Ursul karelian: profil de rasă de câine

Karelian Bear câine

Unul dintre cei mai populari câini din țara sa de origine din Finlanda, câinele Karelian Bear este folosit pentru a ține urșii departe de zonele locuite de oameni din parcurile de stat din Statele Unite. Cu toate acestea, nu este o rasă care apare adesea în America.

Această rasă veche care a provenit probabilă din Europa de Nord-vest este cunoscută pentru inteligența, loialitatea și curajul său, precum și capacitatea sa de a ajuta vânătorii să aducă animale mari, astfel de urși, elană și moose.

Privire de ansamblu de rasă

  • Grup: Lucru
  • Înălţime: 19-23.5 inci
  • Greutate: 44 până la 49 de lire sterline
  • Coat și culoare: Haina densă și scurtă în negru cu marcaje albe
  • Speranța de viață: 11 până la 13 ani

Caracteristicile câinelui Karelian Bear

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenosScăzut
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria câinelui de urs Karelian

Câinele Karelian Bear este o rasă veche de câine care își împărtășește strămoșul cu câinele Komi acum dispărut. Fiind o rasă de câine antică, a fost dificil pentru experți pentru a determina specificul originii de rasă. Cu toate acestea, dovezile sugerează că câinele de urs Karelian ar fi putut provoca din Europa de Nord-Vest și a fost folosit de fermierii finlandezi și ruși și de vânători din cauza lor Vânătoare și supraveghere aptitudini. Ei au continuat să fie crescuți pentru a ajuta la vânătoarea și să aducă în jos toate dimensiunile animalelor, inclusiv speciile mari, cum ar fi urși, mistreți, elani și moose.

Această rasă este mai puțin frecventă în Statele Unite, dar este una dintre primele 10 cele mai frecvente rase din Finlanda. În Statele Unite, câinii de urs Karelian sunt utilizați de agențiile sălbatice, precum și de parcul de stat și serviciile Ranger din Alaska, Colorado, Montana, Nevada și Washington, pentru controlul Bear. Institutul Wind River Bear, care are ca scop reducerea mortalității și conflictelor de urnă la nivel mondial, utilizează, de asemenea, câini de urs Karelian pentru a învăța urșii să stea departe de zonele populate de oameni. Câinele este extrem de inteligent și poate comunica tipul de animal pe care l-a găsit doar prin utilizarea unei coajă specifice.

Câinele ursului Karelian este destul de rar încât a fost plasat în Serviciul de stoc al Clubului American Kennel Club, care este un registru de rasă special pentru documentația rarelor rare în Statele Unite. Proprietarii de rare rare lucrează pentru a obține câinii recunoscuți în u.S. prin înregistrarea nașterii și părinților fiecărui câine. Rasa a fost permisă să înceapă să concureze în evenimentele AKC Companion în 2008.

Karelian Bear Dog Care

Câinele Karelian Bear are un strat de vreme, care este scurt, dar dens. Haina necesită doar o îngrijire minimă, periajându-l o dată până la două săptămâni pentru a îndepărta blana liberă și pentru a preveni covorașul împreună cu baia ocazională vă va păstra câinele să privească cel mai bine. Ca și în cazul altor rase de câine, unghiile ar trebui să fie tăiate la fiecare trei până la patru săptămâni, după cum este necesar.

Câinii de urs Karelian sunt energici, atletici și au o etică de lucru tenace, oferindu-le astfel cu exerciții zilnice și loc de munca A face este extrem de importantă - nu trebuie neapărat să fie sub formă de muncă productivă, dar poate include Jocul concentrat. Din fericire, chiar și fără un urs să vâneze sau o fermă pentru a garda, există o mulțime de oportunități de a păstra un câine de lucru ca acesta ocupat, inclusiv jucăriile de puzzle, munca de miros, plimbări de lungă durată, raliu, agilitate și antrenament. Această rasă este inteligentă și, atunci când este pregătită cu consistență și răbdare, câinele învață repede. Karelians răspund bine la armarea pozitivă cu recompense de jucărie și alimente, o rutină stabilă și o mulțime de iubire.

Câinii de urs Karelian au fost crescuți să fie în mod natural agresivi față de alte animale în scopuri de vânătoare, ceea ce poate duce la faptul că această rasă fiind suspicios față de alte animale și străini. Având în vedere acest aspect al personalităților lor, socializarea începând cu o vârstă fragedă este importantă.

Probleme comune de sănătate

Nu există probleme de sănătate genetice sau comune cunoscute ca fiind direct legate de această rasă. Acestea fiind spuse, câinii de urs Karelian sunt susceptibili în anumite condiții care afectează toți câinii, cum ar fi:

Vizitele anuale ale VET vă vor ajuta animalul să mențină o sănătate optimă și să împiedice și să recunoască problemele mai devreme. Dacă intenționați să cumpărați un câine de urs Karelian de la un crescător, întrebați despre orice teste de sănătate date părinților.

Dieta și nutriția

Câinele Karelian Bear ar trebui să fie hrănit alimente de câine de înaltă calitate, indiferent dacă este fabricat comercial sau preparat la domiciliu, cu supravegherea și aprobarea medicului veterinar.

Orice dietă ar trebui să fie adecvată pentru vârsta și nivelul de activitate al câinelui. Deoarece această rasă este foarte activă, luați în considerare o formulă de rasă de lucru sau activă pentru a ține seama de nevoile de înaltă energie ale câinelui. Asigurați-vă întotdeauna că au apă curată și proaspătă, care este ușor accesibilă și disponibilă. Verificați cu medicul veterinar dacă aveți întrebări sau preocupări legate de greutatea câinelui sau dieta.

Cele mai bune rase de câine rare și unice
PROS
  • Karelianens nu au probleme genetice genetice specifice rasei.

  • Această rasă are o natură protectoare și face un supraveghetor excelent.

  • Câinii de urs Karelian sunt destul de ușor de antrenat, deoarece sunt atât de inteligenți.

Contra
  • Rasa are nevoie de o mulțime de exerciții pentru a-și controla nivelul ridicat de energie.

  • Karelienii sunt crescuți în mod natural agresiv, deci necesită o mulțime de socializare.

  • Câinii de urs Karelian nu sunt potriviți pentru locuitorii de apartamente sau persoanele care sunt departe de casă în cea mai mare parte a zilei.

Unde să adoptați sau să cumpărați un câine de urs Karelian

Câinii de urs Karelian nu sunt obișnuiți în Statele Unite, astfel încât ar putea fi greu de găsit. Verificați cu American Karelian Bear Alliance Dog Pentru a găsi un crescător de reputație sau un grup de salvare în zona dvs.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide asupra unui câine de urs Karelian, asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări și implicați întreaga familie în decizie. Învățarea mai mult despre rasă ajută la stabilirea atât a familiei, cât și a câinelui pentru succes. Stilul tău de viață se corelează cu trăsăturile de rasă? Aveți timp să oferiți nevoile de exerciții fizice și mentale pentru acest câine? Acest câine va fi o potrivire bună pentru familia ta? De asemenea, amintiți-vă că această rasă poate fi dificil de găsit în Statele Unite.

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ursul karelian: profil de rasă de câine