O pilula a fost studiată cu succes pentru capacitatea sa de a prelungi viața la câini

Sherman și Momo
Sherman și Momo. Fotografie: Helén Thompson

Sherman este un Pomeranian de 8 ani al cărui proprietar susține că viața lui nu numai că a fost salvată, dar extinsă de un nou medicament. Rapamycin este o pilulă nouă care este testată pe câini pentru capacitatea sa de a prelungi viața și proprietarul lui Sherman Paola Anderson, care o folosește atât pentru câinii ei, atestă eficacitatea ei.

Rapamycinul a fost utilizat pentru pacienții cu cancer de om, pe baza capacității sale aparente de a încetini creșterea tumorii (demonstrată pentru prima dată la șoareci, care au trăit până la 60% mai mult pe medicament). Din cauza succesului său cu șoareci, oamenii de știință au început acum să o testeze pe câini și oameni.

Rapamycin a fost descoperit pentru prima dată Aproximativ 50 de ani în urmă, locuința ca bacterie în sol pe insula Paștelui (în Pacificul de Sud). Studiile efectuate pe acesta într-un laborator canadian au arătat că a avut potențialul de a încetini efectele îmbătrânirii.

ARLAN RICHARDSON este profesor la Reynolds Oklahoma Center pe îmbătrânire în Oklahoma City și a făcut cercetări anti-îmbătrânire pentru ultimii 40 de ani. El este pe deplin încrezător că rapamicina este cel mai bun candidat actual pentru combaterea îmbătrânirii.

RECOMANDAT: 8 produse de câine cauzând cancer și cum să le eviți

Sherman Pomeranianul
Sherman Pomeranianul. Fotografie: CNN.COM

Cercetările privind efectul drogurilor asupra câinilor se desfășoară la Universitatea din Washington, într-un studiu numit Proiectul de îmbătrânire a câinilor Universității.

Pentru acest proiect, cercetătorii au administrat rapamicină la 16 câini și și-au studiat inimile. Constatările arată că inimile lor au început să funcționeze mai bine, iar imaginile au arătat că inima a apărut mai mult tinere (în conformitate cu Matt Kaeberlein, Co-director al proiectului).

Acei câini au luat-o doar timp de 10 săptămâni; Câinii lui Anderson au luat-o pentru mult mai mult și dorește ca oamenii să știe cât de succes a fost pentru Sherman și Momo. Ea folosește rapamicină atât pe Sherman, cât și de 13 ani, Pomsky Momo. A început să o folosească pe Sherman când sa îmbolnăvit și apoi să se extindă la Momo după ce succesul experimentat de fratele său.

Când Sherman sa îmbolnăvit cu pancreatită acută la scurt timp după ce a fost abandonată la Anderson`s Pet Spa, Anderson la îngrijit înapoi la sănătate și l-au adoptat. Atunci când a avut un accident vascular cerebral, veterinarul lui Anderson ia dat două săptămâni pentru a trăi. Chirurgia a fost extinsă ca o opțiune cu o șansă de supraviețuire de 20%. Anderson nu și-a plăcut această opțiune și a căutat alternative.

Matt Kaeberlein cu câinii lui, Chloe și Dobby
Matt Kaeberlein cu Chloe și Dobby. Foto: Tammi Kaeberlein

Anderson și partenerul ei au consultat pe bază de plante pe care le-au folosit pentru sănătatea umană de-a lungul anilor, care le-au condus la rapamicină. La cercetarea drogului, Anderson a descoperit proiectul de câini de îmbătrânire al lui Kaeberlein și a cerut ca Sherman să fie recrutat. Sherman a fost refuzat, bazat pe sănătate și greutate. Participanții la studiu ar fi trebuit să fie sănătoși și cântăresc mai mult de 40 de lire sterline.

Dezamăgit, dar nu descurajat, Anderson a căutat veterinarii care ar putea să o călăuzească și să prescrie medicamentul; acest lucru nu a fost ușor. Primele 5 au refuzat. 6a au fost de acord să prescrie, dar numai după o consultare cu Kaeberlein pentru a determina doza necesară pentru dimensiunea unui câine Sherman.

