Cum să-ți antrenezi câinele în sporturi de agilitate

Formarea unui câine în agilitate

Agilitatea este un sport competitiv pentru câini. Este un curs de obstacol format din salturi, tuneluri și pasarele. Câinii și manipulatorii lucrează ca echipe, cu ajutorul manipulatorului care ajută câinele să navigheze pe obstacolele din ordinea corectă.

Unii oameni fac o pregătire de agilitate doar pentru distracție, în timp ce alții se bucură de concurs în studiile de agilitate. În timpul încercărilor, echipele de câine și de manipulare concurează pentru a vedea cine poate completa cursul de obstacole cel mai rapid și cu cele mai puține greșeli.

Începeți pregătirea la începutul anului

Câinii încep de obicei concurența în agilitate între vârstele de 1 și 2. Puii și câinii tineri se pot răni prin obstacole de sărituri. Discutați cu medicul veterinar pentru a vă afla când câinele dvs. va fi gata să încerce saltul.

Puteți începe să vă antrenați câinele înainte de a avea vârsta pentru a concura. Începe să lucreze la Ascultă de bază și învățați cățelușul tău să stea, să se culce, să vină, să călcați și să rămână. Catelul dvs. va beneficia, de asemenea, de la cursurile de formare în care vor învăța ascultarea de bază și vor fi obișnuiți să lucreze în jurul altor câini și oameni. Având animalul dvs. de companie și treceți AKC Testul de cetățean bun este un pas util.

Odată ce câinele dvs. este gata să înceapă antrenamentul de agilitate, cel mai bun pariu este să găsești o clasă sau un grup în zona dvs. Asociația Agility Dog Dog (USDAA) oferă un director pentru grupurile de agilitate din fiecare stat și mulți formatori de câini oferă și cursuri. În clase, veți putea să vă prezentați câinele la obstacolele fără de-a lungul cumpărării sau construirea lor.

Introduceți obstacole de contact

Există mai multe obstacole de contact, inclusiv a-cadru, teeter-totter și plimbare câine.

  • Cadrul A este o pasarelă în formă de con. Câinii trebuie să poată merge pe înclinarea abruptă și înapoi pe cealaltă parte.
  • Câinele de câine funcționează ca un fascicul de echilibru pentru câinii cu rampe la fiecare capăt.
  • Teeter-Totter este la fel ca cel pe care l-ai găsit la locul de joacă. Câinele dvs. trebuie să învețe să se plimbe pe ea pe măsură ce placa se mișcă sub greutatea sa.

Aceste obstacole sunt numite obstacole de contact deoarece există locuri specifice pe una sau pe ambele părți pe care câinele dvs. trebuie să le atingă cu cel puțin o laba. Puteți învăța câinele dvs. pentru a face acest contact prin lăsarea de tratamente pe zona de contact - câinele dvs. va primi tratamentele numai prin punerea labe acolo. Asigurați-vă că ați practicat acest lucru pe măsură ce învățați fiecare obstacol.

Când începeți, asigurați-vă că obstacolele sunt mutate în cea mai mică poziție posibilă. Puneți câinele pe o lecție și dați o comandă specifică obstacolului, cum ar fi "A-cadrul."Mutați repede când vă apropiați de obstacole și conduceți câinele peste el. Este posibil să trebuiască să utilizați niște tratate extra-speciale primele de câteva ori pentru a le coaja câinele pe aceste obstacole.

Dacă câinele dvs. refuză absolut să continue, încercați să instruiți aceste obstacole în sens invers. Ridica-ți câinele și pune-l la sfârșitul obstacolului. De obicei, câinii vor lua pasul sau două durează pentru a coborî. Odată confortabil cu acest lucru, puteți să vă mutați câinele puțin mai departe, așa că trebuie să ia încă câțiva pași pentru a ieși.

Păstrați lucrurile pozitive și oprimate. Odată ce câinele dvs. devine atârnă de obstacolele de contact, acesta va fi dornic să le facă din nou și din nou.

Învățați salturile

Odată ce Vet-ul dvs. spune că este OK, puteți începe să salturi. Nu începeți prea mult. Pentru câinii de rasă mare și medie, păstrați bara de 1 sau 2 centimetri de pe sol. Pentru rasele mai mici, puteți începe cu bara de pe teren.

Învățați saltul prin păstrarea dvs câine pe lesa Deci nu poate merge în jurul unui obstacol. Dați o comandă specifică fiecărui salt, cum ar fi "saltul mare."Abordați sariul Briskly, iar în majoritatea cazurilor, câinele dvs. va urca peste obstacole. Dați o mulțime de tratamente și laudă. Pe măsură ce câinele dvs. câștigă încredere, puteți ridica treptat înălțimea salturilor.

Dacă câinele dvs. refuză să treacă peste un obstacol, practicați într-un hol îngust. Configurați un mic salt și puneți-vă câinele pe o parte cu dvs. pe cealaltă. Câinele dvs. nu ar trebui să nu aibă unde să meargă, ci înainte de salt. Încurajați-vă cățelul cu tratează și un ton fericit al vocii. Cu puțină răbdare și Armare pozitivă, Câinele dvs. va fi în curând un jumper încrezător.

Odată ce câinele dvs. a învățat elementele de bază, este timpul să începeți specificul de predare a agilității.

