Chineză dog rames - listă de top, origins, specificități & prețurile

Chineză Dog Breeds - Listă de top, Origins, Specificități și prețuri

Vrei să știi totul despre rasele de câine chinezești? Vom aduce cunoștințe exclusive despre aceste rase chinezești speciale și populare. În plus, vom vorbi despre cultura Chinei spre câini și despre festivalul controversat Yulin.

Vom șterge stereotipurile comune asociate cu China și carnea de câine, precum și o revizuire inspirată a celor mai iconice rase chinezești pe care le puteți găsi în întreaga lume.

Asigurați-vă că vă verificați și noi Lista de rasă de câini all-americană!

Istoria câinilor chinezi

Potrivit dovezilor, câinele a fost unul dintre cele mai vechi animale domesticite în China, deoarece arheologii au descoperit că caninul rămâne în așezările neolitice Yangshao, care sunt cele mai vechi din țară.

În plus, după analizarea acestor rămășițe, oamenii de știință au aflat că au împărtășit asemănări cu rasele japoneze câine, cum ar fi Shiba inu, Ceea ce ne face să credem că sunt tipul spital.

Rasele chineze variază foarte mult în caracteristicile lor. Puteți găsi câini uriași cu haine maiestice, cum ar fi mastifful tibetan, și câini de foc, de dimensiuni medii, cu dimensiuni reduse, precum și câini de shar-pei, precum și câini de petite, cum ar fi puii de peziune sau fără păr, cum ar fi mancaurul sau chinezii crescuți Câine.

Oamenii chinezi mănâncă câini?

China este cel mai mare consumator de carne de câine din lume, înregistrând aproximativ 20 de milioane de câini pe an pentru consum. Cu toate acestea, deși numerele par prea mari, doar o minoritate de popor chinezi include carne de câine în dieta lor (0.14% pe o populație de 1.4 miliarde de oameni).

Prin urmare, deși este acceptabilă și legală, majoritatea oamenilor din China nu mănâncă carne de câine. Oamenii care trăiesc adesea în Guangxi (regiunea în care se află Festivalul Yulin) și Guangdong.

În plus, merită remarcat faptul că milioane de cetățeni chinezi au votat în favoarea unei propuneri legislative Ban Trade de carne de câine.

Cu toate acestea, deși este legal în China continentală, este ilegal în Hong Kong datorită 1950 de reglementări câinilor și pisicilor.

Lychee și Festivalul de carne de câine din Yulin

Lychee și Festivalul de carne de câine este ținută la Yulin în fiecare an în timpul solstițiului de vară. După cum sugerează clar numele, participanții merg să mănânce lychees și carne de câine.

Cu toate acestea, festivalul nu este atât de vechi, pentru că a început în 2009. Durează zece zile, unde Potrivit statisticilor BBC; Participanții consumă aproximativ 10.000 până la 15.000 de câini. Câinii sunt ținute în cutii care așteaptă să fie jupuite și gătite, ceva care a declanșat dezaprobarea majoră de către cetățenii chinezi și la nivel internațional.

Cu toate acestea, din cauza presiunii sociale masive, festivalul a pierdut terenul și în conformitate cu statisticile, Consumul de câini în timpul celor 10 zile a scăzut la 1.000. Acest fapt ajută la a arăta că mâncarea de carne de câine nu este o practică răspândită, deoarece stereotipurile par să o descrie.

Prin urmare, potrivit experților, zilele festivalului de la Lychee și Dog sunt numerotate, deoarece participarea este abandonată an de an.

Oamenii chinezi dețin câini de companie?

În comparație cu deceniile anterioare, Când gardienii roșii Mao Zedong sacrificați animalele de companie pentru că le-a privit ca un lux burghez, oamenii chinezi au început să dețină mai mulți câini, deoarece țara devine mai bogată.

Potrivit statisticilor, există aproximativ 180 de milioane de câini în China, iar proprietarii lor cheltuiesc aproximativ 7 miliarde de dolari pe îngrijirea lor (predicție pentru 2020). În plus, industria animalelor de companie crește la o rată impresionantă de 20% pe an.

