Istoria creșterii câinilor

Istoria creșterii câinilor

Din momente preistorice, oamenii au avut câini de partea lor. Dovezile sugerează că 14.000 de ani în urmă, tovarășii noștri au fost îngropați alături de noi. Dar în ce moment am început să formăm câini prin reproducere? Există o bogată istorie de reproducere a câinilor în modul în care cei mai buni prieteni au început să fie modificați prin generații de către noi.

În ce moment istoria creșterii câinilor Câinii au progresat de la prieteni și vânători la diferitele roluri pe care le angajăm astăzi? Câinii sunt specializați pentru herding și pază, Căutați și salvați, lucrați cu copii și o varietate de alte roluri datorită trăsăturilor fizice și comportamentale. Să ne uităm la modul în care a venit acest lucru.

Istoria creșterii câinilor

Prin fiecare perioadă de timp, am schimbat tactici și metode de management față de creșterea câinilor. Iată progresia istoriei creșterii câinilor.

Creșterea câinilor pre-istorice

Poate fi surprinzător, dar Am început istoria noastră de reproducere a câinilor în vremurile preistorice. Influența asupra esteticii și a proporțiilor nu ar fi fost îngrijită, dar câinii erau încă crescuți pentru un scop și un beneficiu uman. În acest moment scopul nostru a fost supraviețuirea. Ne-a trebuit Protecție și conștientizare de la prădători și ajutor cu hrănirea și vânătoare. Aici au venit câinii!

Protecția predatorului

Deși eram prădători de înaltă clasă, eram încă în pericol de a fi vânate de cei mult mai mari decât noi în vremurile preistorice. Am decis să reparăm două tipuri de câini de protecție. Acei destul de mari și suficient de puternici pentru a ne apăra fizic și vedete pentru a ne avertiza. Cea mai mare și cea mai definită în indivizi musculici au fost crescuți unul cu celălalt pentru a produce cei mai puternici descendenți. Acestea au fost rapid legate și instruite pentru a fi primul fel de câine de protecție.

Pe celălalt capăt al spectrului. Câinii cu reacții rapide și cadre înguste bune pentru alergare au fost crescute pentru a fi orientate, câinele de alarmă al epocii preistorice. Acești câini ar putea să-i avertizeze pe un individ sau un grup când a fost văzut un prădător. Acest lucru a dat oamenilor o șansă de a alerga sau de a apuca arme.

Vânătoare

Câinii care erau lumină pe picioare, agili și aveau fălci puternici și au fost gheare Câini ideale de vânătoare. Oamenii au nevoie de ajutor în Chase de pradă și de luare. Având un câine care este liniștit și rapid poate fi prădătorul perfect, deoarece nu vor fi detectați de pradă pe care o urmăresc. În plus, ei pot ataca rapid prada fără a le provoca să fugă.

Aici au venit ghearele și dinții. Câinele va fi trebuit să tragă prada și Omoară-l atât în ​​mod eficient, cât și rapid pentru a evita atacarea înapoi sau scăparea. Dinții mari pot fixa în jurul gâtului animalului și ghearele își pot ataca picioarele pentru a le aduce rapid. Pradă mică poate fi fixată cu gheare și dinți, care pot ucide rapid animalul.

Câini activi de reproducere

Anterior, înțelegerea creșterii câinilor a fost orientată în jur trăsături fizice cu atât mai mult. Odată cu progresul timpului, vânătoarea a devenit mai ușoară cu instrumentele și prădătorii au scăzut în dimensiune. Nu aveam nevoie de aceleași tipuri de câini. Am început să creăm câinii să fie mai docili și să avem ca tovarăși, lapuri sau câini de muncă. Puterea și agresiunea originală pe care le-au posedat nu erau de obicei necesare. Deși toți câinii s-au schimbat în aparență și au devenit, în general, mai mici și mai puțin musculare. Unii erau încă crescuți în secret pentru agresiune și forță pentru sporturile de sânge.

Cariere

Oamenii au dezvoltat acum industriile și cariere, cum ar fi agricultura și poliția. Acestea sunt posibile rolurile pentru caini să devină benefice. Toate aceste roluri au cerut controlul, prin urmare, de ce reproducerea pentru mai mulți indivizi docili a fost, în general, norma. Un rol-cheie al câinilor a fost Herding în ferme. Acest lucru a cerut un controlat și calm individual Deci nu au făcut rău animalelor. Din punct de vedere fizic, ar trebui să fie agili și activi, astfel încât să poată alerga în jurul animalelor să le dea și să aibă ca rezistența să facă acest lucru, de câte ori este necesar într-o zi.

