Diabetul la câini

Veterinar examinând câinele în funcție

Diabetul este o boală cronică care afectează în mod obișnuit Câini mai în vârstă dar poate fi văzut și la câinii mai tineri. Este o condiție medicală gravă care nu este curabilă, ci cu cea corectă Management, Câinii diabetici pot trăi vieți lungi și fericite.

Există două forme de diabet la câini: diabetul insipid și diabetul zaharat. Diabetul Insipidus este rar și are ca rezultat nerespectarea conținutului de apă al corpului. Diabetul zaharat este mai frecvent, astfel încât acesta va fi punctul central al acestui articol.

Ce este diabetul?

Diabetul este o boală endocrină care apare atunci când câinele dvs. nu face suficientă insulină, nu se oprește să o producă complet sau corpul lor are un răspuns anormal la acesta.

Insulina este un hormon care este produs de pancreas și afectează modul în care corpul câinelui dvs. utilizează alimente.

Când câinele dvs. mănâncă, sistemul digestiv al câinelui dvs. sparge alimentele în diferite părți, inclusiv glucoza. Glucoza este absorbită din intestine în sânge, unde călătorește în tot corpul. Glucoza este sursa principală de energie pe care celulele corpului trebuie să funcționeze eficient. Insulina este necesară pentru transferul de glucoză din sânge în celule, astfel încât acesta poate fi utilizat pentru energie. Fără o cantitate adecvată de insulină, glucoza nu poate intra în celule care are ca rezultat glucoza acumularea în sânge, rezultând hiperglicemie. Când glucoza nu este capabilă să intre în celule, nu există suficientă energie pentru ca celulele să funcționeze în mod normal și devin foame pentru o sursă de energie. Ca răspuns la acest lucru, organismul începe să descompune magazinele de grăsimi și proteine ​​ca surse alternative de energie.

Există două tipuri de diabet zaharat:

  • Tipul 1: este cea mai comună formă de diabet zaharat văzut la câini și este că a fost o defecțiune a pancreasului pentru a secreta sau a face suficientă insulină pentru a susține corpul. Câinii cu acest tip de diabet necesită injecții de insulină pentru a stabiliza zahărul din sânge.
  • Tipul 2: este atunci când pancreasul poate produce încă insulină, dar corpul nu poate răspunde în mod eficient.

Semne de diabet la câini

Simptomele diabetului

Simptome precoce:

Creșterea setei sau băuturile excesive

Creșterea urinării

Pierdere în greutate

Creșterea apetitului

Simptome avansate:

Letargie

Anorexie

Coat de păr uleios

Vărsături și / sau diaree

Cataractă

Infecții cronice sau relocare

Înrăutățirea pierderii în greutate

Ketoacidoză diabetică

Simptomele precoce sunt cele mai frecvente semne ale câinilor primii notificări cu diabet zaharat. Dacă observați oricare dintre aceste simptome, discutați cu medicul veterinar.

Este posibil să observați mai frecvent câinele dvs. de câine și să umpleți bowlurile de apă mai des. După creșterea consumului de alcool, puteți constata că câinele dvs. Mayask să meargă mai frecvent, poate urina cantități mai mari și / sau poate începe având accidente în casă Datorită necesității de a merge mai des.

Câinele dvs. poate pierde în greutate, chiar dacă mănâncă aceeași cantitate sau mai mult. Apetitul câinelui dvs. ar putea, de asemenea, să crească și poate începe să mănânce mai mult sau să par să fie foame tot timpul.

Simptomele avansate apar atunci când diabetul este nediagnosticat și este lăsat netratat. Simptomele timpurii vor progresa în următoarele.

Puteți observa schimbări în comportamentul câinelui dvs., el nu vă salută la ușă sau doriți să jucați cu mingea preferată, el poate fi în general mai puțin activ sau mai mult. Apetitul său ar putea scădea și poate mânca puțin la nici un fel de mâncare. Haina lui ar putea deveni, de asemenea, uleioasă, uscată, subțierea, plictisitoare și apare neclară. Câinele dvs. poate începe să vadă, având scaune anormale sau având urgență atunci când mergeți la baie.

În plus, o complicație comună a diabetului este cataractă. S-ar putea să observați că ochii câinelui dvs. sunt tulbure și schimbări în viziune (se ciocnesc în lucruri, având probleme în a obține în jur). De asemenea, el poate dezvolta infecții mai frecvent și pierderea în greutate mai rapid. Dacă diabetul este nediagnosticat și netratat sau când este dificil să se controleze sau să regleze, poate apărea o complicație gravă comună numită ketoacidoză (DKA). DKA apare atunci când nu există suficientă insulină în organism pentru a regla nivelurile de glucoză (zahăr din sânge). În încercarea de a furniza energie corpului, organismul începe să defleții grăsimi. Produsele secundare din acest lucru, numite cetone, sunt toxice pentru organism.

