Arborele evolutiv al câinilor a fost în cele din urmă cartografiat

Cercetătorii folosesc modele de migrație umană pentru a strânge informații despre rasele de câine trecut, care ar putea ajuta la combaterea bolilor viitoare.

Te întrebi vreodată cum un lup a devenit un Pug? Răspunsul este "o mulțime de timp și efort!"

Vorbind în ceea ce privește istoria evolutivă, Oamenii au migrat pe continente și în întreaga lume pentru milenii și și-au luat câinii cu ei.

Urmărirea evoluției diferitelor rase ale Canis familiaris Pe măsură ce migrațiile umane apar a fost o provocare, pentru că acum există sute de rase de câini care au avut loc de-a lungul mii de ani, toate se mișcă împreună cu omul și fiind crescuți pentru anumite trăsături.

Dar știința a făcut un progres în acest efort. Cercetătorii au folosit secvențe genetice din 161 de rase moderne pentru a produce un Arbore evolutiv al câinilor. Rezultatele au fost publicat în Celulă jurnal (PDF).

Această hartă a raselor de câine nu numai că oferă dovezi că câinii au călătorit cu om de-a lungul Bridului Land Bering, dar va servi probabil pentru a ajuta oamenii de știință să identifice și să combată genele responsabile pentru bolile atât la câini, cât și la oameni.

LEGATE DE: Cercetătorii descoperă un tratament mai bun pentru epilepsie la câini

Arbore evolutiv de 161 de rase de câine domestice
Triunghiurile combinate arată rase care formează clade unice susținute de 100% din Bootstraps. O stea de aur indică 90% sau mai bună, stele negre 70% -89%, și Silver Star 50% -69% Bootstrap Support. Credit: Proiectul NiH Dog Genome

Tipul VS Rasa în creșterea câinilor

Câinii domestici au fost crescuți pentru trăsăturile și funcțiile dorite de către oameni, probabil, aproape atâta timp cât au fost tovarășii noștri.

În primul rând, au început să fie crescuți pentru tipul lor - păstori, indicatori etc. Apoi, omul a dat seama că ar putea să crească câini pentru trăsăturile fizice dorite.

Co-autor de studiu Heidi Parker, Cine a studiat genomul câinelui și evoluția raselor de câine de ani de zile, subliniază faptul că înțelegerea asta Tipuri de câiniData înapoi mult mai departe decât rasele sau aparițiile fizice și consideră acest fapt foarte semnificativ.

Rezultate surprinzătoare în America

Cele mai multe rase de câine găsite în America sunt descendenți din Europa.

Cu toate acestea, acest studiu a descoperit dovezi că unele rase din America Centrală și de Sud - cum ar fi fascinanța câinelui fără păr peruvian și rasele Xoloccatcintle - sunt probabil descendenți ai așa-numitului câine "."Se crede că aceste subspecii antice au migrat cu strămoșii americanilor nativi dincolo de strâmtoarea Bering.

Știința presupunea întotdeauna că această rasă veche a existat, dar această cercetare a oferit prima dovadă a acestuia în rasele de câine moderne.

Punctul de separare a semnăturilor în câinii europeni și americani are loc într-un genom ascuns. Cercetătorii sunt acum un pas mai aproape de descoperirea care gene denotă Noi Omcestry World.

Creare de câini Evoluția - Clade
Câini din fiecare dintre cele 23 de clase de rase (vezi lista completă de mai jos). Credit: Proiectul NiH Dog Genome

Lista completă a reprezentanților:

