Ce să știți înainte de a vă reproduce marele

Broodmares și mânji

O broodmare este un cal de sex feminin folosit pentru producerea de fani. Deseori sunt aleși în speranța de a-și transmite atributele fizice sau atletice remarcabile sau de origine dorită. Nu toate iepurile ar trebui folosite ca broodmare. Dar, dacă aveți o mare, există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de reproducere.

Creșterea o mare și ridicarea unui mânz nu este doar o chestiune de a vă lua calul într-un armăsar, așteptând unsprezece luni și apoi primind noul venit. Împreună cu recompensele de ridicare a mânz, Există o mulțime de responsabilități și cheltuieli, unele riscuri, precum și câteva lucruri de luat în considerare înainte de a începe să faceți cumpărături pentru armăstarea perfectă. Asigurați-vă că sunteți conștienți de unele dintre lucrurile care sunt implicate în acest proces.

Lucruri de luat în considerare înainte de a vă întoarce marele

Dacă ați avut vreo expunere la lumea calului, este posibil să fiți conștienți de faptul că există mulți cai nedoriți care se află în casele foster, fermele de salvare și din păcate, undeva pe un camion condus pentru sacrificare. Chiar acum, există mai mulți cai decât casele. Există câțiva factori diferiți pentru acest lucru, dar linia de jos este, trebuie să vă întrebați, lumea are nevoie de un alt cal?

Având Mare să producă un sunet de mânzuri ca un mod ieftin de a obține un alt cal. Nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Creșterea la un armăsar de calitate va costa câteva sute la câteva mii de dolari. Există costuri veterinare înainte și după reproducere. Multe fermele studiate taxe pentru îngrijirea Mare. Dacă marele dvs. nu va "prinde" prima dată, veți plăti pentru o ședere extinsă și, probabil, mai multe costuri VET, cum ar fi injecții hormonale. În timp ce crescătorii fac tot ce pot pentru a asigura siguranța iepurilor în timpul procesului de reproducere, există un risc mic de vătămare, care, desigur, ar putea duce la facturi mai multe. Mai ales dacă luați în considerare costul creșterii unui cal tânăr de la naștere până la patru ani, pentru același preț, ați putea Cumpără un cal destul de scump bine instruit.

Responsabilitate responsabilă

Fiecare mare care este crescută și fiecare armăsar folosit pentru reproducere trebuie să fie în valoare de reproducere. Marele de reproducere neconformat la Uși de doi ani de doi ani, nu este o modalitate responsabilă de a produce mâncători. Ca dr. Bob Wright, anterior al Ministerului Agriculturii, Alimentelor și Ruralelor Ontario, sucursalele veterinare, o mare și un armăsar trebuie să câștige dreptul de a reproduce. Aceasta înseamnă că orice broodmare trebuie să se fi dovedită ca cai de plăcere sau de performanță și au trăsături de dorit, fizic și mental, care pot fi transmise pentru a produce un mânz de calitate.

Creșterea nu este clonarea

Mulți oameni, care îi iubesc mare, cred că, dacă o ratează, va produce un mânz la fel ca în sine. Din nou, acesta este un alt mit și nu există nici o garanție că un mânz va avea aceeași culoare, dimensiune, personalitate, conformație sau alte atribute pe care le prețuiți în Mare. Alegerea dreptului armăsar va merge mult timp să se asigure că veți obține ceea ce doriți atunci când sosește mânzul, dar nu există absolut nicio garanție.

Riscuri

Purtând un mânz și procesul de naștere implică un risc atât la mare, cât și pentru mânz. Multe lucruri pot merge prost în timpul timpului Mare este în mânz, În timpul nașterii și după ce mânzul se naște. Majoritatea acestor probleme pot fi rezolvate cu un apel în timp util către medicul veterinar. Va trebui să fiți bine informați să recunoașteți o problemă înainte de a avansa și să fiți dispuși să plătiți mai multă îngrijire veterinară. Privind după o mare mare sau un mânz, va necesita și un timp suplimentar.

Broodmare Îngrijire în timpul sarcinii

Văzând o mare prin a Sarcina are o atenție suplimentară. Când este cam la jumătatea drumului prin perioada de gestație, ea trebuie să fie hrănită într-un mod care să-și sprijine propria sănătate și creșterea și sănătatea mânzilor. În acest moment, de asemenea, va trebui să diminuați volumul de muncă dacă este condusă în mod regulat. După aproximativ nouă luni, ar trebui să fie călărit foarte ușor, și cu puțin înainte de data ei de furaj, deloc. Ea trebuie verificată de un medic veterinar care vă va sfătui atunci când trebuie administrate anumite vaccinări. La începutul sarcinii, ea ar trebui, de asemenea, verificată intern pentru gemeni, infecții sau alte anomalii.

Dacă nu aveți deja un loc pentru mânzul tău, ea va avea nevoie de un stand mare, de cel puțin 12 până la 12 picioare, care este adânc în pat și sigur pentru mânz. Aceasta înseamnă că standul a fost verificat pentru pericolele de siguranță pe care un mânz le-a putut fi închis sau rănit și construit într-un mod robust și sigur. Ea trebuie, de asemenea, să fie în siguranță de la alți cai care ar putea să o hărțuiască sau să-i fure hrana.

După cum sosește data de împingere, MARE va avea nevoie de o monitorizare atentă. Tu sau altcineva va trebui să fie acolo pentru naștere, dacă este posibil, sau cel puțin, foarte curând după aceea. Majoritatea nașterilor se procedează în mod normal, dar dacă există o problemă, cineva trebuie să știe cum să o recunoască și să numească medicul veterinar.

Considerații după trădare

După ce marele dvs. a fost împușcat, există lucruri care trebuie verificate și făcute. Trebuie să fii sigur că mânzul este întregi și sănătoși și, dacă se pare că se pare că VET ar trebui să fie numit. Marea ar trebui să fie verificată pentru semne de rănire în timpul nașterii, pentru a se asigura că placenta a fost expulzată în aproximativ trei ore și pentru a se asigura că mânzul este sănătos. Foici, trebuie să fie urmărite în zilele următoare nașterii pentru semne de deshidratare și infecție din bacterii sau viruși. Pe scurt, trebuie să fiți informați și pregătiți pentru orice cheltuială posibilă.

Odată ce mânzul este în siguranță pe teren, va dura ani de cheltuieli și formare înainte de a putea fi utilizat. Multe lucruri pot merge prost în timpul intervenției. Boala sau rănirea pot adăuga la costurile de bază ale creșterii unui mânz. Foaia trebuie să fie manipulate prea, astfel încât acestea necesită un angajament de timp pentru a se asigura că sunt instruiți să fie "cetățeni buni" Manners de bază acceptabil.

Și dacă se întâmplă ceva, trebuie să vă gândiți la ce se va întâmpla cu toți caii voștri, dacă nu vă puteți îngriji de ei. Credem că viețile noastre nu se vor schimba, dar viața dorește uneori oferte rele și ne cere să facem o schimbare de stil de viață. Îi datorăm caii să se asigure că sunt sănătoși și bine comportați astfel încât, dacă nu le putem deține, altcineva va dori, și nu vor ajunge la o salvare sau, mai rău, pe un camion de stoc care se îndreaptă spre a planta de sacrificare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să știți înainte de a vă reproduce marele