Cum de a rasa salukis

Cum de a rasa Salukis

Doriți să învățați Cum de a rasa Salukis? Atunci sunteți în locul potrivit. Acest vânător agil, atletic și puternic, dar blând și docil, vine de la Semiluna fertilă in estul Mijlociu. Este cel de-al doilea cel mai rapid câine din lume și temperamentul său îl face ideal pentru vânătoare (lângă vedere), precum și pentru a trăi cu familii și alți câini.

Creșterea Salukis este o sarcină fascinantă, deoarece veți contribui la menținerea și îmbunătățirea celui mai vechi câine domesticată. Vă va aduce tone de dragoste, bucurie și companie pentru tine și familia ta. Să aflăm mai multe despre asta!

Contextul reproducerii Saluki

Este timpul să revizuiți totul despre această rasă fabuloasă. Unul dintre cei mai rapizi și mai puternici, dar cei mai diliști câini pe care îi veți întâlni. Să aflăm mai multe despre Saluki fantastic.

Origins

Originile acestei rase vin de la semiluna fertilă, O regiune în Orientul Mijlociu care a acoperit mai multe țări actuale: Israel, Irak, Palestina, Siria, Liban, Egipt, Iordan și Irak. A ajuns chiar și la marginea Turciei și Iranului.

Strămoșii din Saluki au fost folosiți pentru vânătoare, datorită vitezei lor excepționale (în prezent, 42 de kilometri pe oră), rezistență și rezistență incredibilă și o unitate de ardere pentru urmărirea pradă. Cu toate acestea, ea excelează atunci când vine vorba de vânătoare de vedere Pentru că, prin miros, sângele și Basset Hound sunt mai eficiente.

Este cel mai vechi câine domestic, și găsim mai multe înregistrări despre această rasă de-a lungul istoriei. De exemplu, Aceste imagini descoperite în Iran care a reprezentat câinii cu corpuri lungi și înguste care rulează. Se întâlnesc cu 6.000 de ani în urmă.

Potrivit dovezilor, au fost, de asemenea, importante în China, mai ales în timpul dinastiei Ming de la 1368 la 1644. Câteva picturi ilustrează Salukis. Ei au fost una dintre animalele preferate de către redevență, datorită configurației lor atletice și elegante și construi corpul.

În plus, în conformitate cu dovezile istorice, au sosit în Europa, datorită cruciaților care le-au adus din Orientul Mijlociu. Această teorie este susținută de tablouri multiple de personalități importante, cum ar fi Henry IV de Lucas Cranach, bătrânul, care datează din 1514. Acesta arată dușa însoțită de un saluki care poartă insigna Calea Sfântului James.

Acum că aveți o idee despre locul în care au provenit și cum au ajuns la restul lumii, este timpul să-i revizuiți strămoșii.

Origine

Potrivit înregistrărilor, strămoșii din Saluki se întorc la 7 000-6.000 b.C.E. Din vremurile vechi, a fost considerat un câine sacru în Egipt. Prin urmare, putem localiza strămoșii acestei rase în Egipt și Sumeria. De exemplu, Ei au făcut parte din arta în mormintele egiptene.

Deși nu avem dovezi precise despre strămoșii Saluki, putem spune cu încredere că au servit același scop, care vânează în condiții dificile care au caracterizat Egiptul, Sumeria și Orientul Mijlociu.

În cultura de astăzi

În zilele noastre, Salukis fac parte din mai multe familii din întreaga lume, dar mai ales în Orientul Mijlociu, unde sunt considerate o tradiție. Prin urmare, ele sunt deosebit de importante și populare în acea parte a lumii. Mai mult, ei sunt membri valoroși ai familiei Bedouin, datorită abilităților lor strălucitoare de vânătoare.

Ei chiar sărbătoresc un Anual de concurs de curse pentru câini saluki la Festivalul de Camel Al Dhafra. Una dintre cele mai populare și mai interesante competiții de vizionat.