Un alt rol de angajare este culegerea de pește după pescuit sau păsări după vânătoare. Scopul inițial al Labradors a fost inițial adunarea de pește. Prin urmare, de ce au avut degetele de la picioare, mai multe straturi impermeabile și picioare puternice pentru înot. Având un câine să adune și să aducă înapoi premiile unei vânătoare făcute mai ușor, deoarece mai puțin zgomot a fost cauzat, atât de puțin pradă a fost surprinsă. În plus, a economisit timpul și energia pentru vânători, ar face vânătoare mai ușoară și, de obicei, crește cantitatea de carne adusă înapoi.

În cele din urmă, mulți câini au fost crescuți companie. Noi ca oameni au adorat câini de mii de ani și foarte repede indivizi adecvați pentru casele noastre, stilul de viață și familii. Acești indivizi trebuiau să fie liniștiți în jurul copiilor, jucăuși, blând și se bucură de atenția. De aceea, indivizii docile au fost vizați ca ani au progresat.

Stabilirea cluburilor de kennel

Cluburile Naționale de Kennel
Ghid pentru cluburile de kennel pentru crescătorii de câini

La mijlocul secolului al XIX-lea, Cluburi de kennel au fost înființate Identificați tipurile de rase, monitorizarea liniilor de sânge și crearea gestionării organizate peste creșterea câinilor legitime. Creșterea a devenit populară în această perioadă de timp, iar carierele au fost create exclusiv în jurul reproducerii și vânzărilor câinilor. Standardele de rasă au fost create împreună cu registrele și regulile de înregistrare. Acest lucru însemna că câinii au fost ținute la un standard mai înalt decât oricând. Acest lucru se datorează faptului că numai indivizii care au avut dovadă a liniilor sanguine pure și standarde de rasă MET. Acest lucru ar fi influențat prețurile de vânzare, publicitatea și reputația, ceea ce poate face sau a sparge un crescător.

Cluburile Kennel au fost inițial create pentru anumite zone, cum ar fi American Kennel Club (Akc) si [British] Club de Kennel (KC). Acestea au susținut standardul pentru fiecare rasă, cum ar fi Labrador. Un exemplu al standardului corporal include: Labradorul trebuie să fie cuplate scurt, cu o primăvară bună de coaste care se învârte la un piept moderat ". Există un set de standarde de rasă în ceea ce privește aspectul general al rasei, cap, corp, front-sferturi, haina și trimestrele posterioare. Deși o rasă va avea un standard general, în timp ce trecerea la standarde specifice au fost create pentru a dicta specimenul ideal pentru fiecare tip de rasă.

Cluburile de la Kennel au ramificat în curând să aibă Cluburi specifice pentru rasă. Acestea pot merge mai departe în ceea ce privește cerințele specifice de rasă, sub îndrumarea AKC (dacă cluburile se află în America). Aceste cluburi combină crescătorii și cei interesați să cumpere și să se îngrijească de rasa într-o singură zonă. Multe cluburi mai mici au fost înființate pe o perioadă lungă de timp, deoarece fiecare rasă trebuie să fie convenită de principalul club reprezentantal, în cazul nostru, AKC. Caracteristicile de rasă trebuie să fie stabilite și convenite înainte ca cluburile mai mici să poată reprezenta acest lucru ca o rasă adevărată.

Afișați creșterea câinilor

Odată ce cluburile de kennel au devenit stabilite, arată câinele în curând urmat. Acestea sunt concursuri care idealizați anumite caracteristici exagerate sau câine "ideal" # 8216; din acea rasă care se potrivesc cel mai bine criteriilor dorite. Alte tipuri de emisiuni Crown cele pentru depășirea provocărilor de agilitate fizică sau provocările de formare. Toate acestea se referă la istoria creșterii câinilor. Unele mai mult decât altele, dar natura are cu siguranță o anumită implicare alături de îngrijire.

Standarde și confirmare de rasă

În spectacolele de câine, individul a cărui caracteristică se potrivește măsurătorilor ideale de rasă și aspectului sunt cele care câștigă. Fiecare rasă are cerințe diferite specifice acestora. Caracteristicile unui câine mai ideal sunt la standardul lor de rasă, cu atât sunt mai mari. Acest scor este redus de defecțiuni. Crescătorii vor combina cele mai bune asociere, așa cum au decis să le comparăm cu standardul de rasă. Acest lucru ar trebui să producă un așternut care are câini standard mai mari în comparație cu criteriile AKC. Cu cât este mai mare standardul catelului, cu atât prețul pe care îl pot fi vânduți și cu atât mai mare crescătorul va fi evaluat.

