Câinii sunt cei mai buni prieteni pentru că putem împărtăși gene similare

Oamenii s-ar fi putut să-și ridice tovarășii perfecți de la lupi sălbatici, iar un nou studiu arată că o mulțime de lucruri are de a face cu genele canine, parte din care sunt, de asemenea, prezente la om.

Studiile au constatat că domesticirea câinilor a început undeva în jur de 32 mii de ani în urmă, da sau iau. Helen Briggs în BBC Articolul a raportat că procesul probabil a început atunci când lupii toleranți se strecoară în taberele umane pentru a fura alimentele și conexiunea a crescut de acolo. Deoarece câinii s-au împărțit de lupi, înțelegerea noastră și înțelegerea noastră a acestora a evoluat exponențial. Dar ce face ca câinii să fie atât de incredibil de prietenos cu noi?

Ce face ca câinii săi cei mai buni prieteni?

Bridgett Vonholdt, profesor de biologie evolutivă la Princeton, a descoperit că câinii domestici au o genă care îi determină să fie hiper social. Genele sunt prezente și în oameni, dar numai la cei care suferă de o afecțiune numită sindrom Williams-Beuren. Oamenii cu Williams-Beuren sunt, de asemenea, hiper sociali și au tendința de a iubi și de a fi prieteni cu toată lumea, dar lipsesc genele care sunt prezente la câinii sociali Hyper.

Când Vonholdt a găsit genele Williams-Beuren în genomul câinilor, ea a crezut că ar putea avea o legătură cu prietenia câinilor față de oameni. Studiul ei a arătat o mare varietate de schimbări în gene, iar câinii cu cele mai multe schimbări au fost cele mai sociale.

De-a lungul timpului, acele gene s-au schimbat și Vonhholdt consideră că schimbările au "ajutat lupii în câini iubitoare de om."Câinii cu cele mai mici modificări ale genelor au arătat un comportament independent și au fost cei mai puțin interesați de socializare cu oamenii.

De asemenea, citiți: 30 de rase de câine dispărute pe care nu le-ați știut niciodată

Comportamentul câinilor vs. Wolf comportament

Când lupii toleranți au intrat în tabere umane, acesta a condus calea către oameni care le folosesc pentru protecțieStudiul a implicat, de asemenea, testarea diferențelor de comportament între comportamentul câinilor și comportamentul lupului în prezența oamenilor. Ambii câini și lupi au fost instruiți să îndeplinească o sarcină și apoi au cerut să îndeplinească această sarcină atât singură, cât și în prezența unei persoane, nefamiliare și familiare.

Lupii au fost ridicați de oameni, așa că au fost confortabil în jurul formatorilor și chiar i-ar saluta, dar nu au fost interesați să interacționeze cu ei de mult timp, spre deosebire de câini.

Lupii și câinii au fost ambii capabili să îndeplinească cu ușurință sarcina numai, dar grupul de lupi a depășit câinii în ansamblu. În prezența oamenilor - atât familiari cât și necunoscuți - lupii au făcut mai bine decât câinii domestici, deoarece câinii erau prea concentrați asupra oamenilor din cameră. Le-a luat mai mult pentru a finaliza sarcina, în timp ce lupii au terminat sarcina în aproape același timp ca atunci când oamenii nu erau prezenți pentru că nu au interacționat cu ei.

Conexiunea noastră cu câinii a fost cultivată de mii de ani, iar acest nivel ridicat de sociabilitate a fost probabil crescut selectiv în ele. Când lupii toleranți au intrat în tabere umane, acesta a condus calea către oameni care le folosesc pentru protecție. Acei lupi toleranți crescuți și descendenții lor erau mai prietenoși cu oamenii, iar domesticirea a început.

Antropologul evolutiv Brian Hare crede că Studiul a sprijinit "Supraviețuirea celei mai prietenoase teoria câinelui domesticirea."Lupii toleranți au avut variante ale genelor pe care le au câinii noștri și, în timp ce acei lupi modificați genetic crescuți", frica lor a fost înlocuită de prietenia și a fost creat un nou partener social ", potrivit lui Hare.

Deși studiul a fost mic, Vonholdt consideră că rezultatele ar putea duce la multe alte studii axate pe genetica din spatele comportamentului social Hyper al câinilor. Ea și colegii ei nu s-au concentrat pe câini de rasă rasă pentru a vedea dacă rasa are un efect asupra acestor gene și a studiat doar câteva rase selectate în timpul studiului inițial.

Această descoperire genetică este un pas mare în direcția înțelegerii în cele din urmă a fundalului științific al domesticirii câinilor. Va avea o gamă mult mai largă de câini și lupi pentru a obține rezultate mai solide, dar suntem aproape de a afla exact ceea ce face ca câinii noștri cei mai buni prieteni.

Citiți următorul: Cross-reproducerea câinilor și a lupilor a schimbat pentru totdeauna piscina genelor lui Wolf

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii sunt cei mai buni prieteni pentru că putem împărtăși gene similare