În afara Orientului Mijlociu, ele nu sunt încă la fel de populare ca și alte lucruri, cum ar fi Ogar. Cu toate acestea, popularitatea lor crește în rândul crescătorilor, datorită temperamentului lor excelent și aspectului elegant și atletic. Cu toate acestea, se situează încă la # 120 din 193 de rase în clasamentul de popularitate AKC.

Viteză și abilități fizice

După cum am văzut, această rasă excelează când vine vorba de viteză, putere și atletism. Este un câine de vânătoare pentru excelență datorită acționării incredibile, vitezei și rezistenței sale.

Ajung la A viteza maximă de 42 de mile pe oră, Dar fiind mai precis, ceasurile la aproape 43 mph. Se traduce la aproximativ 69 de kilometri pe oră, care în combinație cu ea Niveluri extrem de ridicate de energie și rezistență superioară, Faceți-o un câine excelent pentru vânătoare și curse. Ele sunt sprinteri de foc care pot susține viteza maximă de mai multe ori decât oglindă.

în plus, ei pot sări foarte mult. Ei pot sări peste garduri de cinci metri cu ușurință și, în anumite circumstanțe, cu un impuls suficient, pot sări peste șase picioare.

Datorită acestor abilități fizice - care includ rezistență și agilitate remarcabilă - sunt potrivite pentru mai multe activități și sport:

Dacă este nevoie de un câine rapid, puternic și puternic, atunci Saluki va fi o potrivire bună pentru ea.

Aspectul standard al Saluki

Pentru a recunoaște un saluki autentic, este important să știți despre standardul său de rasă. Aici aveți o imagine de ansamblu completă.

Standardul de rasă Saluki
Orientări vizuale pentru standardul de rasă Saluki.

mărimea

Ele sunt mijlocii și statuie. Iată statisticile pentru înălțime și greutate:

  • Greutate: 40 la 60 de lire sterline
  • Înălţime: 23 la 28 de centimetri

Cu toate acestea, dacă trebuie să o preciză pe sexe:

  • Masculi: 45-65 de lire sterline / 27 inci
  • Femei: 35-45 de kilograme / 24 inci

Acest lucru vă va permite să recunoașteți părinții autentici ai Saluki, deoarece dacă diferă prea mult din aceste statistici, atunci puteți spune că există o problemă. Cu toate acestea, totuși trebuie să factați în alte variabile, cum ar fi tenul corpului, forma capului, stratul și urechile.

Construi

Corpul său este musculos și elegant, care îi permite să exercite tone de rezistență, totuși rămân capabili să atingă viteze de top de 42 de kilometri pe oră. În plus, ei au un procent foarte scăzut de grăsime corporală. Prin urmare, talia trebuie să fie mică, pieptul trebuie să fie adânc, iar bucata trebuie să arate ușor arcuită.

O caracteristică distinctivă este lungimea corpului, măsurată de la umăr până la punctul feselor, care ar trebui să fie la fel la înălțimea la greabăn. Această compoziție unică face ca Saluki să pară mult mai mult decât este într-adevăr.

Fata si craniul

Șeful Saluki trebuie să fie ușor între urechi, dar notoriu lung și îngust. În nici un caz nu ar trebui să pară domiciliu. Această compoziție este cheia pentru a-și aduce aspectul său atletic și elegant. De asemenea, căutați culoarea nasului, care ar fi solidă negru sau ficat.

Palton

Stratul Saluki este neted, matasos și scurt. Unele pene pe picioare, sub coadă și umerii sunt acceptabile. Acestea sunt culorile valide:

  • Cremă
  • alb
  • Negru și bronz
  • Cafeniu
  • Grizzle și bronz
  • Tricolor (bronz, alb și negru)

Urechi

Urechile trebuie să arate floppy și lungi. Orice variație a acestui aspect este un steag roșu mare.

Coadă

Coada trebuie să fie lungă și trebuie să aibă părul lung pe el. În plus, trebuie să arate odihnit. Orice variație a acestui lucru este un alt steag roșu.

