Știința determină vârsta exactă atunci când puii sunt cei mai adorabili

Știința determină vârsta exactă atunci când puii sunt cei mai adorabili
Pentru mulți iubitori de animale, câinii sunt drăguți la orice vârstă, dar oamenii de știință au reușit să ajungă la zero la vârsta exactă a lui când sunt la vârful cutenei lor.

Puii sunt, fără îndoială, una dintre cele mai drăguțe creaturi din regnul animal, dar, potrivit experților, există o vârstă perfectă atunci când acestea sunt la picioarele lor de vârf.& # 8221; Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Arizona, Utrecht Unversty și Universitatea Texas Tech a efectuat un studiu Pentru a găsi vârsta exactă atunci când puii sunt cei mai adorabili. Constatările lor au fost publicate în revista Anthrozoös.

Evaluați atractivitatea lor

Așa cum mama lor se îmbolnăvește de ei și îi va lovi din zi și vor trebui să-și facă propriul drum în viață, la acea vârstă, exact atunci când sunt cel mai atractive la ființele umane.& # 8221;

Cercetatorii au cerut 51 de studenti pentru a evalua fotografiile de 39 catelusi de la trei rase diferite & # 8212; Jack Russell Terrier, Păstorul alb și Corsele de trestie. Vârsta puiului a variat de la nou-născut la 8 luni.

Oamenii de știință au declarat participanților să evalueze câinii pe baza "atractivității" pentru a păstra lucrurile neutre. Cercetătorul Clive Wynne a spus National Geographic că nu au dorit ca ratingul să fie influențat de o caracteristică comună câinilor tineri: cuteness. În alte studii, oamenii au evaluat câini drăguți pe baza unor caracteristici infantile, cum ar fi ochii mari de boady, gura mică și fața rotundă.

Înainte de încercare, cercetătorii au măsurat că puii sunt cel mai atrăgătoare pentru oameni la vârsta de două până la trei luni (8 săptămâni până la 12 săptămâni), sau când încep înțepare. Este, de asemenea, vârsta când mama câinilor își părăsesc în mod natural puii în mâinile îngrijitorilor sau noilor proprietari.

Ipoteza lor a fost aproape corectă, deoarece ratingurile au arătat că puii erau în cutețea lor de vârf între șase și opt săptămâni. Pe baza percepției participanților, Jack Russells se afla la cea de la 7 ani.7 săptămâni. Păstorii albi, pe de altă parte, au ajuns la cuteneala lor de vârf la 8 ani.3 săptămâni, în timp ce Corsos din 6 ani.3 saptamani.

LEGATE DE: Câinii știu exact când să izbucnească ochii catelului

Bazându-se pe îngrijirea umană

Adorabil Puppy PomeranianStudiul a indicat că acest vârf de vârf ar putea fi legătura care va arăta modul în care câinii au evoluat de la lupi pentru a se baza pe grija oamenilor, ceva ce știm deja de la studierea Istoria câinilor și a lupilor.

Mii de ani în urmă, puiul lupi erau sub îngrijirea părinților până la doi ani de vârstă. Așa cum au evoluat, rata de supraviețuire pentru tinerii canini, care au rămas să se descurce pentru ei înșiși de părinții lor, a fost de aproximativ 20%. Mulți pui au murit în primul an fără a le lua.

Aparent, prin evoluție față de cutețea de vârf într-o fază în care erau cei mai vulnerabili, caninii au fost capabili să atragă interesul oamenilor și, astfel, au supraviețuit. Au devenit "# 8212; Pur și simplu pus și # 8212; prea drăguț să moară.

Vârful de vârf există și în bebelușii umani. Numit Kinderschema, aceasta a fost, de asemenea, o parte necesară a evoluției umane. Creierul a activat aparent ceva care a făcut ca oamenii să vrea să-și protejeze și să-și îngrijească tinerii adorabili și vulnerabili.

Limitări ale studiului

Experții, totuși, au spus că nu au cerut participanților dacă au fost familiarizați cu cele trei rase specifice. Faptul că ratingurile au fost doar pentru fotografiile încă afectate de rezultate. Harold Herzog a scris despre studiu când a început acum câțiva ani. A spus el Psihologie astăzi că, în timp ce procesul a fost strălucit, oamenii de știință ar fi putut arăta mai multe fotografii ale câinilor așa cum au îmbătrânit.

Experții ar fi putut folosi și imagini de lupi în grupul de control. În loc să efectueze studiul în laborator, participanții ar fi putut fi rugați să observe câini reali și vii. Herzog a explicat că, dacă i-au dat diverse eșantioane, atunci determinarea vârfului de vârf în vârsta unui câine se poate schimba și.

Între timp, Wynne a spus că fac un alt studiu care arată participanților aproximativ 30 de videoclipuri ale catelusilor. Ei doresc să determine ce mișcări ale câinilor atrag atenția umană mai mult, dar rezultatele nu au fost încă eliberate.

Citiți următorul: Câinele tău știe că nu poți rezista acelor ochi de catelus, spune studiul

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Știința determină vârsta exactă atunci când puii sunt cei mai adorabili