Prin urmare, a devenit mai normal ca poporul chinez să dețină câini, în special în sectoarele mai bogate ale societății. Statisticile și stilul de viață reflectă clar.

Top 19 rase de câine chinezești

Acum că aveți un fundal solid despre istoria și cultura care înconjoară rasele chineze de câine, este timpul să vorbim despre ei în termeni concreți.

1. Tibetan Spaniel

Chiar dacă au cuvântul spaniel în numele lor, spanielii tibetani sunt diferiți de spanielii normali, deoarece nu sunt Gundogs. Ele sunt mici și au un strat dublu matasos care conturnează întregul lor corp, cu o coadă tipică de păr care înconjoară gâtul. Coata de spaniel tibetană poate fi:

  • alb
  • Negru
  • Black & Tan
  • Cremă
  • roșu
  • Saby
  • Aur

Ele sunt afectuoase, iubitoare, alerte și active. Datorită acestor trăsături, ele sunt câini de familie ideali și sunt excelenți de urmărire. Cu toate acestea, ele tind să fie în afara străinilor.

Ei au o LIFEPAN de 12 până la 15 ani și sunt susceptibile la aceste probleme de sănătate:

  • Luxarea patellară
  • Atrofia retinei progresivă (PRA)
  • Entropia
  • Dispăsia retinală
  • Epilepsie

Prețul mediu pentru un catelus tibetan spaniel variază de la $ 800 la 1.200 USD USD. Puii de la linii de sânge de top și pedigree superioare vor vinde pentru mult mai mult.

2. Gura osoasă (Guzui)

Această rasă este tipul original al Shar-Pei, prin urmare, este destul de similar. Haina sa poate veni în culori diferite: albastru, albastru-negru, negru și maro-maro, roșu, fawn sau cremă.

Câini de gură osoasă sunt agile, active, tenace și curajoase. Prin urmare, au fost folosite pentru activități cum ar fi vânătoarea, paza și lupta. Ei sunt foarte loiali proprietarilor lor, dar au nevoie de o pregătire adecvată pentru a-și modela caracterul corect.

Lifespanul lor variază de la 7 la 15 ani și ar trebui să aveți grijă de următoarele probleme de sănătate:

  • Displazie de șold
  • Cot dispăsia
  • Luxarea patellară
  • Hipotiroidismul
  • Dispăsia retinală
  • Entropia
  • Infecții cu pielea

Un catelus autentic Guzui vă va costa între 250 $ și $ 2.500 USD. Este foarte asemănător cu prețurile lui Shar Peis.

3. Dog chongqing chinezesc

Câinele chongqing chinez este o rasă antică de dimensiuni medii care există de la Han dinastia. Este caracteristică datorită stratului său scurt de mahon și a mușchilor vizibili puternici. Ei au o construcție compactă și densă, care prezintă puterea și agilitatea și de aceea fermierii chinezi i-au folosit pentru vânătoare de iepuri la mistrețul sălbatic.

Ele sunt loiale, protectoare, independente, auto-asigurate și dominante. Prin urmare, ei au nevoie de formare fermă pentru a-și exploata cele mai bune personaje. Ei sunt câini de familie buni atunci când sunt instruiți în mod corespunzător, dar și câini de vânătoare excepționali și câini de gardă.

Prețul mediu pentru o Puppy Chongqing variază de la $ 1.800 la $ 2.500 USD. Topurile de sânge și pedigree superioare vor conduce prețul în sus. Rasa este destul de rară.

Ei au o durată de viață excepțională de 17-18 ani, și datorită faptului că a fost crescută în condiții dure, cu puțină intervenție umană, ele sunt una dintre cele mai sănătoase rase din lume. Ele sunt predispuse doar la anumite probleme, cum ar fi displazia șoldului și displazia cotului.

4. Dog chinez crested

Acesta aparține grupului de câini fără păr și vine în două soiuri:

  1. Pulbere, și
  2. Fără păr.

Ele sunt caracteristice corpului lor gol, piele moale, umblă lungi, urechi erectice și capete în formă de pene.