Temperamentul Saluki

Acest puști este un vânător de foc, dar ei temperamentul este surprinzător de calm. Este afectuos, dar nu foarte demonstrativ și tinde să fie timid cu străinii. Cu toate acestea, se întâmplă bine împreună cu alți câini.

Câine de familie ideală

Această rasă tinde, de asemenea, să fie în afara, dar Este ideal pentru familii deoarece sunt excepțional de prietenos și blând față de copii. Nu vă așteptați ca acesta să fie un câine de lapte, pentru că vor prefera întotdeauna să stea lângă dvs. Face parte din natura lor.

Ele sunt loiale și, prin urmare, sunt câinele ideal de familie. Prin urmare, atunci când obțineți un saluki, obțineți un lucru Aloof încă devotat și loial. Acestea vor avea tendința de a construi o legătură specială cu un membru specific de familie și dacă acest membru a dispărut, atunci ar putea suferi de anxietate de separare. Prin urmare, o astfel de persoană trebuie să fie acasă în mod regulat.

Sensibil și pașnic

De asemenea, merită remarcat faptul că ele sunt deosebit de sensibile și pot interpreta emoțiile foarte bune. Prin urmare, dacă există multe discuții și lupte la domiciliu, ei vor dezvolta anxietate și stres. Ei preferă pacea și calmul.

Ei sunt pașnici, după cum ați observat. Cu toate acestea, ele pot fi distructive atunci când sunt pui și de aceea este necesară instruirea de la o vârstă fragedă. Odată ce această fază sa terminat, veți veni să vedeți personalitatea pașnică și minunată a Saluki.

Controla temperamentul său

Chiar dacă este un câine dulce, liniștit și ascultător, Încă mai are vânătorul înăuntru. Prin urmare, trebuie să o păstrați întotdeauna pe o leșie, deoarece va merge după prima pradă pe care o vede, de exemplu, o veveriță, iepure sau o pisică. În plus, această rasă tinde să creadă că câinii se vor opri pentru ei, astfel că este un alt motiv să le păstrați pe o lesă.

În cele din urmă, acestea nu sunt potrivite pentru viața de locuit. Ei trebuie să alerge în fiecare zi și, prin urmare, au nevoie de un spațiu deschis. Asigurați-vă că ați construit un gard înalt, deoarece pot sări în mare!

Salukis vs Greyhounds - Diferențele

Salukis și Greyhounds au Diferențe cheie Acestea sunt rezumate în următorul tabel:

TrăsăturiSalukiOgar
OrigineSemilună fertilă (Orientul Mijlociu)Regatul Unit
Viteza maxima42 de mile pe oră45 de mile pe oră
EnergieNiveluri foarte ridicate de energie și rezistențăNiveluri mai scăzute de energie
DormiNevoie minimă de somnGreyhounds au nevoie de multă somn
Predispus la obezitateȘansă foarte micăȘanse mai mari
Avg. GreutateMasculin: 55 de lire sterline / Femeie: 40 de lire sterlineMasculin: 72.5 lire sterline / Femeie: 65 de lire sterline
Avg. ÎnălţimeMasculin: 27 inci / Femeie: 24 de centimetriMasculin: 29 inci / Femeie: 27.5 inci
Vărsare MinimModerat
InteligențăIn medieIn medie
Temperament Aloof, loial, rezervat și liniștitAfectuos, demonstrativ, temperat și blând
Atitudinea față de străiniTimidFoarte prietenos față de străini
Dog de terapieNu o alegere bunăBuna alegere
Probleme de sanatateFoarte sănătoasă rasăO rasă sănătoasă, deși prezintă mai multe probleme de sănătate decât Salukis
Speranța de viață 10-13 ani12-14 ani

Acum că știți care sunt diferențele cheie, vă va ajuta să luați o decizie mai bună.

Diferite tipuri de confidențe
Prezentare generală a diferitelor tipuri de Sighthounds.

Probleme de sănătate la reproducerea câinilor Saluki

Fiecare rasă este predispusă la anumite probleme de sănătate, iar Salukis nu sunt excepția. Din fericire, în general, este o rasă sănătoasă, cu foarte puține preocupări de sănătate. De exemplu, aproape niciodată nu suferă de boli ortopedice, cum ar fi artrita. De exemplu, ele au o rată de displazie de șold mai mică de 2%.

