Istoricul domesticilor (în ani)

Cum câinii au ajuns să fie domesticiți de la lupul lor gri strămoșii sunt o istorie lungă și complexă. Și în funcție de resursele și cercetarea științifică pe care le-ați citit, datele furnizate pentru perioada precisă de timp pe care câinii se împart de la strămoșii lor de lupi gri și au început să evolueze ca o sub-specii separate, care au devenit câine de astăzi domestice, pot varia.

În unele cercetări, se precizează că divergența câinelui domesticat de la lupii gri a început mai întâi undeva între 14.000 până acum 15.000 de ani. În timp ce alte cercetări prezintă ideea că câinele domestic se despicează de la lupi mult mai devreme decât atât, pe baza dovezilor fosilizate, datând la începutul domesticirii moderne de câine la Acum 135.000 de ani.

Într-o mulțime de literatură de astăzi, câinii sunt încă considerați a fi o sub-specii de lupi gri. Se știe că de-a lungul istoriei, și încă până în prezent, lupii vor căuta și rasă cu câini domestici când sunt în zonă care au populații de lupi scăzute. Când aveți nevoie de un partener, lupii vor fi încrucișați cu câini, făcând cele două specii mai strâns legate.

De asemenea, citiți: 10 Diferențe cheie între lupi și câini

Cronologia lupilor și prima apariție a câinilor domestici pe Pământ

Cronologie de lupi și câini domesticiți

120 milioane la 100 de milioane de ani în urmă:

Cel mai vechi cunoaște strămoșii la lupii gri, numit Creodonturi, sunt cunoscute că au trăit în emisfera nordică a lumii, așa cum a existat între 120 și 100 de milioane de ani în urmă.

2.Acum 7 milioane de ani:

Lupii gri, cunoscuți, de asemenea Canis lupus familiaris, a evoluat ca specie.

Cu 135.000 de ani în urmă - acum 14.000 de ani:

Câinele domesticid de astăzi a început să se diferențieze de la lupi gri. Aceasta rămâne o zonă gri, deoarece multe resurse științifice raportează că conformarea factorilor morfologici combinată cu înregistrările fosile indică faptul că câinii domesticiți mai întâi de la lupi gri 14.000 până acum 15.000 de ani, dar există studii genetice care propun o divergență anterioară a câinelui de la lup care a avut loc cu până la 135.000 de ani în urmă.

Un alt factor incert care înconjoară evoluția câinelui de la lupi este dacă (A) Câinii au devenit domesticiți de la lupi în mai multe locații geografice diferite, la momente diferite de-a lungul istoriei sau (b) Câinii au devenit domesticiți de la lupi în timpul unei singure ocazii de domesticire, cu mai multe cazuri de inter-reproducere între lupi și câini care au loc după evenimentul inițial de domesticire. Studiile genetice sugerează că s-ar fi putut întâmpla niciun scenariu.

Rezultatele recente ale cercetării științifice care înconjoară domesticirea câinelui

În anul 2014, două studii științifice separate care au folosit rezultatele "secvențialității genomului întreg" ale câinilor și lupilor de astăzi, combinate cu Radiocarbon Dating și evaluarea științifică și re-calibrarea ratei de mutație a lupilor pentru a dezvălui că divergența genetică a câinilor domestici de astăzi de la lupii gri au început între 40.000 până acum 27.000 de ani în urmă.

În anul 2017 o echipă internațională de cercetare a analizat ADN-ul a doi câini preistorici pentru a înțelege mai bine istoria domesticirii câinilor. Rezultatele publicate de colegi ale echipei au arătat că domesticirea câinilor a început în primul rând în timpul unui singur eveniment în care câinii moderni de astăzi sa despicat de la o populație de lupi gri, între 40.000 și 20.000 de ani în urmă.

LEGATE DE: Studierea comparing lupi și câini explică de ce caninii sunt cei mai buni prieteni noștri

Cronologia domesticii de câine prin interacțiunea lor cu oamenii

Cronologia domesticii de câine prin interacțiunea lor cu oamenii

Acum 4 milioane de ani:

Primii strămoși ai rasei umane de astăzi, numite hominide (sau mari maimuțe) au început să se dezvolte.

