Barbet dog: profil de rasa de caine

O închidere a unui câine de barbet

Barbetul (pronunțat Bar-Bay) este un câine de păsări de dimensiuni medii, care este probabil cel mai bine cunoscut pentru haina și barba distinctă și barbă la bot. Un câine de apă de apă, Barbets au fost inițial crescuți cu sute de ani în urmă vânătoare păsări și păsări de apă în întreaga Europă.

Bobinele de astăzi sunt rare pentru a găsi - se estimează că există doar 30-40 de barbeți în Statele Unite și aproximativ 600 la nivel global. Cu toate acestea, barbetele moderne și-au menținut atleticismul, inteligența și comportamentul calm al strămoșilor, făcându-i excelent pentru familiile cu copii sau alte animale de companie - și sunt încă vânători excelenți. Deși Barbetul este iubitor și loial familiei sale, este posibil să nu fie atât de prietenos față de străini. Instruirea cu ascultare continuă și socializarea corectă pot ajuta.

Deoarece Barbetul are o haină curbată, densă, vărsarea este minimă - dar îngrijirea zilnică este o necesitate. Datorită cerințelor lor de îngrijire, inteligență înaltă (și potențialul de încăpățânare), un barbet poate să nu fie câinele drept pentru un proprietar de câini de primă dată sau cei care trăiesc în apartamente.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Diverse clase (un grup mare de rase care așteaptă în prezent acceptarea de la Clubul American Kennel ca o clasă obișnuită)

Înălţime: Barbetele măsoară în general 19-24.5 centimetri de la umăr

Greutate: Cele mai multe barbete cântăresc între 35 și 65 de lire sterline

Coat și culori: O haină lungă, densă, curbată, care vine în negru, gri, maro sau fawn. Unele barbete vor avea, de asemenea, marcaje albe.

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile barbetului

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieModerată până la mare
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăModerat
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaModerat
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria barbetului

O apropiată față de Poodle și Briad, Barbetul a provenit din Franța ca un câine de vânătoare de păsări și apă. Picioarele Webbed Barbet la permis să-l urmeze păsări în noroi și apă, câștigând porecla "câine de noroi."Numele real al lui Barbet, cu toate acestea, vine din cuvântul francez" Barbe ", ceea ce înseamnă" barbă."

Barbetul are o istorie lungă, variată în întreaga Europă. Prima descriere scrisă a rasei a apărut în literatură în 1387, dar unii cred că barbetele au provenit încă din secolul al VIII-lea. Ea a spus, de asemenea, că regele Henry IV a păstrat Barbets ca tovarășii lui, iar amanta lui a intrat odată pentru a aduce un barbet în biserică.

Deși Bobets a servit ca câini de vânătoare loiali - de-a lungul secolelor, sunt o rasă destul de rară astăzi. După cum sa menționat anterior, este estimat că există doar 30-40 de barbeți în Statele Unite și aproximativ 600 la nivel global. În ciuda populațiilor lor mai mici, Barbetul se situează ca unul dintre principalii câini de agilitate din competițiile de câini francezi.

În prezent, Barbetul este clasificat ca membru al "Diverse clase" de către Clubul American Kennel. Aceasta este o categorie mare de câini care nu au fost încă recunoscuți ca o rasă standard de către Clubul American Kennel. Deși AKC furnizează pași pentru a obține standardizarea, nu toate rasele pură vor fi neapărat recunoscute de AKC.

Barbet Care

Deoarece bobinele au o haine lungi, dense, curlate, zilnice îngrijirea este un absolut necesar - sunt foarte susceptibili la încurcări, covoare și acumularea de resturi. Puteți găsi chiar resturi în haina dvs. de barbetă după fiecare plimbare. Dacă lăsați-i pe neapărat, stratul de baret poate deveni cu ușurință mat sau felicat și crește până la lungimi lungi. În fiecare zi, periați ușor și pieptenei stratul de barbet, eliminând orice covorașe sau încurcături cu degetele. Îndepărtarea unui covor cu un pieptene riscă să rupă haina câinelui sau să-i rănească pielea.

Unii proprietari de barbet preferă să-și păstreze straturile câinilor lor mai scurte pentru a face îngrijirea mai ușoară. Dacă alegeți să tăiați haina de bară, încercați aproximativ 4 centimetri în lungime în jurul corpului și puțin mai mult pe cap, bărbie și coadă. Puteți fixa firele de păr între ochii câinelui în mod regulat, astfel încât el poate vedea mai clar, precum și firele de păr din jurul canalului urechii. Dacă nu vă simțiți confortabil tăierea hainei câinelui, un groomer local va fi capabil să ajute.

Asigurați-vă că ați inspectat în mod regulat urechile dvs. de bara de barbete și îndepărtați ușor orice acumulare sau resturi de ceară cu o cârpă moale de bumbac. Dacă urechile câinelui dvs. sunt roșii și inflamate, sunt excesiv de murdare sau mirosi amuzant, faceți o întâlnire cu VET dvs. Acestea pot fi Semne de infectare, și ar putea necesita tratament.