LEGATE DE: Holistic Dog Health 101 - Ghid de știință de știință

Paola Anderson cu Sherman (stânga) și Sarah Godfrey cu momo (dreapta). Fotografie: Helén Thompson
Paola Anderson cu Sherman (stânga) și Sarah Godfrey cu Momo (dreapta). Fotografie: Helén Thompson

Sherman a început să ia medicamentul la o lună după accident vascular cerebral. Până când și-a luat prima doză, trebuia să fie hrănit mână și nu putea să meargă. Până a treia zi a medicamentelor, el mânca pe cont propriu. În ziua 7, mergea pe cont propriu.

Înainte de 16 luni (14 luni mai mult decât trebuia să trăiască) și este la fel de activă și agilă ca și înainte de a apărea problemele sale de sănătate.

Deoarece medicamentul a fost atât de reușit la vârsta de 8 ani, Sherman, Anderson a decis să înceapă să o dau lui Momo de 13 ani, de asemenea. În timp ce nu era bolnav, lui Vârsta a fost o preocupare la Anderson și ea a crezut că ar putea să-și prelungească sănătatea și vigoarea.

Rezultatele au fost mari! Momo poate rula mult mai mult decât putea înainte de Rapamycin și are mult mai multă energie. Ca și în cazul oricăror medicamente, există posibile efecte secundare negative cu acest medicament. A fost legată de infecții, diabet și cancer.

Factorii Kaeberlein în faptul că aceste efecte sunt adesea observate la pacienții cu cancer și transplant - persoane care sunt deja bolnavi și care iau doze mult mai mari decât câinii iau (împreună cu alte medicamente). Richardson (expertul în îmbătrânire) este de acord și este atât de încrezător în rapamicină încât îi dă propriului său câine. Terrierul său tibetan de 14 ani are o problemă a inimii, și de când a început să ia drogul, el a acționat mai tânăr. Richardson raportează că câinele a suferit niciunul efecte secundare până acum.

Richardson subliniază că experiența unui câine nu este suficientă pentru a constitui date științifice, dar adaugă, de asemenea, că rapamicina a fost administrată la marmoseturi (maimuțe) fără efecte secundare negative care au fost observate. Acest lucru pare a fi un drog miracol, dar va dura mai mult timp și multe alte studii pentru a determina siguranța și funcționalitatea rapamicinei. Kaeberlein spune că va studia 150 de câini suplimentari în anul următor.

Citirea suplimentară: 20 cele mai fascinante studii științifice pe câini

Sherman și Momo
Sherman și Momo. Fotografie: Helén Thompson

Atenționează că efectul placebo ar putea să fie la joc și îndeamnă oamenii să nu sară spre o prescripție pentru rapamicină doar din cauza succesului său în câțiva câini. El nu-i place, de asemenea, termenul "anti-îmbătrânire", deoarece nu este corect din punct de vedere medical sau științific. El preferă să se gândească la ea ca întârzieri de vârstă, adică încetinirea debutului bolilor de îmbătrânire (cum ar fi boala de inimă).

Sunt, de asemenea, precaut despre entuziasmul Acest nou medicament va cauza. Acesta va fi inevitabil perceput ca un medicament miraculos anti-îmbătrânire. Oamenii vor sări la șansa de a-i da animalele de companie; ei trăiesc un timp atât de scurt, iar pierderea lor este la fel de tare ca și pierderea unui om - cine nu dați câinele (sau ei înșiși) o pastilă pentru a trăi mai mult?

Dar, ca și în cazul tuturor medicamentelor farmaceutice, vor fi necesare prea multe studii pe o perioadă extinsă de timp pentru a înțelege efectele secundare și rezultatul general al utilizării rapamicinei pe termen lung. Acesta nu este un medicament natural natural și, prin urmare, ezităm să cred că nu vine cu unele efecte secundare adverse pentru unii pacienți.

Studiile au descoperit deja că rapamicina poate Creșteți riscul de diabet Prin efectuarea pacienților rezistenți la insulină în timp. Deci, este posibil ca cineva să se tranzacționeze în sănătatea inimii bune pentru sănătatea pancreatică proastă. Acestea sunt doar idei de precauție care au nevoie, dar este necesar să le avem atunci când un nou medicament lovește piața.

Dacă credeți că câinele dvs. ar putea beneficia de a utiliza Rapamycin, consultați medicul veterinar. Cine știe, este posibil să fiți în stare să obțineți încă câțiva ani cu prietenul tău cu patru picioare - și ani sănătoși, la asta.

Citiți următorul: Care este dreapta? Medicină veterinară bazată pe dovezi (EBVM) vs. Medicina veterinară holistică

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » O pilula a fost studiată cu succes pentru capacitatea sa de a prelungi viața la câini