Noua hartă arată unde câinii sunt cel mai probabil să obțină boala lyme

Noua hartă a bolii Lyme conturează creșterea prevalenței căpușelor

O nouă cercetare a dezvoltat o hartă prognozată pentru boala Lyme la câini pentru a arăta unde în u.S. Infecția este cel mai probabil să se întâmple, cu rezultate surprinzătoare.

Un studiu realizat la Universitatea din Georgia a dat veterinarilor o hartă prognozată a bolii Lyme la câini, ceea ce le spune ce părți ale țării au cea mai mare prevalență și riscul acestei boli pentru canini. Acest lucru ar putea ajuta la urmărirea, prezicerea și prevenirea bolii Lyme la câini, precum și la om.

Creșterea rapidă a bolii Lyme în Statele Unite este o problemă dificilă, acum mai mult ca niciodată. Această nouă hartă prognoză a fost creat de Michael Yabsley (un parazitolog la Universitatea din Georgia) și Christopher McMahan (profesor asistent de științe matematice la Universitatea Clemson).

Harta de boală Lyme arată procentul de câini care au prezis să testeze pozitiv pentru infecția în fiecare județ al Statelor Unite (48 state totale). A fost creat prin desenarea datelor de testare lunară de la medicii veterinari și oferă cea mai recentă imagine a prezenței bolii Lyme după locație.

Efectuarea hărții

Cercetatorii au folosit o combinatie de factori asociate cu boala Lyme (zona de suprafete, zona de apa, densitatea populației, temperatura și venitul median al gospodăriei), împreună cu aproape 12 milioane de rezultate ale testelor de boală Lyme colectate din 2011-2015 la câini (sortate pe județ). Aceste rezultate au fost furnizate de către IDEXX LAB Companie de diagnosticare.

Yabsley și McMahan speră să vadă această hartă folosită pentru a optimiza îngrijirea pacientului de către veterinari, oficialii din domeniul sănătății publice și medicii umani.

Sa crezut anterior că căpușele care transportă bacteria cauzată de boală Borrelia burgdorferi au fost conținute numai în Statele Unite ale Americii. Dar cercetările recente arată că aceste căpușe sunt acum în jumătate din județele din U.S., și sunt în statele sudice.

Statele proiectate să fie cele mai puternice afectate sunt toate statele din nord-est de Pennsylvania până prin Maine, precum și buzunarele Midwest, cu aproape toate Wisconsin și Minnesota care se confruntă cu cele mai mari rate.

Cum îi ajută pe oameni

Deoarece câinii sunt testați la examenele lor anuale, aceasta este cea mai bună metodă de detectare a prevalenței bolii Lyme în orice zonă dată. Acest lucru acordă atenție gradului de conștientizare în aceste zone și, prin urmare, poate ajuta oamenii să se protejeze împotriva expunerii.

Yabsley și McMahan se extind asupra acestei analize pentru a include informații suplimentare despre relația dintre boala umană și cea canină și intenționează să elibereze că mai târziu în anul.

Această idee a apărut cu Capc, O organizație nonprofit compusă din oameni de știință care încearcă să pună la îndemânarea decalajului în înțelegerea prevalenței bolilor parazitare. CAPC oferă veterinarilor cele mai recente date privind infecțiile parazitare în animale de companie.

Înainte de acum, veterinarii au crezut că boala Lyme a fost doar endemică în nord-estul și mijlocul Statelor Unite ale Americii și a operat pe această noțiune.

Acum că au o înțelegere mai clară a locului în care căpușele călătoresc și unde se află boala Lyme, pot lucra pentru a-și împiedica mai bine răspândirea în viitor.

Cum funcționează totul

Căpușele trăiesc și se hrănesc pe tot parcursul anului și transportă boala Lyme. Ei încep inițial hrănirea pe șoareci și apoi se deplasează în habitate aproape de casele noastre. Aici găsesc câinii noștri. Căpușele sunt de obicei găsite în zonele împădurite sau aproape de zonele împădurite, dar când călătoresc pe o gazdă, ei se pot încheia oriunde.

Simptomele bolii Lyme apar în general între 5 și 30 de zile la om și la 2 până la 5 luni la câini. Simptomele tind să fie asemănătoare gripei: oboseala, febra, apetitul redus, mușchii rigizi și îmbinările dureroase. Dacă este diagnosticată, boala Lyme poate fi tratată (în general cu antibiotice). Dacă este lăsată nedetectată și netratată, poate provoca complicații pe termen lung ale inimii, mușchilor și sistemului nervos.

Această cercetare este destinată să aducă conștientizarea proprietarilor de câini și a medicilor veterinari, astfel încât aceștia să poată lua pașii necesari pentru prevenirea bolii Lyme. Metodele preventive includ Vaccinări și Tick ​​Prevenirea medicamentelor.

Referinţă:

  1. Stella C. Watson, Yan Liu, Robert B. Lund, Jenna r. Noțiuni de bază, Shila K. Nordone, Christopher S. McMahan, Michael J. Yabsley. Un model spatio-temporal Bayesian pentru prognoza prevalenței anticorpilor la Borrelia Burgdorferi, agent cauzator al bolii Lyme, la câinii domestici din Statele Unite apropiate. PLOS ONE, 2017; 12 (5): E0174428 DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0174428
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Noua hartă arată unde câinii sunt cel mai probabil să obțină boala lyme