Cu toate acestea, ele sunt încă în pericol și, prin urmare, este important să știți despre problemele potențiale de sănătate pe care le-ar putea experimenta.

Sensibilitate la anestezie

Ele sunt sensibile la anestezie datorită nivelului scăzut al grăsimii corporale. Toate confundatele suferă de această condiție, și, prin urmare, au nevoi speciale atunci când trebuie să fie anesteziate. Se datorează geneticii lor care le face să proceseze medicamente diferit decât alte rase, care, pe lângă procentul de grăsimi scăzute, le pune la un risc mai mare.

Acest mod diferit de prelucrare a medicamentelor le pune la un risc mai mare de a suferi următoarele consecințe:

  • Recuperare mai lentă, deoarece metabolizează anestezia la o rată mai mică decât alte rase
  • Hipotermie, Datorită procentei de grăsimi scăzute ale corpului
  • Complicații cardiovasculare, mai ales dacă suferă de cardiomiopatie dilatată
  • "Efectul de acoperire albă", care crește tensiunea arterială a câinelui la niveluri periculoase.

Prin urmare, dacă Saluki dvs. are nevoie de anestezie la un moment dat, medicul veterinar va efectua o muncă extinsă de sânge și examen fizic exhaustiv pentru a măsura riscul și a limita cât mai mult posibil.

Hemangiosarcomas

Cancerul este o amenințare latentă pentru toate rasele, Dar Salukis sunt deosebit de vulnerabile la hemangiosarcomas, care sunt tumori maligne care se formează în interiorul vaselor de sânge, și, de asemenea, numit cancer de inimă. Ele sunt foarte periculoase și pot fi fatale. La început, ele ar putea fi detectate ca chisturi umplute cu sânge și, prin urmare, sunt confundate de alte anomalii, cum ar fi abcesele interne.

Din păcate, este o problemă comună în rasă, iar crescătorii încearcă să-și reducă rata de incidență. În prezent, potrivit studiilor, afectează aproximativ 25% din salukis.

Din păcate, panorama pentru această boală este critică și de aceea veterinarii se referă la ea ca și "Kiss de deces și # 8221;, Deoarece de multe ori, este începutul altor probleme grave de sănătate. Toate hemangiosarcomas sunt maligne și s-au răspândit ușor prin intermediul fluxului sanguin.

Pentru ca este considerată o boală sistemică, Este nevoie de o abordare multimodală a terapiei. Trebuie să trateze tumora primară, să urmărească progresul și suplimentul după cum este necesar, iar în unele cazuri necesită o intervenție chirurgicală și splenectomie. În cele mai multe cazuri, chimioterapia și radioterapia vor fi sfătuite, de asemenea.

Cel mai bun mod de a face față acestei probleme este să Examinați-vă câinele în mod regulat cu ajutorul medicului veterinar. Aveți grijă de simptome precum letargie, slăbiciune, respirație rapidă, sângerări nazale, depresie și aspect povestitor. Dacă observați unul sau mai multe dintre aceste simptome, vizitați medicul veterinar cât mai curând posibil.

Cardiomiopatie

Cardiomiopatia este o problemă obișnuită în Salukis și, din păcate,, Este un defect genetic. Se lărgește inima și afectează capacitatea ventriculilor pentru pomparea sângelui. În consecință, face Inima pentru a avea o reducere a contractibilității, care provoacă o multitudine largă de efecte: anorexie, letargie, pierderea apetitului, gâfâind, tuse și prăbușirea bruscă.

Cea mai bună modalitate de a preveni și trata cardiomiopatia și alte probleme cardiovasculare, cum ar fi Hemangiosarcomas, este de a face ca câinele dvs. să fie supus unor verificări cardiace regulate, deoarece detectarea precoce și tratamentul ulterior vor îmbunătăți calitatea vieții animalului dvs. și vor spori șansele de recuperare.