Trăsături fizice și comportamentale sunt, de asemenea, crescute de către crescători pentru a crea puii ideali de câine. Cei cu mai multă energie, viteză și agilitate generală vor fi crescute pentru emisiunile de agilitate. În timp ce cei cu legături umane puternice, control și temperamente ușor de tratare sunt minunate pentru formare și trucuri.

Exemplu de standarde de rasă

Samoyed Standard Chart
O diagramă care prezintă caracteristicile cheie ale rasei Samoyed standardizate.

De exemplu, aici sunt unele dintre Standardele de rasă Pentru Shih Tzu în conformitate cu AKC:

  • Cap - rotund, larg, larg între ochi, dimensiunea sa în echilibru cu dimensiunea totală a câinelui nu este nici prea mare, nici prea mică
  • TRANGMING - picioarele, fundul stratului și anusul pot fi făcute pentru îngrijire și pentru a facilita mișcarea
  • Picioarele - bine dezosate, musculare și drepte atunci când sunt văzute din spate cu stivuri bine îndoite, nu închideți set, dar în linie cu anterioare

Unele defecțiuni Shih Tzu includ:

  • Capul îngust, ochii apropiați
  • Legii
  • Transpânzarea excesivă

Rase de câine bazale

şaisprezece Rase de câine bazale sunt rasele care au dat cea mai genetică influență asupra raselor moderne. Ratele moderne au fost recunoscute temeinic în secolul al XIX-lea, în timp ce rasele de câine bazale se întind mult mai devreme. Acest lucru nu înseamnă că ele sunt cele mai vechi rase, deși unele suprapuneri, există doar de fapt paisprezece rasele vechi de câine. Pe măsură ce rasa Eurasier și Americană Eskimo sunt doar rase de bază de câini și nu sunt vechi. Rasele antice de câine oferă cel puțin o influență genetică în majoritatea raselor moderne, spre deosebire de rasele bazale de câini care dau o influență genetică tuturor raselor de câini moderne.

Vom descrie cele mai influente rase de bază bazale genetice din această secțiune, deoarece acestea au ajutat la crearea astăzi a majorității raselor noastre moderne!

Două studii științifice a pavat calea pentru cunoașterea pe rasele de câine bazale, rasele vechi de câine și influența de rasă genetică. Aceste studii sunt Larson și colab. (2012) care a studiat & # 8216;Regândirea domesticirii câinilor prin integrarea geneticii, arheologiei și biogeografiei& # 8216; și Parker și colab. (2017) care a condus și # 8216;Analizele genomice dezvăluie influența originii geografice, a migrației și a hibridizării asupra dezvoltării createlor moderne pentru câinit`. Acestea sunt studiile pe care le vom referi și vom folosi ca comparații genetice în următoarea noastră secțiune.

Basenji

Basenji este unul dintre Cele mai vechi tipuri de rase, De fapt, descoperit în cele 18 sute și este cel mai recunoscut pentru că a fost câinele original de vânătoare. Ele sunt bine cunoscute pentru că nu posedă o coajă care îi face ideal pentru stealth atunci când vânează. Această rasă scurtă de acoperire vine în patru culori diferite și este puternică și agilă.

Basenji împarte genetica legături cu Azawakh și cu terrierul de șobolan în mod specific, dar deține o bază genetică cu toate tipurile de rasă, în afară de câinii asemănători cu mastiff. Rasele de excepție se răspândesc Bulldogs la Dobermans. Basenji este atât o rasă de câine bazală, cât și o rasă veche de câini și datorită influenței sale genetice uriașe în majoritatea raselor moderne de astăzi în istoria de reproducere a câinilor, nu este de mirare că sunt pe primele opt de rasă de bază bazală influentă listă.

Saluki

Crescute în cei 18 sute din Egipt să fie un agil Vizualizare-Hound, Saluki este cunoscut pentru cadrul îngust și urechile lungi. În mod specific, rasa ar ridica cadavrele păsărilor vânate și ar aduce înapoi proprietarilor lor. Acest lucru a minimizat timpul de întâlnire și a făcut vânătoare mai ușor prin alertarea unei pradă mai puțin viitoare.