Ei sunt jucăuși, activă, fericită și de dragoste. Ele sunt minunate, dar ele pot fi, de asemenea, aglomerate și, prin urmare, trebuie să le puteți da o mulțime de atenție și afecțiune pentru a le menține fericiți.

Un autentic Puppy chinez crested vă va costa între tine $ 1.000- $ 4.000 USD. Superiorul pedigree și cu atât mai prestigioasă linia de sânge, cu atât va fi mai scumpă.

Ei au o speranță de viață de 13-15 ani și sunt câini sănătoși, dar sunt predispuși la dezvoltarea acestor probleme de sănătate:

  • Luxarea patellară
  • Atrofia retinei progresivă (PRA)
  • Lensament lentilă
  • Glaucom
  • Convulsii
  • Surditate

5. Câinele imperial chinezesc

Câinii imperiali chinezi sunt mici și luminoase, populare pentru fața lor scurtă, cu ochii rotunzi și nasul petite. Mai mult, stratul lor maiestuos și pufos le face să fie remarcabile și pot veni practic orice culoare, fiind albă, cremă și negru cele mai populare. Rasa este adesea numită miniatura shih-tzu.

Ele sunt energice, pline de viață, inteligente, sociale, de ieșire și cooperative. Îi place să joace, dar știu și cum să se așeze și să rămână liniștiți. Formarea procesului foarte bine și, prin urmare, fac câini de familie excelenți, în special pentru începători.

Prețul lor poate varia de la $ 600 la $ 4.000 USD. Depinde de reputația amelioratorului, a pedigreei și a liniei de sânge. În plus, certificatele de sănătate joacă, de asemenea, un rol fundamental.

Ei pot trăi între 12 și 15 ani și sunt o rasă sănătoasă. Cu toate acestea, ei au tendința de a dezvolta aceste probleme de sănătate:

  • Displazie de șold
  • Nări ciudate
  • Atrofia retinei progresivă (PRA)
  • Glaucom
  • Hipoglicemia

6. Chow Chow

Chow Chows sunt câini antice, mari, compacte și puternice, ale cărei farfurie de leu în jurul umerilor și a capului le face să fie suportate de alte rase. Expresia lor de snobi și mersul lor cu picioare rigide le fac unic.

Chow Chows sunt devotați și protejați și, prin urmare, fac câini de protecție excepțională. Îi iubesc familia și îi vor proteja întotdeauna. Cu toate acestea, ele tind să fie înlăturate cu străinii și pot fi agresivi, dar îl puteți remedia cu pregătire adecvată și timpurie.

Prețul poate varia de la $ 900 la $ 8,000 USD, care depinde de linia de sânge, de pedigree și de reputația amelioratorului.

Un chow chow poate trăi între 9 și 15 ani. Trebuie să țineți cont de aceste probleme de sănătate:

  • Displazie de șold
  • Cot dispăsia
  • Luxarea patellară
  • Glaucom
  • Distichiaza
  • Cataractă
Chow Citează câinii de corking
Chow Chows sunt câini foarte iubiți și îngrijiți, dar sunt, de asemenea, o rasă veche de câini dezvoltată pentru a lucra din greu, gardă, recuperare și turma.

7. Chin japonez

Contrar propriului nume, bărbia japoneză este considerată că a provenit din China. Este, prin urmare, binevenită pe această listă chineză de rasă de câini!

Chin japonez este Petite, are un cap larg mare, ochi largi și un bot larg larg care îl aduce o privire caracteristică orientală. Haina lor este moale și pene și poate avea următoarele culori:

  • Lămâie și alb
  • Saby and White
  • Roșu și alb
  • Alb-negru

Poate fi, de asemenea, tri-color.

Ele sunt sensibile, inteligente, afectuoase și receptive. Ele sunt, de asemenea, independente, dar dorința lor de a vă face este mult mai mare. Ei fac tovarăși excelenți, iar ei sunt atenți la străini, pot servi ca vegheri.

Prețul variază de la $ 1.500 la $ 2.500 USD. Puppies de la linii de sânge de top și cu un pedigree superior vor costa întotdeauna mai mult.