1.8 milioane la 18.000 de ani în urmă:

Primul primate umane, numit Homo Sapiens au început să evolueze și să se extindă de la aproximativ 1.8 milioane la 10.000 de ani în urmă.

Cu 17.000 de ani înainte de epoca comună (BCE):

Un fosil al câinelui intern a fost descoperit în Yorkshire, Anglia.

15.000 de ani la 10.000 de ani BCE:

Șefii a doi câini domestici au fost descoperiți în Rusia de Vest.

12,500 de ani BCE:

Bărbații în timpul acestei perioade de timp au trebuit să vâneze animale și să adune plante pentru alimente pentru a supraviețui și au început să-și dea seama că lupii au fost ridicați pe lanțul alimentar ca oamenii, dar au fost destul de ușor să conțină, să se hrănească și să treacă, așa că omul a început omul să contemple potențialul speciilor umane care lucrează împreună cu lupii, astfel încât lupii să poată ajuta oamenii în vânătoare și adunare și să ofere protecție împotriva prădătorilor mari, cum ar fi Bison, deoarece lupii au putut să ia bizon în jos, în timp ce puțini la nr alte specii (alături de om) au fost capabile de o astfel de faptă.

În consecință, în acest timp în istorie este când câinii au început să evolueze cu adevărat în tovarășul domestic de astăzi la oameni, prin faptul că mituirea lupilor vechi în propriile triburi, oferind lupi cu adăpost consistent și mâncăruri delicioase, ca o compromis pentru Lupii care lucrează cu oamenii lor pentru a vâna și a lua alte mamifere.

Realizând cât de bine le-a elaborat relația lor cu lupii, omul a început să reproducă în mod intenționat lupii semi-domestici, care au condus la primele rase ale câinelui domestic, care, în cele din urmă, a condus la varietatea largă de diferite rase de câine diferite care există astăzi.

12.000 de ani BCE:

Arheologii descoperă fosile și rămășițe de câini domesticiți în Europa, Asia și America, situate în mod specific la siturile mezolitice.

10.000 de ani BCE:

O colecție de oase canine care sunt mici în dimensiuni se găsesc în Orientul Mijlociu. Rămășițele fosilizate ale unui catelus sunt descoperite, în mod intenționat și îngropate cu atenție, cu o ființă umană, într-un loc de înmormântare natural, situat în Valea Iordaniei din Israel, indicând faptul că oamenii și câinii domestici au devenit tovarăși apropiați, astfel încât oamenii să fie îngropați de-a lungul - la câinii lor domestici.

Această constatare indică, de asemenea, că în acest moment în istorie, câinii domestici au fost iubiți și respectați suficient pentru a primi înmormântări corespunzătoare.

8.000 de ani BCE:

Primul câine rămâne să arate semne dramatice ale schimbărilor fizice care au avut loc pentru a diferenția câinii domestici de cea a strămoșilor lor de lupi sunt descoperiți într-o peșteră din Irak, în care oasele câinelui care fusese crescute în mod specific pentru a avea o maxilară mult mai mică Bones și dinții mai mici decât lupii, a fost găsit.

5.900 de ani BCE:

A început domesticirea câinilor din China.

3.000 de ani BCE:

Primii strămoși ai speciilor de animale domestice de sânge, Foxhound și Draw Hound au apărut mai întâi, dar nu ar fi pe deplin stabilite ca rase pe care le sunt astăzi înainte de 1800 ".

2.000 de ani BCE:

Cele mai multe rase ale acelei câini de domiciliu din perioada de timp au fost legați de rasele de câine Basenji, Saluki, Greyhound, Mastifii și Dachshund și au fost încă considerate a fi subordonate oamenilor și au fost tratate ca atare, fiind folosite în principal ca vânători sau câini de urmărire mai degrabă decât păstrat ca animale de companie prețioase și răsfățate.

Cu toate acestea, o rasă în special, șacalul, a fost considerată sacră în această perioadă în istorie și a fost tratată ca atare.