Simptomele DKA includ deshidratarea, anorexia și vărsăturile. DKA poate pune viața în pericol.

Avertizare

DKA este tratabil, dar este o urgență medicală, deci căutați un medic veterinar și urmați liniile directoare și recomandările.

Cauzele diabetului

Dieta slaba, Lipsa exercițiului, unele boli, unele medicamente și genetica pot contribui la dezvoltarea diabetului zaharat. De asemenea, se poate întâmpla la câinii care sunt o rasă, un gen sau o vârstă care sunt deja mai expuși riscului de diabet.

Tratament

De cele mai multe ori când câinii sunt diagnosticați cu diabet zaharat, este de-a lungul vieții. Scopul tratamentului este de a controla nivelurile de zahăr din sânge, opriți simptomele și stabilizarea greutății câinelui pentru a preveni dezvoltarea complicațiilor. Pentru a face acest lucru, medicul veterinar va face recomandări despre dietă, regim de alimentare și va începe câinele pe terapia cu insulină.

Ei vor trebui, de asemenea, să monitorizeze glucoza și simptomele câinelui, făcând examene fizice de rutină, sânge și teste de urină. Monitorizarea este o parte crucială pentru gestionarea diabetului zaharat.

Din fericire, majoritatea câinilor pot trăi o viață lungă, în ciuda, fiind diagnosticate cu diabet zaharat. Cu tratament adecvat, care include o dietă și regimul de exerciții, injecții zilnice de insulină și vizite de rutină veterinare, câinele dvs. poate fi fericit și sănătos!

Cum de a preveni diabetul zaharat

În timp ce există o mână de lucruri pe care le puteți face pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat câinele, nu este întotdeauna prevenită. Este important să vă asigurați că câinele dvs. obține o dietă sănătoasă, bine echilibrată. Hrană pentru câini de înaltă calitate și fructele și legumele proaspete de câine pot ajuta animalul dvs. să mențină o sănătate optimă. Asigurați-vă că puii dvs. rămâne activi. Similar cu diabetul zaharat la om, un stil de viață sedentar poate crește șansele câinelui de a obține boala. Câinii de sex feminin au un risc mai mare pentru diabet zaharat, dar unele surse spun că spargerea poate scădea șansa de diabet prin ajutând la reglarea hormonală.

Procese de diagnosticare

Veterinarul dvs. cu ajutorul tehnicianului veterinar va obține o istorie pe animalul dvs. de companie. Aceasta va include comportamentul animalului dvs. de companie, orice simptome pe care le-ați observat acasă și toate preocupările pe care le aveți. Urmând acest lucru, medicul veterinar va efectua un examen fizic al animalului dvs. de companie

Veterinarul dvs. va conduce și va obține sânge și o urinare. Acest lucru vă permite medicului veterinar să vadă cum funcționează organele interne ale câinelui, precum și verificarea deshidratării, prezența unui nivel ridicat de glucoză în sânge (hiperglicemie) și în urină (glucosurie) și alte modificări care apar cu diabetul zaharat.

Factori de risc

Orice câine poate dezvolta diabet, dar există factori care includ vârsta, sexul, alte procese de boală, rasa și greutatea care cresc riscul de diabet zaharat.

  • Vârsta - Diabetul este mai frecvent în vârsta de vârstă mijlocie la câinii de rang înalt.
  • Obezitate
  • Gender - Femelele prezintă un risc mai mare pentru diabet, în special pe măsură ce îmbătrânesc.
  • Rasă - Unele rase par să experimenteze o rată mai mare de diabet zaharat decât altele. Rasele considerate a fi predispuse genetic includ Samoyed, Terrier Tibetan și Cairn Terrier.
  • Alte condiții de sănătate - Boala lui Cushing și pancreatita pot crește riscul de diabet canin. Pancreatita este inflamația pancreasului și a daunelor pancreatice pot avea un impact asupra producției de insulină. Boala de albire este, de asemenea, o boală endocrină și provoacă organismul să suprapun steroizii pe plan intern, ceea ce poate provoca diabet zaharat.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Diabetul zaharat la câini și pisici. Merck Manual veterinar

  2. 2018 Ghidul de gestionare a diabetului zaharat AAHA pentru câini și pisici. American Animal Hospital Association

  3. Moshref, Maryam și colab. Revizuire concisă: Diabetul Caninei Mellitus ca model de translație pentru abordări inovatoare de medicamente regenerativeCelule stem medicament de translație vol. 8,5 (2019): 450-455. DOI: 10.1002 / SCTM.18-0163

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diabetul la câini