Ei au o durată de viață de 12-14 ani și sunt câini sănătoși. Cu toate acestea, acestea sunt predispuse la aceste probleme de sănătate:

  • Luxarea patellară
  • Cataractă
  • Atrofia retinei progresivă (PRA)
  • Murmurs de inimă
  • Hipoglicemia

8. Kunming Wolfdog

Kunming Wolfdog sunt similare cu ceilalți câini Spitz și sunt similare cu păstorii germani, dar ei stau în spate în spate. Ei au urechi, un corp puternic și haina lor au o blană mai scurtă și o culoare groasă, care poate fi o nuanță de rugină adâncă, alb și lumina de lumină pentru a numi câteva.

Ei sunt deosebit de inteligenți, sigur, încrezător, jucaus, energic și curios. Ei iubesc să învețe și, prin urmare, pot fi instruiți pentru aproape orice sarcină.

Prețul pentru un cățeluș Kunming Wolfdog variază de la $ 800 la 1.200 USD USD. Prețurile mai mari sunt pentru câinii care provin din linii de sânge de top și au un pedigree superior.

Ei pot trăi între 12 până la 14 ani și sunt predispuse la aceste probleme de sănătate:

  • Cot dispăsia
  • Displazie de șold
  • Balonare
  • Osteochondroza disecatoare
  • Atrofia retinei progresivă (PRA)
  • Cataractă
  • Boala von willebrand

9. Miniatura Shar-Pei

Miniatura de Shar-Peis sunt practic aceleași ca un Pei normal Shar, dar sunt mai mici la o înălțime de numai 14-17 inci și 25-40 de lire sterline în greutate.

Mini Shar-Peis sunt afectuos, jucaus, adaptabil, alertă și încrezător. Ele sunt, de asemenea, independente, ceea ce poate provoca anumite probleme, dar le puteți remedia cu o pregătire adecvată. Ei au aceleași trăsături de temperament ca și originalul Shar-Pei.

Prețul pentru o Miniatura Shar-Pei vă va costa oriunde între 1.500 $ și $ 2.500 USD.

Ei pot trăi 9-11 ani și au tendința următoarelor probleme de sănătate:

  • Displazie de șold
  • Cot dispăsia
  • Entropia
  • Atrofia retinei progresivă (PRA)
  • Dispăsia retinală
  • Alergii cutanate

10. pechinez

Pekingese sunt petite, Stocky și surprinzător de musculos și greu pentru dimensiunea lor. Are un strat dublu glorios, unde stratul interior este gros și moale, iar stratul exterior este lung, grosier și drept. Își aduce un aspect asemănător cu leul.

Ele sunt minunate, afectuoase, jucăușă și dornică să vă rog. Cu toate acestea, ele sunt în afara și precaut cu străinii. Prin urmare, ei fac câini de familie și vegheri excelenți. Ei răspund cel mai bine la formarea pacientului.

Prețul pentru un cățel autentic Pekingses variază de la $ 600 la 1.100 $ USD. Deși, poate fi mai scump dacă provine dintr-o linie de sânge campion.

Ei pot trăi 13-15 ani și sunt predispuși la aceste probleme de sănătate:

  • Luxarea patellară
  • Keratoconjunctivita Sicca
  • Distichiaza
  • Abraziuni corneene
  • Trichiasis

11. Mops

Mops este popular datorită aspectului său caracteristic. Corpul lor în formă de baril, picioarele scurte, dimensiunea miniaturală, pieptul larg și pieptul aplatizat - împreună cu stratul său scurt - fac-le unic pe acest fel.

Jenny și Gipper, primul Grand American Grand Champion Pug să vină în Australia
Granul intitulat înainte de vârsta de doi ani, Gipper este primul Grand American Champion Pug să vină în Australia.

Ei sunt dornici să vă rog, ei iubesc atenția, ei sunt jucăuși și minunată. Cu toate acestea, ele pot fi încăpățânate și, prin urmare, au nevoie de formare fermă și consecventă.

Prețul unui cățel Pug poate costa oriunde de la 600 la 6.000 $ USD. Cele mai scumpe specimene provin din linii de sânge de top și includ drepturile de reproducere și, bineînțeles, sunt de calitate.