750 de ani BCE:

În acest moment, câinii au fost utilizați de către oameni numai în scopuri domestice. Focul de distracție este că în această perioadă de timp, romanii au creat mai întâi versiunile originale ale semnelor "Feriți-vă de câine" pe care îl folosim astăzi, numai semnele lor au fost menite să fie folosite pentru a avertiza oamenii să se uite la câinii care se învârteau , și să se asigure că nu le pasi pe ele, în loc să avertizeze pentru a rămâne departe sau altfel "Feriți-vă de câine".

Acest fapt distractiv arată că atitudinea omului de la vederea câinilor ca fiind doar creaturi subordonate care au fost destinate doar pentru a servi omul și a ajuta la cerințele de vânătoare și de muncă ale omului, au început să se îndrepte spre atitudinile actuale ale omului cu privire la câini ca animale de companie care ar trebui să fie tratați cu bunăvoință și echitabilă, cu dragoste și respect în această perioadă de timp.

74 ani BCE:

O pictură în stil mural descoperit lângă Pompei arată că romanii au folosit câini domesticiți pentru a le ajuta.

Indiferent dacă această practică a evoluat din cauza nevoilor omenești a omului, o pereche mai bună de ochi pentru a le vedea prin moduri întunecate și / sau pur și simplu datorită pierderii vederii care vine împreună cu vechime și anumite boli.

Pictura care a fost găsită oferă dovezi pentru primii câini domestici care au fost folosiți ca câini de ghidare care apar în această perioadă de timp, deschizând calea animalelor uimitoare de astăzi.

Anul de 1.000 în epoca comună sau actuală (CE):

Femeile sunt cunoscute pentru a păstra câinii în Roma și China, în special rasa de pegeneză. Acest lucru a avut loc în această perioadă de timp, deoarece căldura pe care această rasă de câine o oferă prin păstrarea în poala omului a fost considerată a fi un remediu pentru durerile obișnuite de stomac.

În perioadele romanilor este când știm că anumite rase de câini domestici au început să fie selectați în mod intenționat și crescuți pentru a produce câini de o culoare specifică, pentru roluri specifice.

De exemplu, pentru a diferenția câinii domesticiți de la lupi, câinele păstorului a fost crescat pentru a fi alb în culoare, în timp ce un câine de fermitate ar trebui să fie crescut pentru a avea un strat negru pentru a fi mai bine capabil să se sperie și să-i urmărească pe hoți să fure de la Farmetrul.

Acest concept și comportamentul selectiv de reproducere a deschis calea pentru creșterea selectivă care a condus la 400 de rase de astăzi de câini casnici care au fost crescuți pe baza nevoilor, credințelor și dorințelor individuale ale unor grupuri specifice asupra oamenilor lumea.

1.100 CE:

În această perioadă de timp, (care este 12a Centura), este momentul în care istoria dezvăluie o creștere dramatică a tuturor animalelor, inclusiv câinii domestici, ca fiind documentată ca creaturi care ar trebui să fie respectate și empatizate, în loc să fie abuzate și brutalizate.

Istoria domesticirii câinelui (în ani)Acesta este un sentiment care a rămas cu oamenii, până în ziua de azi, și care ne-a provocat credințele și opiniile noastre despre etica lucrurilor, cum ar fi vânătoarea și capturarea animalelor, precum și utilizarea lor pentru a experimenta progrese medicale și pentru a lua blană și diverse alte materiale din cauza uzelor noastre cosmetice, pentru a evolua și a schimba timpul. Care a dus la tratamentul echitabil și etic al animalelor fiind un subiect controversat și fierbinte dezbătut de-a lungul timpului și în prezent.

Un lucru este sigur, oamenii iubesc profund câinele lor și câinele iubesc profund oamenii lor. Câinii sunt printre, dacă nu cele mai loiale creaturi de pe Pământ și avem strămoșii noștri vechi să-i mulțumesc pentru luarea în lupi sălbatici și transformându-le în câini domesticiți.

Citiți următorul: 25 de rase de câine de lup

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Istoricul domesticilor (în ani)