Haina lor este, în general, scurtă, ignorând urechile lor bine cunoscute. Care a făcut să trăiască mult mai ușor la temperaturile fierbinți ale Egiptului, mai ales având în vedere energia pe care au folosit-o pentru a strânge prada. Saluki reprezintă o cladă de rase de câine cunoscute sub numele de tipul mediteranean din studiul Parker și a dat influență genetică cel puțin tuturor celor douăsprezece indivizi sub acest nume umbrelă.

Afgan Hound

Afgan Hound este una dintre rasele mai înalte de câine bazale, are o haină lungă și starea standardelor de rasă pe care ar trebui să aibă o blackură pură. Au provenit din Egipt și Afganistan, prin urmare, numele lor, și în mod surprinzător, grosimea și lungimea stratului sunt mai mici decât ideale.

Dar, datorită cadrului lor, ele sunt lumină pe picioarele lor și au mișcări rapide, haina lor nu le cântărește prea mult. Ele se află în aceeași cladă genetică ca Salukis, Cladele Mediteraneană și, prin urmare, va avea o influență genetică asupra aceluiași grup de indivizi. Atât Houndul Saluki, cât și Afganistul au o construcție fizică similară și au contribuit la contribuția la rase deopotrivă.

Samoyed

Samoyed a fost a adus SUA în secolul al XIX-lea, Ele sunt o rasă mică, cu o haină albă de zăpadă. Acești indivizi sunt foarte inteligenți și adorați pentru expresia lor, deoarece arată că zâmbesc. Haina lor este groasă, iar întreținerea este necesară pentru întreținerea sa.

Rasa necesită, de asemenea, o stimulare regulată, deoarece acestea pot deveni frustrate destul de ușor fără exerciții și îmbogățiri. Ignorând două grupuri de rase de câini, Basenji și multe rase vechi de câine, ajutorul Samoyed cu Influența genetică peste majoritatea altor rase de câine moderne. Cu toate acestea, Samoyed este foarte strâns legată de Pomeranii atât genetic, cât și în aparență.

Basal Rase de câine vechi
Lista raselor antice și bazale de câine conform lucrărilor de cercetare.

Chow Chow

Această rasă iubitoare este bine cunoscută pentru stratul său pufos și limba sa neagră, una dintre cele mai bune rase care au una! Au o castan sau o haină neagră și o coadă curbată pe care mulți o vor cumpăra rasa pentru. Chineză de origine, această rasă a fost folosită ca a Companion și câine de pază în China de la 150 î.Hr.

Chow Chows pot fi câini de familie străluciți datorită loialității lor, totuși, acest lucru se poate întoarce în agresiunea lor față de străini și, uneori, alți câini. Această calitate este ceea ce le dă potențialul de a fi câini de pază străluciți. Chow Chows sunt o rasă de origine în categoria Asian Spitz. Ele sunt o rasă de origine pentru multe, dar sunt strâns legate de chinez Shar-Pei și a ajutat la crearea Akita și Shiba inu.

Chineză Shar-Pei

După cum sa menționat anterior, cea mai apropiată rasă legată de chineză Shar-Pei este chow chow. Shar-Peis sunt destul de scumpe și sunt iubiți pentru multe riduri pe fața și corpul lor. Au fost fondate la începutul anilor 1900 în China.

Această rasă are un cap deosebit de mare și un set mare de fălci, acesta a fost un ras deliberat în trăsătură, astfel încât ar fi bine ca un câine de gardă. Fălcile mari ale acestei rase combinate cu ramele lor musculare puternice și trăsăturile de loialitate sunt câinele perfect de protecție, când este pregătit bine. Similar cu vârfurile chow, Shar-Pei chinez ajutat în crearea Akita și Shiba inu. Deși, așa cum se află în categoria Asian Spitz, această rasă contribuie genetic la multe rase moderne.

Husky

Siberian Husky este una dintre cele mai populare rase de astăzi cu frumoasa lor estetică și personalitate loială. Au devenit doar populare în cultura occidentală în secolul XX și Inițial au fost crescuți de tribul Chukchi pentru a fi un câine de sanie. Acesta este motivul pentru care au o haină atât de groasă, mai mult dintr-o blană rezistentă la apă, picioare puternice și rezistență ridicată. Cozile Husky sunt întotdeauna pline și bine izolate, uneori se încurcă sau uneori se odihnesc la cartierele posterioare ale câinelui.

