Câinii cadavr pot identifica acum mai precis rămășițele umane

Oamenii de știință lucrează cu forțele de poliție din Marea Britanie pentru a ajuta câinii de poliție să identifice mai precis rămășițele umane.

Cercetătorii de la Departamentul de Chimie al Universității din Leicester, condus de doctoratul Jonathon Brooks, studiază compușii organici care sunt prezenți în timpul descompunerii și folosesc câini pentru a mirosi acei compuși pentru a constata informații esențiale de identificare.

Compușii organici volatili sunt cei eliberați atunci când materia biologică se descompune. Oamenii de știință încearcă să determine ce substanțe chimice specifice pe care câinii le detectează și dacă sunt doar un compus sau combinații de compuși pe care câinii mirosesc.

Cercetătorii lucrează cu profesioniștii care utilizează aceste substanțe în formarea câinilor de poliție de recuperare a victimelor care lucrează pentru a detecta rămășițele umane.

LEGATE DE: 15 cele mai bune rase de câine pentru munca poliției

Știința din spatele descompunerii

Deși diferite tipuri de țesuturi se vor descompune la rate diferite, cercetătorii au arătat că ei împărtășesc în continuare profiluri de COV similare. Cu toate acestea, mediul înconjurător de țesuturi pot modifica semnificativ profilul COV. Acest lucru sugerează că eșantioanele folosesc forțele poliției nu sunt reprezentări pe deplin precise ale rămășițelor umane îngropate reale.

Când rămâne uman, ei eliberează o mare varietate de molecule. Câinii trebuie să poată recunoaște aceste molecule variază cu nasul lor.

Echipa lucrează cu câinii de poliție pentru a le antrena pentru a recunoaște aceste molecule și folosesc diverse tehnici analitice pentru a măsura substanțele eliberate în timpul descompunerii.

De ce acest lucru este progresul

Cercetătorii lucrează îndeaproape cu spitalele universității din Leicester și o multitudine de forțe de poliție din Marea Britanie pentru a stabili modul în care datele pot fi utilizate cel mai bine pentru a ajuta la investigațiile penale viitoare.

Câinii cadavr pot identifica acum mai precis rămășițele umane
Jonathon cu câinii de cercetare. Fotografie: Universitatea din Leicester

Acest proiect de cercetare este singurul de acest fel din Marea Britanie pentru a utiliza cromatografia multidimensională pentru a analiza descompunerea. Cromatografia multidimensională ajută la o mai bună separată a compușilor chimici complexi prin trecerea probelor prin două etape diferite de separare.

Nu există suficientă umană de a studia

O limitare a echipei se confruntă cu faptul că în Marea Britanie, ei au voie să utilizeze eșantioane de animale pentru formarea cadavială a câinilor. Acest lucru se datorează legislației. Dar colaboratorii din Australia au deschis recent o unitate de descompunere umană, care va ajuta oamenii de știință să avanseze cunoștințele lor asupra fenomenului, deoarece se referă la oameni în mod specific.

Protocoalele sunt introduse care vor permite forțelor de poliție să utilizeze eșantioane umane care au fost donate științei. Acest lucru va servi la creșterea înțelegerii și eficacității câinelui în detectarea rămășițelor umane.

Aceste protocoale nu au fost încă implementate și în prezent este greu de știut dacă va exista o aprovizionare consistentă a țesuturilor umane sau nu.

La fel de terifiante ca toate sună, aceasta este o muncă foarte nobilă. Moartea este o parte normală a vieții. Acei oameni care îi dau trupurilor în știință sunt în necunoștință de lucru cu câinii spre o mai bună identificare a rămășițelor pentru cei dragi ai celor care au experimentat o moarte tragică, prematură sau misterioasă.

Citiți următorul: Cum studiul ADN-ului câinelui îmbunătățește înțelegerea noastră a oamenilor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii cadavr pot identifica acum mai precis rămășițele umane