • ARSENICUM album
  • Mercurius Solubilis
  • Carbo Vegetabilis,
  • Kreosotum
  • Echinacea

Remedii homeopate pentru vărsături la pisici

  • Nux Vomica (Remedierea generală gastrointestinală, ajută și în constipație)

Remedii homeopate pentru pisici cu alergii

  • Echinacea - stimulează sistemul imunitar
  • Allium Cepa - ochii apoase, nasul de picurare, probleme de membrane mucoase
  • Natrum Muriaticum - strănut, tuse
  • Ferrum fosforicum - umflătură

Remedii homeopate pentru dermatită în pisici

Mâncărime, zgârieturi, alergii cutanate, dermatită alergică de purici

  • Sulf

Alergii

  • Histaminum Hydrochloricum

Abcesele pielii (pentru a ajuta la deschiderea abcesului), îndepărtarea corpurilor străine (e.G. Spini, semințe) de pe piele

  • Siliciu

Infecții cu pielea

  • Rhus tox

Scalduri, arsuri

  • Cantaridă

Remedii homeopate pentru probleme de rinichi și cistită la pisici

  • Cantaridă
  • Berberis vulgaris
  • Solidago Virgauaua

Remedii homeopate pentru pancreatită la pisici

  • Pulsatilla
  • Fosfor
  • ARSENICUM album
  • Nux Vomica
  • Iris versicolor

Remediile homeopate sunt cele mai des date ca o singură substanță. Foarte util la animale și pisicile sunt diluții C30 și C200 care sunt printre cele mai frecvent utilizate potențe homeopatice. În cazuri acute, cum ar fi accidentele și traumele, medicina homeopatică poate fi administrată la fiecare 30 de minute, în timp ce, în general, frecvența de 1 până la 3 ori pe zi este mai frecventă.

În medicina veterinară, bolile sunt tratate frecvent cu preparate complexe sau combinate. Acestea conțin un grup de substanțe homeopatice asociate cu atenție în diferite potențe.

La pisici, preparatele complexe pot fi recomandate foarte bine pentru anxietate, dermatită, comportament și probleme renale. Preparatele complexe homeopate cu medicamente de plante suplimentare sunt folosite și cu succes în pisici.

Cine practică homeopatia veterinară?

Pisica portocalie situată pe spate într-un pat

Pentru a obține homeopatia veterinară pentru pisica dvs., va trebui să găsiți un clinician care este autorizat să practice ca homeopat veterinar.

Depinde de țara care este autorizată să practice homeopatia. În SUA și Canada, asociațiile lor medicale veterinare determină homeopatia veterinară ca parte a medicinii veterinare.

Prin urmare, numai DVM-urile licențiate pot deveni homeopați veterinari care au marele avantaj că medicul veterinar poate decide cu cunoștințe profunde ce fel de medicament pentru tratamentul de utilizat în fiecare caz.

În Europa, depinde de țară, dar există posibilitatea ca un homeopat veterinar sau un medic veterinar holistic să fie un practicant homeopatic instruit și certificat care nu are o diplomă de medicină veterinară și lucrează într-o practică mai holistică de medicină naturală cu acupunctură, flori Bach și Remedii naturale de sănătate.

Cât de scumpe sunt remedii homeopate?

Remediile homeopatice sunt foarte accesibile și variază în medie între US $ 4-US $ și, uneori, până la 20 USD. De obicei, acestea nu sunt acoperite de asigurările de animale de companie sau proprietarii de animale de companie necesită o modernizare a poliței de asigurare.

Concluzie

În ciuda controversei cu privire la eficiența sa, homeopatia este foarte benefică pentru tratamentul bolilor acute, cronice și a problemelor comportamentale la pisici și câini și alte animale.

Ar trebui să fie în mâinile unui medic veterinar homeopatic experimentat, de preferință un medic veterinar cu cunoștințe homeopatice.

întrebări frecvente

Homeopatia funcționează pentru pisici?

Remediile homeopatice la pisici sunt distribuite pe scară largă cu un succes remarcabil, fie în bolile acute, fie cronice. Chiar și problemele comportamentale, cum ar fi anxietatea și stresul, pot fi tratate.

Care sunt efectele secundare ale medicamentelor homeopatice?

Homeopatia nu are efecte secundare. Cu toate acestea, o agravare a stării de boală este adesea observată la debutul tratamentului homeopatic. Acest lucru ar putea fi confundat cu efectele secundare.

În schimb, acesta este semnul clar că medicamentul funcționează conform destinației și corpul pacientului începe să lupte împotriva boala prin afișarea simptomelor sale.

Care este cel mai bun remediu homeopatic pentru durere?

Unele dintre cele mai puternice remedii homeopatice pentru durere sunt Arnica, Aconitum Napellus (Aconite), Bryonia, Belladonna și Rhus toxicodendron (Rhus tox). Cu toate acestea, cel mai bun remediu homeopatic pentru durere depinde întotdeauna de felul de durere, locație și putere pe care va fi decis remedierea corespunzătoare.

Vedeți sursele

Beythien, R.. Beimnung der Konjunkitis Beim Tier Mit Einm Biologischen Präparat
Eine praxiserhebung. BTM, 27 (2), 39-46, 2010

Anetzhofer, J.. Echinacea compositum anunțuri. veterinar. în der terapie von infektionskrankheenen. BTM, 10 (2), 46-60, 1993

Eichentopf, A., Eichentopf, F. Ergebnisse zur Chronischen Niereninsuffizienz der Katze Bei Biologischer Behandlung. BTM, 47 (7), 31-34, 2006

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Homeopatie pentru pisici: ce trebuie să știți