Adn-ul câinilor noștri poartă genele de cancer de peste 10.000 de ani în urmă

Câinii americani de astăzi au ADN-ul unei gene de cancer care, aparent, a șters câinii antice care inițial au răsturnat America.

Istoria câinilor este plin de mistere, dar câteva lucruri știu că știu sigur. O populație imensă de câini vechi vechi care nu au venit din Europa obișnuia să plutească America cu aproximativ 10.000 până acum 15.000 de ani. Astăzi, însă, nu există urme ale acestei rase în afară de un ADN de cancer contagios.

Tumora # 8220 originală a apărut într-un câine siberian, o rudă apropiată a câinilor americani antice și de acolo răspândit în întreaga lume.& # 8221;

Cu câțiva ani în urmă, în Illinois, oamenii de știință au săpat rămășițe scheletice de câini care au fost de aproximativ nouă până la 10.000 de ani. Acești câini au fost găsiți îngropați într-un ritual cu atenție. Aceasta a sugerat că animalele erau importante pentru oamenii străvechi care au domientat și câinii.

Dar cum și când au sosit acești câini în America nu era clar. Deci, experții de la Universitatea Reginei Maria din Londra, Universitatea Oxford și Universitatea Durham din Regatul Unit au făcut o secvență ADN a rămășițelor a 71 de câini vechi din America de Nord și Siberia pentru a afla mai multe despre originile sale. Au aflat alte rezultate uimitoare și publicate Constatările lor de studiu În revista științei.

Cum au ajuns câinii în America?

Un desen preistoric în Suedia arată câinele ca prieten al primilor oameniCercetătorii au aflat că fiecare câine american antic face parte din aceeași populație. Acestea au fost distincte de speciile de câini din Europa și Asia.

Ultimii strămoșii cunoscuți ai acestor câini americani vechi au existat aproximativ 14.600 de ani, după ce au fost separați de canini siberiani cu o mie de ani înainte. Când oamenii au trecut America prin Alaska din Asia cu aproximativ 20.000 de ani în urmă, experții au speculat că și-au adus câinii cu ei pentru vânătoare și adunări.

Această descoperire a debutat noțiunile anterioare că atunci când americanii nativi au sosit pe continent, au îmblânzit și domesticiți niște lupi locali.

Trasarea unei gene asociate

Cercetatorii au aflat totuși că urme ale vechiului câine american ar putea fi găsite în multe câini de astăzi. Din păcate, este sub forma unei gene de cancer. Această genă a venit de la un câine de la mii de ani în urmă care a dispărut de la boală, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de Canina transmisibilă tumorală venerică (CTVT).

Sequencingul ADN, sa dovedit, a arătat că genele câinilor americani vechi au corespuns tumorii. Experții au spus că această genă a fost de fapt păstrată în machiajul ADN de milioane de câini din întreaga lume astăzi.

Sunt câinii astăzi încă predispuși la CTVT?

CTVT este cancer contagios care a amenințat că va șterge alte specii canine, cum ar fi diavolii tasmani. Se pare că este transmis în animale prin împerechere și tumora se dezvoltă în organele genitale ale caninei.

Boala de cancer se crede că a provenit aproximativ cu 8.000 de ani în urmă la câinii care sunt mai strâns legați de specia americană decât omologii europeni sau euroasiani. Cu toate acestea, purtătorul său original a fost probabil un câine care a sosit în America din Asia.

Astăzi, CTVT este din fericire nu mai este fatală la câinii domesticiți și ar putea fi datorită faptului că celulele tumorale sunt identice cu ele ADN. Câinii de astăzi au dezvoltat o imunitate împotriva acestui tip de cancer din cauza acelei asemănări.

Dar experții cred acum că acest lucru a fost, de asemenea, de ce câinii americani vechi au dispărut cu câteva secole în urmă. Cancerul a crescut agresiv și a cauzat câinii să oprească împerecherea.

Creșterea câinilor eurasiană

Creșterea câinilor eurasianăÎntre timp, cercetătorii sunt, de asemenea, interesați să afle mai multe despre modul în care rasele europene de câine au luat locul Câini americani vechi În majoritatea caselor din America de Nord.

Sa crezut că, atunci când europenii au sosit în America, ei și-au împiedicat câinii să se reproducă cu speciile indigene. Treptat, linia câinilor americani originali a încetat să existe ca rezultat și a fost depășită de rasele de câine eurasian, astfel de labradori și Chihuahuas, în secolele 15 până la al XX-lea.

Cu toate acestea, o astfel de prezumție părea înfundată, iar experții se sprijină acum spre o boală dezastruoasă ca motiv. Studiul în machiajul ADN al tumorii, prin urmare, ar putea fi un pas în direcția cea bună.

Citiți următorul: Ghidul VET privind testele ADN pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Adn-ul câinilor noștri poartă genele de cancer de peste 10.000 de ani în urmă