Huskies Siberian sunt al treilea câine din lista noastră în Asian Spitz categorie. Strâns legată de câinele de sanie din Groenlanda și de Malamutul din Alaska, Husky Siberian a avut o influență genetică similară ca chow chow și chineză Shar-Pei.

Dog american Eskimo

O altă rasă mică. Acești pui jucători mici au fost inițial crescuți să fie câini de sanie și au fost mult mai mari și mai puternice. Ei au devenit de atunci mai mici și sunt acum doar alb de culoare, spre deosebire de când erau câini de sanie și erau o varietate de culori. Aceasta este o rasă încrezătoare și prietenoasă care necesită o mulțime de stimulare și îmbogățire datorită inteligenței lor ridicate.

Fără acest lucru, ele pot deveni cu ușurință frustrați și pot începe să afișeze comportament negativ. Câinele american Eskimo este singurul individ din lista noastră care se află în clada de schnauzer. Această rasă a ajutat la crearea atât miniatural, cât și a schnauzerului obișnuit și sunt mai strâns legate de Volpino și Pomeranian.

câine de reproducere
Creșterea câinilor responsabili este o crescătorie de artă și câini sunt artiștii.

Istoria creșterii câinilor - Întrebări frecvente

În cele din urmă, să răspundem la unele dintre întrebările cele mai frecvent adresate.

Cum a început reproducerea câinilor?

Creșterea câinilor selectivi a început alături de domesticire și companie. Pe măsură ce câinii au început să se plimbe alături de noi, am construit legături împreună și un parteneriat. Cu aceasta, oamenii au început să vadă că anumiți pui dintr-o gunoi au fost mai puternici sau mai inteligenți. Acestea ar fi crescute cu un individ la fel de talentat pentru a produce un așternut mai puternic.

Acest lucru a avut loc peste generații și oamenii au început să atribuie roluri câinilor cele mai potrivite. Acest lucru însemna că cei cu agresiune mai mare, mai multă putere, iar dinții mai clară erau câini de vânătoare, iar cei cu picioarele web și rezistența ridicată au fost buni pentru înotul și capturarea peștelui și așa mai departe. Părinții ideali au fost crescuți continuu până când rasele individuale au început să se separe și să aibă propriile lor argumente și contra.

Ce creastă de câini a fost prima pe pământ?

Prima rasă de câine înregistrată vreodată a fost, de fapt, Chow Chow. Desenele și picturile rasei au fost înregistrate pe ceramică datând din nou 206 î.Hr. În prezent, cele mai vechi fosile de câine datând din nou milioane de ani au o structură foarte asemănătoare cu chow chow. Cu toate acestea, această rasă a fost recunoscută în mod oficial de AKC în 1903 și de atunci a fost ținută la un standard de rasă și prezentat în spectacole de câini.

Este câine de reproducere crudă?

Ca orice, dacă aveți motive slabe, o etică scăzută sau o mică cantitate de cunoștințe, poate fi. Dar este tot câinele de reproducere crudă? Absolut nu. Industria de reproducere este plină de oameni care adoră câini și le reproduce pentru experiență și de a oferi familiilor noul lor cel mai bun prieten. Ei vor avea contracte, morale înalte și vă vor face griji pentru fiecare individ în și părăsirea îngrijirii lor.

Fiecare crescător este diferit, ca fiecărui proprietar, iar dacă cineva nu face toate cercetările și pune în toată îngrijirea fiecărui câine merită, atunci nu sunt un crescător care merită recunoscut dacă nu trebuie să le raporteze. Cu toate acestea, adesea nu pot fi criminalizate.

Sunt lupi strămoșii câinilor?

Toți câinii împărtășesc strămoșul comun al Lupii gri, la fel de lupi a evoluat încet și a devenit câini care au fost apoi domesticiți, aceasta a început progresul natural la creșterea câinilor. Inițial, lupii erau prădători care ne-au vânat pe noi sau pradă, privându-ne de mâncare. De-a lungul timpului, domesticirea a avut loc și câinii au început să scape de site-urile noastre. Încet, a fost formată o legătură între oameni și câini, apoi co-habitate. Atât oamenii, cât și câinii mâncau și supraviețuiesc mai bine să lucreze alături unul de celălalt, așa că am evoluat să avem un parteneriat.

Istoria creșterii câinilor este importantă pentru a ști dacă vă aflați în industrie. Ne oferă cunoștințele despre modul în care a venit profesia noastră și este ceva ce ar trebui să fim mândri. În plus, înțelegerea trecutului nostru ne permite să ne controlam mai bine viitorul.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Istoria creșterii câinilor