Ei pot trăi 12-15 ani și sunt predispuși la următoarele probleme de sănătate:

  • Luxarea patellară
  • Displazie de șold
  • Pug encefalită de câini
  • Legg-Perthes Boala
  • Distocia (probleme de naștere)

12. Shar Pei

Shar Pei este renumit pentru haina sa încrețită, limba albastră și ochii adânci. Corpul său este de dimensiuni medii, dar expune puterea și puterea. Stratul său scurt și dur poate veni în următoarele culori:

  • Saby
  • Negru
  • Cafeniu
  • Nisip
  • roșu
  • Liliac
  • Caisă
  • Ciocolată

Ei au trăsături contrastante de temperament. Ele sunt minunate și afectuoase cu familia lor, dar sunt, de asemenea, teritoriale, independente și au tendința de agresivitate. Prin urmare, o pregătire timpurie, adecvată și consecventă este esențială.

Un catelus Shar-Pei poate costa oriunde $ 600 la 1.500 USD USD. Prețul final va depinde de certificatul pedigree, linia de sânge, reputația crescătorilor și a certificatelor de sănătate / inspecții.

Acești câini pot trăi 9-11 ani și sunt sănătoși, dar sunt susceptibili la aceste probleme de sănătate:

  • Displazie de șold
  • Cot dispăsia
  • Luxarea patellară
  • Atrofia retinei progresivă (PRA)
  • Dispăsia retinală
  • Entropia
  • Alergii cutanate

13. Shih Tzu

Shih Tzus sunt mai înalte decât mai mult, corpul lor este robust, iar capul rotund este corect proporționat cu dimensiunea sa. Ochii lor sunt, de asemenea, proeminenți, ceea ce le aduce o privire caracteristică. Haina sa este lungă, dreaptă și elegantă și poate fi practic de orice culoare.

Shih Tzus sunt afectuoase, loiale, alerte și ieșire. Ei sunt tovarăși excelenți, dar de asemenea de supraveghere.

Prețul de piață pentru un shih tzu este în jur $ 500- $ 1.000 USD. Pedigree și linia de sânge vor influența cel mai mult prețul.

Ei au o durată medie de viață de 10-16 ani și au tendința de a dezvolta aceste probleme de sănătate:

  • Displazie de șold
  • Luxarea patellară
  • Colaps trahea
  • Atrofia retinei progresivă (PRA)
  • Proptoză
  • Alergii
  • Infecții ale urechii

14. Mastiful tibetan

Tibetan Mastiffs sunt uriașe, măsurând peste 26 de centimetri și cântărind peste 100 de kilograme. Ele sunt musculare, puternice și substanțiale și merită acest loc în orice listă de rase de câini chinezești. Au o expresie blândă și nobilă. Mastifii tibetani au un strat dublu, unde subsolul este moale, greu și looly, în timp ce stratul exterior este gros, grosier și lung și poate veni în următoarele culori:

  • Negru
  • Negru și bronz
  • Maro
  • Aurul roșu
  • Maro și bronz
  • Albastru gri

Ele sunt foarte protejate cu familia lor, în special cu copiii. Cu toate acestea, ele sunt independente și teritoriale, ceea ce le face să fie vigilente, liniștite și de aloof.

Prețul pentru Mastiff Tibetan este de 1.500 - $ 5.000 USD. Depinde de linia de sânge de la și de pedigree. Cu toate acestea, unele specimene rare pot costa peste un milion de dolari, cum ar fi Mastifful roșu tibetan, "Big Splash", Vândute unui om de afaceri chinez.

Ei pot trăi 12-15 ani și sunt sănătoși în general, dar pot dezvolta aceste probleme de sănătate:

  • Displazie de șold
  • Cot dispăsia
  • Hipotiroidismul
  • Neuropatie demielinatoare
Cum să rasați Mastiffs tibetan
Ghidul despre modul de rasă a mastifilor tibetani!

15. Tugou

Tugou nu se referă la o rasă specifică, deoarece este un termen folosit pentru mai multe rase chineze, cum ar fi câinele Chongqing, câinele Xiasi și câinele de munte Formosan. Toți stau la aproximativ 20 de centimetri înălțime.