Din păcate, este un scenariu recurent, dar mai mulți crescători își fac cele mai bune eforturi pentru ao elimina de la rasă. În plus, Oamenii de știință organizează mai multe studii pentru a examina această problemă mai bună, și, sperăm, aduceți informații acționabile.

Hipotiroidismul

Salukis prezintă un risc mai mare de a suferi această problemă, dar în conformitate cu dovezile, S-ar putea să fim peste-diagnosticând-o. Cu toate acestea, nu se ia faptul că fiecare proprietar trebuie să aibă grijă de următoarele simptome:

  • Creșterea bruscă a greutății
  • Slăbiciune
  • Infertilitate
  • Pierderea parului
  • Mentalitatea mintală
  • Letargie și oboseală

Cu toate acestea, merită să ne amintim că noile dovezi sugerează că Hipotiroidismul autoimun ar putea să nu fie o boală larg răspândită în rasă, care susține afirmațiile de supra-diagnosticare.

Din fericire, dacă câinele dvs. este diagnosticat cu această problemă, îl puteți trata cu ușurință cu hormoni sub formă de pastile. Veterinarul dvs. vă va conduce în mod corespunzător, ceea ce vă va ajuta să îmbunătățiți calitatea vieții animalului dvs. de companie.

Cancer

După cum am văzut, sunt predispus la dezvoltarea cancerului de inima, De asemenea, cunoscut sub numele de Hemangiosarcomas. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, vulnerabile la alte tipuri de cancer:

  • Limfom
  • Carcinomul celular scuamos
  • Cancer mamar
  • Hemangiosarcom al ficatului sau al splinei

Prin urmare, verificările regulate de sănătate, o dietă adecvată și o mulțime de exerciții sunt necesare pentru a reduce șansele de a dezvolta orice tip de cancer.

Cum de a rasa Salukis

Acum că aveți un fundal solid despre această rasă, este timpul să aflați despre cum să reproduceți Salukis, verificând subiecte importante, cum ar fi dimensiunile gunoiului, problemele tipice de naștere și prețurile.

Dimensiunea medie a gunoiului unui câine de saluki

Dimensiunea medie a gunoiului unui saluki este de 4 până la 8 pui și se datorează o rasă destul de mare și având un a Coeficientul scăzut de încrucișare de 9.7% , care îl aduce o fertilitate excelentă și Dimensiuni mai mari de gunoi.

Cu toate acestea, trebuie să considerați că tinde să varieze foarte mult. Pentru a maximiza șansele de a obține o gunoi numeroase și sănătoase, trebuie să loviți locul dulce al vârstei cățea și a studului. Potrivit statisticilor, acestea sunt numerele ideale:

  • Femeie: În jur de 20-24 de luni (când au ajuns la maturitate și sunt optimă pentru reproducere)
  • Masculin: 12-15 luni (când au ajuns la maturitate sexuală)

Desigur, în partea de sus a acestui sfat, trebuie, de asemenea, să screați știftul și cățea înainte de reproducere, pentru a evita defectele genetice și problemele de sănătate. A Sarcina sanatoasa este, de asemenea, necesar pentru a evita decese premature și anormal muncă și complicații de naștere.

Probleme de naștere

După cum ați văzut, ei au probleme serioase de sănătate, deși nu înseamnă că câinele dvs. îl va dezvolta. Cu toate acestea, la Evitați problemele de naștere, Ar trebui să examinați părinții în mod corespunzător și să solicitați toate certificatele de sănătate care certifică faptul că părinții sunt liberi de cancer (verificați istoricul medical) și alte defecte genetice, cum ar fi cardiomiopatia.

Prețuri

Saluki este una dintre cele mai scumpe rase de câine, cu un preț obișnuit de $ 2.000- $ 2.500 USD per catelus. Prețul tinde să varieze în funcție de factorii cheie, cum ar fi reputația amelioratorului, documentației și linia de sânge și a genului (Bărbații vs Femei).