Toate rasele de câine sunt susceptibile la boala parodontală dacă nu primesc o îngrijire dentară adecvată. Încălcarea zilnică a dinților este ideală, dar periajul dinților câinelui cel puțin o dată pe săptămână poate ajuta la dezvoltarea bolilor orale să se dezvolte. De asemenea, puteți suplimenta periajul cu mestectul dentar, dar amintiți-vă: sunt goale de calorii, deci este important să le dați în mod moderat. Dental tratează nu ar trebui să fie niciodată singura formă de igienă dentară pe care o utilizați.

Bobinele au niveluri mai ridicate de energie și nevoi de exerciții și sunt câini extrem de inteligenți - deci este important să le păstrați angajați și distrați. Ei prosperă în Agilitate sport, Deci, jocurile de agilitate, puzzle-uri sau alte jocuri provocatoare vă vor păstra barabul angajat și exercitat. Deoarece barbetele sunt extrem de inteligente, au potențialul de încăpățânare. Antrenamentul de ascultare, precum și exerciții și divertisment regulat, pot ajuta.

Probleme comune de sănătate

Deși bobinele sunt, în general, câini sănătoși, nu există nicio garanție că nu vor apărea anumite condiții de sănătate. Este important să cunoașteți semnele și simptomele, astfel încât să puteți căuta o îngrijire adecvată dacă câinele dvs. prezintă semne de oricare dintre aceste condiții de sănătate:

  • Anxietate de separare: Bobinele iubesc oamenii lor - și atenția constantă - astfel încât acestea să fie susceptibile la anxietatea de separare. Excesul excesiv, accidentele din casă și comportamentul distructiv pot fi semne ale stării. Discutați cu medicul veterinar despre modalități de a ușura separarea anxietății prin antrenament sau în cazuri severe, medicamente.
  • HIP sau DYSPLASIA COLOW: Această afecțiune afectează articulațiile din Hips și coate, și poate duce la dureri și slăbiciune extremă. Displazia este o condiție moștenită, deci este important să vă întrebați crescătorul pentru o garanție comună. Deși majoritatea cazurilor de displazie sunt genetice, leziuni și creșterea în greutate excesivă pot duce, de asemenea, la dezvoltare.
  • Epilepsie: Caracterizat prin frecvente Convulsii, Epilepsia este o afecțiune care afectează curenții electrici la creierul câinelui. Semnele de convulsii includ convulsii de colaps, cu corpul întreg și spumă la gură. Dacă câinele dvs. are oricare dintre aceste simptome, contactați imediat medicul veterinar pentru tratament.

Dieta și nutriția

Dieta câinelui dvs. depinde în mare măsură de dimensiunea, greutatea, nivelul de activitate și metabolismul, dar, în general, vă puteți aștepta să vă hrăniți barbetul 1.5 până la 2 cești de alimente de câine de înaltă calitate, de înaltă proteină în fiecare zi. Dacă nu sunteți sigur cât de mult să vă hrăniți barbetul, medicul veterinar vă poate ajuta să dezvoltați un plan de masă care funcționează pentru câinele dvs.

Amintiți-vă: toate rasele sunt susceptibile la obezitatea caninei dacă sunt supraîncălzite și sub-exercitate. Obezitatea poate duce la complicații grave de sănătate cum ar fi boala de inima, Diabet, și probleme comune, deci este important să vă asigurați că câinele dvs. mănâncă o dietă sănătoasă, echilibrată.

PROS
  • Iubitor și loial membrilor familiei

  • Face bine în case cu alte animale de companie

  • Nu aruncat excesiv

Contra
  • Energie ridicată cu cerințe de exerciții ridicate

  • Nu este potrivit pentru viața de viață

  • Necesită îngrijirea zilnică

Unde să adopți sau să cumpărați un barbet

Deoarece barbetele sunt relativ rare, este puțin probabil ca să găsiți unul la adăpostul local.

Dacă alegeți să achiziționați un Barbet de la un crescător, faceți cercetările dvs. pentru a vă asigura că lucrați cu un crescător de renume, etic. Dacă este posibil, vizitați facilitatea de domiciliu sau de reproducere a crescătorului, astfel încât să puteți vedea unde sunt păstrați câinii lor, indiferent dacă sunt sau nu sănătoși și curățenia și siguranța locației. Fi în căutarea cuiva Semne ale unei situații de "reproducere din spate", cum ar fi animalele nesănătoase, facilitățile aglomerate sau puii recuperați.

Nu vă fie frică să puneți întrebări - crescătorii de reputație doresc ceea ce este cel mai bun pentru câinii lor și ar trebui să răspundă de bună voie la orice întrebări sau preocupări pe care le puteți avea.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Este important să vă faceți cercetările și să vă asigurați că puteți gestiona nevoile de îngrijire, exerciții și instruire ale unui Barbet înainte de a aduce o casă. Pentru că sunt câini de întreținere de mare, un Barbet nu este recomandat pentru proprietarii de câini de primăvară, familii cu programe extrem de ocupate sau familii inactive.

Dacă sunteți interesat de câini similari cu barbetul, asigurați-vă că verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Barbet dog: profil de rasa de caine