Studiul arată cum câinii pot simți forme și dimensiuni ale obiectelor

Studiul nou dovedește că câinii pot "miros sau # 8221; Forme și dimensiuni ale obiectelor. Poochul tău este probabil să spună diferența dintre o jucărie umplută și o minge pur și simplu folosind nasul.

O nouă cercetare comună de către Institutul Max Planck si Friedrich Schiller University în Jena a arătat că câinii " Sentimentul excelent de miros este și mai avansată decât am crezut inițial. Când urmați un miros, câinii creează o imagine mentală a ceea ce se așteaptă să găsească la capătul traseului. Aceasta este o zonă subexplorată în știința comportamentală canină, care poate duce la descoperiri mari.

Câinii au o reprezentare mentală a obiectului pe care le-au urmărit atunci când urmează un miros.

Uneori, puteți crede că reprezentarea lui Hollywood a mirosului câinilor ca fiind uimitoare și schimbarea vieții în întreaga bord pentru toate rasele este un pic supraestimat pentru efect dramatic. Vreau să spun, ați încerca vreodată câinilor dvs. cu găsirea unui copil dispărut sau pescuitul unui mijloc de droguri? N-aș fi, în principal, pentru că nu am încredere în câinii mei să fac ceva la fel de simplu ca pescuitul șosetelor mele de sub pat.

Dar mai multe studii noi au demonstrat că sunt probabil greșit. Aceste noi cercetări arată că câinii nu sunt doar minunați la recunoașterea în cazul în care lucrurile folosesc nasul lor, dar pot de fapt Figurați formele și dimensiunile de obiecte diferite, în funcție de modul în care miroase.

Oamenii de știință de la Institutul Max Planck, împreună cu alți cercetători de la Friedrich Schiller University, au aflat recent că câinii creează de fapt un fel de imagine mentala a obiectului că sunt după ce încearcă să o găsească prin mirosul său. Acest studiu a fost publicată în Jurnalul de Psihologie Comparativă.

Testarea comportamentului de sniffing și urmărire

Pentru a aborda modul în care câinii pot înțelege formele și dimensiunile lucrurilor, cercetătorii au folosit două focus grupuri de câini - 25 de câini de poliție instruiți și 23 de câini de companie de casă.

Camerele de testare pentru câinii de sniffing
Așa arăta camera de testare. Credit: Juliane Braeuer și Julia Belger

Modul în care a lucrat experimentul, fiecare câine a fost arătat două jucării: unul cu un traseu de miros și unul fără. Traseul de miros a fost lăsat afară și când a urmat, jumătate dintre câini ar găsi jucăria parfumată și jumătate din câini ar găsi cealaltă jucărie.

Oamenii de știință se așteptau câini care au fost surprinși de jucăria necorespunzătoare pentru a acționa diferit. Acest lucru sa întâmplat în prima trecere prin când câinii au ezitat și încă caută jucăria care a fost parfumată. Dar, după cum a fost repetat experimentul, câinii au început să se joace cu jucăria pe care au întâlnit-o la sfârșit, indiferent dacă a fost jucăria parfumată sau nu.

Acest lucru a condus cercetătorii la concluzia că câinii au o reprezentare mentală a obiectului pe care îl au urmărit la un miros. Mai multe cercetări trebuie făcute în această direcție, dar rezultatele inițiale indică faptul că câinii pot spune dacă caută o minge sau pentru un șir sau pentru o pungă plină de droguri.

LEGATE DE: Noua bombă și dispozitivul de sniffing de droguri vor salva vieți ale câinilor sniffer

Natură sau îngrijire - câini instruiți vs câini de casă

Câine de câine care caută droguriRezultatele pot fi foarte utile atunci când vine vorba Câini de poliție, în special unitățile K9 sniffing cu bombă. Adesea este cazul că, atunci când caută dispozitive explozive, chiar și oamenii din echipajele de bombe nu ar ști cum arată. Explozivii pot fi făcuți din diferite lucruri și pot arăta diferite.

Cu toate acestea, știind că câinele poate crea o imagine brută a ceea ce caută doar prin ridicarea mirosului ne poate lăsa să respirând un pic mai ușor - ei știu ce fac. Asta este bine despre câinii de poliție - la urma urmei, asta este treaba lor. Dar ce zici de câinii noștri de companie de casă?

Ei bine, rundele inițiale ale testului au arătat că câinii profesioniști au găsit jucăriile mai repede. Cu toate acestea, deoarece testul a fost repetat, din nou și din nou, acasă animalele de companie au început să se potrivească cu viteza omologilor lor profesioniști.

Cercetătorii sunt adamanți că este necesar un studiu suplimentar pentru a înțelege legătura dintre percepție, cunoaștere și comportament la câini. Acest lucru merge doar pentru a arăta că uneori, Hollywood o face imediat după toate.

Citiți următorul: Importanța muncii nasului pentru câini și cum să le antrenezi

Referința studiului: 

  • Juliane Bräuer, Julia Belger. O minge nu este un kong: reprezentarea mirosului și comportamentul căutării la câinii casnici (Canis Familiaris) de educație diferită.. Jurnalul de Psihologie Comparativă, 2018; DOI: 10.1037 / COM0000115
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Studiul arată cum câinii pot simți forme și dimensiuni ale obiectelor