Ca de obicei, să verificăm câteva exemple din lumea reală:

  • Un catelig de sex feminin cu toate documentele adecvate (certificate de sănătate, inspecții și pedigree), înregistrarea completă cu drepturile de reproducere și vaccinări vă va costa 2.400 USD (PuppyFind.com)
  • Un puști de 3 luni saluki cu a Microchip, Înregistrarea KC (Marea Britanie), inoculări și verificări VET vă va costa $ 1.200 USD. Cu toate acestea, vorbim despre Marea Britanie și nu dau un certificat pedigree, nici o documentație adecvată de sănătate.

După cum puteți vedea, certificatele și verificările de sănătate au o influență imensă asupra prețului.

Saluki rasa - FAQ

În timpul fazei noastre de cercetare, găsim întotdeauna întrebări cu o rată ridicată de incidență. Aici le-ați răspuns într-o manieră concisă și directă, pentru a vă informa mai multe despre această rasă fantastică.

Este saluki cea mai rapidă rasă de câine?

Saluki este Cea de-a doua rasă de câine, doar lângă Greyhound. Poate ajunge la o viteză maximă de 42 de mile pe oră. Cu toate acestea, chiar dacă Greyhound este mai rapid la 45 de mile pe oră, Saluki are mai multă rezistență și poate susține viteze mai mari pentru distanțe mai mari. Mulți crescători preferă, în special vânătorii care îi plac principiul de vânătoare de persistență. Continuați să urmăriți până când veți obține.

În plus, viteza lor predomină chiar și în medii complicate, cum ar fi nisip profund, terenuri neregulate și munți. Prin urmare, ele pot fi folosite pentru a vâna toate tipurile de pradă, variind de la iepuri alunecos la gazele rapide.

Speed ​​Saluki (la curse)
Un saluki adulți poate ajunge la o viteză maximă de 69 km / h.

Sunt câini saluki predispuse la displazia de hip canin?

Displazie de șold este o problemă de sănătate comună printre Salukis. Ea face ca articulațiile de șold să se formeze necorespunzător și, prin urmare, provoacă durere care poate deveni cronică și necesită o intervenție chirurgicală. În plus, provoacă artrită. Poate limita gama naturală de mișcare și niveluri de activitate fizică a animalului dvs. de companie.

Este Datorită structurii șoldului și a dispoziției acestei rase. Deși este o problemă de sănătate comună, aceasta nu înseamnă că Saluki va suferi acest lucru. Cea mai bună modalitate de a evita este să vă păstrați câinele în greutatea ideală (masculin: 30-55 de lire sterline, Femeie: 28-48 de kilograme) Deoarece supraponderali este un factor de risc care poate declanșa această problemă sau agravei-o în cazul în care este deja prezent.

Care este principala datorie a lui Salukis în timpul lor timpuriu?

Potrivit istoriei, triburile nomade le-au folosit pentru vânătoare Datorită vitezei, rezistenței și conducerii lor excepționale. Au fost vânători excepționali de gazelle, vulpi, șacalii și iepuri. În plus, datorită puterii lor superioare, au fost folosite pentru a vâna carieră pe diferite tipuri de terenuri, inclusiv munți stâncici și nisip adânc.

Ei au fost rezistenți de la timpurile lor timpurii și, prin urmare, au fost și încă sunt una dintre cele mai bune rase de câine de vânătoare din lume.

Sunt un animal de familie bun?

Sunt Animale ideale de familie Pentru că sunt tăcuți, se înțeleg bine cu alți câini, sunt ascultători și sunt extrem de blândi cu copiii. Prin urmare, puteți integra un pui de saluki în familia dvs. fără probleme. De asemenea, ia notă de faptul că au tendința de a fi departe și timizi cu străini. Nici un agresiv deloc, chiar dacă sunt vânători de foc.

Cu toate acestea, ei necesită o mulțime de exerciții, în special șansa de a alerga foarte mult în fiecare zi. În caz contrar, ele pot dezvolta schimbări comportamentale. Dacă doriți să vă mențineți temperamentul lor bun și personalitatea excelentă, atunci aveți grijă de acest lucru.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a rasa salukis