16. Câine Xiasi

Câinii Xiasi au fost crescuți pentru vânătoare și, prin urmare, tenul lor este puternic și agil. Corpul lor este muscular, picioarele lor sunt ușoare și puternice și au labe rezistente căptușite. Haina lor este wirt și alb. Ele sunt, de asemenea, renumite pentru coada lor de șobolan.

Ele sunt loiale, protectoare, afectuoase, inteligente și dornice să vă rog. Ele sunt câini de protecție excepțională, precum și câini de familie excelenți.

Din păcate, deoarece este o rasă rară, există multe doar o mână de crescători și nu își eliberează publicul.

Ei pot trăi 12-14 ani și sunt o rasă sănătoasă. Cu toate acestea, ele pot dezvolta următoarele probleme de sănătate:

  • Displazie de șold
  • Cot dispăsia
  • Infecții ale urechii

17. Lhasa Apso

Lhasa Apso este mică și cea mai caracteristică trăsătură este haina ei, care curge, lungă, densă și grea. Poate veni în următoarele culori:

  • Negru
  • De aur
  • Maro
  • nisipos
  • Grizzle întunecat
  • Miere

Ele sunt afectuoase, drăguțe și ușoare. Cu toate acestea, ei pot fi, de asemenea, departe și încăpățânați, ceea ce vă cere să le instruiți în mod corespunzător de la început. În consecință, ei sunt însoțitori excelenți și câini de gardă.

Lhasa appso pui pot între $ 1.500 și $ 5.300 USD. Prețul va crește în funcție de linia de sânge și de pedigree, precum și de certificatele de sănătate și de reputația amelioratorului.

Ei au o durată de viață de 12-14 ani și au tendința de a dezvolta aceste probleme de sănătate:

  • Displazie de șold
  • Luxarea patellară
  • Atrofia retinei progresivă (PRA)
  • Boala renală juvenilă
  • Boala discului intervertebral
  • Keratoconjunctivita Sicca
  • Adenita sebacee

18. Terrier Tibetan

Terrier Tibetan este un câine de dimensiuni medii cu o construcție pătrată și puternică. Haina lor este shaggy și poate veni în următoarele culori:

  • Negru
  • alb
  • Piebald
  • De aur
  • Gri
  • Brindle
  • Tricolor

Ele sunt afectuoase, plăcute, inteligente, blânde și active. Cu toate acestea, ele sunt rezervate și precaut ale străinilor.

Prețul mediu pentru un cățel terrier tibetan este în jur $ 1.000- $ 1.500 USD. Depinde de reputația amelioratorului, calitatea pedigree și linia de sânge.

Ei pot trăi de la 12 la 15 ani. Păstrați un ochi asupra următoarelor probleme de sănătate:

  • Displazie de șold
  • Luxarea patellară
  • Atrofia retinei progresivă (PRA)
  • Lensament lentilă
  • Cataractă
  • Hipotiroidismul

19. Manchurian fără păr

Capul său de casă, nasul scurt și pielea goală fac ca manchurianul fără păr unic. Cu toate acestea, ei pot avea biți de păr pe coadă, picioare și cap. Este vărul lui Dog chinez crested.

Ele sunt protectoare, minunate, afectuoase, alerte și sociale. Ei sunt îngrijiți de străini, dar se înțeleg foarte bine cu alți câini.

Prețul variază între 600 de dolari și 1.000 de dolari USD. Prețul depinde de pedigree, linia de sânge, de certificatele de sănătate și de reputația amelioratorului.

Ei pot trăi 12-15 ani și sunt câini sănătoși. Cu toate acestea, ar trebui să țineți cont de următoarele probleme de sănătate:

  • Probleme dentare
  • Probleme de piele

Acum aveți o listă cu cele mai bune rase de câine chinezești, istoria lor și cultura care le înconjoară. După cum puteți vedea, China este bogată în rase și, spre deosebire de ceea ce spun stereotipurile, oamenii chinezi iubesc câinii și numărul de proprietari de animale de companie crește în fiecare an! Continuați să citiți despre Cele mai bune nume de câini chinezești!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chineză dog rames - listă de top, origins, specificități & prețurile