Încercați tuneluri

Tunelurile sunt, de obicei, un obstacol ușor de învățat. Începeți cu un tunel scurt care permite câinelui să vadă pe cealaltă parte. Au cineva la capătul opus gata cu unele tratamente sau o jucărie preferată. Conduceți câinele în tunel, dați comanda "tunel" și aveți ajutorul dvs. să înceapă să-l cheme și să ofere tratamente.

Dacă câinele dvs. este ezitant, puteți arunca câteva tratamente în interior. Majoritatea câinilor își vor face rapid drumul spre cealaltă parte. Pe măsură ce câinele dvs. devine confortabil, puteți lucra până la tuneluri mai lungi și curbate.

Treceți la stâlpi de țesut

Stalii de țesături sunt un șir de poli pe care câinele tău trebuie să-l țese și să iasă din. Acesta poate fi un obstacol dificil de a preda. Planificați o mulțime de practici și repetări în fața câinelui tău stăpânește această abilitate.

Pentru a începe, răscumpărați poli, astfel încât acestea sunt cel puțin la umăr, în afară de câinele dvs. Puneți pe o lecție și conduceți câinele prin intermediul canalului de mijloc între poli. După ce ați făcut acest lucru de mai multe ori, mișcați treptat polii mai aproape de centru. Acest lucru vă forțează câinele să-și îndoaie corpul un pic pentru a-și lucra prin intermediul canalului de mijloc.

În momentul în care aveți poli în poziția corectă, câinele dvs. ar fi trebuit să învețe mișcarea de îndoire necesară pentru a țese în jurul poliilor. Stâlpii cu țesătură pot dura câteva săptămâni până la luni pentru ca un câine să învețe.

Rămâi pe masa de pauză

Tabelul de pauză este o masă pe care câinele dvs. trebuie sărind pentru a efectua fie un "ședere", fie un "ședere în jos."Tabelul nu este de obicei mai mare decât canapeaua dvs., deci nu este greu să vă încurajați câinele să sară pe ea. Bătând suprafața și folosind unele tratamente pentru a atrage câinele dvs. este de obicei tot ceea ce este necesar.

Partea dură despre acest obstacol vă menține câinele într-o ședere. Majoritatea câinilor sunt nerăbdători să se deplaseze la un alt obstacol. Aici intră pregătirea timpurie. Dacă ați practicat comenzi de bază înainte de a începe antrenamentul de agilitate, câinele dvs. va fi în fața jocului.

Dacă câinele dvs. are probleme, începeți mici. Stai pentru un număr de unul, și apoi oferă un tratament. Creșteți treptat cantitatea de timp în care aveți șederea câinelui. Odată ce este capabil să rămână timp de 5 secunde sau mai mult, practică o mulțime de distragere a atenției pentru a imita experiența la un studiu de agilitate.

Formare completă cu secvențierea

Odată ce câinele dvs. a stăpânit toate obstacolele, este timpul să-l punem împreună. Aceasta se numește secvențiere. Este sarcina dvs. să vă lăsați câinele să știe ordinea în care ar trebui să se apropie de obstacole.

Începeți prin legarea a două obstacole, cum ar fi un salt și tunelul. În primul rând, dați câinele dvs. comanda "saltul mare."Apoi, înainte de a atinge pământul de cealaltă parte, spuneți" tunel "pe măsură ce vă deplasați spre tunel.

Timpul este important cu secvențierea. Dacă așteptați prea mult timp pentru a da comanda pentru următorul obstacol, câinele dvs. poate face alegerea însăși și poate că nu este cea potrivită.

Odată ce câinele dvs. a atins atârnarea de a face două obstacole într-un rând, puteți adăuga altul și așa mai departe, până când este capabil să completeze un curs întreg. Odată ce este capabil să facă acest lucru cu succes, sunteți gata să concurezi.

Probleme și comportament de verificare

In conformitate cu USDAA, Există peste 150 de rase de câini, inclusiv câini de rasă mixtă, implicați în agilitate. Unele rase, cum ar fi Shepherd australian si Păstorul olandez, sunt cunoscute pentru a supraviețui la sport. Cu toate acestea, nu ar trebui să lăsați faptul că aveți a Labrador sau a Câine de rasă mixtă opriți-vă să încercați. Dacă câinele dvs. este jucăuș și energic, probabil va beneficia de antrenament de agilitate.

Dacă lucrați la antrenament de agilitate la domiciliu, curtea dvs. este probabil un mediu controlat, cu foarte puține distragere. Acest lucru poate merge la o concurență dificilă, deoarece câinele dvs. nu este obișnuit cu mediul agit.

Este o idee bună Dovada formării câinelui tău În locații diferite pentru ao pregăti pentru distragere. Invitați câțiva prieteni să vă înveselească pe câinele dvs., așa că se obișnuiește cu o mulțime. S-ar putea să doriți, de asemenea, să mergeți la un centru de instruire sau să găsiți formatori locali care au și obstacolele înființate în curtea lor. Dacă obstacolele dvs. sunt portabile, ați putea chiar să le duceți într-un parc.

Rețineți că câinele dvs. nu se poate bucura de concurență. Rularea obstacolelor la domiciliu ar trebui să fie suficientă, indiferent cât de mult este inima dvs. de a avea un pui câștigător. Dacă dvs. nu este spectacolul pe un tip de scenă mare, pur și simplu luați bucuria în experiența de lipire pe care o oferă antrenamentul de agilitate și câinele dvs. Se distrează cu ea și câinele tău va.

Uita-te acum: Dacă câinele tău ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi câinele în sporturi de agilitate