  • (A) Akita / Asian Spitz.
  • (B) Shih tzu / jucărie asiatică (de Mary Bloom).
  • (C) Sheepdog Sheepdog / Nordic Spitz (de Veronica Druk).
  • (D) Miniatura Schnauzer / Schnauzer.
  • (E) Pomeranian / Small Spitz.
  • (F) Bruxelles Griffon / jucărie Spitz (de Mary Bloom).
  • (G) Puli / Maghiară.
  • (H) Poodle / Poodle standard.
  • (I) Chihuahua / jucărie americană.
  • (J) Terrier de șobolan / terrier american (prin Stacy Zimmerman).
  • (K) Pinscher / Pinscher Miniatura.
  • (L) terrier irlandez / terrier.
  • (M) Câine de ciobanesc german / Noua lume (de Mary Bloom).
  • (N) saluki / mediteranean (de Mary Bloom).
  • (O) Basset Hound / Scent Hound (de Mary Bloom).
  • (P) American Cocker Spaniel / Spaniel (de Mary Bloom).
  • (Q) retriever de aur / retriever (de Mary Bloom).
  • (R) Pointer / Pointer Setter (de Mary Bloom).
  • (S) BRIAD / Continental Herder (de Mary Bloom).
  • (T) Shetland Sheepdog / UK Rural.
  • (U) Rottweiler / Dover
  • (V) Saint Bernard / Alpine.
  • (W) Mastiff / Mastiff european (de Mary Bloom)

Evoluția rasei în străinătate

Evoluția diagramei de câine
Credit: Proiectul NiH Dog Genome

Au existat și câteva rezultate mai previzibile în studiu.

Multe rase de așa-numite "Câini de arme" (la fel ca Retrieveri de aur, Setters irlandez, etc.) au fost urmărite înapoi la Anglia Victoriană. Evoluția lor a coincis cu evoluția armei, deoarece trăsăturile lor au fost utile pentru vânătoare.

Aceste rase, împreună cu spaniels, nu au o mulțime de diversitate. Aceasta indică faptul că acestea sunt un grup mai recent de rase.

Rasele din Orientul Mijlociu (cum ar fi câinele Saluki) și rasele Asiatice (cum ar fi câinii de chow și akita) se uită să se despartă genetic de restul pachetului înainte ca epoca victoriană mai modernă să aibă loc. Astfel încât aceste rase au fost separate și au făcut propriul lor lucru și au fost dezvoltate pentru diferite funcții.

Cu toate acestea, un rezultat surprinzător a fost că "rasele de herding" din Europa sunt în mod neașteptat diverse. Deoarece fiecare rasă a avut o diversitate marcată, iar această tendință urmează originile din majoritatea zonelor din Europa, a fost dedusă că oamenii folosesc câini ca muncitori nu timp de doar sute de ani înainte de acum - Dar mii.

În plus, acest studiu a folosit clasificarea herdingului pentru a dovedi ceea ce a fost suspectat anterior - că câinii de vânători au fost dezvoltați în mai multe locații și la momente diferite, mai degrabă decât o origine singulară.

Înțelegerea câinilor din trecut ajută viitorul

Privind la povestirile genetice ale câinilor au și unele aplicații practice pentru oameni. Caninii sunt adesea afectați de aceleași boli și tulburări pe care oamenii le primesc, cum ar fi diabetul, epilepsia, boala renală și cancerul.

Privind la aceste boli dintr-o perspectivă genetică dezvăluie multe detalii în modul în care alelele bolii călătoresc. Acest lucru permite oamenilor de știință să prezică unde vor merge în continuare.

Acest lucru este important atât pentru câini, cât și pentru oameni, pentru că de fiecare dată când o genă pentru o boală se găsește într-un câine, se dovedește a fi semnificativă și pentru oameni.

Urmeaza

Pentru acest studiu, cercetătorul Elaine Ostrander și echipa ei au recrutat rasele de la spectacole de câini (unde poate fi găsită crema culturii în fiecare rasă).

Deși au recrutat multe rase pentru setul de eșantioane, Mai mult de jumătate din rasele de câine din lume încă nu sunt contabilizate în secvențiale genetice.

Cercetătorii intenționează să continue să colecteze genomii până când vor umple golurile. Cine știe ce alte fapte fascinante vom afla despre cel mai bun prieten al omului de-a lungul drumului!

Referinţă:

  1. Heidi G. Parker, Dayna L. Dresger, Maud Rimbault, Brian W. Davis, Alexandra B. Mullen, Gretchen Carpinterlo-Ramirez, Elaine A. Ostrander. Analizele genomice dezvăluie influența originii geografice, a migrației și a hibridizării asupra dezvoltării rasei de câine moderne. Rapoartele celulare, 2017; 19 (4): 697 DOI: 10.1016 / J.Celrep.2017.03.079
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Arborele evolutiv al câinilor a fost în cele din urmă cartografiat